Leende

30 értékelés

Hard Pop Café

A Hard Pop Café a 61-es villamos Hűvösvölgyi végállomásától csupán néhány perc sétára található. A nappal kávézóként működő, este már-már táncos szórakozóhelybe hajló tünemény megér pár szót. Parkeredőket kedvelő kutyásként szívesen ajánlom unokájukkal sétáló nagyszülőknek, kutyásoknak, mindenkinek, aki a hűvösvölgyi erdei séta után be szeretne térni egy kitűnő minőségű, szakszerűen szervírozott kávéra vagy teára, amit nagyszerű jazz és swing zenei aláfestés mellett fogyaszthat el. Mint sok más kávézóban itt is szoktak lenni időszakos kiállítások, de a megszokottól eltérően, volt már szerencsém mozaikból kirakott tárgyakat is megcsodálnom. A tulajdonosok gondoltak a sport szerelmeseire, így a kerthelyiségben vetítik a mérkőzéseket, bár a pultot támasztó sportrajongókról sem feledkeztek meg, ők odabent drukkolhatnak kedvenceiknek. Az este beálltával a hely elkezd pezsegni a ritmusosabb zenéktől egészen a lágyabb electroig. A jó éjszakai közlekedésnek köszönhetően a belvárosban élők is könnyen haza juthatnak egy átmulatott éjszaka után.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Garzon Café

Nagy izgalommal vártam, hogy beülhessek egy korsó sörre a Garzonba, lévén egy garzonban lakom. Próbáltam keresni az összefüggést a szó jelentése és a kávézó között. Várakozásaim ellenére egy tágas, folyosó jellegű helységben találtam magam. A berendezését tekintve (a Wesselényi utca felőli) bejárattól jobbra, egészen jópofa volt. Gyanítom itt látható a hajdani garzonlakás maradványa, az egyik fele ennek a megközelítőleg 20nm-nek csempével borított fal és konyhába illő asztal, szék szolgál ülőhelyet. Mögötte inkább már társalgó helység érzését keltő berendezések és színek dominálnak. Mindez távol a bárpulttól. A helység fennmaradó részében szokásos faasztal-szék sorakozik. Kényelmes emberként én inkább a pultnál szeretek ücsörögni, csacsogni a pultosokkal. Itt is így tettem. Nagyon kedves kiszolgálásban volt részem, sőt visszafogott, de barátságos válaszokat kaptam, „jófejkedésemre”… Bagósként, kiszúrtam még egy ajtót, ami közelebb volt hozzám, ki lépve a zord hidegbe idejében kapcsoltam, hogy utca felől, az ajtón gombkilincs van, megúsztam a körbe sétát, és a cigit se szívtam végig. Amin jót mulattam az a női, férfi illemhelység táblácskái voltak. Sőt, ha valakinek netalán kedve szottyanna bent ismerkedni, igen ott bent, hát megteheti közös kézmosás során. Összegezve az árak belvárosiak, a zene vegyes, kedves pultos pasival szolgálva.

Hasznos ez a vélemény? Igen

MOM Sport Uszoda és Sportközpont

Sportmax a sport uszoda igényeit kielégítő létesítmény. A 25, 15 méteres beltéri medencék, illetve a 33 méteres kültéri elég helyet biztosít a felfrissülni vágyóknak. Szezontól függően befedik a kültéri medencét, ahol esténként vízilabdaedzéseket tartanak, ennek érdemes utána járni, ha az ember valóban kényelmesen szeretne úszni. Ellenkező esetben előfordul, hogy a befogadóképesség határait súrolja az uszoda, amit leginkább a wellness részlegben érzékelhet a vendég. Az élménymedence 16 főre van kitalálva, de van, hogy többen is bugyognak benne. Sajnálatos módon visszatérő gond, hogy valamelyik melegedő (szauna, gőzkabin) átmenetileg nem működik. Ennek ellenére, én szívesen járok oda, mert telefonon gond nélkül adnak információt a Sportmax telítettségről és a szaunák működéséről is. Az áraik elfogadható kategóriában mozognak, sőt ha az ember a kerület lakosa, további kedvezményeket is igénybe vehet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szimpla Kert

Szimpla kert talán a legelső romkocsma Budapesten, talán még a legeredetibb is. Eredetiségét köszönheti elsőségének, amelyet a napjainkra, annyi mém romkocsma próbál így vagy úgy lemásolni. Az, aki most merészkedik ide először, talán kora délutáni órákban érdemes megtennie, mert akkor nyílik lehetőség arra, hogy alaposan szemügyre vegye ezt a hatalmas létesítményt, ugyanis ilyenkor nincs tömeg. Láthat sok csodát, Szűz Mária képét a lépcsőfordulóban, félbevágott kádat, sőt még trabit is. Képtelenség lenne felsorolni azt a nagyon szeretnivaló fejetlenséget. A falra vetített archív felvételek szintén le tudják kötni az embert egy jó időre. Remek ötlet a fedett belsőudvar is. Le a kalappal az ott dolgozó személyzet előtt. A tömeg, akit ők kiszolgálnak egy-egy éjszaka, azzal a pontossággal, sebességgel, méltán megéri a dicsérő szavakat. Az árak tekintetében nem sokat lehet elmondani, az átlagárak felső határát súrolja. Túl hosszan sem érdemes írni a Szimpla kertről, mert látni kell. Egyszer nappal egy tea mellett, majd bulizni egy nagyot éjszakába nyúlóan.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kakas Presszó Plusz

Maximális csalódás!
Nyár során már feltűnt a megjelenésében csalogató Kakas, meg a közvetlen szomszédságában található Kakas plusz presszó. A minap éjszaka sikerült vidám társaságommal betérni, „bemelegíteni” a buli előtt. Az első benyomásom, hogy a kiszolgálás, nem volt túl szívélyes mondhatnám fellengzős, sőt a pult mögött álló nagydarab forma tekintetével esélyt se adott a feloldódásra (annak ellenére, hogy nem jellemez minket a görcsösség), na de mindegy. Hiszen ez szubjektív. Viszont! Az már messziről se nevezhető szubjektívnek, hogy a baráti árakon kínált rövid italok, amit kirendeltünk naivan. Ízre, állagra meg se közelítette a házibulikba oly gyakran cipelt bolti társukét. Lévén a kedvesség cseppnyi jelét se tapasztaltuk eme remek helyen, én az italom otthagytam, többiek legurították. Sokszor a cél szentesíti, az eszközt: BULI VAN!!!
Akit érdekel, olvassa tovább a Kakas presszóról alkotott véleményemet, mert benéztünk oda is!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kakas Presszó

Maximális csalódás 2!
Egyazon éjszaka betértünk a Kakasba és a szomszéd kocsmába, a Kakas pluszba.
Sajnos azt kell, hogy írjam, hogy rettenetes, mégis sokan látogatják, az alacsony áraknak köszönhetően. De kezdjük az elején. A „pluszos” tapasztalatainkra alapozva (lsd kakas presszó plusz Leende értékelése) nem szerettünk volna 4cl, azaz felest inni, hanem 2cl-t kértünk volna, HA! nem utasítja vissza a pultban álló, vendéglátósnak nevezett nő, a rendelésünket… Csak felest ad ki (4cl). Elnézést, de a pofám szakad le! (hangnem, stílus ZÉRÓ). Nem erősködtünk, hiszen Buli lesz!...
A minőségről annyit érdemes tudni, hogy kicsivel intenzívebb italt kaptunk, mint a Kakas pluszban.
Tapasztalataim után én garantáltan nem fogok lejárni a két szóban forgó presszóba és a barátaimat is óvva intem a helytől. Ettől eltekintve a berendezését élénk színek jellemzik, mintha pop art életérzését akarná tükrözni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bálint Galéria Kávézó

Bálint galéria, kávézó a Budagyöngye mögött található, leginkább a környékbelieket kiszolgáló vendéglátó egység. Jó, mert kerthelységgel rendelkezik, ami nem túl nagy és dús növényzet öleli körbe, ezzel segítve elszakadni az utca zajától. Elidőzve itt egy kicsit, az embernek olyan érzése támad, mintha egy picit a sajátja lenne. A kerti bútorok, a magánházba vezető széles, régi polgári lépcső mind hozzájárul, hogy ezt megéljük. Lépcsőn lefele jutunk be a kávézóba, ahol a meleg faburkolatok, kényelmes bőr ülőalkalmatosság, több személyre szabva, fogad minket. Akárhányszor megfordultam itt mindig kedves fogadtatásban volt részem, jókat és kifejezetten közvetlen hangnemben sikerült beszélgetnem a pultossal, aki a tulajdonos is egyben. Egy alkalommal csatorna gondjaik voltak, amit a női WC-ben lehetett érzékelni, a tulaj olyan kulturált lazasággal oldotta a kellemetlenséget, terelte a poén szintjére a gondot, ami igazán ritka és elvárandó lenne egy vendéglátóstól. Érdemes rákérdezni a mellékhelységben lévő mozaikok történetére is, amit én nem osztok meg. Legyen a hely titka. Az árak rendben vannak, nem találtam bennük semmi kirívót. Amikor arra járok és lehetőségem nyílik, beugrok hozzájuk egy kávéra.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Madenta City Fogászati Központ

Amikor az ember egészségéről van szó érdemes körültekintőnek lenni az orvos vagy a rendelő megválasztásakor, mindegy, hogy állami vagy magán intézményről van szó. Jelen esetben a Madenta fogorvosi rendelő a jobbak közé tartozik. Áraik versenyképesek és minőségi munka jellemzi az ott dolgozó szakembereket. Észrevételeim alapján a rendszeres fogkő eltávolítások során, csak képzett dentálhigiénikusok keze alatt voltam, akik nagy odafigyeléssel és precizitással végezték munkájukat, ha szükségszerű, szünetet is tartottak a kezelés során. A gyógyítást nem kezdik el, míg a fogakról el nem távolítják a fogkövet, ezzel is elkerülve a félrediagnosztizálás lehetőségét, hiszen egy elszíneződött fogkő hasonlít a szuvas fogra. A fogorvosommal meg vagyok elégedve. A teljes állapotfelmérés után az első szempont a fogak helyreállítása és nem kihúzás, egy esetleges drágább kezelésért. Tapasztalataim alapján a politikájuk az, hogy a páciens visszajáró legyen, és ne egyszeri sokat fizető beteg. Természetesen ez a rendelő sok székes, így több fogorvos tud egy időben dolgozni, mindegyik orvos más, így ezt nehéz megítélni, hogy az én kezelőorvosomon kívül a többi doktor, hogyan végzi a munkáját, de alapozva az orvosom biztos, megbízható kezére, bátran javaslom, hogy tegyenek próbát.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Red Bus Bookstore

Figyelem függőséget okoz! A budapesti Red Bus Bookstore. Kicsi kedves boltocska telis-tele könyvekkel. A tudományos kiadványoktól egészen a celeb életrajzokig mindent megtalál magának az ember, és nem csak a nagyok, a kicsik is csemegézhetnek a mesekönyvek között. Egészen valószínű, hogy Budapesten, az egy boltban megtalálható angol nyelvű könyvek számát tekintve a Red Bus az első. Habár használt olvasnivalókat kínálnak, a minőségük kiváló és ellenállhatatlanul olcsó. Lehetőség van előjegyezni, félrerakatni könyveket és albumokat egyaránt. A bolt rendszeres látogatása emeli az esélyét egy jó akciók kifogására.
Ez a függőség jó béklyó.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Jedermann Kocsma

Kiváló hely a jazz kedvelőinek. Minden részletre kiterjedően odafigyeltek a bel tér kialakítása során, a mozgásukban korlátozott kerekesszékes vendégek bejutása egyszerű. A dekoráció finom stílusra utal. A falakat díszítő fotók és tárgyak aránya egyensúlyba található. A Jedermann nem a nagy italozások helyszíne, az árak nem diákok tárcájához van szabva, de a jazz műfaj kedvelői egy korsó sör mellett is tudják élvezni a zenét. Ennek ellenére a hely barátságos aurája, az anyagilag kevésbé eleresztett vendégeket se ijeszti el. A jól elkészített ételeiket gusztusosan tálalják, amik méreteik tekintetében nem hanyagolhatóak el. A hátsó udvaron lehet dohányozni, így az utcán közlekedő embereknek nem kell a bagós klikkek között szlalomoznia. Amennyiben meg kéne jelölnöm, egy a zenei felhozatalát tekintve igényes helyet és figyelembe véve a tényt, hogy nem minden trendi jó, akkor a Jedermann az, amit bátran ajánlok, és szívesen nézek be, ha lehetőségem adódik.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely