Gabida

10 értékelés

Lush kozmetikumok

Nem lehet csak úgy elhaladni egy Lush bolt előtt. Az üzletből kikacsintgató mennyei illatok rendre becsalogatnak a torta-szappanok elvarázsolt világába. Aki járt már náluk, tudja, hogy az áruk mellett nagy hangsúlyt fektetnek a kiszolgálásra, személyzetre, így külön öröm számomra, hogy bármely üzletükbe térek is be, mindig őszinte, szuper kedvességre számíthatok. Egy olyan légkörre, ahol nem kell rosszul éreznem magam amiatt, hogy illat-és kencefice mániámból fakadóan erős ingert érzek minden egyes termék ötszöri végigszaglászására. A csábító illatok, színek kavalkádja nem csak álca, a termékektől valóban azt a luxus kényeztetést kapom, amit várok. Plusz pontok, hogy termékeik fejlesztésénél, tesztelésénél nem alkalmaznak állatkísérleteket, ügyelnek arra, hogy a csomagolás minél környezetkímélőbb legyen, és ami talán a legfontosabb: a piacon kapható kozmetikumok gyártóinak többségével ellentétben, ők emberre ártalmatlan összetevőket használnak. Kőolaj tehát biztosan nem kerül a pofira. Extra jófejség faktor: honlapjukon részletes tájékoztatást kaphatunk az egyes termékek összetevőiről.

Hasznos ez a vélemény? Igen

L'Occitane - West End City Center

Lokszitán. Igen, nemrég végre vettem a fáradságot és egy-két kattintás után megtudtam végre, hogyan is kell kiejteni annak az üzletláncnak a nevét, amit évek óta annyira imádok. Na nem az az egyetemista pénztárcára szabott hely, de bizony kívántam már az üzletben nézelődve, bárcsak valaha megtehetném, hogy csupa L’occitane termékkel spájzoljam tele a fürdőszobám. Kedvenceim az arclemosó szappan (ami indokolatlanul nagy, de pont ezért vicces és imádnivaló), a shea vajas kézkrém, és minden, ami verbéna vagy mandula illatú. Tetszik, hogy minden karácsonykor készülnek valami ünnepivel, és ajándékokkal, kedvezményekkel becsülik meg törzsvásárlóikat. Rá lehet kattanni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Cinema City MOM Park

Ha pláza-moziról van szó, akkor Mom Park. A legtöbb filmet csak felirattal, eredeti hanggal vagyok hajlandó megnézni, és ha kiválasztok egy filmet, ezt itt tuti megkapom. A fotelek kényelmesek, a vetítővászon szemnek kényelmes távolságban és a hangminőségre sem volt eddig panaszunk. Ami kicsit idegesítő, az az, amikor az 1 literes kólás poharat sehogy nem tudod beletuszkolni az üléshez tartozó tartályba. Próbálod minden szögből, de nem megy. Minden alkalommal eljátszod ezt, hátha... Sebaj, kárpótolhat minket a büfével szembeni kis kávézó rész ahol, ha nem is mindig friss a csokis muffin, a pultos lány viszont garantáltan jó fej lesz és egy pláza-mozi előtti kávétól is megkapod, amit vársz: koffeint.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Soós Fotó

Egy fotómániás ismerősöm ajánlotta az üzletet, akinek ez alkalommal is köszönöm segítségét. Nyáron történt ez, amikor régi Zenit fényképezőgépem újrafelfedezésekor irtó lelkesen, de kétségbeesve kerestem egy olyan helyet, ahol egy hozzám hasonló, abszolút kezdő műkedvelőt is szakszerűen és örömmel kiszolgálnak. No, ez egy ilyen hely. Bármilyen laikus, naivnak tűnő kérdést is tettem fel nekik, szemrebbenés nélkül, segítőszándékkal válaszoltak, és ami talán a legfontosabb: tudtak is válaszolni. Számomra ez, és nem a csili-vili, ami igazán lényeges. A Wesselényi utcai bolt családias, kellemes légkörű, rengeteg felfedezni valóval.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Panton Papíripari és Dekorációs Áruház

Művészek, nyomdászok, grafikusok ellátó helye. A lelkiismeretes, kedves és nem utolsó sorban szakszerű kiszolgálás, úgy gondolom annak köszönhető, hogy ez az évek során egyre nagyobb megbecsülést kiváltó családi vállalkozás nagy hangsúlyt fektet arra, hogy vevői körét megtartsa. Nem igen létezik itt olyan, profilba tartozó dolog, amit a célközönség ne kapna meg. Nem kell azonban feltétlenül nagy tételben kartonokat vásárolnod ahhoz, hogy szívesen lássanak. Egy golyóstollért beugorva is ugyanolyan korrekt kiszolgálásban lesz részed!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Trófea Grill Étterem Újbuda

Szerintem sokan vagyunk, akik néha-néha elábrándoznak a népmeséből ismert „Terülj, terülj asztalkám!” megtapasztalásáról. Sokszor érzem éttermekben, hogy nem elég egy ételt választanom, legszívesebben végigkóstolnám az étlapon szereplő összes fogást. Ismerős? Na, itt aztán dőzsölhet az ember! Vadászösztönünk kielégítésével (értsd: svédasztalos kiszolgálás) ínycsiklandozó zsákmányokra lelhetünk a gasztronómiai paletta széles skáláján. A jelszó: lakmározás kipukkanásig, ám nem minden a mennyiség. Családtagjaim, barátaim eddig minden látogatásunk alkalmával elégedetten falatoztak, habár tudni kell, van azért egy-két, igen finnyás, kritikus köztük (elsősorban persze én…).
U.I.: Érdemes megfigyelni a vendégek arcát „zsákmányszerzés” közben: hihetetlen, de nagyjából mindenki gyermeki mosollyal van jelen!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Shalimar Indiai Étterem

Volt egyszer, hogy a barátommal, mindenképpen indiait szerettünk volna vacsorázni. Hasraütés-szerűen választottuk a Shalimar-t, de milyen jól tettük, hogy pont oda toppantunk be! Minden autentikusnak tűnt, nyugodt környezet és az a tipikus, kellemes curry illat fogadott bennünket. Tetszik, amikor azt érzem, hogy a legnagyobb odafigyelést, törődést a lényeg kapja, ami egy étterem esetében a felszolgált étel. A pincér lány türelmesen, kedvesen magyarázta el nekünk, mely fogás, mit tartalmaz, és hogy mire számíthatunk csípősség szempontjából. Murg vindaloo-t és Chicken curry-t választottunk indiai lepénykenyérrel, naan-nal. Az ízek csodálatosak voltak, tele fűszerrel és élettel. Elcsépeltnek hangozhat, de hidd el, ez a vacsora tényleg az elképzelt Indiába repített minket!

Hasznos ez a vélemény? Igen

A38 Hajó

Van itt minden, mi szem-, szájnak… fülnek ingere. „A világ legjobb klubja” címet elnyert, három az egyben hely egyszerre kiállítótér, étterem, és koncertterem. Külföldieknek és a hazaiaknak is egyaránt kuriózumnak számít az, hogy mindez egy hajón található. Személyes élményeim az itt megrendezésre kerülő koncertekkel és bulikkal kapcsolatosak. Megkockáztatom, hogy a város legjobb hangtechnikájával ellátott klubhelyiségével a hajó büszkélkedhet. Artemovszk kapitány emellett gondoskodik az igazán sokszínű zenei eseményekről is: nyár délutáni, dunai tájképbe révedős house, hajó korlátba kapaszkodós hip hop, tat-remegtető metál vagy kedveseddel andalgós jazz. Korrekt jegyárak, abszolút minőség, biztos pont az éjszakában.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Printa Akadémia Concept Store

Az idén második szülinapját ünneplő Printa a kedvenc helyem Budapesten. Igazi törzshely, ahol a város egyik legjobb eszpresszóját kortyolgatva válogathatok a gyakran megújuló, ökodesign-t képviselő ruhakollekció darabjai közt, és gyönyörködhetek a Printa szitanyomó műhelyében, kézzel készített grafikák között. A ruhák és kiegészítők mind egyedi darabok. Férfi ingek és pólók reinkarnálódnak női tunikák, ruhák, pólók és nadrágok képében. Bőrdzsekik ujjai változnak át praktikus, menő oldaltáskává vagy pénztárcává. A kedvencem egy örök darab, életem eddigi legjobb táskája, mely ta-da-da-damm, nem csalás, nem ámítás: biztonsági övből készült! Ha tehetitek, mindenképpen próbáljátok ki a havonta megrendezésre kerülő workshopot, ahol a szitanyomás technikájával lehet megismerkedni szuper jó arc mesterek segítségével. A baristák, az eladók, mind-mind nagyon kedvesek. Egy idő után már név szerint köszöntik az embert, és pakolják elé kedvenc kávéját. A hely különleges hangulata, a mindig jelen lévő lazaság azok, amik miatt kedvem van ide újra és újra betérni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Művész mozi

Mentsük meg a művész mozikat nevű, (talán) egyszemélyes akcióm keretén belül egyre gyakrabban választom „pláza-mozi” helyett ezt a klasszikus vonalat képviselő, nyugodt helyet. Nagyon jó randi helyszín, jól megközelíthető, és soha nincs tömeg. Bájos, hogy a vetítőteremből kiszűrődik a filmvetítő gép jellegzetes hangja, hogy filmkezdéskor néha hátra kell kiáltani: kapcsolják le a lámpát, és hogy ettől az egész miliőtől olyan családias hangulat tud mindig kerekedni. Vicces, hogy így alakult, de itt eddig csak romantikus, francia, vagy édes, családi játékfilmeket néztem meg. Valahogy adja a témát ez a különleges helyszín, a régi idők mozija.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

1 Fénykép

Még több »

1 Kedvenc hely

Még több »
Printa Akadémia Concept Store
Rumbach Sebestyén utca 10, 1075 Budapest