Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

eszterga

Vélemények, értékelések (30)

Daubner Cukrászda

Értékelés 2012. 11. 11. 16:37
"Mit hozzak a Daubnerből? Csak lemegyek a Daubnerbe valamiért." Ezek a kifejezések azt hiszem minden édes-szájból elhangzottak már, hiszen aki a cukrásztermékeket szereti, az járt már a Daubner Cukrászdában. Akár csak egy fél kiló sajtos pogácsáért, ami akarva akaratlanul elfogy, mire hazaérünk, vagy egy remekbe szabott tortaszeletért, mely akarva akaratlanul elfogy, mire megérkeznének a vendégek. Az E80-as torta híre messze száll a városban, ahogyan a frissen készített fagylaltok illata egy nyári délutánon. A kiszolgálás jó és viszonylag gyorsan apad a sor, ám az sem baj, ha túl sok időnk marad a vitrinek előtt, hiszen minden alkalommal felfedezhetünk egy újabb kihívást. A parkolás tényleg nem a legkedvezőbb, ám amióta megnyitott a fenti egység, már a fedett garázsba is bemerészkedhetünk.
  • elismerés
  • Nemdebár

    Értékelés 2012. 11. 11. 17:04
    "Budán nincs nagyon más, ehhez hasonló alternatív hely." - És igazat szólt a kedves pultos, amikor felnyitotta szemünket: a Nemdebárt komolyan kell venni. A hangulat valahol a 'családi' és a 'baráti' útvesztőjében mosódott el, a Nemdebár időszámítása azonban teljesen egyedi. A sötét és vöröses árnyalatok mögül ki-kikukucskál egy-egy retro elem, melyekből egész varázslatosan épül fel ez a műanyag világ. Az eklektika jegyében, a távoli lávalámpa fényében fürdik Michael Jackson eredeti bakelitje, a falakon pedig Amanda Lear díszeleg. A Nemdebár, a maga apró terével is büszkén kiáll a budai oldal nevében, ráadásul nem sok hely mondhatja el magáról, hogy a négykézláb távozók mellett a négy lábon érkezők is emberszámba vétetnek.
  • elismerés
  • Ping Kínai Étterem

    Értékelés 2012. 11. 12. 09:13
    Bár hazánkban is elszaporodtak, a világszerte is nagy népszerűségnek örvendő kínai gyors falatozók, Ping kínai étterme továbbra is sziklaszilárd bástyája a budapesti távol-keleti konyháknak. Elhelyezkedését tekintve a budai oldal egyik frekventált helyén, a Széll Kálmán téren található, ahol egyedül a parkolás okozhat gondot, ám ha az étterem előtti hosszú egyenesben sikerült megállnunk, akkor legalább nyugtázhatjuk - megérte a fáradságot, a parkolás ugyanis ezen a helyen jelenleg díjtalan. Ami azonban a lényeget illeti, Ping étkei jóval feljebb teszik a mércét a kínai konyha tekintetében, mint amit megszokhattunk egy-egy gyors büfé szűkös belterében. Ez természetesen az árakon is meglátszik, ám aki egyszer (kétszer, háromszor) tényleg egy jó csípős-savanyút, vagy kacsaételt fogyasztana, annak el kell látogatnia Pinghez. Elvitelre is kérhetjük!
  • elismerés
  • Cafe Frei

    Értékelés 2012. 11. 12. 10:41
    Van, aki társaság híján nem ülne be egy kávézóba és van olyan is, aki nem szeret hosszan elidőzni egy könyvvel a könyvesboltban. A Libriben mindkét személyiség levetheti gátlásait, a Café Frei ugyanis egyszerre több megoldást is kínál. Ha egyedül rosszul érezzük magunkat az asztalnál, bátran emeljünk le egy könyvet a polcról és vessük bele magunkat az élvezetekbe. A ritka, dél-amerikai és afrikai kávéspecialitások mellett markánsabban kel életre akár Marquez, akár Llosa világa. Mindenesetre "Frei világa" továbbra is kreatív és lenyűgöző, nem csoda, ha a legnagyobb dél-amerikai írók is visszatérő vendégei...
  • elismerés
  • Doboz

    Értékelés 2012. 11. 12. 14:16
    Csatlakozva az előttem szólóhoz, a Doboz az elején tényleg extra népszerűségnek örvendett, ám a kezdeti tumultus mára talán inkább, úgymond kényelmes telt házzá degradálódott. Ez jót tesz a helynek, hiszen a kialakításából adódóan nem árt, ha körbe tudja járni az ember. A belső kertet teljesen körülöleli a Doboz, így a helyen több, más-más stílusú táncszoba is található. A szó szoros értelmében vett "doboz" a fő tánctér, melyet még pluszban körbejárhatunk a főpult mentén. A társaság nagyon változatos, ám szerencsére annak ellenére, hogy A Doboz - az amúgy igen divatos - trendi szórakozóhelyek stílusát követi, a Bazilika környéki tömeg nem szívesen tesz ekkora kitérőt egy jó buliért. Az italválaszték is kifogástalan volt legutóbb és a kiszolgálás is zökkenőmentes.
  • elismerés
  • Cervantes Intézet

    Értékelés 2012. 11. 12. 14:25
    A spanyol kultúrát minden ízében támogató és hirdető Cervantes Intézetben a dél-amerikai könyv-, film- és zenerajongók is meg fogják találni legújabb kedvencüket. A művészettől roskadozó könyvtár mellett azonban az intézet nyelviskolája az, ami idevonzza az érdeklődőket. 0-tól 120 éves korig bárki megtalálja a számára kedvező tanfolyamot, ahol egy bizonyos szint felett már anyanyelvű tanárok oktatják a kulturális ismeretekkel átitatott spanyol nyelvet. A főépület mellett még a Liszt Ferenc tér mellékutcájában is üzemel egy kirendeltség, mely természetesen hasonlóan magas színvonallal és felszereltséggel várja a tanulni vágyókat. Nyelvtanfolyam mellé ingyenes könyvtárhasználat jár (az olvasnivalók mellett természetesen a már említett zenei- és filmkínálattal), amit mindenképpen érdemes kihasználni!
  • elismerés
  • Külker Sportpark

    Értékelés 2012. 11. 12. 14:31
    Gyerek- és fiatalkorom egyszerűen nem hagyja magát a feledés homályába veszni, hiszen nyaranta rendre ellátogatunk a "Külkerbe", ahol egykor otthagytam az önfeledt szórakozás éveit. A foci- és kosár-, valamint a beton és salak teniszpályák mellett pingpong is várja a labdajátékok szerelmeseit, aki pedig inkább magányosan sportolna, az válogathat a futópálya és az úszómedencék kínálta lehetőségekből. A lenti büfében nem lehet kihagyni a meleg szendvicset, egy jéghideg üdítővel vagy kávéval. Manapság egyre több bulit is szerveznek a medencék köré, amolyan amerikai stílusban. A Külker Park nem sokat változott az utóbbi években, ám az árak eléggé felmentek, ez egy fekete pont sajnos. Ennek ellenére ilyen környezetben (és ennyi sportolási lehetőséggel) csak kevés nyári fürdőző rendelkezik. Kisgyerekkel (-ként) is érdemes kipróbálni.
  • elismerés
  • Vapiano Fashion Street

    Értékelés 2012. 11. 14. 10:00
    A szisztéma ismert: kártyás "beléptető" rendszer a könnyű rendelés érdekében, ráadásul ha párban érkezünk, a meghívás is sokkal egyszerűbb, csak kérjük az egészet a saját kártyánkra és hagyjuk "nullán" párunkét. Hiába gyorsétterem, a Vapiano tudatosan rugaszkodik el ettől a világtól, hiszen mégiscsak egy olyan nép gasztronómiai kultúráját hirdeti nagykanállal a világban, ahol az étkezéseknek súlyozottan kiemelt szerepe van a különböző napszakokban. Így marad a praktikus "gyorsan kapom, nyugodtan fogyasztom"-elv. A pizzákról ugyan sokan megfeledkeznek, ám mindenképpen érdemes kipróbálni a ház tésztaételei-, salátái mellett az olasz nép tradicionális ételét is, hiszen tényleg jól csinálják. Az érdekes, hogy - bár három Vapiano üzemel Budapesten - az eredeti Fashion Street Vapiano hozza még mindig a legmagasabb színvonalat, ételek és kiszolgálás terén is.
  • elismerés
  • Szóda Kávézó & Mulató

    Értékelés 2012. 11. 14. 10:28
    A Szóda két világból épül fel. A "földszinten" egy remek hangulatú, mindenféle italokkal- és ropogtatni valókkal-, (hideg- és meleg-) szendvicsekkel szolgáló kis beülős bár üzemel. A falakat a (távol-keleti) képregények stílusában festették ki, míg az üléseket a romkocsmákból jól ismert házi fotelek, boxok határozzák meg. Lent ezzel ellentétben egy jóval vadabb világ üzemel, ahol a DJ-k nem ódzkodnak a régebbi slágerektől sem. A parkett nem túl nagy, ám annál szimpatikusabb emberekkel van tele. Az is pozitívum, hogy lent is le tudunk ülni beszélgetni, már ha nem zavar minket a lüktető ritmusok zaja. A legjobb ráadásul, hogy a Szóda a legtöbb ünnepnap éjszakájának csendjét is rendre megtöri. Mondhatjuk úgy is: A karácsony? Szódával elmegy...
  • elismerés
  • Akvárium Klub

    Értékelés 2012. 11. 14. 14:34
    Egyszer volt itt egy nagy gödör, aztán a Gödör. Ma meg az Akvárium áll az Erzsébet tér közepén, melyet a nevével ellentétben nem vízzel töltöttek fel, hanem továbbra is remek hazai- és külföldi zenészekkel. A hatalmas kinti teraszt is átvariálták, talán így több széket lehetett kipakolni, és pincéreket is installáltak a projektbe. Náluk persze mintha drágább lenne a rendelés - legalábbis ezt tapasztaltuk több alkalommal, de hát istenem...A kényelemnek ára van. A grillételek, különböző húsos szendvicsek, hot-dogok nagyon jók, bár nem a környék legolcsóbb étkei. A benti rész télen mutathatja meg, hogy mennyire is hivatott, hiszen eddig nem érzékeltem nagyobb izgalmakat a sötétben. A régi Gödörhöz vagyunk még szokva, kicsit azt is akarjuk látni az egészben, pedig az Akvárium is jön föl rendületlenül - kulturális programkínálatának pedig alig akad párja a vidéken.
  • elismerés