eszterga

30 értékelés

Ghost Edzőterem

A Ghost Edzőterem egy igazán nyerő húzás azoknak, akik visszafogott-, ám mégis "férfiasabb" kikapcsolódásra vágynak. Az a jó az egészben, hogy a terem tulajdonképpen egy nagy családot foglal magában, ahova minden új tagot szeretettel várnak viszont. Itt tényleg nem kell tartani a vetélytársak hozzáállásától. A személyi edzéstől, egészen a csoportos tánc-, vagy harcművészeti órákig bármilyen megoldást választhatunk. Ráadásul a "szellemvár", hétvégén is kedvező nyitva tartással várja a mozogni vágyókat. Az árak tényleg alacsonyak, ugyanakkor folyamatosan frissül a gépek tárháza. Jelenleg még ingyenes a parkolás a környező utcákban is, ám a Ghost mind a hévtől-, mind a Tímár utcai buszmegállótól csak 3-4 perces sétára található. Csak ajánlani tudom.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Marxim Pub Pizzeria

Vissza az időben - ám csak ne olyan sietősen! A közelmúltba, ám mégis megfoghatatlanul régi időkbe kalauzol minket a Marxim. A XX. század második felének boldognak látszó, ám keserédes évtizedei adják meg a hely alaphangját, mely a szocializmus egyik legfényesebben ragyogó fennmaradt ékköve. Mindenütt vörös színek, Lenin és Sztálin a falakon, pártnevek az étlapon, s mindehhez szenzációs helyben sütött pizzák és lepények - amolyan magyar módra. Ha csak egy kisebb étvágygerjesztő adagot kívánunk, szintén itt a helyünk. Legyen szó hétfő esti baráti beszélgetésről vagy hétvégi csapatbuliról, a Marxim mindenkinek "otthont" ad. Külön öröm, hogy jó időben már szuperál a kinti terasz is, ahol a szerelmesek is végre nyugalomra lelhetnek. Persze csak a belső zsivajból, hiszen tudjuk...a párt szeme mindent lát!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Da Lello Ristorante & Pizzeria

Ha valaki nagy rajongója az olasz éttermeknek, ám eddig csak Pesten keresgélt (és bár minden bizonnyal talált is), itt az ideje, hogy mediterrán kiruccanást tegyen a XII. kerületbe. Csalódni egészen biztosan nem fog. Egymáshoz igen közel egyszerre két Da Lello étterem is fellelhető az Alkotás utcában, igaz, az egyik a MOM Park bevásárlóközpontban leledzik. Akit azonban elrettentene a közeg és az emberrengeteg, az pár utcával lejjebb megtalálhatja a "régebbi" Da Lellót. Mindkét konyha hihetetlen ízekkel operál, hiszen a legfinomabb olasz alapanyagokból készítik a remek tésztaételeket, s nem utolsó sorban a desszerteket. Bár én a pizzák miatt szerettem bele "Lellóba", a profitterol és a tiramisu azt hiszem komoly kihívást jelent a többi magyar-olasz egység számára.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Anker Klub

Az Anker az utóbbi időben vérfrissítésen esett át, hiszen a vezetőség minden bizonnyal észlelte, hogy igény van a vacsoraestekre, késői lakmározásra is. Emiatt persze a kora esti órákban még koránt sincs akkora tömeg, mint az megszokott volt az elmúlt egy-két évben. Sok táncoslábú virtuóz ugyan ezt észlelve csalódottan továbbáll, ám nem szabad megfeledkezni az Anker végében kialakított új tánctérről, ahol az éjszaka hátralévő részében szakadatlanul folyik a buli. Így jelenleg egy étterem és egy klub összemosódásaként szuperál az Anker, ahol emiatt, véleményem szerint, inkább csökkent az érdeklődés. Nyilván meg kell szokni az új arculatot. A kínálat italok terén a régi, mindenki talál magának kedvére valót, legyen szó egy jó meggysörről, vagy egy-két izgalmasabb felesről. Az étlapot értelemszerűen felturbózták, ráadásul végre mindez füstmentesen. Azért az Anker továbbra is a környék egyik legérdekesebb alternatív "beülőse".

Hasznos ez a vélemény? Igen

Culinaris étterem Perc utca

Elképesztő hely. Ha ritka finomságokról, távoli világok nemzeti eledeleinek alapanyagairól esik szó, akkor nem kerülhetjük ki a Culinarist. Édességek, nyalókák, csokoládék, cukrok, kekszek, sós specialitások, apróbb falatok, húsáruk, a legfinomabb hajszálvékony sonkák és felvágottak, francia és más sajtok, zöldségek-gyümölcsök, északról-délről...szó szerint minden, ami szem-szájnak ingere. Egy külön szoba a boroknak és alkoholos italoknak. Ne csüggedjünk, ha a bőség zavara megszédít minket a belépés pillanatában (hiszen mindenkivel ez történik), kedves segítők kísérnek utunkon a gasztronómia, illetve a "kulináris" élvezetek világában. Az árak persze sok esetben a külföldi minőség miatt elég magasak, de akkora a választék, hogy bármilyen termékből meg fogjuk találni a számunkra minden szempontból ideális darabot.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Iguana Bar & Grill

A hangulatos környezetért már kapásból járna az elismerés az Iguanának és akkor még nem esett szó a menüről. Biztos vannak "szakszerűbb" mexikói éttermek még Magyarországon, ám a Szabadság tér egyik mellékutcájában helyet foglaló egység, minden bizonnyal a legdivatosabb közép-amerikai konyha a fővárosban. Az árak nem eget rengetően magasak, ám tudni kell jól választani is. Szerencsére a kínálat bőséges, jelzik az ételek csípősségét és erősségét, így bárki bátran bökhet a Jalapeno levesre anélkül, hogy zsákbamacskát rendelne. A sajtos csípős íz egyedülálló a levesek világában, így csak ajánlani tudom ezt a felütést. Quesadillák, tacók és mindenféle specialitás vár ránk az Iguanában, ahol még a sajtburgert is kérhetjük chili öntettel. Ha nem vezetünk, akkor egy-két izgalmasabb alkoholt is próbáljunk ki, természetesen egyenesen a sombrerók hazájából.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Róma ételbár

A Róma ételbár nem nagy kerthelyiségével, inkább nagy szeretetével hódít. Mintha csak egy közeli baráthoz, a nagycsaládos római mamához térnénk be - az egész területet áthatja a hely szelleme. A napi ajánlatok kiválóak, minden friss és kifogástalan. Én legtöbbször elvitelre kérem a finomságokat, bár úgy könnyebb is: pillanatok alatt "tálalják" és nem kell várni a felszabaduló asztalokra. Persze sehol sem várnék szívesebben, mint (a) "Rómában". Itt tényleg kapunk egy kis ízelítőt Fellini filmjeiből, amikor (miben másban...a Róma c. alkotásában) a villamossín mellett kint ül a nép az étterem teraszán és vacsorázik. Jól érzik magukat. Ennél több nem kell, márpedig ez adott kedvenc budai helyemen.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szimpla Kert

Nincs olyan budapesti fiatal, aki külföldről érkezett, szórakozni vágyó kortársait ne vitte volna el legalább egyszer a Szimplába. Talán azért, mert több, teljesen különböző helyiség várja a látogatókat,úgy is mondhatnám, hogy a retro minden árnyalata jelen van. Talán azért, mert a bejáratnál pizzaszeletek fogadják a vendégeket. Talán azért, mert húsztól nyolcvan évesig minden korosztály reprezentálja magát. Talán az elfogadható, de persze budapesti viszonylatban magas árak okán. Talán a hely fekvése miatt, hiszen akár a Wesselényi utcán, akár a Deák Ferenc tér környékén sétálunk, a Szimplába bármikor betérhetünk 5 percnyi gyaloglással. Vagy talán azért, mert a hely szimpla: egy fiatalos útvesztő a budapesti éjszakában.

Hasznos ez a vélemény? Igen

400 Bár

Emlékezetes volt a szerb szilveszter és további más születésnapi összejövetelek is, nagyobb társaságokkal. Nyáron a kinti rész nagyon hangulatos, jó, hogy megcsinálták ilyen igényesre és szépre. A konyha rettentően el van találva, a fűszeres szerb ételektől a magyarosabb lakomákig (+reggelik!) terjed a skála. Sörökből, borokból és rövid italokból sincs hiány, a kedves pultosok pedig tényleg megkönnyítik az ember dolgát! Ide betérhetünk egy buli előtti felvezetésre, de akár az est fénypontjaként is tekinthetünk a 400-ra. Hétvégén hajnalig nyitva, tehát aggodalomra semmi ok. A környező utcák dugig vannak a jobbnál jobb helyekkel, így ha a társaság nagyobb része még elcseverészne a 400-ban, mi bátran körbenézhetünk - 100 méteren belül hatalmas a választék.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Cserpes Tejivó

Az első Cserpes joghurt elfogyasztása után egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet a Cserpes Tejivóra, mely üzlet - állítása szerint - hatalmas élvezeteket rejteget magában (arányaiban legalább akkorát, mint amennyi szenzációval ez a kis epres joghurt szolgált). Amikor betértem, a Deák Ferenc téri metrómegállótól kb. 20 lépésre található kis tejivóba, megelevenedtek anyukám meséi a piros pöttyös bögrékről és a kakaóba mártogatott tejes kifliről. Az életérzés retro, ám a kivitelezés igen modern. És ez úgy tűnik, hogy működőképes, hiszen az alacsony árak és a kiváló alapanyagok önmagukért beszélnek. Legyen szó tejről, kávéról, kakaóról vagy gyümölcsturmixról, a Cserpes minden bizonnyal jócskán felülmúlja a konkurenciát. Amolyan természetes édesség lengi körül a helyiséget, ahol a túrós batyutól elkezdve a finom házi szendvicseken át a friss salátákig mindent megtalálunk ami az egészségre éhes szem-szájnak ingere.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely