Kócza Attila

30 értékelés

Szépművészeti Múzeum Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria igazi gyöngyszem lehet a művészetet szeretők és arra fogékonyak körében. Ide minden magyar embernek legalább egyszer illik elmennie. Már maga a helyszín, a Budavári Palota is egy olyan hely, ami megéri, hogy ámuljunk rajta, és szerintem a Galéria nem is kerülhetett volna jobb helyre. A múzeum állandó tárlatában rengeteg festmény kapott helyet, mind magyar, mind külföldi festők művei által. Aki esetleg már többször járt itt, az se csüggedjen, az időszaki kiállítások is időről időre érdekes és kihagyhatatlan élménnyel tudnak szolgálni. Legyen szó Munkácsy Mihály híres trilógiájáról, a futurizmus képviselőjéről, Fortunato Deperoról vagy éppen a jelenlegi Hősök kiállításról, ahol a magyar történelem képei és emlékei is mind azt bizonyítják, hogy érdemes az intézményt többször meglátogatni és a honlapját rendszeresen követni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

SakuraZaka

Egy olyan bolt a IX. kerületben, ahol animés és mangás áruk között válogathatunk, nézelődhetünk. A Kálvin és a Fővám tértől is egyaránt 5-7 percnyi sétára található üzletben mindig lehet jegyet kapni a következő animés rendezvényre. Ha pedig már ott vagyunk, nézzünk is körül, mert aki szereti ezt a szubkultúrát, az biztos talál magának valót, legyen az akár bögre, táska, kulcstartó, amin a kedvenc karaktere rajta van. Továbbá kapható itt japán édesség (pl.: pocky, ami egy csokiba mártott tésztapálcika), japán sör, manga és többféle használati tárgy is. Természetesen minden a japán és anime kultúra tárgykörében. Az eladók kedvesek és segítőkészek. Érdemes megnézni a honlapot is az aktuális készlet átböngészése érdekében.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Földalatti Vasúti Múzeum

Lefogadom, hogy rengetegen mentek már el úgy mellette a Deák Ferenc téren, hogy észrevették ezt a múzeumot. Valóban egy kis tárlatról van szó, de aki kíváncsi a hazai metróépítés első éveire, annak kötelező látnivaló. A kiállítás fényképekben és különféle tárgyakban mutatja be a földalatti közlekedés kiépítését az első évektől kezdve. Maga a múzeum is egy eredeti alagútszakaszban kapott helyet, amit régen használtak, így a környezet is tökéletes. A tárlatot feldobja, hogy három régebbi földalatti kocsi is helyet kapott, amit megcsodálhatunk. Több időszaki kiállítást is rendeznek itt, legutóbb például retroplakát-kiállítást és talált tárgyak kiállítását. Jelenleg fotókiállítás van, ahol kevésbé hétköznapi közlekedési eszközökről (pl. sikló, libegő) láthatunk képeket. A jegyár igazán baráti, senkit nem fog veszteség érni, sőt, garantáltan egy érdekes élménnyel leszünk gazdagabbak.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szent István Bazilika

A Szent-István Bazilika Budapest egyik kihagyhatatlan látványossága. Magyarország harmadik legmagasabb épülete, a tiszteletet parancsoló épület ugyanis 96 méterrel magasodik fölénk. A római katolikus templom a turisták egyik kötelező célpontja. Hild József az eredeti tervek készítője klasszicista stílusban képzelte el az épületet, de Ybl Miklós áttervezte Neoreneszánsz stílusra. Az 1846-ban megkezdődött építkezés megakadt, amikor 1868-ban a kupola beomlott, de végül 1905-ben elkészült. A ma látható teljesen felújított épület 2003-ban nyerte el végső formáját. A belső tér gyönyörűen és gazdagon díszített, érdemes körbejárni az egészet és végigcsodálni a freskókat és a szobrokat is. Itt őrzik a névadó Szent István királyunk jobb kezét is. A kupolába is érdemes felmenni, hisz fantasztikus kilátás nyílik a városra, igaz téli hónapokban zárva van. Ha pedig már ott vagyunk és mindent látni szeretnénk, akkor a kincstárat se hagyjuk ki, ahol különféle tárgyak, ereklyék láthatóak, melyek egy része ma is használatban van. A jegyárak kellemesek, és mindenképp megéri.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Magyar Nemzeti Bank Bankjegy- és Éremgyűjteménye

A 2004 óta üzemelő Magyar Nemzeti Bank látogatóközpontjában lévő érme és bankjegygyűjtemény egy igazán érdekes tárlat. A pénzhasználat kezdetétől találhatók itt érmék és bankjegyek, kronológiai sorrendben haladhatunk egészen napjainkig. Igazán érdekes végignézni, hogy alakultak ezek az évtizedek során, mind kinézetre, mind alakra, mind nagyságra. Ezenfelül még a pénzgyártásról olvashatunk és láthatunk eszközöket. A látogatóközpontban természetesen sok mást is lehet csinálni. Tudunk aranyat emelni, vagy megtudhatjuk mennyit érünk súlyra, és saját pénzt is nyomtathatunk. A belépés ingyenes, 10 fő felett előzetes regisztráció szükséges. Mindenképp megéri benézni és egy rövid időre megismerni a pénz

Hasznos ez a vélemény? Igen

Alexandra Könyvesház

A Nyugati téren lévő Alexandra a legnagyobb könyvesbolt a városban, az épület 5 emeletén biztos, hogy mindenki megtalálja azt a könyvet, amit keres. Elsőre talán gondot okozhat a bőség zavar, hogy a sok könyv között hirtelen nem találjuk azt a témát, amit keresünk, de semmi gond. Könnyű tájékozódni, és az eladók is segítenek. Emellett az épületben ingyen wifi és kávéző is van. A legfelső szinten zenei cd-ket és film dvd-ket találunk. Tehát rengeteg könyv van, aki esetleg adott témában keres könyvet vagy adott céllal érkezik, ez a könyvesbolt, telitalálat. A közlekedést mozgólépcső és lift is segíti. Maguk az emeletek tágasak és a könyvek jól rendezettek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Örökmozgó Filmmúzeum

Ez a mozi egy igazi kuriózum, hogy miért? Mert ez egy art mozi. Nincs 20 terem, nincs 3d és mindenféle hangzás rendszer. Az Erzsébet körúton lévő filmmúzeumban olyan filmeket láthatunk, amit máshol nem. A paletta klasszikus és kortárs filmekből tevődik össze, tehát minden kor kedvelői találnak maguknak nézni valót. A moziban található kávézó és időről időre frissülő kiállítás is, amit könnyen végig lehet nézni, amíg a filmre várakozunk. Külön kiemelném, hogy többféle filmklub működik itt. Van, ausztrál, indiai, és japán. Havonta egy-egy filmet nézhet meg a közönség az említett országok alkotásaiból. A japán filmklub vetítései ingyenesek. Érdemes a programokról tájékozódni a honlapon.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Holdfény Fantasy Játékbolt

Ha valaki egy Darth Vadert, vagy más sithet, jedit szeretne otthonra, az a Holdfény fantasy boltjába vegye az irányt. Ha esetleg más Star Warsos kiegészítőt (fénykard) óhajtunk, akkor is. Sőt, ha egyéb nagysikerű film karaktereit (Rambo, AVP, Marvel filmek), játékok figuráit szeretnénk beszerezni, ez az üzlet akkor is jó választás. Továbbá kaphatók még itt sok más sci-fis, fantasys, de animés, kártyás cuccok is. A Holdfény ugyanis egy igazi rajongói bolt, ahol ezeket a tárgyakat, eszközöket remek minőségben beszerezhetjük. Az üzlet jelenleg a Podmaninczky utcában található, tehát könnyen megközelíthető, mindössze 10 percre a Nyugati tértől. A boltban kényelmesen körbe lehet nézni, és az eladók is segítőkészek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szellemlovas - Társasjátékok felnőtteknek

A szellemlovas egy játékbolt, nem a szó szoros értelmében. Itt ugyanis főleg társasjátékokat lehet kapni. Ez önmagában még nem nagy dolog. Csakhogy itt olyan társasokat is beszerezhetünk, amiket más normál játékboltban nem. Azonban nem túl szerencsés csak úgy betérni a boltba körülnézés címszó alatt, mert a kis üzletben mindenféle osztályozás nélkül találhatóak a játékok. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lehet random nézelődni, mert lehet, és az eladó is segít, ha problémánk van. A boltnak van honlapja, ahol a készleten lévő játékok szépen rendezve megtekinthetőek, többükhöz képek is vannak, és így érdemes előre megrendelni a kiválasztott terméket, majd pár nappal később bemenni érte a boltba. A rendelések általában már másnap átvehetők, de szállítás is kérhető. A szellemlovasnak még van egy olyan remekbe szabott szolgáltatása, hogy lehet játékot bérelni. Ez egy adott összegbe kerül, és egy hétig tesztelhetjük az adott terméket. Ezután pedig vagy megvesszük, vagy elállunk a vásárlástól.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Budapest 9. Posta

Ebbe a postahivatalba járok főként és vegyesek a tapasztalataim. Vannak olyan időszakok, amikor könnyen és gyorsan el lehet intézni az ügyünket, de van, amikor hosszú sor köszönt ránk beléptünkkor. Sajnos előbbi a ritkább. Mivel egy kis postáról van szó, így ha már 10 ember van bent, akkor már igencsak szorongani kell, főleg télen, nagykabátban. Az hogy melyik ablak van nyitva, az persze változó, de tapasztalatim szerint, az emberek többsége nem veszi észre a helyiség másik részében lévő nyitott ablakokat. Ez tovább növeli a zsúfoltságot olykor. Ennek ellenére nincs bajom vele, csak néha másik időpontot vagy napot választok az ügyeim elintézésére, ha lehet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

1 Fénykép

Még több »

2 Kedvenc hely

Még több »
Fővárosi Állat- és Növénykert
Állatkerti körút 6-12., 1146 Budapest
SakuraZaka
Erkel utca 6, 1092 Budapest