OhayoNikki

142 értékelés

Cosmopolitan Lingua Nyelviskola

Egy intenzív nyelvtanfolyam keretében négy héten keresztül élvezhettem a nyelviskola szolgáltatásait. Nem tudtam, mire számítsak, mert még olyan ismerős véleményére sem támaszkodhattam, aki már járt volna ide tanfolyamra. Teljesen az internetes hirdetésekre alapoztam. Nevezhetjük mázlinak vagy szerencsének, hogy a kezdeti félelmeim gyökeresen átalakultak rokonszenvvé. Attól kezdve, hogy segítőkészen és barátságosan fogadtak, az a megérzésem támadt, hogy élvezni fogom az itt eltölteni kívánt száz órát. A küllem, a bánásmód még nem minden, mondhatná a szkeptikus, de mi a helyzet az oktatással? Nos, nem szépítem a dolgot. Az a heti 25 óra azért nem volt piskóta! Viszont jól felkészült tanárokkal, egy jól összeállított tananyaggal és szorgalommal borítékolható a nyelvvizsga!

Hasznos ez a vélemény? Igen

SakuraZaka

Egy falatka bolt, azaz kóstoló a mennyországból a manga és anime rajongóknak. Szinte egyedülálló a maga nemében, hiszen még egy ilyen boltot nem minden sarkon talál az ember. A kis üzletben egy bélyeget nem lehetne a falra ragasztani, mert még ott is poszterek sokasága tarkállik. A vitrinek roskadoznak a különböző nippektől, bögréktől, táskáktól, hogy képregényekről ne is szóljak. Még a plafonról lógva is állandóan a vendégre kacsint egy-egy zenekar vagy anime karakter vigyora, vásárlásra csábítva. Legyen szó belépőjegyekről, rendezvényekről, egy helyen tájékozódhatunk a jcult-os eseményekről is. Tehát aki ide betér, az akár akarta, akár nem, nem tud üres kézzel távozni. Én sem tudok…

Hasznos ez a vélemény? Igen

Club Underground

Egy tökéletesen sikerült este receptjében nem szerepel sok hozzávaló. Kellemes társaság, jó hangulat, alkalomhoz illő zene, jó minőségű italok és nasik, mi szem-szájnak ingere. De ki gondolná, hogy ennél pörgősebbé is tehetjük az összejövetelt a Club Undergroundban? Én sem hittem, hogy az éjszakánk ezen a helyen lesz megkoronázva! Az italválaszték bőséges, ajánlom a Piña Colada-t! A klub művészei gondoskodnak a felejthetetlen élményről, fantasztikus hangulatot teremtenek újra és újra egyedi stílusukkal és előadásukkal.

Hasznos ez a vélemény? Igen

La-Guna Sushi Bar

Az első hely, ahol valaha is megfordult sushi a számban. Ami jó dolog, ha bemegy egy külföldi ételekre specializálódott étterembe az ember, ha a felszolgáló magyar, de a szakács ízig-vérig annak az országnak a szülötte, amelyiknek az ételeit készíti. A következő benyomást a hely adja, ami vagy ízlésesen van berendezve, vagy nem. A La-Guna esetében ugyan kis vendéglátó térről beszélünk, de nagyon kényelmes és mutatós. A lényeg pedig nem más, mint az étlap. Az étlap, ami meghatározza jövetelünk célját. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nyeltem nagyokat a gusztusosnál gusztusosabb képek, és nem esett volna le az állam az árak láttán! A menüben majdnem kétszáz féle étel között böngészhetünk, igen-igen kedvező áron. Lehetőleg csukott szájjal tegyük, ne nyálazzuk össze az étlapot, gondoljunk másokra is, akik később rendelnének belőle. A választás általában hosszú folyamat annak, aki bizonytalan és kétségei vannak a sushit illetően. De ha végre rendelt, a szakács nem marad hálátlan. Olyan tálat rak a vendég elé, ami nem csak a szemét gyönyörködteti. A legjobb hely, ha valami különlegeset szeretnék enni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Étterem

Az első olyan cukrászda, amiért nem kell bemetróznom a belváros forgatagába vagy a budai hegyekbe. Szinte századeleji hangulat fogadja a betérőt, ami azonnal magával ragadja az embert. A kínáló pult azonban tovább repíti egy édesebb világba. Rengeteg ízű és díszítésű szeletek csábítják az édesszájúakat. Már eszembe jutott, ha betörne ide egy rabló, valószínűleg az édességeket vinné egyedül. Nem mintha én terveznék ilyesmit... Ennyit a sütirablásról. Ha ellopni nem is, de megvenni megvehetem, mert az árakat nem literben mérik, így nem merül el benne a pénztárcám. Rendesen körutakat szervezünk oda a barátokkal, hogy feltérképezzük az összes süti és koktél ízeit. Gátat csak a kalóriák vethetnek. Aki erre is fittyet hány, a mennyországban fogja érezni magát!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Hair Club

"A hajszalonok a sznoboknak való" - gondoltam. Mígnem a sors összehozott egy fodrásszal, aki hogy-hogy nem, egy ilyen "sznoboknak való" hajszalonban dolgozott. Mivel éppen fodrász híján voltam, gondoltam egye fene, megnézem, mit tudnak az ottani fodrászok. Egy alkalom nem a világ... El kell, hogy mondjam, azóta is oda járok. A sztereotípiám szétpukkant, mint egy buborék, és beismerem: tévedtem. Elképesztő hangulat fogadja a betérőt. A fodrászok prezentálják az életérzést, amit a Hair Club képvisel. Fiatalok, lazák, képben vannak a legújabb trendekkel, amiket a Hair Club stílusához igazítanak. Értik a dolgukat, igazi profik.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Pizza King

Egymást érik a pizzériák a városban, egyik ínycsiklandozóbb a másiknál. A választás gyakran nehéz, amit most szeretnék megkönnyíteni. Nemhiába hívják Pizza Kingnek ezt az éttermet, hiszen a pizzakészítés királyának is nevezhetnénk. A tészta szinte szétolvad a szánkban, a gazdag és változatos feltét kényezteti ízlelőbimbóinkat. Kedvenc pizzáimat inkább rendelem, mert nagy társasággal az igazi a családi méret elfogyasztása, viszont a normált egyedül is képes vagyok befalni egy jó filmet nézve, vagy csak úgy vacsora gyanánt. Illatosan gőzölve a legjobb, ezt a futárok is tudják, ezért soha nem késlekednek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Örökmozgó Filmmúzeum

Egy japán filmhét keretében jártam először az Örökmozgóban. Csábító volt az ingyenes belépés, a választék, kihagyhatatlannak éreztem. El is rángattam egy barátnőmet, elvégre unalmas egyedül megnézni egy művészfilmet. És úgy általában moziba menni. Nem számítottam hatalmas terekre és harmadik típusú találkozásra, így nem is ért meglepetés az épületet és annak berendezését illetően. Csak a film volt a lényeg. Az első néhány perc után jött a hideg zuhany: a meghirdetett felirat se nem angol, se nem magyar nem volt, így aztán nem maradt más, mint a fülelés és az odafigyelés a történésekre, hátha abból megértjük mit kívánnak elmondani a szereplők. Még kész szerencse, hogy egy kicsit makogok japánul, de akkor az a kicsi is összetöpörödött, így aztán csak pislogtam és a barátnőmtől kértem fordítást, aki nálam profibban beszéli a nyelvet. Le voltam törve, hogy nem tudtam beleélni magam a filmbe a nyelvi akadályok miatt, és hogy mély űrrel a lelkemben jöttem ki a moziból. Legközelebb... ha lesz legközelebb. Addigra megtanulok japánul.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Burger King

A kedvenc gyorsétterem láncom. A Burger Király Akácfa utcai étterme, megvallom őszintén, annyira nem nyűgözött le. Nem egy éttermében jártam már, de ez az egy különbözik a többitől, sajnos negatív értelemben. Ezen a helyen a hangulat is más. Egyetlen előnye a fekvése, merthogy forgalmas helyen van. Nyomasztónak, erőltetettnek éreztem a kiszolgálást és az ottlétet is, amíg elfogyasztottam a rendelésem. Evés közben azon morfondíroztam, vajon nem valami ártó szellem rontja-e itt a levegőt, azért olyan síri ez a hely. A XXI. században nincs helye efféle gondolatoknak, valószínűleg a kiszolgáló pulton túl kell keresni az okokat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Príma Pék Sütőipari Kft.

Amíg a környékre jártam nyelviskolába, többször is betértem ide reggelit venni. Azt tapasztaltam, hogy igenis van létjogosultsága az egészséges, ennélfogva a bioételeknek. Még ha péksüteményről is van szó, isteni finomakat sütnek! A kenyérfélék ugyan elsőbbséget élveznek, ezt olvastam ki a kínálópultból, de a többi termék legalább olyan minőségi. Nem nagymama-féle receptúra alapján készülnek, az már biztos, akkor gyakran próbálgathatnánk otthon a mérleg nyelvét... Viszont, amit egy alkalommal sem hagytam ki, az a kávé. Nem vagyok koffeinfüggő, de egy finom, aromás kávéért képes vagyok áldozatokat is hozni, mondjuk két-három megállóval tovább utazom a villamossal. Nem is indulhatna jobban a reggelem, ha a habos, selymes kávé mellé jut egy kis túrós finomság is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

7 Lista

Még több »

Kaját, de gyorsan!

Ha pang a hűtő, itt az ideje rendelni valami finomságot...

 1. La-Guna Étterem & Pizzeria

  Az étterem keleti specialitásokra szakosodott, ezt azonnal ki lehet szúrni, amint átléptük a küszöböt. Fantasztikus a berendezés, már-már giccses, de aki egy cseppet is ismeri az efféle éttermeket, nem lepődik meg túlságosan és elmerül az Ezeregyéjszakában. Igazán változatos a kínálat, az étlapon figyelmesen fel van tüntetve melyik étel mit tartalmaz, és egyáltalán melyik nemzetközi konyha specialitása. Bevallom, a sok újdonság kicsit megrémített, de aki ide belép, annak kint kell hagynia a kételyeit és merészen belevetni magát az ízek világába. Gyakorlatilag semmivel nem fogunk mellé, ha tudjuk, milyen ízeket nem szeretünk mixelve.

 2. La-Guna Sushi Bar

  Az első hely, ahol valaha is megfordult sushi a számban. Ami jó dolog, ha bemegy egy külföldi ételekre specializálódott étterembe az ember, ha a felszolgáló magyar, de a szakács ízig-vérig annak az országnak a szülötte, amelyiknek az ételeit készíti. A következő benyomást a hely adja, ami vagy ízlésesen van berendezve, vagy nem. A La-Guna esetében ugyan kis vendéglátó térről beszélünk, de nagyon kényelmes és mutatós. A lényeg pedig nem más, mint az étlap. Az étlap, ami meghatározza jövetelünk célját. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nyeltem nagyokat a gusztusosnál gusztusosabb képek, és nem esett volna le az állam az árak láttán! A menüben majdnem kétszáz féle étel között böngészhetünk, igen-igen kedvező áron. Lehetőleg csukott szájjal tegyük, ne nyálazzuk össze az étlapot, gondoljunk másokra is, akik később rendelnének belőle. A választás általában hosszú folyamat annak, aki bizonytalan és kétségei vannak a sushit illetően. De ha végre rendelt, a szakács nem marad hálátlan. Olyan tálat rak a vendég elé, ami nem csak a szemét gyönyörködteti. A legjobb hely, ha valami különlegeset szeretnék enni.

 3. Pizza King

  Egymást érik a pizzériák a városban, egyik ínycsiklandozóbb a másiknál. A választás gyakran nehéz, amit most szeretnék megkönnyíteni. Nemhiába hívják Pizza Kingnek ezt az éttermet, hiszen a pizzakészítés királyának is nevezhetnénk. A tészta szinte szétolvad a szánkban, a gazdag és változatos feltét kényezteti ízlelőbimbóinkat. Kedvenc pizzáimat inkább rendelem, mert nagy társasággal az igazi a családi méret elfogyasztása, viszont a normált egyedül is képes vagyok befalni egy jó filmet nézve, vagy csak úgy vacsora gyanánt. Illatosan gőzölve a legjobb, ezt a futárok is tudják, ezért soha nem késlekednek.

Koktél-lelőhelyek

Koktélos helyek

 1. Comics Shottail Bar

  A képregények rajongóinak feltétlenül el kell ide látogatniuk. Bizony, még nekem is leesett az állam, amikor Amerika Kapitány életnagyságú képe villant elém, miközben a koktélomra vártam. Sőt, néhány ital után már a Bosszúállók előtt riszáltunk a legjobb zenékre, de ez már egy másik történet... A lényeg, hogy rendkívül látványos és kreatív a hely épp annyira, mint a bár italkínálata.

 2. Mika Tivadar Mulató

  A barátnőim közül ismerte valaki a helyet, és az ő lába nyomát követve tévedtünk be ide. A korábbi véleményezők emlegetik mint romkocsmát. Ha ez tényleg az, akkor én először jártam ilyen helyen. A berendezés tényleg megállja a helyét egy kis retrót idézve, néhány ezt prezentáló tárgy is ki van állítva. Sötét lyukakban lehet megbújni bent, kintre sajnos nem jutottunk, mert a vendégsereg ott tobzódott, nem láttuk értelmét bepréselni magunkat egy fülledt nyári éjszakán a tömegbe. A "sötét lyukak" adják meg az igazi hangulatot, ráadásul válogathatunk belőle bőven. Az árak elfogadhatóak, valóban a középosztályt célozza meg, ahogy ezt korábban találóan meg is jegyezte az egyik véleményező. Mivel a célunk csak a fogyasztás és a dumaparti volt, a zene egyik fülemen be, a másikon kifolyt. A koktélokból szemezgettünk, és nagyon jól megadta a kezdő lökést az estének.

 3. Doboz

  Az éjszaka közepén jutottunk el ide, és gond nélkül be is tudtunk menni. Maga a hely tényleg lenyűgözött, alapvetően nem volt kontár a belső építész, és hogy a tulaj rögtön egy egész bérházat szórakozóhellyé alakítson, ez taglózott le a legjobban. Persze, a buli szigorúan csak a földszinten maradhat, a többi rész le van zárva a szórakozók elől. Nagyon sokan voltak, több korosztályból is előfordultak, de mindenki ugyanolyan jól érezte magát. A DJ remekül keverte a talpalávalót a pultban, csak azt sajnáltam, hogy amekkora tömeg befogadására képes a Doboz, annak csak a negyede képes a parkettre bejutni. Viszont előny, hogy szinte minden "sarkon" áll egy bárpult, így nem nagyon kell sorbanállással tölteni az időt. Egy kellemetlen élményünk volt, méghozzá fizetésnél. Megkaptuk az itallapot a koktélkínálatról, és bőszen meg is rendeltük a Zombie koktélokat. Csakhogy fizetésnél derült ki, hogy bizony nem azon az áron, hanem drágábban számolják. Ez volt az éjszaka hidegzuhanya, hiszen a továbbiakban kétszer is meggondoltuk a fogyasztást. Ezt a kellemetlenséget leszámítva igazán jól éreztük magunkat.

Édes Élet

Sütemények, fagyik, csokik, cukrok... mi szem-szájnak ingere!

 1. Hati Cukrászat

  100 éve fennálló cukrászda, nem véletlenül. Még ma is a titkos családi receptek alapján készítik a süteményeket, a fagyikat megfizethető árakon. A fagyik közül a vanília és a vanília alapúak azok, amik lenyűgöztek, amik számomra az esszenciáját jelentik a cukrászdának. A hagyományos sütiket mindenképp ajánlom, mint például a Sachert. Egészen eddig úgy tudtam, hogy a tortákat rendelésre készítik, hogy valóban frissen jusson hozzá a vásárló. Ezért, amikor Sacher szeleteket kértem, hogy kedveskedjek vele az anyukámnak szülinapja alkalmából, kiderült, hogy van egészben is. Lajos bácsi, a cukrászda tulajdonosa és cukrásza azonnal össze is állította kérésemnek megfelelően. Így lett aztán belőle szülinapi meglepetéstorta. Csak néhány fénykép erejéig hagytuk teljes pompájában, aztán neki is estünk...

 2. Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Étterem

  Az első olyan cukrászda, amiért nem kell bemetróznom a belváros forgatagába vagy a budai hegyekbe. Szinte századeleji hangulat fogadja a betérőt, ami azonnal magával ragadja az embert. A kínáló pult azonban tovább repíti egy édesebb világba. Rengeteg ízű és díszítésű szeletek csábítják az édesszájúakat. Már eszembe jutott, ha betörne ide egy rabló, valószínűleg az édességeket vinné egyedül. Nem mintha én terveznék ilyesmit... Ennyit a sütirablásról. Ha ellopni nem is, de megvenni megvehetem, mert az árakat nem literben mérik, így nem merül el benne a pénztárcám. Rendesen körutakat szervezünk oda a barátokkal, hogy feltérképezzük az összes süti és koktél ízeit. Gátat csak a kalóriák vethetnek. Aki erre is fittyet hány, a mennyországban fogja érezni magát!

 3. Köki Terminál Szamos csokoládé, sütemény

  A minap végképp nem tudtam ellenállni, és a bevásárlás után itt, a Szamosnál bűnöztem. Ugyan "Ádámot" nem vittem magammal, a kígyó egyedül is behálózott. A süteményeket kivételesen mellőztem, de ettem már Szamos sütit, és igazán nagy sikert aratott. Most azonban a jeges finomság ejtett rabul. Habár a kedvenc helyem fagyijának mértékét nem üti meg, attól még a csoki valóban csoki, az eper valóban eper ízű volt, méghozzá gyümölcsdarabokkal. Árban megfelelő, de egy leheletnyivel lehetne nagyobb gombócot adni, mert megérné.

A tudás fellegvárai

...mert a tudás hatalom!

 1. Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar - BTK

  Életem egyik legjobb döntése volt, amikor ide jelentkeztem. Az oktatók kiváló szakemberek, rengeteget lehet tőlük tanulni. Elképesztő műveltség áramlik keresztül az intézményen, komoly szakmai munkák folynak, amibe a hallgatók is csatlakozhatnak. Több tanszék szakjai közül válogathatunk, de akármelyik mellett is döntünk, nem fogunk mellé. Bár maga az épület egy kicsit labirintusszerű, a portás mégis úgy ismeri, mint a tenyerét, tőle bátran kérhetünk segítséget, ha valamit nem találunk. Remekül összekovácsolódnak az azonos érdeklődésű emberek, egymást segítve bárki átvészeli a vizsgaidőszakokat.

 2. Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar - JGYPK

  Volt szerencsém a hallgatójának lenni, és ennek örülök. Átalakulása óta sok új akkreditált szakkal bővült a kínálata, de még ez sem ment a minőség rovására, mert szerencsére az oktatók emelik a színvonalat. Mivel pedagógusképző, inkább ennek az irányába mutat a képzési kínálat, de akadnak amolyan "büfé" szakok. A sok szak viszont nem fér el egy épületben, még a főépületen kívül kettő van a város két másik pontján. Ezek megközelítése nem okoz nagy gondot. Sokszínű kar rengeteg szórakozási és tanulmányi lehetőséggel, jelentkezéskor nem érdemes átsiklani felette.

 3. Cosmopolitan Lingua Nyelviskola

  Egy intenzív nyelvtanfolyam keretében négy héten keresztül élvezhettem a nyelviskola szolgáltatásait. Nem tudtam, mire számítsak, mert még olyan ismerős véleményére sem támaszkodhattam, aki már járt volna ide tanfolyamra. Teljesen az internetes hirdetésekre alapoztam. Nevezhetjük mázlinak vagy szerencsének, hogy a kezdeti félelmeim gyökeresen átalakultak rokonszenvvé. Attól kezdve, hogy segítőkészen és barátságosan fogadtak, az a megérzésem támadt, hogy élvezni fogom az itt eltölteni kívánt száz órát. A küllem, a bánásmód még nem minden, mondhatná a szkeptikus, de mi a helyzet az oktatással? Nos, nem szépítem a dolgot. Az a heti 25 óra azért nem volt piskóta! Viszont jól felkészült tanárokkal, egy jól összeállított tananyaggal és szorgalommal borítékolható a nyelvvizsga!

Kedvenc kulturális palettám

Azok a kulturális helyek, amik belopták magukat a szívembe.

 1. Vígszínház

  A színházba járást luxusnak tartottam egészen mostanáig. Csak rá kellett szánnom magam, hogy jobban körülnézzek ezen a tájon. Most már ott tartok, hogy ha szórakozni támad kedvem, erősen tépelődöm, mit válasszak: egy jó mozit vagy egy jó színházat? A Vígszínházzal kezdtem színházba járó emberré válni. Egyelőre ismerkedem a tereppel és a társulattal, van még mit megnéznem amíg elmondhatom, hogy törzsvendég lettem. A fényűző palota legalább olyan fényűző műsorokat kínál. Csillognak a csillárok, csillognak a színészek! Az újdonság varázsa kápráztatja a szemem és a lelkem, amikor belépek, és egy kicsit attól félek, ne csak káprázat maradjon végül, amikor kilépek az ajtón. Szeretnék még, még és még csodát látni és érezni! Nem akarom soha megunni...

 2. Néprajzi Múzeum

  Egy kicsit sajnálom, hogy vannak, akik bemennek nézelődni, gyorsan végig járják az egyes termeket, aztán már mennek is. Tény, hogy kell egyfajta érdeklődés, máskülönben semmit nem ér az egész. A magyar népi kultúra összetett, szerves egész, nem egyszerű megérteni. A kiállítás valóban csak egy minta a megismerésben. Gyönyörű maga az épület, ami sok intézménynek adott már otthont fennállása folyamán. De a múzeum szempontjából nem is az aula a lényeges. Az állandó kiállítást igyekeznek még élvezhetőbbé, még érdekesebbé tenni videós bemutatókkal, amit csak a magyar közönség értékelhet, mert angol szinkrontolmács híján a külföldiek valóban csak a mozdulatokat kísérhetik figyelemmel. Az állandó kiállítás tárlatvezetésén nem vettem részt, de egy laikus számára mindenképp ajánlanám, mert az esetlegesen felmerülő kérdésekre másképp nem kap választ - hacsak nem olvas utána. Az időszaki kiállításokra is érdemes odafigyelni, bármikor találhatunk kedvünkre valót.

 3. Hagyományok Háza

  A Hagyományok Háza az a hely, ahova minden multikulti rajongónak el kell mennie egyszer! Vétek volt eddig nem ismerni ezt a helyet, mert nagyon sok színes programja van. Szinte állandó vendégek a népdalénekesek, néptáncosok, népzenészek, és az elmaradhatatlan népi mesterségek bemutatója! Mindezt persze főleg magyar, de elég gyakran nemzetközi színekben is! Legutóbb a Távol van-e a Távol-Kelet c. rendezvényre mentünk el. Csak azt az egyet sajnálom, hogy rengeteg kézműves volt, rengeteg gyerekprogram - ami egyébként nagyon is helyes! -, de felnőtteknek szóló nem sok. Szívesen hallgattam volna úti beszámolókat, terepmunkákról összefoglaló előadásokat, könyvajánlót, bármit, ami a felnőtteknek is közelebb hozza a Keletet. És ezzel egy kicsit szakmaibbá is tehetnék ezeket a rendezvényeket.
  Alapvetően nagyon szép az épület - ami olvasmányaim alapján eklektikus stílusban épült -, remek állapotban van, tágas, sok terem található benne. A programfüzetet bújva biztos találnak maguknak elfoglaltságot azok, akik szeretik a népi hagyományokat, vagy akik még csak ismerkednek a témával.

A japán kultúra szeletei

Ami csak kapcsolódhat Japánhoz.

 1. SakuraZaka

  Egy falatka bolt, azaz kóstoló a mennyországból a manga és anime rajongóknak. Szinte egyedülálló a maga nemében, hiszen még egy ilyen boltot nem minden sarkon talál az ember. A kis üzletben egy bélyeget nem lehetne a falra ragasztani, mert még ott is poszterek sokasága tarkállik. A vitrinek roskadoznak a különböző nippektől, bögréktől, táskáktól, hogy képregényekről ne is szóljak. Még a plafonról lógva is állandóan a vendégre kacsint egy-egy zenekar vagy anime karakter vigyora, vásárlásra csábítva. Legyen szó belépőjegyekről, rendezvényekről, egy helyen tájékozódhatunk a jcult-os eseményekről is. Tehát aki ide betér, az akár akarta, akár nem, nem tud üres kézzel távozni. Én sem tudok…

 2. Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum

  Már régóta szerettem volna eljutni ide, és egy érdekes kiállítás végre tényleg elcsábított. Maradandó, emlékezetes élményeket adott a japán viselet- és használati tárgy, illetve a témához kapcsolódó kortárs magyar iparművészeti kiállítás, amelynek keretében volt szerencsém megismerni a múzeum profilját. A pénztáros jól tájékozott, igazán segítőkész volt, de nekem kissé idegen volt, hogy a jegyváltást követően a terem személyzete egy kis brosúrát adott a kezünkbe, amely arra szolgált, hogy a kiállítási darabok számozásai alapján ebből kaptunk magyarázatot az adott tárgyról. Maga az épület is megér egy misét, elvégre Hopp Ferenc egykori rezidenciájáról van szó. Kisebb-nagyobb szobák vannak benne, amik alkalmasak az ázsiai kultúrák egy-egy részterületének bemutatására. Az árakkal nincs gond, nem fog nemet mondani a pénztárcánk. Könnyen el tudunk ide jutni, már ami a tömegközlekedést illeti, bár én csak ezt ajánlom erre a környékre.

 3. La-Guna Sushi Bar

  Az első hely, ahol valaha is megfordult sushi a számban. Ami jó dolog, ha bemegy egy külföldi ételekre specializálódott étterembe az ember, ha a felszolgáló magyar, de a szakács ízig-vérig annak az országnak a szülötte, amelyiknek az ételeit készíti. A következő benyomást a hely adja, ami vagy ízlésesen van berendezve, vagy nem. A La-Guna esetében ugyan kis vendéglátó térről beszélünk, de nagyon kényelmes és mutatós. A lényeg pedig nem más, mint az étlap. Az étlap, ami meghatározza jövetelünk célját. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nyeltem nagyokat a gusztusosnál gusztusosabb képek, és nem esett volna le az állam az árak láttán! A menüben majdnem kétszáz féle étel között böngészhetünk, igen-igen kedvező áron. Lehetőleg csukott szájjal tegyük, ne nyálazzuk össze az étlapot, gondoljunk másokra is, akik később rendelnének belőle. A választás általában hosszú folyamat annak, aki bizonytalan és kétségei vannak a sushit illetően. De ha végre rendelt, a szakács nem marad hálátlan. Olyan tálat rak a vendég elé, ami nem csak a szemét gyönyörködteti. A legjobb hely, ha valami különlegeset szeretnék enni.

Könyvmolyságom

Minden, ami könyv.

 1. SZTE Klebelsberg Könyvtár

  Könyvtár még nem nyűgözött le annyira, mint a szegedi TIK. Az épület modern, bár sikerült belecsempészni klasszikus elemeket, mégis remek az összhatás. Az, hogy ablakokkal van borítva, rendkívül jó ötletnek bizonyult, mert egyrészt nappal elektromos energiát takarítanak meg, másrészt természetes fénynél jobb olvasni. Három emeletnyi tömény tudás a legkülönbözőbb tudományokból, elég nagy csábítás a tudásra szomjazóknak! Emellett két szinten is jól felszerelt számítástechnikai részleg várja azokat, akiknek munkájához elengedhetetlen a számítógép vagy az internet használata. Az épület mindig ragyog a tisztaságtól - a mellékhelyiségek is -, minden hétre akad valami érdekes program, bár olyankor általában a nyitvatartási idő lecsökken. Kedvezőek a kölcsönzési díjak, a ruhatár is ingyenes, ill. a diákigazolvánnyal működtethető elektronikus ruhásszekrények. Minden adott, hogy tökéletesen felkészüljünk egy vizsgára, előadásra, vagy csak elmerüljünk egy jó olvasmányban.

 2. FSZEK Üllői úti könyvtár

  A tagkönyvtárak előnye, hogy minden kerületben megtalálhatóak. Habár lényegesen kevesebb példányszámai vannak, mint a központinak, ettől függetlenül érhetnek meglepetések. Az Üllői úti könyvtárban olyan könyvek is akadnak, amelyek alig-alig kölcsönözhetőek máshol. Például számos tudományos könyvért nem kell befáradnom a belvárosba, mert itt is megvan. Ezzel sok időt megspórolok. Nem szabad megfeledkeznem a rengeteg programról, amiket rendeznek. Bár előnyben vannak a gyerekprogramok, de ezek többsége a családoknak is szólnak. Minden hónapban szerveznek olyan előadásokat, amik a felnőtt korosztályt szólítják meg, így ők sem maradnak ki az igényes művelődésből. A könyvtár területe nem nagy, de mindenképp elég ahhoz, hogy baráti-családi hangulatban teljen el az a néhány óra. A kényelmes helyben olvasáshoz, az internetezéshez, a gyereksarokhoz is megvan minden, amire csak szüksége van annak, aki hasznosan szeretné tölteni a szabadidejét.

 3. Kőbányai Könyvtár

  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár másik olyan tagkönyvtára, ahova érdemes elmenni, akár a közelben lakik az ember, akár nem. A nemrég felújításon átesett könyvtár modernebb belsőt kapott. Két szinten várja a könyvmolyokat. Az alsó szinten kapott helyet a gyerekkönyvtár, amely tényleg a gyerekek igényeire van szabva. A földszinten van lehetőség folyóirat olvasásra, valamint a CD és DVD állomány is itt foglal helyet. Az emeleten számtalan szakirodalom közül böngészhetünk. Kifejezetten szeretek ide helyben olvasásra beülni, mert nagyon világos és csendes, több asztal áll az olvasók rendelkezésére. A könyvtárosok szerencsére segítőkészek és jól tájékozottak.

21 Fénykép

Még több »

17 Kedvenc hely

Még több »
La-Guna Sushi Bar
Üllői út 216/8, 1191 Budapest
SakuraZaka
Erkel utca 6, 1092 Budapest
Hair Club
Paulay Ede utca 55, 1061 Budapest
Kanapé Café
Gömb utca 46, 1139 Budapest
Dr. Kovács Edina fogorvos
Ady Endre út 122-124., 1195 Budapest
FSZEK Üllői úti könyvtár
Üllői út 255., 1191 Budapest
Kastélypark Fürdő - Füzesgyarmat
Kossuth utca 88, 5525 Füzesgyarmat
SZTE Klebelsberg Könyvtár
Ady tér 10, 6722 Szeged
Japán Cuccok
Rejtő Jenő utca 1, 1077 Budapest
Viski Károly Múzeum
Szent István király út 25., 6300 Kalocsa
Hati Cukrászat
Szabadság tér 5., 5525 Füzesgyarmat
Kispesti Piac
Kossuth tér 10, 1191 Budapest
Puszta Csárda
Halas puszta 1, 5520 Szeghalom
Comics Shottail Bar
Dohány utca 7, 1074 Budapest