Ludmilla

28 értékelés

VakVarjú Buda Vendéglő

A hétvégén ott ebédeltem a családdal, és nagyon kellemes benyomásom volt róla. A hely maga is nagyon stílusosan néz ki az olívazöld és padlizsánlila nem mindennapi kombinációjával, ráadásul a meleg színek mellett a falon függő régi fotók otthonos hangulatot kölcsönöznek a helynek. Ez még nem lenne elég ok arra, hogy egy étteremről jó kritikát írjak,de itt a konyha is kiváló, a pincérek kedvesek, figyelmesek és gyorsan dolgoznak (telt házkor idején is), ráadásul az étlap annyira szellemes és étvágygerjesztő, hogy már addig jót mulat az ember, amíg ki nem hozzák a finomabbnál finomabb fogásokat. Az árak nem kifejezetten alacsonyak, de szerintem egy-egy alkalomra még belefér ennyi luxus. Külön nagyon tetszett, hogy az asztali alátéten közvélemény kutató kérdéseket tesznek fel azzal kapcsolatban, hogy a fogyasztók mennyire elégedettek a kiszolgálással/ételekkel stb. Azt az érzést kelti, hogy itt igenis fontos a vendég, és a véleménye. Mindez ráadásul remek varjús illusztrációval, amit az étterem minden szegletében is felfedezhetünk. Jelenleg nekem ez a kedvenc éttermem Budapesten.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Holdudvar Margitsziget

Rendkívül hangulatos hely, a nagy területe miatt pedig általában nincs nagy tömeg, jól eloszlik. Itt tartottuk a nővérem leánybúcsúját, de sajnos a benti DJ-től nem igazán lehetett számot kérni, mert el van szigetelve üvegfallal. A zene általában jó, de volt már olyan, hogy kevésbé populárisra vették, és akkor kevesebb is volt a táncoló. Alapvetően az a baj, hogy a benti tánctéren borzasztó meleg van, a légkondi érzetnek se híre se hamva, ráadásul a benti táncteremre nem igaz a jó tömegeloszlás, mindenki oda nyomul. Egy tűt sem lehet leejteni, mert azt az életben meg nem találod többé. Alapvetően azért ajánlani tudom, mert ez az egyik legszínvonalasabb budapesti szórakozóhely.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Krémes Cukrászda

Ez a cukrászda nagyon a szívemhez nőtt, ugyanis kicsi gyerekkorom óta a közelében lakunk, és onnan rendeltünk minden szülinapra, a Barbie tortán keresztül a túróson át minden félét. Külön remek, hogy a cukorbetegekre is gondolnak, ezért a nagymamámnak sem kellet kimaradni az ünnepi édességekből. Vasárnap is nyitva van, ami sokszor nagy segítség volt, ha valamilyen rágcsálnivaló kellett a vendégeknek SOS. Annyi negatívumot tudnék csak mondani, hogy a kiszolgálás nagyon vegyes, van amikor nagyon kedvesek, de van amikor egyáltalán nem. Nyilván ez ember függő, de a vásárló benyomása sokszor emiatt negatív marad. Az árai sincsenek elszállva, a külvárosi 22. kerületben nagyon jó, hogy van ez a kis cukrászda.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szonáta Tea- és Kávéház

Egyszer voltam itt egy évfolyamtársas iszogatáson, és elég vegyes benyomást keltett bennem. Először is szerintem kényelmetlen, hogy konkrétan három szintes, ebből a föld feletti szintek nagyon kicsik, a föld alatti pince szerű hely pedig elég barátságtalan kinézetű. Az árak nem olyan magasak, még az egyetemistáknak is belefér, bár ennél azért van olcsóbb hely is a közelben. A kiszolgálás gyors volt, de a fröccsöm már nem volt azért az igazi. A lépcsők nagyon rozogák és nyikorgósak, de a fenti kényelmes fotelek miatt, és amiatt, hogy Budapestnek egy elég jó részén van, 3 csillagra értékelem.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Déryné Bisztró

Nekem először egy Temze parti, kis párizsi kávézó jutott róla eszembe. Igazi hangulatos és szép hely Budapest egyik legelegánsabb és legimpozánsabb környékén, a Krisztina templommal szemben, a Vár lábánál. Néhány éve újították fel, és nyáron nagyon jól néz ki a lampionokkal, gyertyákkal díszített terasz. Bent még nem jártam, mivel ahogy megérkezik az ember, rögtön itt, ezen a sejtelmes fényárban úszó kiülő részen szeretne leülni. A pincérek nem igazán kedvesek, és az árak sem kifejezetten diákpénztárca kompatibilisek, de első randira kiváló helyszín. Tapasztalatból mondom.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ötkert

Az Ötkerttel szemben voltak fenntartásaim, mert elég vegyes véleményeket hallottam róla. Ez a hozzáállásom akkor sem javult, amikor megláttam a bejárat előtt kígyózó sort. Minden hezitálás nélkül visszafordultam volna, de végül a barátaim unszolására maradtam. Nem bántam meg. Már a sorban összebarátkoztunk német cserediákokkal, ugyanis magyar hangot nem nagyon hallottunk a közelünkben. A kinézete eléggé "sejtelmesen retrós"-ra sikeredett, de érdekes hangulatot teremt. A helyről alkotott pozitív véleményemen sokat dobott, hogy lehet kaját is kapni, és ráadásnak ott volt Árpa Attila és Kásás Tamás a bulizó nép között.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Instant

Az Instantról sokáig azt hittem, hogy egy kávézó. Magam sem tudom, miért. Aztán házibuli végén ott lyukadtunk ki, és én voltam a legjobban meglepve, hogy hova is érkeztünk. Én voltam ugyanis az egyetlen, aki még nem járt itt. Budapestnek ezen a környékén csak úgy pezseg az éjszakai élet, egymást érik a non-stop büfék, a kocsmák és a szórakozóhelyek. Ezek közül emelkedik ki az Instant, a maga bizarr díszítésével, egymástól eléggé eltérő vendégeivel, és teljesen populáris zenéjével. A tömeget és a környezetet leszámítva a számok még mindig a házibuli hangulatát idézték, amikor az emberek kívülről fújják a szöveget, és tánc közben együtt énekelnek az előadóval. A tömeg és a meleg ellenére jól éreztem magam, az engem körülvevő emberek is hasonló mentalitásúnak tűntek, mint én vagy a kortársaim. Én jót nevettem a disznó-diszkógömbön, és a nyulakon, ezek csak pluszt adtak a hely varázsának. Szerintem mostanság ez a legnépszerűbb szórakozóhely.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Istanbul Kebabs Non-stop

Végre egy olyan hely a Móriczon, ahol finom gyros-t adnak akár az éjszaka közepén is! Nemrég nyílt a KFC mellett, és nem csak gyors a kiszolgálás, hanem egy gyros pitában csak 500 forint! Sőt, Cola Zero-val menüben is csak 700! Ennyiért máshol csak egy gyrost kapsz. Persze itt sem tudtam túl esztétikusan megenni a sajátomat, mert folyik és szétesik, de 500-ért megéri. Ha szép az idő, praktikus dolog, hogy van egy kiülő része is. Ha hideg van, akkor viszont kérd elvitelre, mert bent nincs semmi hely megenni. Állati pici a hely, ezért nincs is túl nagy választék, de tökéletesen jó egy ebédre! Egyébként vicces, hogy közvetlenül mellette nyílt mostanság egy másik, majdnem ugyanolyan hely. Szintén nagyon kicsi, és szintén 500 a gyros! Ha valaki útközben akarja megenni, inkább oda menjen, mert az ottani pitából könnyebben tudja szétfolyás nélkül elfogyasztani.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Barna és Barna Cukrászda és Kávézó

Annak ellenére, hogy több esélyt is adtam nekik, ez a cukrászda mindig nagy csalódást okozott… Óriási méretű, cukorhabos süteményeik vannak, amik első látásra nagyon csábítóak tudnak lenni, ha valaki szereti az ilyesmit. Az árak ahhoz képest nem magas, hogy milyen hatalmas méretűek a sütik, de ez (is) jelzi, hogy nem első osztályú anyagokból dolgoznak. Egyszer vettem egy túrós rétest (persze az is gigászi méretekkel rendelkezett), de otthon az első falat után kiderült, hogy a túró erjedt. Ezen kívül nagyon furcsa, hogy nem igazán találtam eddig náluk gyümölcsös édességet. Szerintem ez azért is nagyon furcsa, mert manapság elég divatosak a gyömölcsös-túrós torták (nekem is az egyik kedvencem), és mégsem készítenek ilyet, csak kettes típusú cukorbetegséget előidéző habkölteményeket. A cukrászda egyébként nagyon jó helyen van a Móriczon. Az lenne a legjobb, ha vagy megújulna, vagy elköltözne, és átadná a helyet színvonalasabb, minőségi alapanyagokból dolgozó cukrászda számára.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Don Roberto Pizzéria

Többször is voltam már itt, és elég vegyesek a tapasztalataim. Mindennap más menüt ehetünk viszonylag olcsón, de ha éppen az aznapihoz nincs gusztusunk, az olasz konyha remekeiből, különböző pizzákból és tésztákból válogathatunk. A pincérnő is nagyon közvetlen, kedves és a kiszolgálás is gyors. Ideális ahhoz, hogy a munkahelyi ebédszünetben leugorjunk és bekapjunk valamit. Az egyetlen negatív élményem a bolognai-s pizza volt, ami az egyik kedvencem, de itt nagyon zsírosra csinálják. Állt az olaj a feltét tetején, szalvétával kellett felitatnom. Ezt leszámítva a többi pizza, amit ettem finom volt, szóval az is lehet, hogy csak ezt készítik több olajjal, vagy ez is csak egy egyszeri baki volt. A többit viszont jó szívvel ajánlom.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely