V. Melinda

30 értékelés

Cafe Zenit

Ez a hely számomra nem kevesebb, mint a nyugalom szigete. A belváros szívében, gyönyörű környezetben találjuk a Cafe Zenit nevű kávézót, ahol bármikor eltölthetünk egy kellemes órát. Elhelyezkedése tökéletes, bárhonnan könnyedén odatalálunk, ami még kedvesebbé teszi számomra a helyet.
Megvallom sokáig kerestem a tökéletes kávézót, teázót, ahova beülhetünk a barátokkal egy jó beszélgetésre. Már az első alkalommal magával ragadott a hely szelleme, nyugalma, ami átjárja az embert, s valljuk be, erre van szükségünk a mindennapi rohanásban.
De ha már kávézóról beszélünk, a kínálatot is jó, ha ismerjük. Én bár nem tartom magam kávé fogyasztónak, nem tudom megállni, hogy igyak egy jó csésze Cappuccino-t vagy kipróbáljam az egyik kávé-különlegességet. A másik kedvenceim, a teák, amikből szintén nagyon széles választékot biztosít a Zenit.
A finom italok, koktélok után kicsit érdemes a helyről is beszélni. A belső kialakítás tökéletes baráti beszélgetésekre, de épp munkamegbeszélésekre, interjúkra, fontosabb tárgyalásokra is. A kör asztalok, sarokülők, nyáron a terasz rész tökéletesen megfelelő pár fő, vagy épp nagyobb társaság számára. Mehetünk délelőtt, délután vagy már estefelé, mindig kedves kiszolgálás fogad minket, és valóban fenséges ízek.
Úgy gondoltam, az árakról is írok röviden, hiszen az is nagyban befolyásolja, hogy hova megy az ember. A Cafe Zenit esetében az ár a szolgáltatás minőségének megfelelő. Nem nevezhető olcsó helynek, de a kulturált közeg, a kellemes atmoszféra, a kitűnő kiszolgálás és a valóban széles, minőségi választék megéri az árát.
Összességében, én imádom!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sugár Bowling & Pub

A legjobb sport, a legjobb hely. Csapatépítés, szórakozás, kellemes időtöltés, ez mind-mind igaz erre a helyre. Nagyon szeretünk ide járni, általában kisebb-nagyobb csapatban játszunk. Maga a hely rendkívül jó helyen van, nagyon jó a kialakítása, exkluzív külső, bordó szín, és mégis elérhető árak, akciók. A diákok között rendkívül népszerű diák kedvezmény miatt, és mert mint mondtam, nagyon jó program, szinte mindig tele van a hely. Érdemes előre pályát foglalni, ami szintén díjtalan, akár csak az asztalfoglalás.
Végül, bár főként bowlingozni járunk ide, az ételek is finomak, a kiszolgálás is nagyszerű, és amíg a pályára várunk, biliárdozni is tudunk. Én csak ajánlani tudom, családi programként, baráti kikapcsolódásként, mindig és mindenkinek tökéletes, kortól és nemtől függetlenül.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szimpla Kert

Budapest a romkocsmák városa, és ezt senki nem tagadhatja. A Szimpla Kert az egyik olyan hely, ahova az ember mindig szívesen beül egy hosszú nap után egy pofa sörre a barátaival. Én hétköznapokon szeretek leginkább itt lenni, hétvégén annyira nem, mivel többször tapasztaltuk, hogy már túlságosan is zsúfolt a hely. Persze ez is azt mutatja, hogy nagyon sokan szeretik az itteni hangulatot.
Én leginkább azért szeretem a helyet, mert nagyon hangulatos, és rendkívül egyedi stílusával nagyon megfogott. Az árak megfelelőek, a kiszolgálás is remek, akárcsak az elhelyezkedése. Számomra nagyon fontos, hogy ne kelljen az éjszakában sokat utaznom, de ha a Szimpla Kertbe megy a társaság, akármeddig is tart a buli, gyorsan haza tudok jutni. Ez a „Szimpla Feeling”, ami az első alkalomban elkap és magával ragad. :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Corvintető

A Corvintető nagyon megosztja az embereket, mind zenei stílusában, mind a hely kialakításában. Bevallom, mikor először jártam ott, kicsit meglepődtem a rengeteg lépcsőn, a zárt tereken, és a véget nem érő tuc-tuc zenén. Nem volt valami szimpatikus a hely, sem a zene, viszont a teraszra lépve nagyon pozitívan csalódtam.
Én nem bulizni járok a Corvintetőre, általában a tömeg előtt már eljövünk, viszont inni egyet, beszélgetni a teraszon, tökéletes.
Ami még a Corvintető mellett szól, az az, hogy a Blaha, mint Budapest szíve, mindenhez közel van, így a társaság minden tagja könnyen hazajut, még akkor is, ha tovább maradunk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szonáta Tea- és Kávéház

Igazi pesti sarok, egy kis kincs, jól elrejtve, amit mindenki keres, de nagyon el van rejtve véleményem szerint. Én sem régóta ismerem a helyet, de máris rajongója vagyok.
Azért szeretem, mert nem szokványos kocsma, vagy pub, de mindenki megtalálja a neki kedves italt, szórakozási lehetőséget. A felső szinten kialakított, kanapés kis "sziget" nagyszerű kisebb csapatoknak, mi is itt szoktuk tölteni például a szaktársi iszogatásokat. Szerintem az is pozitív, hogy itt legalább nem kell túlordítani a zenét, ha beszélgetni akarsz, de a hangulathoz szükséges „alapzaj” itt is meg van.
Végül pedig, de nem utolsó sorban, tényleg nagyon finomak az itt felszolgált borok, és a sörre sem hallottam még senkitől panaszt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Dürer Kert

A Dürer Kert az igazi pesti nyár. Ami szerintem a sikerének a kulcsa, hogy olyat ad a fiataloknak, amit más hely sok esetben nem. Jó néha kivetkőzni magunkból, pólót venni és hatalmasat tombolni koncert stílusban. Napjainkban ez egyre kevesebb helyen van meg, így például a Dürer Kert, ami egy más, nem annyira divat vonalat képvisel, egyre fontosabb. Én kimondottan a koncertek miatt járok ide, egyébként nem nagyon, így egy átlag este hangulatáról nem tudnék sokat mondani. A koncertek nagyon jók, a repertoár széles, és ami szintén pozitív, hogy szintén sok hellyel ellentétben, itt nem a vendég "megkopasztása" a cél. A Dürer Kert mind az ital árak terén, mind pedig a koncertjegyek terén szerintem nagyon diákbarát.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Budapest Park

Hát a Park! Mit is mondjak, elég színes hely, bár az, hogy nem épp a belváros, az kicsit ront az összképen. Egyébként tény, hogy szabadtéri szórakozóhelyek között rendkívül jól megállja a helyét, hiszen hatalmas területen, egyszerre többféle stílus közül választhatunk, ami nagyon jó, főleg ha hozzánk hasonlóan a társaság tagjai között csak a zenei világban nincs összhang. :) Bevallom számomra mégis a Budapest Park leginkább azért maradt meg nagyon eleven emlékként, mert sikerült bőrig áznunk egy pillanat alatt. De ez nem a hely hibája, inkább a miénk, miért nem néztük az előrejelzést. Összességében azt mondhatom, hogy egyszer érdemes elmenni, de hogy a kedvence legyen bárkinek is, azt kétlem.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Liget CLub & Bar

A Morrison's szórakozóhelyekben az a jó, hogy kedvtől és társaságtól függően lehet válogatni. Morrison's liget lelkes látogatója voltam csütörtökönként, de mostanában mondhatjuk, megcsappant a vendégek száma. Ennek oka lehet, hogy a belépő 21:00 után kicsit sok, ahhoz képest, hogy a hely minden héten ugyanaz. Szombatonként viszont elég jó bulik szoktak lenni. A koktélok nagyon jók, az árak is elfogadhatók, és maga a hely valóban csillogó-villogó, amilyennek egy igazi, pörgős diszkónak lennie kell.
Bár azt bevallom nem értem, miért a 30 év felettiek belépőjét engedik el, bár biztos ennek is megvan az oka. Viszont a 4 lány együtt ingyen bemehet ötletnek nagyon örültünk, így összességében azt mondhatom, hogy egy táncos estének jó színhelye lehet a liget.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Akácfa Söröző

Az Akácfa neve mára már egybe forrt számomra a nagy ivászatokkal, és a kedvenc Maci fröccsömet is itt készítik, így az egyik kedvenc kocsmámnak mondanám. Azért is nagyon szeretem, mert ide pólóban és tornacipőben is bemehet az ember, nem kell pláza párducoktól tartani :), egy hosszú melós nap után, vagy épp a vizsgaidőszakban, mindig nyitva vár minket.
Bár nem egy elit hely, a hangulata sajátos, főleg a kis belső résznek, ahova egy társaság bekucorodhat, és eltölthetnek pár órát. A zene is elég jó, változatosnak és hangosnak mondanám, így az Akácfa nem nagyon beszélgetésre, mind inkább alapozásra tökéletes.
Nagy bulik előtt sokszor szoktunk megfordulni itt, mivel elég központi helyen van, és valljuk be, az árak verhetetlenek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Akvárium Klub

Koncertek, koncertek, koncertek. A felhozatal verhetetlen, az árak pénztárca barátak, a hely tényleg központi, így mindent összevetve tökéletes. Én már jó pár koncerten voltam, Magashegyi, Vad Fruttik és társaik, amik a legemlékezetesebbek voltak talán. Mindig hatalmas tömeg volt, így ajánlott koncert előtt egy fél órával vagy előbb odaérni. Az egyetlen szívfájdalmam talán, hogy elég korán zár a hely, de mivel a központban van, könnyen folytatható az este egy közeli szórakozóhelyen.
Az is igaz viszont, hogy ha nincs koncert, ami amúgy nagyon ritka, én nem tervezek ide programot. Valahogy számomra ez a hely összeforrt a koncert hangulattal, úgy az igazi.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely