Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

Dóri

Vélemények, értékelések (21)

Insitu

Értékelés 2012. 11. 26. 16:13
Egy bérház belső udvarából nyílik az ajtó erre a különleges világra, amelynek minden pici szegletében van valami, amire rácsodálkozhatsz. És bizony mind olyan, amire azt mondod, na jó, ez kell! Dizájnbolt, kicsi kincsekkel elbújva a város sűrűjében, igazi ékszerdoboz. Különleges, egyedi, alternatív, extrém és minden egyéb olyan kiegészítőt, ékszert, táskát és lakásdekorációt rejt magában, amire máshol nem bukkanhatsz. …Személyes kedvenceim a bakelitlemezes medálok és fülbevalók, a fali matricák, az egyedi mintázatú pólók, és a rengeteg különleges gyűrű. Régi játékok, dizájner holmik, ruhák és újrahasznosított termékek: táskák és füzetek; az ember el se hiszi, hogy ennyi jó dolog, ilyen kis helyen is elfér! Pedig így van. Az üzlet galériájára egy kis csigalépcső vezet föl, érdemes ott is körülnézni. Ha olyat keresel, ami nem szokványos, eredeti és különleges, nézz körül: magadnak, barátnak, kutyának, lakásba.
  • elismerés
  • Csokirály

    Értékelés 2012. 11. 26. 16:15
    Van egy hely a Kosztolányi Dezső téren, ami maga a nagybetűs kísértés. Pár lépcsőfokot kell csak lesétálni, hogy belépj a csokoládé birodalmába. Tejcsokoládé, étcsokoládé, töltött vagy diabetikus, nugátos, krémes, mogyorós…, szó szerint van itt minden mi szem-szájnak ingere. Nem győz az édességfüggő ember válogatni a legkülönbözőbb márkájú, fajtájú, ízesítésű és méretű csokicsodák közül. Ráadásul, a szupermarketekhez képest lényegesen pénztárcakímélőbb árakon. Állandó akciókkal csalogatják a vevőket, így márkás csokoládékhoz is igen jó áron hozzájuthatunk. Van még a kínálatban kávé, sör, rágcsálni való, különleges borválogatás is. Az eladók kedvesek, a falakat pedig retró hangulatú fémképeslapok díszítik. Ha valami édesség vágysz, ez a bolt bizony kihagyhatatlan.

  • elismerés
  • Pirítós Pub

    Értékelés 2012. 11. 26. 16:16
    Gyerekkoromban, csak betegen voltam hajlandó megenni a pirítóst, mára azonban igazi rajongójává váltam ennek a – valljuk be – tényleg hétköznapi és egyszerű ételnek. Melengető, de mégis rendkívül gyors étel, ropogós, és szinte bármit rakhatunk rá. A Pirítósban azonban megtalálták azokat a nagyszerű feltéteket, amivel fejedelmivé varázsolták ezt a fogást. Különböző pástétomok közül válogathatsz, - ajánlom a libamájast! – de van „egyszerű” padlizsánkrém is. Az árak elsőre talán magasnak tűnhetnek egy pirítósért cserébe, de egy adag, az jó nagy adag: két igazán vastag szelet kenyeret pirítanak meg, kis tálkában szolgálva mellé a választott isteni krémet és a zöldköretet. Ha a kenyér elfogy, de pástétomod még van –könnyen előfordul- kérj még pirítóst bátran. Mellé pedig kézműves sör dukál: a libamájas pástétomoshoz, a meggyes igazán passzolt.
  • elismerés
  • Nagyi Palacsintázója

    Értékelés 2012. 11. 26. 16:37
    A Sziget Fesztiválra igyekeztünk jó néhány évvel ezelőtt, amikor váratlan éhség tört ránk. A metróból feljöttünk a felszínre, még a HÉV indulása előtt, hogy keressünk valamit, ahol finomat lehetne enni. Laktatóra és melegre vágytunk, ekkor jött szembe velünk Nagyi Palacsintázója. Szerintem már a névválasztás is zseniális: vevőcsalogató. Ahogy beléptünk arra emlékszem, hogy nem győztem olvasni a választékot, és nem is győztem választani…. Mivel akkor még nem ettem soha életembe sós palacsintát (mert hiszen az én Nagyim palacsintázója klasszikus, falusi volt: kakaós, lekváros, esetleg túrós) így egy hatalmas spenótos sajtos csodát kértem. Akkor még azt gondoltuk, hogy bőven elég lesz amit addig rendeltünk, de hát a sósra kell mindig valami édes…Hihetetlen finom a palacsinták tésztája is, a töltelékek mesések, csak ajánlani tudom.
  • elismerés
  • New Yorker

    Értékelés 2012. 11. 26. 18:23
    A New Yorker nem igazán tartozott a kedvenc márkáim közé. Számomra hétköznapi az árukészlete, különösebb egyediség nélkül. Persze, ha alap ruhadarabokról van szó, mindig kisegített az Árkádban lévő boltjuk: farmer, pulcsi, egyszerű felső esetén megbízható volt. Ha azonban valami különlegesre, vágytam sose ezt a boltot kerestem fel. Aztán egyszer - talán egy karácsonyi vásárlókörút kétségbeesésében - besétáltam a Vörösmarty téri üzletükbe. Hatalmas üzlet, több szinttel, rengeteg áruval. Elsősorban persze ruhával, de egy félemeletnyi cipő és különleges kiegészítő is akad. Egészen más árukészlettel van felszerelve, mint más bevásárlóközpontban lévő üzletük: amikor itt bóklásztam, különleges, egyedi ruhákra is bukkantam. Leginkább akkor érdemes felkeresni ezt az üzletet, ha igazén sikkes akarsz lenni egy partin! Szilveszter, vagy céges rendezvény, mindegy: csillogó, rakott, szűk és rövid, pörgő, vagy éppen visszafogott, de extravagáns buli ruhákból sosincs hiány. A rengeteg cipő és kiegészítő között pedig biztos találsz a ruhához illőt.
  • elismerés
  • Mongolian Barbecue

    Értékelés 2012. 11. 26. 18:50
    Ha emlékeim nem csalnak, a Mongolian Barbecue volt az első olyan étterem, amely az „All you can eat”, azaz az egyél, amennyi csak beléd fér akcióval előlépett. Tizenévesként voltam itt először, de most is inkább ezt választanám, a többi hasonló akciót kínáló étteremmel szemben. Nagy előnye, hogy meglepő, nem csak hétköznapi, hanem az étterem nevéhez hű a felkínált ételek sora. Azt például sose felejtem el, hogy itt kóstoltam életemben először lóhúst muflont és kecskét is. Különleges volt, azelőtt máshol ilyet nem is láttam. Annak idején lenyűgözött, hogy minden a szemem előtt történik: a kiválasztott nyers, vagy éppen félkész ételből percek alatt ínycsiklandozó fogást varázsoltak a szakácsok. Különös atmoszférát ad a helynek a belső dizájn: a falakon látható lovas, harci és mongol festmények, faldíszítések. Lehet, hogy mára már sok helyen ehetünk annyit, amennyit csak bírunk, és sütik meg előttünk a húst; nekem mégis itt volt a legmeghatározóbb és egyben legkellemesebb élményem.
  • elismerés
  • Teapalota a Potalához

    Értékelés 2012. 11. 26. 19:09
    Valószínűleg rosszkor voltunk rossz helyen, amikor egy nyári napon besétáltunk a Teapalota a Potalához névre keresztelt teázóba. A mostanában oly népszerű kuponakció keretében esett választásunk erre a helyre. Mivel már a kupon vásárlásakor felhívták a figyelmünket, mi illemtudóan jeleztük is, hogy majd távozáskor kuponnal szeretnénk fizetni. A hely és a berendezés kellemes, meleg színekkel, félreeső zegzugokkal, kis asztalkákkal és néhol hatalmas fotelokkal. A választék is nagy – eddig rendben is volt. Mi is igyekeztünk hamar dűlőre jutni, viszont a felszolgálók már nem annyira igyekeztek minket kiszolgálni. Mivel régen találkoztunk teázó partneremmel egy bő háromnegyed órát elcsacsogtunk, mire feltűnt, hogy a teánk még mindig nem érkezett meg. Kétszer is jeleznünk kellett a felszolgálók felé a hiányosságot, mire megérkezett a tea: ami szerintem az árához képest rendkívül kevés volt: egy adag épp, hogy kitett egy csészényit. Akkor már előrelátók voltunk, és rögtön kértünk egy másik adag teát is – amire szintén közel egy órát vártunk. Szabadkoztak, hogy nyár van, ez nem igazán a teázók szezonja, és a pincérlányok is újak és éppen betanulnak. Sajnos, hiába jeleztük már érkezéskor a kuponos fizetést, ebből is kellemetlen perceink lettek, így végül keserű szájízzel hagytuk magunk mögött a teapalotát.
  • elismerés
  • Corvin Mozi

    Értékelés 2012. 11. 26. 21:18
    Sokaknak a mozi a legjellemzőbb szabadidős tevékenység. Főleg kamaszkorban. Nem voltam ezzel én se másképp: iskolás koromban diákjeggyel és kedvezményes napokon sokat látogattunk a többiekkel a filmszínházat. Pontosabban a Corvin Mozit. Ez még a nagy multiplexek, 3D-s és minden egyéb csúcstechnika megjelenése előtt volt, de a ragaszkodás megmaradt. Azért szeretem ezt a mozit, mert pont a két véglet között van: távol áll a legelvontabb altermoziktól, és legszuperebb IMAX csodáktól is, pont az arany középútban áll. Ráadásul külsőleg és belsőleg is kicsit tényleg filmszínházas: szép a külcsín, a belső rész a lépcső kialakításokkal, régi magyar színészek képeivel, és a róluk elnevezett termekkel igazán grandiózus. A jegyárak is valahol az aranyközépúton vannak, megmaradt a kedvezményes szerdai nap, és a kávézó is az előtérben. Csak diákjegyet nem tudok már váltani.
  • elismerés
  • Camaieu

    Értékelés 2012. 11. 26. 21:52
    Többször szemeztem már ezzel a márkával, de eddig még valahogy mindig elmentem mellette, anélkül, hogy betértem volna egy üzletébe. Végül itt a MOM Parkban jutottam el odáig, hogy beléptem, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy a főbejárat mellett helyezkedik el. Az üzlet bejáratához tartva, óriás fényképekkel, és dekoratívan összeválogatott ruhákból álló kirakat mellett haladunk el. Ahogy a kirakat mellett lépkedtem, végül pont ez az ízléses ruhakombináció volt az, ami bevonzott az üzletbe. A MOM Parkban lévő Camaieu nem a legnagyobb üzletük, de átlátható, és könnyen megtalálja az ember azokat a ruhadarabokat, amiket éppen keres. A kollekció színei megnyugtatóak, uralkodóak a természetes és pasztellszínek: akihez ezek az árnyalatok közel állnak, az nem fog csalódni. Az viszont igen, akit csak az akciós címkék vonzanak be: még a csökkentett ár is magas egy átlagfogyasztónak.
  • elismerés
  • DM - Drogerie Markt

    Értékelés 2012. 11. 26. 22:13
    A MOM Park egyik legeldugottabb részén kapott helyet a DM üzlete. Olyannyira, hogy bár a bevásárlóközpont külső homlokzatán többször is láttam a cég logóját, többszöri bejárás után sem akadtam rá. Segítséget kellett kérnem, egy tapasztaltabb MOM Park látogatótól, hogy vajon merre lelem. Ez az elhelyezkedés részben szerencsés, részben viszont nem. Utóbbi azért, mert ha csak egyszer jártam volna a komplexumban, valószínűleg föladom, és bemegyek egy másik drogériába – függetlenül attól, hogy ezt szeretem a legjobban a termékei, a kínálata és az árai miatt. Viszont abban a tekintetben szerencsés – bár ez is csak a vásárlók számára az -, hogy nincs tömeg, nem kell hosszan sorban állni, a polcoknál hosszan elidőzhetünk anélkül, hogy bárkinek is az útjába lennénk. A sréhen elrendezett polcoknak köszönhetően könnyen átláthatjuk az üzletet, pár perc után már tudjuk, mit hol keressünk, és valószínűleg nem lesz hiány egyik termékből sem.
  • elismerés