21 értékelés

Csendes Vintage Bar & Cafe

Elfogult leszek: ez a kedvenc helyem Budapesten. Sok kedves emlék jut róla eszembe, de a legemlékezetesebb, amikor először jártam itt. Első volt a döbbenet: a látvány, ami fogadott befogadhatatlan volt elsőre. De másodjára, és harmadjára is. Most már persze nem számolom hányszor jártam is, de mindig új arcát mutatja a hely, újra és újra találni benne ámulni és bámulni való érdekességet. Nem dekoráció ez, nem is faldíszítés vagy dizájn, annál sokkal több. Mindenkinek van saját kedvenc részlete, nekem a kerékpár, a régi rádió, és a meztelen plasztik barbibaba. Vagy inkább az, hogy mindenki hozzátehet mindehhez? Matricázhatsz, sőt firkálhatsz is, ezzel is csak gazdagabb lesz a hely. Az ovis tejeskávét vagy kakaót, megihatod egy fél kádban, vagy nagymamád régi kanapéján ülve, egy kopottas széken vagy hatalmas vintage fotelben is. Különleges az atmoszféra, kellemes a világítás, a személyzet kedves és mosolygós, sok a felfedeznivaló. Az új étlap és itallap dizájnos, a pöttyös bögrék megunhatatlanok, mint ahogy a keksz is, amit mindig melléjük kapsz. Ne lepődj meg, ha a szomszéd asztaltól átcsábul hozzád a kutyus, és félrebillentett fejjel könyörög érte.

Hasznos ez a vélemény? Igen

H&M

Ha már lejártad a lábad, hiszen nincs egy göncöd se, amit felvegyél, keresd fel a Vörösmarty téren található H&M üzletét: abszolút aduász ruhavásárláskor!
Mindegy, hogy egyszerű, elegáns, bulizós, vagy éppen sportos, csinos és kényelmes, dögös vagy extravagáns ruha kell, itt megtalálod. Magasabb árért első számú parti ruhát kapsz, ráadásul a hozzá való kiegészítőkért sem kell a szomszédba menned. Kalapok, kendők, hatalmas csillogó bizsuk, visszafogott ékszerek, színes körömlakkok, táskák és cipők: minden egy helyen. Már egy ezresért is kapsz olyan felsőt, amit bármikor bátran viselhetsz a kedvenc farmereddel, vagy épp egy elegáns szoknyával. A három emelet hatalmas kínálatában biztosan megtalálod az éppen hiányzó darabot. Néha előfordul, hogy én is elcsábulok más helyre, de végül mindig visszatérek. Nem véletlenül…

Hasznos ez a vélemény? Igen

H&M

A Vörösmarty téri hatalmas ruhapalotától nem messze bújik meg az üzletlánc egy kis ékszerdoboza. A Váci utcai nyüzsgésben jó néhányan elmennek mellette: öreg hiba! Ennek a boltnak ugyanis megvan a maga romantikája. Olyan darabokat lehet itt találni, amit más H&M üzletben nem. A választék persze kisebb, de eltérő: üdítően más darabokra, igazi kis kincsekre lehet itt lelni. Alternatív, extrém kiegészítők és ruhák tárháza ez a hely. Nem mellesleg, ha már bejártad az üzletlánc összes nagy boltját, de sehol nem volt az a dögös piros ruha a méretedben, itt jó eséllyel indulsz, hogy találj még egy utolsót belőle. A Vörösmarty téri labirintus után betérni ér! Nem bánod meg.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mozaik Teaház és Kávézó

A név kötelez, a teázó asztalait mozaikos kovácsoltvas asztalok díszítik. Valószínűleg Gaudí művészetéhez fűződő örök szerelmemnek is köszönhető, hogy ez a kedvenc teázós helyem. A másik ok ennél sokkal prózaiabb, széles a választék, nagy adag teát szolgálnak fel, bónuszként pedig a többi teaházhoz képest alacsonyabb áron rendkívül finomat. A hagyományosnak mondható gyümölcsteában igazi és sok a gyümölcs, de a széles felhozatalnak köszönhetően igazi különlegességek között válogathatunk. A mostani szürke időjárásban, az egyik legjobb választás lehet ez a hely. Ha beléptél, menj fel a kis lépcsőn az emeletre: ha kényelmesen vagy öltözve, kuporodj egy hatalmas párnára, de én semmiképp nem hagynám ki a mécses lángban vibráló mozaikok látványát az asztalokon.

Hasznos ez a vélemény? Igen

A38 Hajó

Péterfy Bori koncertre érkeztünk a hajóra, de volt még bőven időnk a kezdésig. Nem minden koncerthely előtt teheted meg, hogy egy üveg borral és egy jó baráttal az oldaladon, leülj a rakpart köveire, és gyönyörködj az éjszakai Dunában, és Budapest fényeiben. Ez –persze nyáron- különös pluszt ad a helyhez, ami már önmagában is az: van abban valami nem mindennapi, hogy a hídon át a hajóra sétálsz a koncertjeggyel a kezedben. Bár elsőre szűkösnek tűnik a hely, a hangulatból ez egyáltalán nem vesz el. Megtalálható a kínálatban minden szokásos alkoholos és alkoholtól mentes szomjoltó is, mi a ház borából készült fröccsöt gazdasági megfontolásból választottuk, de nem csalódtunk. Kellemes hely, igényes terekkel, és változatok koncertkínálattal.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Az ember általában a felsőoktatás kényszerítő erejéből iratkozik be először a könyvtárba, és gondolataiban ekkor még nem, mint lehetséges szabadidős tevékenység foglal helyet. Aztán az egyetemi vagy főiskolai könyvtárlátogatások után belép a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba és azért elgondolkodik. Ha nem csak addig tartózkodunk ott, amíg a kötelező olvasmányokat kivesszük, hanem netán felfedező körútra indulnánk benne, hosszú órákat lehet eltölteni kellemes környezetben. Persze ehhez minimum a könyvek és/vagy betűk szerelmesének kell lenni. A könyvtárban akad egy-két hatalmas terem, amelyek csodálatos bútorainak, festményeinek, falainak köszönhetően múzeumi hatást kelt, de itt választhatsz egy széket, és a gondolataidba és/vagy könyvedbe mélyedhetsz. A beléptető, kölcsönző és minden egyéb rendszer flottul működik, mindenki segítőkész, és gyakorlatilag nincs olyan könyv, amit itt nem találnál meg. Az említett esztétikum mellett a praktikusság is egy lényeges szempont: nagyjából egy könyv áráért, egy egész évig, egy könyvtárnyi olvasmány közül válogathatsz.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Vásárcsarnok

Gyönyörű külső, díszítés és homlokzat, frekventált helyen, sok turistával. De a lényeg odabent van: hatalmas piac a belváros szívében. A hagyomány piac minden előnyével: friss és gyönyörű árukkal: zöldségek, gyümölcsök, húsok, tejtermékek széles kínálatával. Mindez tiszta, rendezett és fedett környezetben. A szupermarkethez szokott embereknek igazi felüdülés ez a hely, mert nem éretlen, természetellenesen nagyméretű, ízetlen és drága a portéka, hanem éppen ellenkezőleg! Érdemes itt intézni a bevásárlást: a kínálat hatalmas, az árak jóval az üzletláncok árai alatt vannak. Persze fel kell fedezni és körbejárni az egész csarnokot, hogy megtaláljuk a legszebb terméket a legjobb áron. De ha visszajáró vendégei leszünk a csarnoknak – ami több, mint valószínű , mert a hely nyüzsgő atmoszférája, a harsogó zöldségek és színes gyümölcsök, a kellemes illatok magával ragadóak – előbb utóbb megtaláljuk a kedvenc hentesünket, zöldségesünket, és sajtárusunkat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Vapiano Fashion Street

Klasszikus olasz étterem - egy kis gyorséttermi vonallal megspékelve. Hangos és kedves egyszerre, a belső környezet, a dizájn közel áll a szívemhez. Nálam telitalálat a vörös- fekete színkombináció, aranyozott képkeretekkel és letisztult bútorokkal, mely kellemes és nagyon jó stílusérzékről árulkodik. Hatalmas fa asztalok körös-körül, dekorációként és ízesítőként rajtuk illatozó zöld cserepes fűszernövényekkel. Egy klasszikus étteremtől eltérően, az a legjobb a helyben, hogy nagy a vendég szabadsága. Nem csak kiválaszt egy ételt a menüből, és megkapja, ahogy azt a séf megálmodta, hanem szabad kezet kap annak összeállításában. Dönthet például arról, hogy milyen tésztára, milyen sajtot, milyen pikáns fűszert kér még. Az olasz konyha szerelmeseinek kötelező a hely: a hagyományos pizza és tésztaételek mellett, izgalmas, és különleges fogásokat is kóstolhatunk, ráadásul úgy, hogy az étel elkészítése a szemünk előtt történik. Aki nem fél az intenzív ízektől sem, ajánlom a tacchino piccante tésztafogást: csirkemell, narancsos chilis szósszal, és paprikával. Egyszerűen zseniális.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Griff Squash és Fitness Club

Pesti lakos lévén elsősorban a Duna felém első oldalán jártam squash termekbe. Sok helyen jártam, sok mindent láttam: kopott pályát, borzasztóan felszerelt öltözőt, igénytelen vizesblokkot. Aztán fordult a kocka, mert a Kosztolányi Dezső tér környékén kezdtem dolgozni, és egy munkatárs személyében újabb squash partnerre bukkantam, akivel már csak pályát kellett találnunk. Így bukkantunk a Griffre. Minden várakozásomat felülmúlta: 5 darab gyönyörűséges pálya fogadott minket, és kedves személyzet. Az öltözők tágasak, szépek, és hajszárítóval felszereltek, a zuhanyzók tiszták és higiénikusak. A pályafoglalás magába foglalja a szauna használat is, ami nálam plusz pont. Ahogy az, hogy egyszer játék közben miután az összes (na jó, mind a két) labdánkat fellőttük a világítás és a plafon közé, választhattunk kölcsönlabdát, ami végül a miénk maradt, a mi labdánkat pedig az égő csere után, egy hasonlóan szerencsés páros kaphatta meg.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fat Mo's Music Club

Jazz koncertre érkeztünk a Fat Mo’s Mucis Clubba. Bár még csak az ajtón léptünk be, engem máris magával ragadott a hely hangulata: a lépcsőforduló vitrinjében megbújó fegyverek, a szivarok, a beülős bokszok: az egész hely atmoszférája lenyűgözött. Komolyan azt vártam, hogy szembejön majd a múltból egy régi amerikai alvilági figura, és a szivarfüstöt a levegőbe fújja, miközben halkan szól a jazz…. Pedig ekkor még csak hangoltak a zenészek. A súlyos asztalokon a régi stílusú, korabelinek tűnő újságok egyszerre szolgálnak alátétnek, és ismertetőnek. Amíg vártuk az italunkat megismertük magát Fat Mo-t, a letűnt időket, amikor még alkoholtilalom volt az Államokban, az egész történetet, amely inspirálta a Club megálmodóit. Amikor végre a koncert is elkezdődött, csak ámultam, ahogy sorra pattantak fel a székekből a legkülönbözőbb korosztály képviselői, hogy ropják egy kicsit a felcsendülő dallamokra, a pincérek pedig bámulatos módon kerülgették őket, az egyébként szűk helyen. Érdemes figyelni a programokat, és koncert idején érkezni a Fat Mo’s Music Clubba, ilyenkor a hatás garantált!

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely