LD714

38 értékelés

Hunnia Art Bisztró

A Hunnia az egyik kedvenc budapesti helyem, már az elődjének számító, mozi feletti kávézóba is gyakran jártam, és a 2010 nyarán megnyitott új helyszínre is havonta legalább háromszor-négyszer megyek. A fellépői kör rendkívül színes: van egy stabil mag főként akusztikus produkciókkal (pl. Magyar Császári Pillanatművek, Kafkaz, Cseh Tamás dalok a Vodku előadásában), illetve néhány teljes zenekaros fellépővel (pl. Balaton-klub havi rendszerességgel), de emellett mindig akad néhány meglepetésfellépő is. Az árak nem a legalacsonyabbak, de sokszor vannak akciók, így azért olyan mélyen sem kell a zsebébe nyúlnia annak, aki idelátogat. Ajánlom mindenkinek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Pizzanet

Nyáron szinte napi rendszerességgel (de mindenképp hetente többször) jártam ide esténként a közeli szabadtéri helyekről, de azóta is gyakran útba ejtem, akár egy kis kitérőt is bevállalva. A legjobb ár/érték arányról szóló vélemények igazak: elég sok 200 forintos pizzás hely nyílt a városban az utóbbi időben, de szerintem is ez a legjobb. A hatalmas forgalom egyben hátrány és előny is - gyakran óriási sorok torlódnak fel, viszont ennek köszönhetően folyamatos az utánpótlás, sosem fordul elő ami más helyeken gyakran, hogy mikrózni kell a már kihűlt pizzaszeletet. Nyilván nem ez az étkezés legminőségibb formája, viszont ha minél olcsóbban szeretnéd csillapítani az éhed (akár az éjszaka közepén), nem nagyon tudok jobbat mondani.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Lámpás

Jól kialakult, stabil vendégkör jár ebbe a Spinoza melletti pincehelyiségbe, amely egyedi hangulatát a nagyrészt lomtalanításról beszerzett bútorzatának is köszönheti. Az árak a középmezőnyben foglalnak helyet, van ennél olcsóbb hely a belvárosban, de drágább is. Ennivaló sajnos egyáltalán nincsen (talán ropi kivételével), pedig néhány szendvics azért elférne a választékban, ha meleg ételek nem is. A pultosok viszont szimpatikusak, van csocsóasztal, illetve színpad is, ahol minimum egy-két DJ minden nap játszik (pl. a Korai Öröm tagjai), de gyakran vannak élő koncertek is, főleg jazz műfajban. Térerő nincsen, wifi viszont igen.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Grandio Jungle Bar & Grill

Egyértelműen turistákra belőtt árszínvonalú hely, étel- és italárait tekintve egyaránt, tehát berúgni nem igazán gazdaságos itt, de a hangulat miatt ettől függetlenül megéri lenézni nyaranta 1-1 pohár sörre. Nagyon tetszik, hogy gyakorlatilag a székek és asztalok között nőnek a fák a vendégtéren, így van egyfajta természetközeli érzete a helynek. Az emeleten youth hostel működik, így a nemzetközi közönség garantált, a pincében pedig a Szabad az Á egyesület elvileg zártkörű próbaterme, ahová azért nem is olyan bonyolult a belépés (regisztrálni kell 500 forintért, amit aztán lefogyaszthatsz a pultnál). Rendszeresen vannak jó koncertek, az említett jellegből adódóan pedig dohányozni is lehet, bár ez számomra inkább negatívum.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Trapéz

A Corvinusos diákok egyik törzshelye, bár ami engem illet, viszonylag kevésszer voltam eddig itt az egyetemen töltött 4 évem alatt, de párszor azért előfordult. Az italárak közepesek, a napi menü viszont kimondottan kedvező - én még nem próbáltam, de ismerősök elmondása szerint ár/érték arányban is megéri. Van kerthelyiség dohányzási célokra, a múltkor kis vonakodás után még azt is megengedték, hogy egy biciklit bevigyünk, de azért érdemes inkább nem otthon hagyni a láncot és az utcán rögzíteni. Két óra között, ebédszünetben akár az egyetemi büfének/menzának is jó alternatívája lehet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Castro Bisztró

Az Intim Torna Illegál zenekar törzshelyeként ismertem meg lassan három éve, velük azóta is heti szinten lehet ott találkozni. Tetszik a hely hangulata, főleg a nagyobb részé, illetve nyáron a kiülős terasz is jó. Az italárak a közepesnél kicsit magasabbak, de azért még az elviselhető szinten vannak. A napi menü viszont ár/érték arányban teljesen megéri, velem olyan is előfordult már, hogy délután fél 2 körül szerettem volna rendelni és már nem lehetett, mert aznapra elfogyott. Sajnos ahogy fentebb is szerepel, kártyával nem lehet fizetni, remélhetőleg előbb-utóbb erre is lesz majd lehetőség.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kemping Kávézó

Pár éve nevezték át Alaptáborról Kemping Kávézóra, de a törzsközönség jelentős része a mai napig eredeti nevén emlegeti. Jó társaság jár ide, a rendszeresen visszatérők számos ismerős arcba botolhatnak. A pultosok felettébb szimpatikusak, amikor épp nem kell kiszolgálniuk senkit, gyakran bekapcsolódnak valamelyik számukra is ismerős asztaltársaság beszélgetésébe. Ha úgy alakul, hogy igény van rá, még a zárás időpontját is rugalmasan kezelik. Az árak a belváros közepéhez képest teljesen korrektek, és akad néhány spéci koktélkülönlegesség is (például abszint-fény). Az utcaszinten túl van egy alagsori rész is, ahol alkalmanként koncerteket is tartanak. Ajánlom mindenkinek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Hauzol Café

A régi Hunnia Mozi és Kávézó 2010. júniusi bezárása után a helyiség sokáig üresen állt - nagy bánatomra, hiszen számos emlékem kötődött ide -, míg végül nagyjából fél éve nyílt meg ugyanazon a helyen a Hauzol Café. Profilját tekintve klasszikus sörözőről/kávézóról van szó, élőzene egyelőre nincsen, bár enélkül is épp elég forgalmas a hely: a kimondottan nagy vendégtér ellenére egy átlagos péntek estén egyetlen szabad asztalt sem találtunk. Valószínűleg nagy szerepe van ebben a belvárosi (pláne nagykörúti) mértékkel nagyon alacsony áraknak, korsó sört például már 300 forinttól, deci bort pedig 110 forinttól kaphatunk és van melegszendvics is, szintén 200 forint alatti áron. Valamilyen oknál fogva mindig sok a külföldi vendég: egy feketékből álló társaságot eddig szinte mindegyik látogatásomkor láttam ott, de kínaiakra és olaszokra is többször volt már példa.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Akvárium Klub

Mielőtt Akvárium lett a Gödörből, nagyon sokat jártam az Erzsébet téri klubba, mondhatni egyik törzshelyemnek számított. Azóta is voltam lent párszor, de mindenképp tény, hogy ez már nem ugyanaz a hely: a legtöbb minden gyökeresen megváltozott. A manapság nagyon "trendi", hipszter légkör lengi be az Akváriumot, berendezés szempontjából egyértelműen, de a közönség összetétele is erősen ebbe az irányba változott. Néha azért még vannak számomra is érdekes koncertek, de összességében azt kell mondjam, ez már nem az én világom. Aggasztó, hogy a enti füves területet is egyre nagyobb mértékben beépítik (legalábbis nyáron ez volt a helyzet), remélem a következő szezonra azért hagynak némi szabad felületet is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Tündérgyár

Kimondottan hangulatos romkocsma a Corvin negyednél, bár hivatalosan már a 9. kerülethez tartozik, mégis gyakorlatilag belvárosi. A belső rész mellett fedett udvara is van, ami főleg a dohányosok számára jó hír, de nyaranta bárki másnak is kellemes lehet kiülni egy pohár ital mellett. Belül a fotelok, székek és kanapék mellett koncertterem is van, egész sokszor lépnek fel kevésbe ismert, de jó zenekarok. Bár az egész kicsit sötét, a hangosítással általában nincs probléma. Árszínvonal tekintetében közepesnek mondható, de a romkocsmák mezőnyében (ahol olyan küldöldiekre specializálódott helyek is versenyeznek, mint a Szimpla), bőven megállja a helyét.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely