Gábor7

Gábor7

32 értékelés

Király Étterem

Mi csak meg szerettük volna nézni. Nem voltunk éhesek. Végül felbátorodva megkóstoltuk az isteni süteményüket. Ilyen csokoládés (igazi csokiból készült), szájat gyönyörködtető desszertet utoljára Londonban ettem. A luxus étterem minden részletében és a kiszolgálás előkelőségében is hűen tükrözi a hely stílusát, a kellemes, csendes, nyugodt légkörét. A tradicionális magyaros étteremben a múltba lépünk vissza. A honlapjukról utólag megtudtam, hogy híresebb elődeink jártak már ott az étteremben. Kellemes, különleges korhű hangulatot tapasztaltunk és remek pillanatokat élhettünk át, amíg a falakon levő grafikákat, a bámulatos tapétát, a varázslatos berendezést szemléltük. Annak ellenére, hogy a makulátlanul öltözött pincér is tisztában volt azzal, hogy, nem mi jelentettük a nap nagy bevételét az étterem számára, tudta a dolgát és végig leste figyelte óhajunkat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fővárosi Állat- és Növénykert

Sokszor jártunk már sokféle állatkertben. Nagy állatbarátok vagyunk. Őszintén megmondom, indulásomkor a budapesti állatkertről nem voltak túl szép emlékeim a korábbi évekből. Aztán amikor nyáron meglátogattuk (a frissen elkészült) helyet, szemünk-szánk elállt csodálkozásunkban. Éppen kellemes mennyiségű vendégsereg volt ott, amennyitől jól lehetett haladni az utacskákon. Az állatok olyan csodálatosan vannak elhelyezve, annyira jó helyük van, hogy az ember azt érzi, mosolyognak örömükben. Új kifutók, házak és bemutatóhelyek adják a legjobbat embernek, aki néz és állatoknak, akik ott élnek. A kislányommal órákon át mentünk és mentünk. Mindent tüzetesen meg szerettünk volna nézni. Az állatkert egyik felét megnézve 2 és fél óra után beláttuk, hogy ennek a nagy állatkertnek a végignézése, az összes állat végiglátogatása, egyszerre egy alkalommal nem megy. Vissza kell még térni ide. 3 óra alatt a lábunkat lejártuk, többször ültünk le állatokat nézni a kifutóik előtt, finom pereceket vettünk és nagyjából láttunk mindent. De az állatkert másik felét is szeretnénk részletesen megnézni. Felmenni a sziklára, és találkozni a most kihagyott állatokkal. Így vissza kell térni egyszer. Vagy többször.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ruszwurm Cukrászda

Krúdy stílusú pici, lélekmelengető cukrászda. A kávézóban a helyi házi rétes a sztár, amit mindenképpen ki kell próbálni, meg kell kóstolni. A parányi helyiségekben egymást érik az asztalok és az asztaloknál ülő vendégek. Itt igazán kimondható a mondás, sok jó ember, kis helyen is elfér. Télen voltunk és még egy karácsonyfával is ölelkezni kellett. Hisz odalógott. Utólag visszaemlékezve nem tudom a pincérnők hogyan fértek el a sok útba lógó láb között. Ám a hangulat remek és barátságos. Kiváló találkozási és melegedési hely. Csodálatos teájuk volt és a sütemények is ínycsiklandozóak. A hely légköre, a boldog békeidőket hozza vissza. S Te békét találsz a duruzsoló emberek között is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Chefparade Főzőiskola


csoki és süti műhely.
Amikor az utcára nyíló csoki üzletre ránézel a Chocolat című Juliette Binoche film jut eszedbe. A kirakat valódi csokoládékkal és azok készítésével foglalkozó könyvek ínycsiklandozó képeivel van tele. Már mosolyogsz és a nyálad összeszalad a szádban. Bemész. Csokoládé készítéséhez kapcsolódó cukrász eszközök és alapanyagok, szakácskönyvek fogadnak. A helyiség közepén egy óriási nagy asztal, amin isteni bonbonokat, csokikat tanulhatsz meg készíteni. Mögöttük sütők és hűtők az elkészítéshez és tároláshoz. Amit alkottál haza is viheted, vagy ami valószínűbb a helyszínen meg is eheted. A hátsó helyiségben egy pulton megtekintheted és kiválaszthatod a kész, gyönyörűséges bonbonokat. Céges csapatépítőkre jutalomfalatnak, házibulira, szülinapi partikra és gyerekzsúrokra az ünnepeltnek rendelhetsz csokit nagyobb tételben is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Náncsi Néni Vendéglője

Családi vállalkozásról lévén szó, ahol tényleg a vendég a fontos, a pincérek megpróbálnak helyet szorítani nekünk, a vártalanul betérőknek, a teljesen teli és állandóan előre foglalt étteremben.
Leülünk. Ilyenkor oly jó elnézelődni. Izgalmas megfigyelni a részlet gazdag berendezést, amelynek minden darabja sok-sok szeretetről árulkodik és egy olyan korról, helyről, ahol, a nagymama szívét lelkét adja a vacsora mellé és boldog, hogy ott vagyunk. Ez itt a hely, ahol a kockásabroszos asztal mögött ülve megtapasztalhatjuk a nagyanyáink konyháinak légkörét és ízeit. Mellettünk a régi kredencen befőttek és gyönyörű díszítésű üvegben eltett savanyúságok mosolyognak. Ezekből is választhat a vendég az ebédjéhez. Mások már kapják az étket, egy hatalmas halat a tálcán. Oly jó figyelni a kivitt ételek gyönyörű kavalkádját. Mi csillogó szemmel megesszük, amit nekünk főzött a „nagymama”. Az étel egyéni és csodálatos. Igyekszenek az ét- és itallapon egészséges, és igazán laktató kínálatot tartani. A pincérek nagy szaktudással, varázslatos illemtudással, jó szándékkal vezetnek bennünket végig a kulináris élvezetek minden mozzanatán. Ide biztosan visszatérünk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

California Coffee Company

Cafe to go. Kávé gyorsitalda a Bazilikával szemben. Gyönyörű dekoráció és modern belső építészet. A hidegből belépve kellemes meleg fogad és kedves, udvarias, mosolygós kiszolgálás. Ez a külső. A capuccinohoz ízesítést kínálnak. Miért ne kérnél. Arra számíts, hogy feláras, s erről diszkréten hallgatnak! Az ital nagyon finom, a legfinomabb, amit eddig ittunk, de ennyiért? Londoni árakon Budapesten. Majd a Bazilikában lehűtjük magunkat. De az olaszok legalább boldogok a kávéjuk felett, bár ezt az örömet magukkal hozták. Mindenképpen jó üldögélni ott, s elmélkedni, hogy kávé és kávé között van különbség.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Anima könyvesbolt

A Ferenczes templom mögötti bérház udvarán a sarokban van egy könyvesbolt. Hál Istennek a zord idők szele nem minden pici jót vitt el!
Mottójuk: „A jó könyvnek lelke van”. Különleges könyveket gyűjtöttek össze kínálatukba. Többek között az Istenes valamint magyarsággal, rovásírással kapcsolatos, továbbá elgondolkodtató könyvek, újságok mellett naptárak is találhatók ott. A kiszolgálás kedves, barátságos. Jó érzés a városi tombolásból békés szigetre vetődni. Itt az élet napsütése ránk mosolyog. Sétálunk a könyvek között és lám egyikük haza kéreckedik velünk. S ennek a pénztáros is örült.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Auguszt Cukrászda

Az Erzsébet hídon átkelve a Ferenciek tere után a Kossuth u 14-16 szám alatt szemet gyönyörködtető cukrászdába lépünk be. A pulton varázslatosan mosolygós külsejű, istenien elkészített és ízesített sütemények, torták, marcipánfigurák, bonbonok, sós ízű rolók láthatók. A berendezés előkelő. A hatalmas óriáscsillárt a fejünk fölött, a galériáról még jobban meg lehet szemlélni. A két oldalsó falon gyönyörű grafikák láthatóak. Leülünk. Eszünk és mosolyogva fogadjuk a kulináris élvezeteket. Az 5 generációt megért Auguszt cukrászda első üzletét 1870-ben nyitotta a fővárosban. A sütemények mennyei ízéről magad kell meggyőződj! El kell menj kipróbálni, megkóstolni. Mi kipróbáltunk és igen! Csoda hely ez. Biztos, hogy vissza fogsz járni. És bennünket sokszor ott fogsz találni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

X6 Gallery

Barátságos, szeretetteljes, jó szándékú. Ezek a szavak jutottak eszembe miután kijöttünk az ihletet hozó galériából. Gyönyörű művészi, de a közemberek számára is tetszetős fotók láthatóak a világ minden tájáról. A segítőkész személyzet tudja, miként szóljon a betérő látogatóhoz, akár hozzáértővel, akár mazsolával is beszél. A világszerte 75-150 példányban árult művészi fotók oda kiállított nagyméretű példányai feldobják az embert. Megtekintésük újabb színeket hoz el számunkra e borongós őszi Budapestre. A díjtalanul látogatható galériából nagyszerű díszítést vásárolhatunk otthonra vagy a munkahelyre. Email értesítést is küldenek az új beérkező képekről.
A folyamatosan változó kínálat garantálja, hogy ha időnként visszamegyünk, látunk valami újat. És előbb utóbb egyik kép hazajön velünk, miután megvásároltuk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Aranytíz Kultúrház

A Tolnay Klári színház épületének földszintjén vagyunk. Az üvegtetős galériában bőr térplasztika őrzi a Horvátországban magyarok által készített természetfotókat. Utóbbi látogatásunkkor ezek lógtak a falakon. Az impozánsan kialakított belsőudvar beüvegezésével készült világos térben jó érzés leülni a kényelmes fotelekbe. A szomszédos kávézóból hozott italt elfogyasztva az ember gyönyörködhet a padlóban. Kustár Zsuzsa által készített és kirakott mozaikszerű horoszkópkör, kínai horoszkópkör és más szimbólumok köszönnek nekünk. Mint a színházban dolgozó kisasszonytól megtudtuk ez egy nagy színes padlóminta volt, de az utóbbi átépítésnél bizony a munkások feltörték és a művésznő annyira rendes volt, hogy újra alkotta mozaikból. Így eme újjáéledt látványosság mindenki számára ismét elérhető. Miután pihentél indulhatsz tovább feltöltődve.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely