M. Márta

M. Márta

3 értékelés

Maródi Cukrászda

Sajnos összességében negatív tapasztalat.
Tegnap zárás előtt 2 órával tértünk be. A pultban csak elvétve voltak sütik. A szánalmas választékból egy mákos pozsonyi patkót kóstoltam meg, ami pechemre pont a kiszáradt fajtából származott. A rendelést felvevő lány már "zárási üzemmódban" vagy csak fáradt lehetett, mert úgy tűnt, egyáltalán nem örül az újabb vendégeknek. Bár ne szerettem volna kávézni! Mert helyette ihattam volna finom Althaus teát (350 Ft), és mert így ért némi zavar. Az amerikai kávéhoz (400 Ft) kértem volna pici tejet, olyat, ami nem tartalmaz laktózt (laktózmentes tej, szójatej, rizstej – nekem mindegy lett volna). De miután kiderült, a felára 230 Ft, amiért az ember már kap egy eszpresszót, úgy találtam, ez nincs rendben, és inkább egy kávétejszínt kértem. Ne akarjon egy hely „büntetni”, mert laktózérzékeny vagyok! Természetesen így is felszámoltak plusz 80 Ft-ot. Mondjuk úgy, hogy szórakoztatott, amikor a pincér végül nem kávétejszínt vagy igazi tejszínt hozott ki, hanem növényi tejszínt. (A növényi tejszínt a cukrászüzemek habok készítésére használják - a normál tejszínhez képest - könnyen kezelhetősége és tartóssága végett.) Ez szintén laktózmentes, csak épp kávéba nem ideális azok számára (a számomra), akik a keserű ízt kedvelve cukor nélkül isszák a feketét, mert erősen édes.
A belső tér, a mosdó és a kiszolgáló lány munkája rendben volt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Don Bosco Cukrászda II.

A megkóstolt Mennyei szelet (ha jól emlékszem, így hívják) remek! Főzött krém plusz tejszínhab plusz vékony tészta. Könnyű, jól eltalált mértékben fűszeres (vaníliás) és édes – igazi fölfrissülés! A kiszolgáló lány szerethető figura. Busz várása előtt/után ismét beugornék ide.

Hasznos ez a vélemény? Igen

La Delizia

Cukrászdának is hívhatnánk, de ez a szó nálunk olyan vendéglátóipari egységet (szándékosan használom ezt az illúzióromboló szót) is takar, ahol lehet unalmas krémest, műízű növényi tejszínből és befőtt meggyből összeállított fekete erdő tortát, hulladék diót is tartalmazó tésztájú Eszterházy-szeletet kapni. A La Delizia inkább „kekszmanufaktúrának” nevezi magát. Speciális kínálattal rendelkezik, ami főleg a kekszeket jelenti. Úgy tudom, nem is létezik itthon még egy olyan hely, ami szintén a kekszekre „ment volna rá”. A kekszek izgalmas ízpárosításúak, széles választékban kaphatóak, minőségiek. Ez utóbbit is tessék komolyan venni! Ugyanis adalékanyag- és tartósítószer-mentes, első osztályú hozzávalókból készült portékáról van szó. A léleknek biztos, hogy jót tesz náluk enni és inni, és, ha a betartjuk a heti edzésadagot, kifejezetten egészséges a test számára is! Öröm meghallgatni a tulajdonos, Oczella Péter ajánlását, mit fogyasszunk. Magával ragadó lelkesedéssel sorolja a jobbnál jobb darabokat. Ha nyitásra mentek, érezni fogjátok, ahogy a teret betölti a szomszédos konyhából kiszökő frissen elkészült sütiillat. Ha december 21-ig ellátogattok, megnézhetitek a belső teret még szebbé és otthonosabbá tevő kiállítást, Fehér Ada fiatal képzőművész családi témájú munkáit. A Pepper Art Projects nonprofit kortárs művészeti kezdeményezés volt olyan szemfüles, hogy felfedezte, Fehér Ada munkái jól illeszkednek az enteriőrhöz és a La Delizia profiljához. Az ötletet - úgy tűnik - Mautner Zsófi gasztroblogger (Chili&Vanília) is értékelte, hisz elvállalta a kiállítás megnyitását.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely