Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

Brü

Vélemények, értékelések (61)

Központi Antikvárium

Értékelés 2012. 11. 26. 21:51
Ez az a hely, ahonnan nehéz üres kézzel távozni. Aki szeret olvasni és felismeri és kedveli a könyvek illatát, annak ez a hely maga a paradicsom. Érdemes itt próbálkozni legelőször, ha könyvet keresünk, mert jó esély van arra, hogy a kezünkbe nyomják. Az üzlet tágas, a polcok rogyásig vannak könyvekkel, szépen katalogizálva, tematizálva. Kánaánja ez a képeslap és térképgyűjtőknek, akik mindig nagy műgonddal válogatnak az aktuális kínálatban. A személyzet profi. Ha eladni hozol be valamit, akkor is nagy szakértelemmel találod magad szembe. Egy negatívuma van: az árak. Itt bizony megkérik az árát mindennek. A Múzeum körúton van még pár antikvárium, érdemes vásárlás előtt piackutatást végezni.
  • elismerés
  • Pótkulcs

    Értékelés 2012. 11. 26. 22:00
    Én barátok révén ismerem a Pótkulcsot. Egyedi hely, bár ráhúzható, hogy tipikus romkocsma. A terasz nagyon hangulatos, belül több terem is van, sokszor nyomnak koncerteket. Sok a törzsvendég és vannak egészen extrém figurák is, például van, aki korsóból issza a Metaxát sok jéggel. A személyzet sokat dolgozik, sokat kell talpalniuk, mert a hely általában tele van. Az árak nem alacsonyak, viszont van minőségi választék sörből, borból és rövidből egyaránt. Aki egyszer kipróbálja, az visszatér ide még akkor is, ha nem a közelben lakik. Egy dologra figyelj: a hely beleolvad a környezetébe, élesen kell fülelni és menni a hang és a kipislákoló fény után.
  • elismerés
  • Pesti Forrás Antikvárium

    Értékelés 2012. 11. 26. 22:06
    Egy internetes aukciós oldal közvetítésével jutottam el ebbe az antikváriumba. Nem számítottam semmi extrára, de pozitívan csalódtam. Az általam kiválasztott könyv itt volt a legolcsóbb és teljesen pöpec állapotú volt, ha fóliás, akkor azt hiszem, hogy új. Rugalmasak, kihasználják az internet adta lehetőségeket és nagyon gyorsak, pedig lehet, az adott könyv nincs is szabadpolcon. A polcon sorakoztak a felcímkézett netes megrendelések, a vásárlók pedig szépen szállingóztak be az üzletbe. Én még történelmi folyóiratokra vadásztam és meg is találtam, amit kerestem, szintén vicc áron. Ha könyv kell, akkor ezt az antikváriumot is beveszem a körbejárandók körébe.
  • elismerés
  • Majorka Kávézó és Söröző

    Értékelés 2012. 11. 26. 22:17
    A Majorka az a hely amiből kellene még jó sok, de ugyanakkor tök jó hogy egyedi. Jól főznek, igazodnak a természet kínálta finomságokhoz, az adott évszaknak megfelelően. Bisztrószerű konyhát visznek, ami a jövő zenéje. A nagy rántott húsok ideje lejárt. Kisebb adagok, de változatosan. Ezt hozz a Majorka, sőt tesz rá még egy lapáttal. Kedves a személyzet, odafigyelnek a vendégre, fröccsbe kérésre adnak jégkockát, nem akarják az ember ízlését a normákhoz igazítani erőszakkal. A Városmajor adta környezet legalább annyit emel a színvonalon, mint ahogy a Majorka öregbíti a Városmajor hírnevét. Évszakonként egyszer kötelező!
  • elismerés
  • Noiret Biliárd és Darts Szalon

    Értékelés 2012. 11. 26. 22:41
    Ha belváros, haverok és biliárd, akkor Noiret. De meg kell tervezni jó előre, mert a hely kapós, nem árt asztalt foglaltatni. Biliárdozni egészen lent lehet, elég tágas a hely, még akkor is el lehet férni, ha az összes asztal „üzemel” egyszerre. A kiszolgálás igyekvős, csengetni lehet a pincérnek, ha kiürült a nedű a poharakból. Az árak nem vészesek, nyilván van olcsóbb hely is, de oda el kell zarándokolni, ez meg a város közepén fekszik. A másik pozitívum, hogy hajnali négyig lehet biliárdozni, ami valljuk be nagy erény. Mindig van akció. Vagy a biliárd, vagy a darts, vagy a csocsó olcsóbb, vagy valamilyen sör kapható kedvező áron.
  • elismerés
  • Filter Club

    Értékelés 2012. 11. 27. 00:30
    Mi a munkatársakkal jártunk a Filterbe egy időben, persze volt közöttük Depeche Mode rajongó nem is egy, így érhető volt a választás. Nyugis hely emléke él bennem, ahol keverednek a stílusok. Jellemző példa, hogy az Almássy-ban tartott Pokolgép koncert után Rudán Joe nem tudott úgy végigmenni a Filteren – ahová nyilván sörözni érkezett a bandával koncert után – hogy fél percenként le ne szólítsa valaki koccintani, vagy autogrammért. Családias hely, családias hangulat, a füst szinte kötelező kellék volt. Olcsó volt a sör és mi mindig jókat dumáltunk. Aztán a hely egyre felkapottabb lett és bepörgött. Ekkor koptunk mi ki onnan. Vajon örökre?
  • elismerés
  • Old Man's Music Pub

    Értékelés 2012. 11. 27. 00:47
    Az Old Man’s egy öreg haver. Régen nagyon sokat jártunk oda haverokkal. Minden nap élő zene és a belépés ingyenes, igaz a sör és italárak magasan verték az akkori szintet, de nekünk megérte 2 drágább sör áráért látni Billt, Hobót, Ferenczi Gyurit, Tátrait. Ez az idő elmúlt. A hely színvonala megmaradt, de nyilván a kéthetente ritmusosan ismétlődő előadókra ráunt a közönség és a hely beszürkült, így váltaniuk kellett. Ma már sok fiatal lép fel, a paletta sokszínű, kedvére válogathat bárki. Egy dolog veszett ki talán és ez a tűz. Inkább nyugalom van, változott a közönség. Az árak ma sem olcsók, a fiatalok már máshol keresnek kikapcsolódási lehetőséget. A hely beérett, Igazi old man lett. Vissza kellene hívni az öreg muzsikusokat még egy utolsó lassú szőrös bluesra? Én megnézném.
  • elismerés
  • Bookline könyvesbolt

    Értékelés 2012. 11. 27. 00:59
    Könyvesbolt, de mégsem az. Persze könyveket árulnak, de nem a hagyományos értelemben. Ez inkább egy olyan átvevő, tranzit hely. A könyvek itt pihennek meg a régi és az új tulajdonos közötti utazásukkor. Az adott könyvet megrendeled a neten és itt átveheted, Nem kell postaköltséget fizetni és nem kell lejárnod a lábad érte. Tulajdonképpen egy online antikvárium, persze új könyveket is lehet kapni. Ebben az üzletben is van szabadpolcos árusítás, de a választék nem túl nagy, inkább a gyerekek tudnak válogatni. A kiszolgálás gyors és pontos, persze itt nem a polcok között kell eligazodniuk az eladóknak, hanem az excelben. Jó hogy a hálózat hozott egy üzletet Budára is, még ha az majdnem beleesik, a Dunába olyan közel van hozzá akkor is.
  • elismerés
  • Dzsungel Étterem

    Értékelés 2013. 06. 27. 23:58
    Pincehelyiség, több részes, jómagam az óceános részben jártam. A plafonon bálnák, gyilkos bálnák a falakon nagy akváriumok bennük érdekes növények és halak. A falakon talán kagylók és egy hajóskapitány gyerekkori ámbráscet állkapcsa. Nyomott félhomály és szellőzetlenség már csak az hiányzott, hogy vagy a Cápa zenéje, vagy a Mody Dick Pokolrock című örökbecsűje szóljon folyamat. A padlón taposható üveg alatt tengeri kütyük és homok, az asztalokon ugyanez a megoldás, csak ott képek vannak az üveg alatt. Tipikus manifesztuma annak, amikor az elképzelés és a kisipari megoldás találkozik. Ennyit a külcsínről, jöjjön a belbecs. A kiszolgálás kedves és figyelmes és gyors is, leszámítva, hogy a rosé hosszúlépést vizespohárban utoljára Újpesten a Kisrablóban szervírozták így. Leves, főétel, desszert, haladjunk hát ebben a sorrendben. Fokhagymakrémleves cipóban. Ez nekem nagyon ízlett, elég meleg volt és frissen "merített", a cipót nem áztatta el a lé. A második fogás nagy tálakon érkezett, mivel nagyobb társasággal voltam, így az adagokat elosztották az asztalok között. Az igényesen megtálalt fatálon volt minden: sült, rántott, kacsacomb, csülök, oldalas és zöldségfélék, plusz párolt káposzta. A hús részleg szinte hibátlan volt, talán a csülök bőre ropoghatott volna, de üsse kavics. A köretként feladott steak burgonya kiváló volt, a petrezselymes krumpliból nem ettem, nálam az egyik hús volt a másik körete. A párolt, vagy grillezett zöldségeket nem találták el: grillezettnek túl zsíros volt, pároltnak meg "nyers". Kiemelném viszont a párolt káposztát, amit remekül eltalálták, olyannyira, hogy egymagam majdnem megettem három ember adagját. Desszertnek máktortát választottam mascarponekrémmel. Kicsit száraznak találtam a krémet pedig kevésbé egyneműnek, de semmiképpen nem mondanám rossznak. Összegezve. Fontos a külső is, de a belső talán fontosabb, ugyanis lehet egy lepukkant restiben is kiváló körömpörköltet enni. Aki szereti a dzsungel filinget és a hasát is, annak ideális választás lehet.
  • elismerés