61 értékelés

Nagyi Palacsintázója

Késő esti megváltás egy baráti sörözés után. Sós és édes palacsinták bőséges kínálata tárul az "elfáradt" vándor elé. Kedves a kiszolgálás, a buli utáni emelkedett hangulatot is türelmesen tűrik és a humorérzékre sem lehet panasz. Minden édes palacsinta rendelésekor megkérdezik, hogy csoki reszelék, vagy porcukor kerüljön e az adott palacsintára. Amikor már mókás volt ez a kérdés akkor egy "betűtésztával" válasszal elintéztük a dolgot. Vették a lapot. A palacsinták finomak, egyedül a nutellás verzióban kevés a cucc, de a többi teljesen rendben volt. Vájtszájúak bepróbálkozhatnak a gőzgombóccal is. Déltől éjfélig nyitva télen, nyáron minden szinten, szinte minden.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Il Treno Étterem a Trombitáshoz

Amennyiben nem gyorskaját akarsz enni zacskóból, vagy „zsirost” pitából, hanem nyugodtan leülnél a pároddal vagy a barátaiddal egy kellemes vacsorára a Széll Kálmán Tér közelében, akkor a Trombitás a te helyed. Gyors, ámbár türelmes a kiszolgálás: kivárják, míg a baráti társaság minden egyes tagja kiválasztja, és lehetőleg egyszerre bemondja, hogy mit szeretne. Az ételek ár érték aránya megfelelő, az adagok nem hatalmasak, de ízletesek és dekoratívan tálaltak. Az italoknál más a helyzet, különösen a rövideknél, ezeknél érződik, hogy Budán ülünk egy étteremben, nem pedig Újpesten a Kisrablóban. Nyáron a kerthelység nagyon hangulatos, bár az élő zene néha a beszélgetés rovására megy, hacsak a társaságban nem épp a "lesz maga juszt is az enyém" a téma.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Daubner Cukrászda

A Daubner. A tiramisu ízének hazai meghonosítója. Akárhányszor voltam, mindig nagyon sokan nyüzsögtek az üzletben, mindenki válogatott a sok finomságból: süteményből, rágcsából, fagyiból és tortából. Apropó rágcsa: tárháza van itt a pogácsáknak, masniknak, szíveknek, gyűrűknek és a juhtúró valószínűleg a csapból folyik a kedvelőinek nagy örömére. A tortákat szerintem érdemes előre megrendelni, mert így bármilyen igényt biztosan kielégítenek, de az ad hoc tortarendelőtől sem ijednek meg, bőséges választékot tárnak elé. Fagyiból akkora a választék, hogy egy hét alatt sem lehetne végigenni, a választás mindig embert próbáló feladat, gyerekkel érkezve pedig szülőt próbáló. Pozitívum, hogy az autóval érkezőkre is gondolnak és ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak az amúgy eléggé forgalmas környéken. Az ár érték arány szinte hihetetlen: csúcsminőség elérhető áron. Az egyetlen negatívum a hely szűke volt, alig lehetett elférni a régi üzlethelységben. Igen a régiben, hiszen van új épület is közvetlenül a régi mellett/ felett.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Lángos Büfé

„Két forint a forró lángos, éljen soká…” Ha piac, akkor lángos. Megveszed, ami kell az ebédhez és betúrsz mellé egy jó sajtos tejfölös lángost egy csípős őszi szombat reggelen. Bajnokok senderíthetnek egy sült kolbászt is hozzá, vagyis az összehajtott lángos közepébe bele. Nagy a választék, hidegebb napokon már tea is kapható, ami kellemesen átmelegít. Mindig várni kell egy kicsit, hiszen sokan tudják, hogy érdemes türelmesnek lenni. A választék bőséges szerintem országos viszonylatban is, talán még nutellás verziót is ki lehetne könyörögni, bár ízlések és ficamok. A kiszolgálás gyors és igyekeznek kevésszer elkövetni azt a hibát, hogy amelyik kezükkel elveszik a vevő kezéből a pénzt, azzal adják oda a forró lángost.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Hattyú Kávézó

Inkább utolsó lehetőség, ha a környéken laksz és éjjel már nem akarsz nekiindulni a haverokkal sörözni, vagy ha levezető helyet keresel az utolsó korsóra. A hely drága egy sima kávé karcolja a négyszáz forintot és nem több egy kortynál. A sör sem olcsó, a rövidek meg kifejezetten drágák, bár a választék bőségesnek mondható, de az igazi különlegességek felszolgálásához elmarad a szakértelem: a Pernod mellé nem kapsz jeges vizet, vagy narancslevet, azt külön kell kérni. A terasz elég huzatos és zajos, a környék autóforgalma elronthat egy meghitt beszélgetést. A felszolgálás néha egész gyors, néha hosszú perceket kell várni arra is, hogy egyáltalán észrevegyék, hogy leültél a teraszra. Hideg napokon kint kapsz pokrócot. A belső tér kicsi, és ha valaki bömbölteti a zenegépet, akkor szinte elviselhetetlen a bentlét, nem beszélve arról, hogy mosdó nincs az egységhez kapcsolva, a műintézmény a kávézó területén kívülre esik és a kulcsot úgy kell elkérni a személyzettől.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Nagyi Palacsintázója

Palacsinta: liszt, tojás, szódavíz, tej, só. Bekeverd, sütöd, sodrod, vagy leugrasz a Nagyiba és betolsz pár pallert. Bőséges a választék, de kulináris orgazmust ne várj. A tészta sem nem vékony, sem nem vastag, sem nem ropogós, igaz nem is mirelit. Sóstól az édesen át a rakott palacsintáig van minden. A kiszolgálás gyors, mondhatnám automatikus, gépes. A töltelékben nincs belga kakaó, vagy orosz kaviár, sem Tomme De Savoie, az ízek egyszerűek. A gyors kiszolgálás néha a minőség rovására megy: a rövid ideig melegített bolognais palacsinta hidegen nem az igazi, sőt. Kérheted elvitelre is, de az egészről Mable klasszikus , cinikus megjegyzése jut eszembe a Csengetett Mylordból, amikor Missis Lipton szalonnabőrt adott neki, hogy hazavigye és főzzön abból: "Az finom lesz..."

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bambi Eszpresszó

Az egyik utolsó olyan hely, ahol kicsit megállt az idő. A Bambi neonfelirata a mai napig világít az egység külső homlokzatán. Már a bejárati ajtó sejteti, hogy valami itt maradt a hatvanas évekből. Belépve a metlachi padló a régi süteményespult és a műbőr kalapok, akarom mondani, asztalok, a mozaik a falon, a tipikus presszóvilágot idéző körasztalok és a talponállós pult rögtön nyilvánvalóvá teszik számunkra, hogy vagy a tegnapira ráittunk, vagy zavar van a téridő kontinuumban, netán valaki feltalálta a rövid hatósugarú időgépet. A kávét üvegpohárban kapod alpakka kiskanállal. Igen abban a tipikus üvegpohárban, a csíkig töltve. A tejeskávé piros pöttyös bögrében érkezik. A sör is régi márka, van belőle bak is, melyet korabeli reklám népszerűsít a falon. Minden nap tömve van, a terasz nyáron bevehetetlen, fürkészni kell a felszabaduló helyeket. Késő ősszel paravánnal szorítják ki a hideget a teraszról. Az árak nem kifejezetten alacsonyak, de nem is irreálisak, egy kori sör 500 forint alatt bevehető. Nosztalgiázóknak, történelemből továbbtanulóknak, hitetleneknek és mindenkinek csak ajánlani tudom, ezt a helyet minimum egyszer meg kell látogatni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ruszwurm Cukrászda

A Ruszvurm egy igazi kis ékszerdoboz a Várban. Kiváló cukrászda, egy kis múlt a jelenben, múzeum egyben. A belső tér amilyen kicsi, olyan hangulatos. Belépve szemben találjuk a fából készült öreg míves pultot a süteménykínálat egy részével, aminek látványa azonnal rendelésre gerjeszt. Hely szinte soha nincs, érdemes kint is próbálkozni, ha barátsággal szólunk a már épp ülő vendégekhez, akkor akár helyet is szorítanak nekünk maguk között. Így viszont lemaradunk a benti látványról és hangulatról, ami az előtérből továbblépve még inkább fokozódik. Barokkos, de nem csicsás ülőgarnitúra és székek fogadnak kis körasztalokkal. A kínálat bőséges és változatos: a péksüteményektől a tortákon át a krémesekig van itt minden. A kakaójuk szerintem a világon a legjobb. Ha a Várban jársz, ide be kell térned. Az árak nem alacsonyak, de a környezet sem utolsó. Ha kulturális programot akarsz szíved hölgyének körítve egy kis sütizéssel és be is akarsz vágódni nála, akkor ide kell elhoznod.

Hasznos ez a vélemény? Igen

G'Roby Buda

Számomra nemrég még ismeretlen bolt volt, de amióta felfedeztem, azóta ha tehetem, ide járok vásárolni. Több mint egy sima "közért" csomó különlegességet lehet kapni, amit máshol nem, vagy csak elvétve és azt is spéci boltokban. Vannak különleges sajtok, szalámik, többféle angol és belga sör kisebb és nagyobb kiszerelésben. Borkínálatuk nagyon jól összeszedett, tematizált és bőséges. Az üzlet maga egy kis labirintus, egy régi pincét alakítottak át bolttá, ami nagyon hangulatosra sikerült. Mindig sokan vannak, a pénztáraknál ennek megfelelően kisebb sorok alakulnak ki. Mindig van valami jó kis akció, így sokszor potom pénzért jutok hozzá igazi csemegékhez. A pékség szekció kiemelkedő, messze veri bármelyik élelmiszerbolt hasonló részlegét. Aki teheti, látogasson el ide, mert megéri.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sir Lancelot Lovagi Étterem

A középkori esküvői lakomák nem egyszer a boldogító igen kimondásától a születendő gyermek keresztelőjéig tartottak. Feltálaltak ott vadat, halat s mi jó falat na és persze kibe amennyi fért. Na, ha bele akarsz csöppenni egy ilyen lakomába és nincs időgéped, akkor el kell menned a Lancelotba. Ehetsz, amit csak akarsz a kacsától elkezdve a csülkön át a halig. Sör, bor pálinka rogyásig, ahogy az egy jó lakomához illik. Kapsz csinos kis partedlit, amit még csinosabb udvarhölgyek kötnek meg a nyakadon, ebbe törölheted a zsírt a kezedről, mert szolgák nincsenek akiknek a hajkoronája lenne a szalvéta, mint a lovagok korában, ugyanis evőeszköz nincs, ne is kérd, maximum kanalt kaphatsz. Hatalmas súlyos faasztalok mögé ültetnek fatálat és kupát raknak elibéd. Az adagok hatalmasak, lovag legyen a talpán, aki kitörli a tányért a végén. A lakoma közben lantmuzsika szól és korhű ruhába öltözött felszolgálók öles fatálakon hordják szét a finomabbnál finomabb falatokat. Koleszterinfüggők és húst hússal evők előnyben, vegetáriánusok pedig pálfordulók lesznek. Asztalfoglalás ajánlott, mert mindig sokan vannak, akárcsak a középkori lakomákon.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely