Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

Bulyáki Lajos

Vélemények, értékelések (6)

Uzsoki Utcai Kórház

Értékelés 2013. 10. 03. 20:15
Igen jártam a korház "ortopédiai" rendelőjében: a jobb térdemben két db. porc levált, járásom erősen bicegő, fájdalmas volt, már két éve szenvedtem járás közben. A lányaim "beparancsoltak egy un. szakrendelésre az Uzsoki korházba.A röntgen-felvételt kiértékelő "orvos" a következőket mondta: látja tanár úr, Ön fizikus ezért megértheti, a két porc ugyan ott van, de jól el is vannak. Meg kell tanulnia ezekkel együtt élni. Szedjen pl. béres-"erősítő" tablettákat. Egy óra múlva egy magánklinikán voltam, szintén a lányaim jóvoltából. A felháborodásukról nem ejtenék szót. ahol a specialista azonnali műtétet javasolt, hisz a két porc bármikor nagyobb bajt okozhatott volna, még a laikus számára is világos, hogy bármikor elnyírhatták volna az ínszalagokat.. A műtétet pár napon belül elvégezték, igaz pénzért, de azóta úgy használom a lábamat, mint előtte.
Más un. szakrendelőbe -ha már elmondhatom-, a szakorvos másfél órát késik az adott időponthoz képest, majd kávézik a szintén késő un"főorvosnővel", majd kiadja az ambuláns lapot a folyosón várakozó betegnek -pl. nekem-, írjam alá, mire be fog hívni, majd a "rendelés"altt 10 perc magántelefonálás, közben engem pszihiátriailag ellát, közben többször bejönnek a kollégái a másik szobából megzavarva a"rendelést" amit kikértem magamnak. A fö.asszony még majdnem kioktatott, hogy a felháborodásom indokolatlan, mert ez a "rendelési"mód a szokásos szerinte. Akkor kezdett orvoshoz méltóan viselkedni, amikor javasoltam, menjünk át az intézet igazgatójához és előtte megbeszéljük mit illik egy orvosnak tenni, ha éppen egy pácienssel "foglalkozik"
  • elismerés
  • Hetedhét Óvoda

    Értékelés 2013. 10. 16. 09:33
    A mai "ínséges" világunkban, ahol mindenki rohan az ügyes- bajos dolgai intézni, indokolatlanul kevesebb energiája jut -szokták védekezésül mondani ott, ahol valóban az tapasztalható, hogy nem figyelnek oda kellően az emberek a munkájukra-arra, hogy munkájukat-nota bene-"hívatásukat" kellő szakértelemmel empátiával, odaadással végezzék az adott helyen . Ebben az óvodában, ahová kis-unokám szeptembertől eltölti napjait olyan óvónőkre, "pedagógusokra" találtunk, ahol a munka az első, a munka a hívatásuk. Már kezdtem elhinni, hogy egy ilyen intézet un. pedagógiai programja csak arra jó, hogy mindenben eltérjenek a napi gyakorlatban tőle, ui. az a belvárosi óvoda, ahonnét szinte elmenekítettük a nyáron az öt és féléves unokámat olyan volt, ahol -már úgy gondoltuk- szándékosan - nem volt képes a saját "ígéreteinek , elvárásainak" megfelelni az "óvoda".
    A "Klapka utcai" óvoda tökéletesen más. Minden nap új élményekkel, ismeretekkel jön haza a kis-unokám. Mindenre "emlékeznek", legye az régi népszokás, ünnep, minden alkalomra tanulnak nem egy de több aktuális verset, dalocskát. Nagyon igaz az -erre 41 évi pedagógus múltammal elég hamar rá kellett jönnöm-, hogy egy intézetben olyan színvonalú a nevelés, pedagógiai munka folyiamata, amilyent az ott "dolgozók" képesek megvalósítani.
    Nagyon sok általam ismert hasonló intézet dolgozói hasznosan tennék, ha átjárnának "tapasztalat szerzésre", mit hogyan kell csinálni.
  • elismerés
  • Radnóti Miklós Színház

    Értékelés 2013. 10. 19. 16:26
    A neves amerikai szerző talán legismertebb darabját néztük meg a párommal a Radnótiban. Bár kicsi a színház, semmi luxus ami a környezetet illeti-, de a színészek most is egy nagyszerű előadással ajándékoztak meg bennünket A "vágyvillamos", így egyszerűen, nem a megszokott " A vágy villamosa" volt a darab címe. Az első 10-15 perc után -különösen a nehezen értelmezhető "diszlet" miatt úgy gondoltam, a szünetben szépen elballagunk és megnézzük a Tordy Géza féle adaptációt. Aztán a színészeknek , elsősorban Kovács Adélnak fokozatosan sikerült "megfogni". A darab végére rá kellett jönnünk, hogy a színésznő nagyszerűet alakított. Mi a színészek miatt járunk színházba, a darab az másodlagos jelentőséggel bír számunkra. Adél miatt a következő darabot is meg fogjuk nézni a a Radnótiban.
    ,
  • elismerés
  • Radnóti Miklós Színház

    Értékelés 2013. 10. 19. 16:47
    A párommal általában a színészek miatt járunk színházba, az éppen aktuális darab másodlagos szempont nálunk. Annak idején a "Rokonok"-at néztük meg, ahol BA és SZT szerintünk zseniálisak voltak. Most -sokadjára azóta- a "Vágyvillamos"-ra voltunk kiváncsiak, vajon mennyivel "másabb" lesz, mint a Tordy G féle adaptáció. A színház maga meglehetősen puritán, ami a külcsínt illeti, semmi luxus -körítés. A darab is úgy kezdődött -a díszletet nem igazán sikerült értelmeznem-, hogy az első 10-15 perc után azon gondolkodtunk, hogy átmegyünk a TG rendezte előadásra. Aztán valami történt egyre jobban magával ragadott a színészek, elsősorban Kovács Adél játéka. A végére már meg voltunk véve, szerintünk KA -már nem előszö-, zseniálisan játszott.
    Megint egy kellemes élménnyel jöttünk el a Radnótiból.
  • elismerés
  • Fáy András Közlekedésgépészeti, Műszaki Szakközépiskola

    Értékelés 2013. 11. 08. 09:16
    A Fáy András Közl. Gép. SZKI, a főváros 9. kerületében található középiskola. ...hogy miért merem ajánlani tanárnak, diáknak?
    Mert "diák-centrikus", korszerű, magasszínvonalú "szakmai" munka folyik benne, amire garancia a felkészült "szakembergárda". Másrészt: a jelenlegi és a volt tanárok tisztelik nem csak a diákokat, de egymást és egymás munkáját is. A z iskola volt és jelenlegi igazgatója fontosnak tartja, hogy a kollégák ne csak a kötelező napi robot alatt érintkezzenek egymással, hanem évente legalább két alkalommal az iskolán kívül is találkozzanak, pl. egy-egy jó hangulatú kiránduláson. Nagyon jó érzés nekünk, akik már nem dolgozunk, hogy minden közös programra meghívást kapunk rend-
    szeresen. Ez a valahova tartozás óriási érték napjainkban is.
  • elismerés