macskuszmara

macskuszmara

58 értékelés

Kőleves Vendéglő és Kert

Hogy miért is jó a Kőlevesben asztalt foglalni egy napos nyári délután folyamán?
Na, nem azért, mert a leves valóban kő-ízű. Ha betérünk a kertbe, garantáltan nem fogjuk rosszul érezni magunkat. Mi egy laza vasárnap délutánt választottunk a Kőleves kínálatának felfedezésére, s nem csalódtunk. A hely hangulatos, a szolgáltatás kiváló. Bár sokan időztek rajtunk kívül a színes asztaloknál, mégis hamar megérkezett az italunk. Ételt ugyan nem rendeltünk, de átlapoztuk az étlapok kínálatát, s következő alkalommal biztos pótoljuk a mulasztást, hisz nemcsak a már-már „hagyományos” olasz, mexikói ételekből válogathatunk, de felfedezhetjük a kóser konyha kínálatát is, ami azon kívül, hogy finom, még egészséges is.
A pult körül lógó függőágyak, a kavicsos talpalávaló, és a színes asztalok pedig csak fokozzák a laza hangulatot.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Várfok Cukrászda

Az egyik kedvencem, hisz e cukrászda esetében abszolút találó a mottó, miszerint egyszerű, de nagyszerű. Minden időben kellemes betérni ide, ahol valóban úgy érezhetjük magunkat, mintha visszarepültünk volna a századelőre. Apró cukrászda, mégis hangulatos. Már a nosztalgikus cukrászda felirat is kíváncsiságot ébreszt, betérvén pedig különféle kedvezményekben részesülhetünk. Gyakori a kapucsínó/ hosszúkávé mellé kínált ingyen sütemény. Legutóbbi látogatásunkkor ajándék linzerrel kedveskedtek a kávénk elfogyasztásakor. Bár a választék nem túl nagy, s maga a belső tér teakonyha jellegű, az ízek kárpótolnak minket. Nyáron a kinti asztaloknál is letelepedhetünk. Ha kedvet kaptok egy kis barangoláshoz a Várban, a kultúra mellett szakítsatok időt a várfok utcai cuki felfedezésére is, nem fogtok csalódni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Leroy Cafe

Roppant ritkán fordulok meg a Leroy-ban, ami nem véletlen, hisz rendkívül drága. Az azonban vitathatatlan, hogy eddig minden alkalommal elégedetten távoztam. Talán a mammutoson kívül még nem is próbálkoztam más Leroy-yal, viszont máig emlékszem a gyümölcssaláta ízére, amit ott kóstoltam. Tökéletes kompozíció minimális tejszínhabbal megbolondítva, lágy, mégis krémes ízharmónia egyszerre. Korábban jeges kávéval és cézár salátával próbálkoztam ott, mindkettő igazán finom volt. A kiszolgálás kifogástalan, bár meglepő lenne, ha mást tapasztalnánk Náluk. Kellemes, letisztult környezet, remek íz harmónia jellemzi a Leroy Franchise hálózatát. Arra azonban mindenképp készüljünk fel, hogy nem a sarki bisztróba ugrunk be egy csésze erős feketére. Érdemes „felkészülni”, kiöltözni!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Cafe Frei

Igazán jó, mégis megfizethető kávézóláncot kerestünk pár éve a barátnőimmel, és sok-sok ízlelés, próbálgatás, tanakodás után Frei Tamás kávébirodalma mellett tettük le voksunkat. Ugyan fontos szempont volt a jutányos ár a kávézó megválasztásakor, mégsem ezért járunk vissza olyan rendületlenül. A kiszolgálás mindig kedves, a világ bármely tájáról a csészénkben landolhat valami kávékülönlegesség, az elménket pedig az elkészítés módjával, s különféle történetekkel vértezhetjük fel, mert Frei Tamás erre is figyel. Tematikus kávélapjait böngészve egészen más kávéfogyasztó kultúrákat ismerhetünk meg, s a „hab a kávén”, hogy mindezt könyvek között tehetjük. Ha nem a barátainkkal diskurálunk, kedvenc könyvünket is kezünkbe kaphatjuk, és kávénk mellett eldönthetjük, befektetünk-e egy újabb sci-fire, esetleg lányregényre magunknak vagy a koffeinmentest szürcsölő gyerkőcünknek. A kávékat ugyanis koffeinmentes változatban is elkészítik, valamint zacskós formában is megvásárolhatjuk!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Nordsee

Ha hal, akkor Nordsee! Múlt héten jártam először Nordsee üzletben, és igaz, hogy nem laktam jól, mégis elégedetten jöttem el. A Nordsee üzleteiben mindenféle halkülönlegességet megtalálhatunk, és nemcsak egytálételeket, szendvicseket is ehetünk. A kellemes íz élményen kívül, a szendvicsek látványa is magáért beszél. Bár korábban több hír is felröppent a magyarországi Nordsee üzletek bezárásáról, az üzletek maradtak, sőt: még a Mammutban is új üzlet megnyitására került sor. Valóban kevesen lézengenek a Nordsee-ben, sokan pedig csak egy pillantást vetnek az ételekre, ha tehetitek, mégis érdemes kipróbálni egyszer. Főleg most, hogy étkezési utalványt is elfogadnak!

Hasznos ez a vélemény? Igen

TESCO Expressz

Általában nem szívesen térek be a hipermarketekbe, a Tesco Expressz azonban kivételt képez. Egyrészt nem hipermarket, másrészt mindent megtalálok, amit szeretnék. Központi helyen van, az ember könnyen és gyorsan megtalálja és összeszedi a kiszemelt árukat. Az egyetlen baj, hogy néha hatalmas méretű a sor, de viszonylag gyorsan halad. Több pénztár is rendelkezésünkre áll, s a „brit kasszarendszernek” köszönhetően, egész gyorsan letudhatjuk a vásárlást. Egy ideje már szívesen vásárolok Tesco-s péksüteményeket, mert jó áron kaphatók és olcsók. A sós és édes töltött süteményekhez, táskákhoz már 100-200 forintért hozzájuthatunk, a „vedd és vidd” ajánlat keretén belül pedig olcsón és gyorsan megebédelhetünk: hosszú töltött szendvicshez, chipshez és üdítőitalhoz juthatunk körülbelül 600 forintért.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Garzon Café

Rendkívül odavoltam régen a Garzonért. Amennyire szerettem, olyan gyakran is jártunk oda a barátaimmal. Baráti beszélgetésekhez, buli előtti alapozáshoz, sörözéshez, italozáshoz tökéletes hely, és jópofa, hogy bárhová beülhetünk az egy légterű garzonban. A konyha totális retro-fílinget ébreszt, a „nappali” a kanapéjával/ könyveivel igazán kellemes, a Garzon elhelyezkedésének köszönhetően könnyen megközelíthető, árai barátiak. Viszont az is igaz, ami a hely előnye, az hátránya is. Egy-légterűségének köszönhetően télen meglehetősen hűvös. Ha egy ablakot kinyitnak, az egész helyiséget átjárja a hideg téli levegő. Ennek ellenére bátran próbáljátok ki, a személyzet jó fej, a Garzon pedig tényleg igazán hangulatos.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Astoria Fitness Center

Az a jó az Astoria Fitness-ben, hogy bármikor megyünk, mindig találunk kedvünkre való órát. Az is remek, hogy a tanárok felkészültek, motiváltak, segítőkészek. Az már kevésbé, hogy ezekkel a szuper kvalitásokkal rendelkező fitness terem egy alagsorban kapott helyet. Oké, igaz, ez nem olyan meglepő egy fitness teremnél, mégis olyan jó lenne, ha a nagy munka közben besütne néha a nap. Helyette viszont kapunk pálmafás tájképet spinning órán és dübörgő ritmusokat. Legalábbis pálmafás poszterekre emlékszem a legutóbbi alkalomról. Szuper jó, hogy extra nagy az öltöző, így mindenki elfér, és zuhanyozni is akármikor mehet. Az aerobic órák után pedig a legkülönfélébb testépítő gépekkel folytathatjuk az edzést, s személyi edző segítségét is kérhetjük. A hiányzó napsütés ellenére is érdemes betérni az Astoria Fitness-be, és tekerni egy jót. Utána legalább bűntudat nélkül csúszhat le a kényeztető sütemény.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Háda Angol Használtruha Kereskedés

Akárhányszor betértem a Háda üzletébe, sosem távoztam üres kézzel, hisz minden megtalálható, amire vágyik az ember. Igaz a megfelelő méret megtalálása már más kérdés.
Ha nekiindulunk egy „Háda-napnak”, érdemes elég időt szánni a vásárlásra, hogy mindent alaposan szemrevételezhessünk. Nem egyszer fordult elő velem, hogy épp feladtam volna a kutakodást, mikor szembetaláltam magam álmaim nadrágjaival. Az egyiket azóta is hordom. Érdemes a kilós Hádát választanunk, mert sokkal pénztárcakímélőbb, mint darabáras társai. Ajánlom figyelmetekbe a táskákat! Bár első ránézésre továbbállna az ember, a darabok átválogatása után tuti kincsekre bukkanunk. Megyek, be is válogatok néhány darabot a téli kollekciómban. Találkozzunk a Hádában!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kreatív Hobby Áruház

Bár jómagam nem a kézügyességemről vagyok híres, mégis sokszor megfordultam már a Kreatív Hobby üzletében. Mindig akad valami apróság, amiért beugorhat az ember vagy nyugodt szívvel elkísérheti a barátait is, biztos nem fog unatkozni. A rajzosok, hobbiszakemberek, festők mellett az ügyetlenebbek is ügyessé válnak, hisz az egybecsomagolt pingponglabdából, papírszárnyból, fakarikából könnyedén karácsonyi angyalka válik. De találhatunk itt a sima pávatolltól kezdve, az egyszerűbb ceruzákon át, komplett rajz- és festőkészletet is. Iparosok előnyben! A legjobb pedig, hogy az üzlet bejáratánál rajztanárok és –kurzusok hirdetéseiből is szemezgethetünk. Hát nem megfelelő hobbyajándék? Úgyis vészesen közeleg a karácsony! 

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely