Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

Lovas Anna

Vélemények, értékelések (30)

Fahéj Kávézó

Értékelés 2012. 10. 23. 10:19
Ószeres berendezése ellenére nem régi helyről van szó, amire elég hamar rákaptak az Astoria környékiek, mivel barátságos, és egészen olcsó is. Főként kávézóként és baráti összeröffenések gyülekezőhelyeként szolgál, két kisebb szobával, egyikben kis asztalokkal, másikban közös játékra is jó nagy helyekkel, párnákkal, fotelekkel. Én szinte mindig utóbbiba jövök, az asztalok üveglapjai alatt levelek, régi képeslapok, forgalomból kivont papírpénzek, fölöttünk kottákból csavart lámpa, kiállított festmények vagy fotók, a sarokban lehet válogatni a társasjátékokból: mintha tényleg egy barátunk szobájában lennénk, csak közben a padlótól plafonig ablakon nézegethetjük az utcán járó-kelőket. A mosdó plafonján régi újságkivágások, a pult fölött vekker kollekció és kulcs-gyűjtemény: az egész hely nosztalgikusan bájos. Az itallapról főleg a turmixok, forró csokik, teák közül szoktam válogatni, estefelé pedig a ház sörét vagy „öncsfröccsöt”, ami egy fél liter bor és egy üveg szóda, amit magunk osztunk el a barátokkal. De zsíros kenyeret vagy melegszendvicset is kérhetünk, hogy jobban csússzanak az italok.
  • elismerés
  • Ázsia Bt.

    Értékelés 2012. 10. 23. 12:18

    Sokszor, több helyről is ajánlották már nekem, mikor sushit akartam először készíteni, és a sima bolti alapanyagokból sehogy nem lett olyan jó a végeredmény, mint az éttermi. Aztán elnéztem ide, és azóta kénytelen vagyok visszajárni, mert az alapanyagok össze sem hasonlíthatóak a többi helyével, és mert kedvet kaptam, hogy más ázsiai ételeket is kipróbáljak. A boltban, főleg mióta kikerült a vásárcsarnok alagsorából, hatalmas a választék, japán, kínai, koreai, de indiai, arab ételek és hozzávalók is sorakoznak, illetve más nemzetek ételei. Sushi után gyorsan kipróbáltam még pár távol-keleti ételt, amiknek a hozzávalóit mind itt szereztem be, de csináltam már tortillát és tacót is itteni alapanyagokból. A fűszersor elképesztő, gyakorlatilag a bolt egyik teljes oldala van telepakolva, túloldalon meg egy komplett tea és édesség-díszítő polc sor. Nemcsak ételeket, hanem mindenféle eszközt is lehet itt kapni, rizsfőzőt, bambusz párolót, teás csészéket, stb. Több alkalommal is teli kosárral és lapos pénztárcával jöttem ki innen.
  • elismerés
  • Charlotte cukrászda

    Értékelés 2012. 10. 23. 13:52
    Édességhiányban tértünk be a Charlotte-ba a Kálvin téren, mert nemrég nyílt a hely, és kívülről is nagyon csábító volt, majd meg sem álltunk a második süteményig, annyira finomak és szépek voltak. A lányokkal alig bírtunk szabadulni a cukrászdából, mert a lilás, rózsaszínes színek, tükrök, virágos berendezés marasztaltak, igazi csajos hangulata van a helynek. Következő alkalommal a fagylaltot próbáltuk ki, majd egyszer születésnapra tértünk be ide – mint kiderült, a hely is akkor ünnepelte a nyitási évfordulóját, ennek örömére minden betérőt pezsgővel és csokoládé kóstolóval kínáltak. Hálás vagyok az ilyen figyelmességekért, és szívesen járok vissza máskor is.
  • elismerés
  • TAO

    Értékelés 2012. 10. 23. 14:11
    Kínai éttermekből nincs hiány a Kálvin tér környékén, de a TAO egészen más: nemcsak kínai, hanem japán és vietnámi ételei is vannak, ezek is kicsit nyugatibb szájízre alakítva, igazi Asian Fusion. Az elrendezése is egészen más: a földszinti kiszolgálórésztől elkülönülve, a felső szinten tudunk leülni és fogyasztani, vagy ami még hangulatosabb: az étterem előtt, az utcán. A parányi kínai gyorséttermektől eltérően itt van helyünk bőven, nem sürgetnek a következő vendégek, a kialakítás minőségi, látványos, marasztaló. Lehet itt kávézni, sörözni, forrócsokizni is. Az árak és az adagok ugyanakkor hasonlóak, mint a sarki kínaiban, ami abszolút kellemes meglepetés egy ennyivel minőségibb helyen.
  • elismerés
  • California Coffee Company

    Értékelés 2012. 10. 23. 14:26
    Rengeteg időt töltöttem már itt vizsgaidőszakok idején, mikor itthon már képtelen voltam rávenni magam a tanulásra, a könyvtárban nem bírtam a csendben ücsörgést meg a korgó gyomrot, de azért kényelemre és koffeinre vágytam. A hely tágas, forgalmas, de nem túl nyüzsgő, zene csak azért, hogy ne legyen teljes csend, és a fotelek, kanapék nagyon kényelmesek. Közös tanulásra is jó, sok asztal van, meg konnektorok sűrűn a laptopnak, wifi is ingyenes a fogyasztó vendégeknek. Nem utolsósorban persze a kávé is remek, még ha kicsit húzós is az ára, ha az egész napunkat fel akarjuk koffeinezni.
  • elismerés
  • Tacos Locos

    Értékelés 2012. 10. 23. 14:52
    Első próbálkozásom a mexikói kajával, és azt leszámítva, hogy fél órát sírtam a csípős szósztól, remek élmény volt. Tökéletes hely első próbálkozásoknak, mert az orrunk előtti összetevőkből válogathatjuk ki, mi menjen az ételbe, az adagok kicsik, így több mindent ki lehet próbálni: nachost, quesedillast, fajitast is töltettem már itt. Persze a Margarita se maradhatott ki, amit már nem az önkiszolgáló ételpultnál kell kérni, hanem a belső, leülős résznél hoz ki a pincér. Az étterem abszolút arra van kialakítva, hogy a mexikói konyhában járatlanokkal ismertesse meg az ízeket, és nálam nagyon bejött, visszajöttem ide is, meg otthon is kipróbáltam a tortilla készítést. Következő alkalommal már egész jól kibékültem a csípőssel is.
  • elismerés
  • Holdudvar Margitsziget

    Értékelés 2012. 10. 23. 15:02
    Egyik első hely volt, amivel Pestre költözésem után találkoztam, nyáron, a gólyatáborunk after partyjaként, sok-sok emberrel, akiket előtte egy héttel ismertem meg. A melegben remek választás volt a Holdudvar, a szabadban, hatalmas összetolt asztaloknál tudtunk beszélgetni, hangulatos lámpások között, majd ahogy beleértünk az estébe és éjszakába, átmentünk a hely táncos részére, na meg egyre gyakrabban a pulthoz. A Holdudvar eléggé egyrészt a város közepén van, így elég könnyű oda eljutni, aztán meg haza, de el is van szeparálva a lakott részektől, így nyugodtan mehet a zene a nyitott helyen éjjel is. Abszolút jó élményein maradtak a helyről, és mikor a Margit-szigeten járunk, néha benézünk.
  • elismerés
  • Okay Italia Étterem és Pizzéria

    Értékelés 2012. 10. 23. 15:16
    Olasz kajában jártas ismerőssel jártam itt, rá is bíztam, hogy ajánljon nekem ételeket, és semmiben nem kellett csalódnom. Ugyan farkaséhesen érkeztünk, és az ételek se érkeztek túl hamar asztalunkra, igyekeztünk mindenből kevesebbet rendelni, hogy jusson hely a desszertnek is – de nem maradt. Az apró fogások az előétellel együtt – először próbáltam ki a sárgadinnyés pármai sonkát, ki hinné, hogy ilyen jó?! – alaposan megtömtek, és majdnem vissza kellett küldeni a tiramisut, pedig kár lett volna érte. Egyedül a hely kialakításával nem voltam megelégedve, a mediterrán tengerparton biztosan praktikusak a kovácsoltvas székek és apró asztalok, de Pest belvárosában már kevésbé, alig fértünk el a helyünkön.
  • elismerés
  • KisParázs Thai Leves és Wok Bár

    Értékelés 2012. 10. 23. 15:35
    Kerestük a múltkor, majd el is mentünk mellette, aztán vissza, és hopp, meglett! Sokáig ültünk az étlap felett, hogy most akkor mit és hogyan, mert elég nagy a választék, és mindent lehet kérni többféleképpen, aztán végül mindenki megállapította, hogy remekül választott. A thai ízekkel eddig nem próbálkoztam, de meg kellett állapítanom, nem áll olyan távol a japántól és kínaitól, és szereti a tenger gyümölcseit is, ami szintén pozitívum. A Kisparázs tényleg kicsi, nem férnek benne túl sokan, ennek előnye, hogy nem is tudnak a pincérek rajtunk kívül túl sok embert kiszolgálni, vagyis nem kell sokat várni, és bármikor hozzájuk lehet szólni. A belső kialakítás egyszerű, de hangulatos.
  • elismerés
  • Örökmozgó Filmmúzeum

    Értékelés 2012. 10. 23. 16:06
    Rengeteg filmet láttam már itt, magyar filmes kurzushoz tartozó műfaji filmeket, japán filmnapokon ingyen filmeket, animét, koreai filmet, bollywoodit, művészfilmet, némafilmet, egészen elképesztő széles skálás mozogva. Filmes barátaimmal sokáig ez volt a törzshelyünk, volt, hogy napokat töltöttünk a moziban, este már örülve, hogy kinyit a büfé, és lehet forralt borozgatni szünetekben. A terem elég kicsi, a büfé rész még inkább, de talán pont ezért sikerül máig fenntartani, mikor a művészmozik egymás után dőlnek be. Az Örökmozgóban minden nap van valami kultikus film, és nagyon gyakori a tematikus válogatás. A hangulata nagyon bensőséges, csak úgy kávézni is be szoktunk ülni. A pénztárnál pedig filmes magazinokat, DVD-ket is lehet kapni.
  • elismerés