Lovas Anna

30 értékelés

Anker Klub

A hely először inkább kávézóként és este „táncklubként” üzemelt, aztán ráálltak a déli menükre és a reggelizésre is. Az Anker minderre meglepően alkalmas, fotelekbe lehet süppedni kávézáshoz és munkához, a belső tágas rész szórakozni kiváló, enni pedig az Anker közbe kipakolt asztaloknál lehet. Nem is terasz ez, hiszen konkrétan a félkör alakú sétálóutcán vagyunk. A menü változatos, mondhatni különleges (mint a gyömbéres raguleves, vagy a hideg gyümölcskrém), napi tészták és napi halak közül is tudunk választani, az étlapnak pedig külön szekciója a „zsidó negyed”, jellegzetes zsidó ételekkel. Egy hely, ahova éjjel-nappal mehetünk, akár babával, akár kutyával, vagy nagy baráti társasággal.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ruben Étterem

A Nemzeti Múzeumtól egy utcányira, a Magyar utcában bujkál a Ruben, egy elegáns, kiskosztümös étterem, ami minden délben zsúfolásig megtelik a környéken dolgozókkal és az ELTE-s egyetemistákkal. Ilyenkor potom áron, 790 forint (plusz áfáért) három komplett fogást kapunk, minden nap más, ötletes és ízletes menüket, különleges leveseket, laktató főételt és édes desszertet. Extra menüt is lehet kérni, ez mindig az idényhez kapcsolódó (Márton-nap környékén például libás ételek, stb.) négy fogás, ezzel még sose sikerült megbirkóznom, extra üres has és elszántság kell hozzá. Nemcsak finomak az ételek, de magával ragadó a hely berendezése is, modern és elegáns, és kis mérete ellenére praktikusan sok férőhelyes. Mindig találkozom itt visszatérő vendégekkel, akiknek már kérni sem kell, a pincérek rögtön hozzák az ételüket, és sok külföldi is megfordul itt, mivel magyar és nemzetközi ízekben is jártas a konyha. A komplett menü mellett a heti déli étlapot is előre csekkolni lehet a honlapon, hogy előre tájékozódjunk, mi vár ott ránk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Café Jubilee

Az egyik legérdekesebb berendezésű kávézó, ahol valaha jártam: ahogy belépünk a helyiségbe, nézzünk fel, egy kompletten felpakolt ebédlőasztal vár ott, fejjel lefelé, a plafonra szögezve. Ha ezen túljutottunk, még vannak ott hangszerek meg biciklik a falakon, de ez rögtön megadja az alaphangulatot. Kávézóként, étteremként és bárként egyaránt funkcionál, eddig csak a borukkal és a húslevesükkel kötöttem közelebbi barátságot a nyáron körbekerített terasz helyiségen, de szívembe zártam mindkettőt. A kinti rész kellemes, ahogy iszogatás közben nézegethetjük a körút forgalmát, de a belső konkrétan izgalmas a sok apró részlettel és látványelemmel. Sportesemények idején alig lehet bejutni, hála a kivetítőnek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sugar Shop - Paulay Ede utca

Kétségtelenül a sütimennyország földi megtestesülése a SugarShop, a cukrok, nyalókák, torták Kánaánja. Mintha a falak is cukorból lennének, minden színes, vidám, édes, még az felszolgálók is. A hely alsó része a bolt, ahol mindenféle édességet és vicces-édes tárgyat, ajándékokat lehet venni, száj alakú telefont, óriásnyalókát, bagoly formájú krémet, stb., mellette pedig a desszertpult, egyedi ízű és külsejű sütikkel, tortákkal, turmixokkal. A felső rész parányi, de sok jó ember…, ugye, apró asztaloknál tudjuk majszolni az apró süteményeket. Egészen egyedi élmény, mint a Charlie és a csokigyár kicsinyített verziója, erőteljesen próbálgatva, mikor akad ki a cuki-mérő.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szimpla Kert

A város egyik legfurább kocsmája, amit mindig megmutatok olyan ismerőseimnek, akik nincsenek hozzászokva a pesti éjszaki élethez. Évszaktól és társaságtól függ, hogy melyik terét választom a bérházból átalakított szórakozóhelynek, hogy a kinti belső udvart, a foteles lenti szobát, a bárpult melletti asztalokat, a fenti elszeparálható kistermet, stb.. A helyek berendezése mindenhol egyedi, szinte kaotikus, kipreparált tévék, antik vagy csak régi székek, fotelek – alig van két egyforma szék az egész hodályban –, kint egy iszogatásra átalakított autó, lampionok, díszégők, növények, fa, fém és színes műanyag a szürke házfalakon. A név is egy fricska, ez egyáltalán nem szimpla.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Csendes Vintage Bar & Cafe

A Csendes neve megtévesztő, mert még sosem sikerült olyan csendesnek lennie, amilyenre számítottam. A viszonylag nagy helyiség meglehetősen zsúfolt, mintha egy nagyobb nappaliba érkezett volna be sok egymást nem ismerő rokon, sok kis asztalhoz, sok kis széken, állólámpák tömkelege között. A falra érdemes pár percet szentelni, még íy se érünk a végére soha, hogy végigvegyünk, pontosan mik is vannak rajta: képek, rajzok, babák, papírdarabok, különös művészi elképzelések teremtményei, szokatlanok, bizarrak. Mindenképpen inspiráló a légkör, sokakat lehet is itt látni olvasni, írni, rajzolni, már mikor a hely eléggé csendes hozzá. De általában nem az, délutántól megtelnek a székek sörözőkkel, borozókkal, felbolydul az egész hely, és éjszakáig már le sem nyugszik újra.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Puskin Mozi

Több alkalommal voltam már úgy a mozi kistermében, hogy hozott barátaimon kívül alig láttunk egy-két arcot az üléseken, de szerencsére olyan is volt már, hogy zsúfolásig megtöltöttük a nagytermet. Az artmozik között különös szerepet foglal el a Puskin, több fontos filmes esemény és rendezvény helyszínéül szolgál, köszönhetően többek közt a gyönyörű nagytermének, ami 20. század eleji színházakat idézi aranyfestésével és szobraival, no meg a remek megközelíthetőségnek: az Astoriától és a Ferenciek terétől is pár lépés. Büféje aprócska, de megvan benne minden, amire filmnézés közben vágyhatunk: popcorn, kávé, pogácsa, szendvics.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Puskin Kávéház és Étterem

Gyakorlatilag a Puskin mozihoz tartozik, így aztán gyakran térünk be ide egy-egy film előtt (sokkal jobb itt várni a többieket, mint a termek előtt feszengve) vagy után, hogy megbeszéljük, amit az imént láttunk. De a másik oldalról is megközelíthető, így a mozitól teljesen függetlenül is benézhetünk. Mindig új kiállítások dobják fel a falakat, meg egy tévé, a hely maga pedig több részre oszlik, fotelek és párnás ülések a terem szélein, kisebb asztalok a közepén, és jó idő esetén ki lehet ülni a Semmelweis utca felé nyíló külső helyiségre. A békebeli hangulatot fokozandó újságtartó keretre tett napilapok és szabadon olvasható magazinok vannak kipakolva a kávézóknak. Mivel általában délután járunk erre, kávézni vagy forró csokizni szoktunk, de a borlapja is impozáns.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Toldi Mozi

Akkor kezdtem idejárni, mikor még nosztalgikus régi kis művészmozi volt, omladozó festékkel és kényelmetlen ülésekkel, aztán pár évvel ezelőtt az egész mozi megújult, Márka meggy és Traubi szóda helyett a bárpult fullextrás lett, a várakozó rész fotelekkel és asztalokkal telt meg, minden megújult. Most már nemcsak a nosztalgiázók szeretnek idejárni, hanem rengeteg fiatal, filmkészítők és nézők, hiszen a kortárs magyar filmek egyik fő támogatója lett. Sok független vagy szubkulturális mozival lehet itt találkozni, rendezvények alkalmán alig lehet beférni a nagyterembe. Különös élmény, mikor egy-egy film után a termek előtti rész koncertteremmé alakul, DJ-kkel és táncolókkal.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Művész mozi

A nagykörútról első ránézésre is szembetűnik az arra sétálónak, hogy ez egy nem mindennapi mozi, egyedileg berendezett kirakatai, melyek a vetített filmeket reklámozzák (újraértelmezik?), és a homlokzatra betűnként kipakolt címek rögtön felkeltik az érdeklődést. Belépve meg elbizonytalanodunk, hogy tényleg egy moziban járunk-e, hiszen inkább komplett kulturális központnak tűnik zene és könyvboltjával, kézzel készített egyedi ékszereivel és tágas belsőjével fotelekkel és asztalokkal. A Művészbe belépve órákat el tudunk tölteni, mielőtt filmünk elkezdődne, aztán a populárisabb filmektől a nemzetközi és magyar művészfilmekig válogathatunk a kínálatból.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely