N. Ferenc

photo.jpg

28 értékelés

Gasthaus Panzió

Évek óta járunk oda a szűkebb és a bővebb családdal. A szobák színvolnala mindig is magas volt. A kezdetben egyhangú reggeli az évek során egyre változatosabb lett. A konyha magas színvonalú.
A jó megközelíthetőség a MÁV hibájából autóbuszra szűkült, mert a vonatközlekedés gyakorlatilag névleges, annyi megritkult.
A panzió központi helyen van, egy elágazásban. Közel van a vasútállomás. élelmiszerboltok, a panoptikum, a bazársor és a Szalajka-völgy bejárata.
NF

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fogadó A Kóbor Macskához

Több évig jártunk oda. Törzsvendégnek számítottunk. A szobák nagyon szépek és tágasak. A fogadó a vár és a főtér közvetlen közelében van. Reggelit bent adnak, ebédre jegyeket adnak a Bécsikapu Étterembe.
NF

Hasznos ez a vélemény? Igen

Torockó Vendéglő

Amikor Kőbányára költöztünk, új közeli olcsó és jó éttermet kellett keresnünk. Itt találtuk meg. Van hétköznapi menü, ilyen-olyan akció. Bármit kérünk, megkérdezik, hogy csirkéből, pulykából vagy sertésből készítsék-e el. A tálak gazdagon díszítettek. Az étterem az eltelt évek alatt foylamatosan bővült.
Kezdetben csak egy kis terme volt söntéspulttal, ma van egy szép nagy terme és hátsó kerthelysége is. A nagyteremben szép tájképek vannak, a kerthelységben csúszda a gyerekeknek és szabad tűzhely.
NF

Hasznos ez a vélemény? Igen

Zila János Vendéglő

Nem tudom, hogy él meg ez a vendéglő a Torockóval szemben. A szakácsnak az a mániája, hogy minden ételt leéget. Még a termeit is inkább sötét lik-lukaknak hívnám. Talán a megrögzött törzsvendégekből, de ma már a Torockó kenterbe veri.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Csalogató Kisvendéglő

Egyetemista koromban gyakran söröztünk a Csalogatóban. Főmérnök Úrnak szólítottak. Főmérnök azóta sem lettem, de egy családi esküvőt ott tartottuk. A konyha tényleg jó. Érdekes, hogy hal csak csütörtökönként van. Egy gond van: A mellékhelyisghez vezető folyosó nagyon szűk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

MedveMedical Egészségközpont

Van itt mindenféle rendelő. Az árak megfizethetőek, no persze ez relatív. Az időre bejelentkezéssel sajnos ugyanolyan nyeglén bánnak, mint a Magyar Királyi Egészségbiztosításban. Egy idő után az itt megfizetett pénzünkből használja az orvos az állami nagyműszereket. Mi hozott gyógyulást? A gyerekkocsi tologatása Kőszegen a panziótól a kacsaúsztatóig.

Hasznos ez a vélemény? Igen

MMKM Öntödei Múzeuma

Vonat mániás ötéves unokámat vittem el oda. Elég sokat kellett gyalogolni, de amikor meglátta az udvarra kirakott öntött vasúti kocsikerekeket, mindjárt megtetszett neki a hely.
A múzeum Ganz legrégibb vasöntödéje helyén létesült. A legszenzációsabb dobás az utolsó munkanapról készült hangosfilm.
Nagyon érdekes, hogy a tisztán kézierővel működő öntöde vagy 120 évig megmaradt Buda szívében.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Zászlómúzeum

Kis múzeum a József körúton, két teremmel. Ahhoz képest qrva sok a belépődíj.
Az egyik teremben van az állandó kiállítás, a másikban az időszakos.
Éppen Argentínát kaptuk ki. Ott is az ötéve sunkámmal voltam. Nem úszhattam meg a vásárlást: egy poszteren a világ országainak a zászlóit.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Iparművészeti Múzeum

Az előttem szólók agyba-főbe dícsérték az Iparművészeti Múzeum épületét és kiállításait. Valami török szőnyegek és kardok miatt mentem el oda. Felháborított, hogy a múzeum sok kis külön belépődíjjal megtekinthető részre van osztva. Ha az egészet meg akarom nézni, annyit kell fizetnem, mint az Ermitázsban. Pedig hol van attól?! A egyes kis külön kasszás kiállítások nem sokkal nagyobbak, minnt egy vidéki tájház.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Eötvös Loránd Geofizikai Intézek Eötvös Loránd Emlékkiállítása

Eötvös Lorándról a következő dolgokat kell tudni:
- Gazdag báró volt.
- Híres fizikus: mindenki ismeri az Eötvös Ingát.
- De még azelőtt a folyadékok felületi feszültsével foglalkozott:
A legtöbb folyadék esetében a felületi feszültség már 6 °C-kal a kritikus hőmérséklet alatt gyakorlatilag nulla, ezért az Eötvös-szabály alábbi alakja pontosabb eredményt ad:

\gamma V_\mathrm m^{2/3} = k(T_\mathrm c - 6 - T) \ .

- A Magyar Turista Szövetség alapító tagja volt.
- Alpinista is volt, lányaival sokat járt az Júliai-Alpokban.
- Sokkal értelmesebb vaééás-és közoktatási miniszter, mint a jelenlegi.

Hát ennyi minden témakörben van róla kiálítási anyag ezen a helyen: kutyabőrtől, vadászpuskától, tajtékpipától, hegyi fényképeken át műszerekig.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

1 Fénykép

Még több »

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely