csutka

38 értékelés

Trófea Grill Étterem Erzsébet királyné útja

Az egyik legkedvesebb helye azoknak az embereknek, akik színvonalas környezetben szeretnék magukat rogyásig enni. Minőségi ételek, remek kiszolgálás-csak szuperlatívuszokban lehet az étteremről beszélni. Az ételek mind frissek, nagyon finomak, mindenki megtalálja a fogára valót. A századfordulón épített hangulatos étteremben rengeteg finom fogás várja a „Nagy zabálásra” vágyókat. Ja, és még a házhozszállítás, az ételek tárolása is korrekten működik. Pozitív, hogy vannak ételek cukorbetegek számára, de figyelnek a lisztérzékenyekre is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sövény Aladár Teaház

3. A Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeum közelmúltban felújított épületétől és a mögött/mellette található teázó résztől, kerthelységtől leesett az állam, amikor megláttam. Egy keleti mese világa tárult elém és a hangulatot még az sem rontotta el, hogy a balgán kiválasztott gyömbértea nem éppen az én ízlésemnek volt megfelelő, sőt az árak sem annyira az én pénztárcámnak valók. Zelnik István több évtizede gyűjtőmunkájának gyümölcsével találtuk magunkat szemben a kiállító teremben és hatalmas élménnyel hagytuk ott a helyet, azzal, hogy még egyszer biztos visszanézek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Alexandra Párizsi Nagyáruház - Bookcafé

4. Párizsi nagyáruház „babaterem”: teljesen véletlenül bukkantam rá erre a nagyon kedves helyre, ami a Párizsi Nagyáruházban található Alexandra könyváruház alsó szintjén található. A nemrégiben kialakított pici babák számára is megfelelő kis játszórész helyet és teret ad a piciknek a felfedezésre, játékra, amíg az szülök (általában anyukák) kiválasztanak egy-egy zsákmányt a könyváruház hatalmas kínálatából. Az eladó még akkor is kedvesen mosolyognak, ha a baba sokadjára felborít egy-egy könyvet vagy szanaszét szórja a játékokat. Téli csatangoláshoz kitűnő. Köszönjük Matyi Dezső.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kárpátia Étterem és Söröző

5. Budapest egyik legrégibb éttermében, az 1877-ben alapított Kárpátia Étterem és Söröző hat teremmel és számos szolgáltatással áll a vendégek rendelkezésére, így a miénkre is, akik betévedtünk a védetté nyilvánított berendezéssel büszkélkedő étterem falai közé. Szerencsére a konyha látványosan javult és a borok is szép választékban vannak, így kellemes vacsorát költhetnek el az odalátogatók, akár cigányzene mellett is. Romantikus történelmi hangulat, magyar és külföldi vendégek tömege várja az étterembe látogatókat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szimpla Kert

8. Szimpla a 2001-es megalakulása óta ez a hely arra törekszik, hogy egyedi módon a rétegkultúrának kedvezve hozzon létre egy olyan keresetlen stílussal rendelkező helyet, ahol remek konyhával, saját forgalmazású filmekkel, animációs filmfesztivállal várják az odalátogatókat. Otthonos ódon hangulat, eklektikus berendezés, sárgásfényű hangulatlámpák- király hely. Nem véletlenül tudtak nyitni már külföldön is Szimpla helyet és nem véletlenül lett a Lonely Planet közönségszavazásán a Szimpla kert lett a világ harmadik legjobb bárja!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kertem

9. Kertem: a tökéletes hely. A nyári rohasztó melegben egy Liget séta után a legtutibb választás egy rozé nagyfröccs felhörpintésére ez a hely. A Kertem egy nyitott terasz az Olof Palme sétány Hősök tere felé eső végénél, a Műjégpálya szomszédságában. Alternatív szórakozóhely, mely színes égősoraival a klasszikus retrovonalba illeszkedik. Alacsony árak, remek kiszolgálás, bababarát hely ahol szülinap zsúrt is lehet rendezni külön kis pavilonban. De a kutyádat sem kell otthon hagynod, hiszen ha nem harap, bátran szabadjára engedheted őt is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kuplung

10. Kuplung a Szimplához hasonlító helység 2004-ben nyílt meg a romkocsma lendület sodrásában. Annyiban más ez a hely, hogy az alapítók szándéka szerint hiányt pótlóan kívánja megvalósítani a népszerű éjszakai szórakozóhelyek és a művészeti csoportok/műhelyek együttműködését. A helyiség napközben tölti be a műhely szerepét, este szórakozóhelyként üzemel. Az elmúlt években számos alkalommal adott otthont művészeti előadásoknak, kiállításoknak, koncerteknek, filmvetítéseknek és ahol még a focimeccseket is nézhetsz. Ja, csocsó is van.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sabras Caffé

12. Bálint ház a magyar zsidó közösség otthona, egy hely ahol nem csak zsidók, de nem szidók is jól érezhetik magukat, megismerhetik a vallást. Csomópont az arra érzékeny ismerősök és ismeretlenek, zsidók és nem zsidók között. Heti szinten járok ide és maximálisan elégedett vagyok a hely kínálta szolgáltatásokkal, mint Ringató, fitnesz-terem, játszóház. Ami nem volt szimpi, hogy jelentkeztem önkéntesnek, amit el is fogadtak, de pár levélváltás után a kontakt „megszűnt” létezni, pedig minden héten látom a házban. Hm…..

Hasznos ez a vélemény? Igen

Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér

13. Amióta megszületett a kisfiam kutatom az olyan helyeket, ahol az ő korosztályának való szórakozási lehetőségeket is találok. Az egyik ilyen hely az Eötövs10, ami értelemszerűen az Eötvös utca 10 szám alatt található. Házibuli, zsúrszolgálat, móka és lufiparty, arcfestés várja az arra bátor jelentkezőket. Kiállítások, foglalkozások, ruhabörze, véradás, bábszínház-a mi szem szájnak ingere. A nívós hírlevél pedig kitűnő alkalom, hogy hétről-hétre nyomon kövesd a hely szellemi életét, programot kiválasztva pedig csatlakozz hozzá.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szépművészeti Múzeum

Mivel önkénteskedtem néhány hónapig a Szépművészeti Múzeumban mondhatom, hogy elég jól ismerem a helyet kívül-belül, képeket, termeket, embereket. Imádom a helyet és azt, ahogy törekednek az ismeretek átadására. A közelgő Cézanne kiállítás és az állandó kiállítások, mint az 4000 művet felvonultató Egyiptomi Gyűjtemény vagy kézműves műhelyek, tárlatvezetések, múzeumplusz rendezvények kitűnő alkalmat adnak egy varázslatos világ megismeréséhez. Csak arra figyelj, hogy a kiszemelt műtárgyat ne közelítsd meg 20 cm-nél közelebb. Én már láttam milyen, amikor az össze bejáratot lezárják.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely