Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

Timmi

Vélemények, értékelések (121)

Corvintető

Értékelés 2012. 11. 09. 22:17
Régen egész sokat megfordultam a Corvintetőn, de nem lett a kedvenc helyem. Mindig óriási tömeg és vágható füst jellemezte, emellett pedig elég magas italárakkal dolgoznak emlékeim szerint. A Rewind bulik egész jók voltak néha, ezen kívül szerettem, hogy a női részlegben hajlakkok, csatok, fésűk, vatták, és egyéb hasznos dolgok álltak a rászoruló nőneműek rendelkezésére.
Aztán egyszer sajnálatos módon kilopták a táskámból a pénztárcámat itt, ami egyébként sehol máshol nem fordult velem elő, se azelőtt, se azóta, pedig jó pár hasonló helyen megfordultam már életemben. Tehát még ez a negatív emlék is rátesz, hogy ne akarjak minden áron a Corvintetőn bulizni, holott néha tényleg akad egy-két csábító buli ajánlat.
  • elismerés
  • AnKERT

    Értékelés 2012. 11. 09. 22:49
    Valahogy közelebb áll a szívemhez, mint fedett testvére, az Anker. A megnyitó óta számtalanszor jártam itt a nyár folyamán. Igazából mindig tudtam, mire számíthatok, és egyszer sem csalódtam. Adott volt a helyszín, a hangulat, a kellemes légkör, szimpatikus társaság, 1-1 ismerős arc, és persze örök kedvenceim, a fekete kanapék. Szerettem a lampionokat, hogy beviheted a bringádat meg a kutyádat a kertbe, szerettem felfele bámulni a magas falakra, és szerettem a meggyes sörüket is. Alig várom, hogy újra megnyissák, hogy újra május legyen, és hogy újra lehessen mondani, hogy: „menjünk az Ankertbe”.
    Egyébként volt szó róla, hogy téliesítik a helyet, de ez eddig sajnos még nem történt meg.
  • elismerés
  • B. City Pub

    Értékelés 2012. 11. 09. 23:03
    Régen igazi törzshelyemnek számított a BCity. Általában zsúfolásig tele volt, de ahogy látom, mikor elsétálok mellette, manapság sincs ez másképp. Kellemes kis hely, ahhoz képest, hogy milyen olcsónak számított régebben (talán még mindig az). Mindenképpen érdemes alaposan megnézegetni a képeket a falon!
    Úgy emlékszem, a pultosok nem voltak túl kedvesek régebben, de fogalmam sincs, hogy ez változott-e valamit azóta. Egyszer egy erősen megrepedt pohárban hozták ki a sört, majd visszaküldtem, mert féltem, hogy a kezemben törik szét. Egyszer pedig valami szörnyű ízű kommersz italt szolgáltak fel az egyébként rendelt Fütyülős mézes málna helyett. Tehát összességében sajnos nem rendelkezem jó véleménnyel a helyről.
  • elismerés
  • Gong Café 2

    Értékelés 2012. 11. 10. 16:11
    Mikor megnyílt, határozottan szimpatikus volt számomra. A Gong 1-ben is többször jártam, kíváncsi voltam, milyen lesz a testvérkéje. Hangulatra egyébként nincs vele probléma. Nyáron kiüldögélős, télen forraltborozós. Emellett szerencsére most már nem dohányzó. Szerintem ez kifejezetten javára vált a helynek.
    A pizzájuk abszolút finom, nem is drága, általában négysajtosat szoktunk enni, de van még pár fajta, lehet válogatni. Jó minőségű teákkal, finom forró csokival, 90 Ft-os forralt borral, korrekt árakkal találkozhatunk itt. De ne lepődjünk meg, ha tízezressel akarunk fizetni és a pultos lány nem éppen kedves stílusban a következőt válaszolja: „Akkor most menjetek, és ezt váltsátok fel”. Így lettünk ugyanis legutóbb kiutasítva a Gongból. És mivel egy találkozó volt megbeszélve oda, akarva-akaratlanul is visszatértünk a felváltott tízezressel. De úgy gondolom, ezek után én nem szívesen járok arra újra.
  • elismerés
  • Costa Coffee

    Értékelés 2012. 11. 11. 19:19
    Pár évvel ezelőtt egy olyan igazi téli, hóeséses este tértünk be ide egy forró csokira. Ugyan kávézni nem kávézom, ezért annak minőségéről nincsenek releváns infóim, de ha emlékezetem nem csal, kávén kívül is számos finomságot kapni náluk. Például az említett forró csokit, ami egyébként abszolút hibátlan volt.
    Nekem olyan érzésem támadt, mikor leültünk az emeleten a kényelmes fotelekbe így karácsony előtt, mintha egy másik országba csöppentem volna. Ünnepi dekoráció, laptopos üzletemberek, diákok, nevetgélő külföldiek… Csupa-csupa jókedv jellemezte a vendégeket, a teret pedig bájos otthonosság. És mindeközben az üvegfalakon túl nyüzsög a Nyugati tér, világítanak a fények, és esetünkben még a hó is nagy pelyhekben hullott. Engem elvarázsolt.
  • elismerés
  • Ördög Katlan Söröző

    Értékelés 2012. 11. 13. 16:55
    Boldogan konstatáltam, hogy nyílt egy új „ördögi hely”. Mivel az Ördögsarok kedvencem volt régebben, boldogan tettem próbát az egy megállóval arrébb található Ördögkatlannal is, de sajnos csalódnom kellett. A hely egyértelműen jó környéken található, tetszett a kialakítása és designja is (hasznos, hogy az emeleten is van egy pult), de mégsem győzött meg.
    A búzasörhöz nem jár citrom, a nachos pedig ár-érték arányban nézve egyáltalán nem éri meg, pontosítva: kevés a nachos, kevés a szósz. S emellett szerintem még a pultos lányok sem álltak a helyzet magaslatán. Úgy gondolom tehát, hogy klasszisokkal jobbak vannak nála a Deák-Astoria vonalon…
  • elismerés
  • Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

    Értékelés 2012. 11. 13. 17:13
    Bevallom őszintén, sosem kedveltem igazán a Főkönyvtárat, de természetesen kikerülhetetlen volt ellátogatni ide az egyetemi idők alatt. Számtalanszor megfordultam ott egy-egy kötelező olvasmányért, főleg a nyelvészeti és irodalmi szakkönyv-részleget ismerem, illetve az irodalmi olvasótermet. Sajnálatos módon azonban sosem vált kedvencemmé a hely. Túl sok az ember, folyton elvitték az orrom elől a könyveket, és mindig pont az a mű hiányzott a polcról, amiért jöttem. Többször előfordult az is, hogy ugyan a gép jelzett belőle, a polcon hűlt helyét találtam. Nekem úgy tűnt, hogy ha a könyv nincs a helyén, esélytelen felkutatni egy ekkora könyvtárban, holott ugye elvileg szabad példány.
    Az én fogalmaim szerint egy könyvtár inkább csendes, nyugodt, családias, sajátos atmoszférája van. A Szabó Ervinnek a tagkönyvtárai, illetve az Egyetemi Könyvtár sokkal inkább megfelelnek az elvárásaimnak.
    Persze kellemesen el lehet ücsörögni pár könyvvel és a laptopunkkal az olvasótermekben, de ha sürgősen keresünk (pl. vizsgaidőszakban) kölcsönözhető vagy helyben olvasható példányokat, jobban járunk a tagkönyvtárakkal. Ott nem fenyeget az a veszély, hogy mire odaérünk a helyszínre, már elvitte valaki más.
  • elismerés
  • Alexandra Könyvesház

    Értékelés 2012. 11. 13. 17:26
    Habár mostanában általában kevés könyvet vásárolok, és azt is inkább online, néha jól esik körbenézni egy-két nagyobb könyvesboltban is. Nos, az Alexandra abszolút ideális arra, hogy az ember kellemes környezetben sétálgatva és lépcsőzgetve felmérje az aktuális kínálatot, az újdonságokat, az akciókat, és kezébe vegye, lapozgassa egy kicsit a könyveket. Néha nagyon jó akciókat lehet kifogni náluk, egyébként sajnos, mint mindenhol máshol, elég drágák a könyvek. Az online vásárlással manapság jobban jár az ember…
    A könyveken kívül karácsony környékén például nagyon szép és különleges csomagolópapírok is szoktak lenni, de érdemes megnézegetni a naptárakat is, vagy a moleskine és egyéb noteszeket, naplókat.
  • elismerés
  • Trafiq

    Értékelés 2012. 11. 14. 22:07
    Egyike a nyáron megnyitott új szórakozóhelyeknek. Tökéletes helyszín, tökéletes közönség, tökéletes design – valami ilyesmi az alapkoncepciójuk. A Bazilika szomszédságában, egy Hercegprímás nevű utcában nem is történhetne ez másképp.
    Fennállása óta eddig egyszer jártam itt, mégpedig egy Brains koncerten. Meglepődtem, hogy a Brains fellép egy ilyen „puccos” helyen. A közönségen látszott, hogy ki az, aki a koncert miatt jött, és ki az, aki egyébként is szeret ilyen stílusú helyeken megfordulni. Maga a belső tér egyébként tényleg nagyon csinos, pozitív, hogy koncertjeik is vannak, meg heti bulik, mindenféle dj-kkel.
    Nagyon divatos lett a Trafiq az elmúlt hónapokban, bár engem annyira nem vonz, kicsit feszélyezve érzem magam ilyen tökéletes (vagy annak tűnő) közegben…
  • elismerés
  • City Gyros

    Értékelés 2012. 11. 14. 22:19
    Évek óta a kedvenc gyros-osom a városban. Igazi függője vagyok az ízének:) Képes vagyok a város másik oldaláról idáig menni, hogy egyek egy finomat. Szerencsére sokszor útba esik. Pitában adják, tehát tortillásoknak nem biztos, hogy a kedvenc helye lesz.
    Nagyon kedves és barátságos a kiszolgálás, a srácok mindenkivel szívesen elbeszélgetnek, annak ellenére, hogy kicsit törik a magyart. A törzsvendégeiket pedig természetesen felismerik, és nagyokat köszönnek mindig:)
    És ami a leghihetetlenebb az egészben, évek óta 500 forint a gyros, egy forintot nem emeltek azóta. És ami még ennél is jobb: éjjel-nappal nyitva tart.

    Ha tehetném, 10-esre értékelném. Minimum.
  • elismerés