I. Noémi

69 értékelés

Holdfény Fantasy Játékbolt

Azoknak, akik szeretnek néha elrugaszkodni a valóságtól és egy másik világba csöppenni, csak ajánlani tudom ezt a boltot. A képregények iránt érdeklődőknek és gamereknek nem kell bemutatnom az üzletet, hiszen állandó vendégeik a képregényes és más, fantasy témájú rendezvényeknek. A bolt a Nyugati pályaudvarhoz közel helyezkedik el és két emeleten kínál játékokat, figurákat, könyveket, valamint kiegészítőket. Az árak pedig javarészt diák barátnak nevezhetők. Ráadásul a bolt teret ad egy jótékonysági megmozdulásnak is Cosplay Charity néven. A mozgalom keretein belül egy kitűzőt lehet venni, mely bevétel a Noé Állatotthon számláját gazdagítja.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Alexandra Könyvesház

Technika ide vagy oda, egy könyv olvasásának az élményét semmi féle multifunkcionális ketyere nem adhatja vissza. Ha én betévedek egy könyves boltba, valószínűleg nem hagyom el üres kézzel. Főleg, ha a Nyugati téren található Alexandra Könyváruházról beszélünk. Ez a bolt nem egy amolyan „beszaladok öt percre és megveszem, ami kell” bolt. Sokkal több annál. Több emeleten kínál könyveket és a szintek segítenek abban is, hogy könnyebben megtaláljuk a hangulatunkhoz illő kötetet. Ráadásul a keresgélés közben megpihenhetünk az üzlet kávézójában is, ami kitűnő találkozási pont lehet, ha épp a barátainkkal szeretnénk összefutni. „Könyvekből épített vár” – szokták mondani. Erre a helyre nagyon jól ráillik a megnevezés. Mindig élmény betérni ide.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sirius Teaház

Amikor először jártam ebben a teaházban, rögtön magával ragadott a hely hangulata. A kellemes félhomályban barátságosan intettek felém a szépen megmunkált asztalok és székek. Mi azonban mégsem maradtunk az első szobában. Sokkal izgalmasabb és varázslatosabb helyet választottunk a teázáshoz; a titkos szobát, ahova egy szekrényen és tükörfolyosón át vezet az út. Azonnal beleszerettem a puffos és galériás rész hangulatába. A falon a felhők között egy vörös sárkány őrzi az itt időzők nyugalmát, a személyzettel pedig egy kis ablakon keresztül lehet értekezni arról, milyen teához van ma épp hangulatunk. Úgy gondolom, a Sirius Teaház az egyik legtökéletesebb hely egy könnyű délutáni beszélgetésre a barátainkkal. Az itt eltöltött idő különlegessé varázsolja az egész napomat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fővárosi Állat- és Növénykert

Mint egy régen látott kedves rokonhoz, úgy indulok el minden alkalommal a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A kapun átlépve újra gyereknek érzem magam és minduntalan rácsodálkozom az itt élőkre. Legutóbb egy kicsi, de lelkes baráti csapattal tértem be ide. A kedvünket még a különösen hideg januári időjárás sem tudta elvenni attól, hogy megnézzük az állatkert legújabb lakóit, a vombatokat. Később kiderült, hogy a sztár-pár még kissé lámpalázas a kamerák kereszttüzében, így a legtöbb fotón a szebbik felük látható, de nem adtuk fel és végül születtek igazán jó képek is. Természetesen a többi lakót is meglátogattuk és minden lépésünket dokumentáltuk a napfürdőző tigristől kezdve az álomszuszék denevérekig. Hamarosan ismét meglátogatom őket.

Hasznos ez a vélemény? Igen

SakuraZaka

Japán popkultúra rajongó lévén ez a kis üzlet az egyik kedvenc helyem Budapesten. A Kálvin-tér és környéke eleve egy olyan terület a városban, ahol sorra köszönnek rám az izgalmasabbnál izgalmasabb vendéglátóhelyek és üzletek. Ha betérek a SakuraZakába, kapok egy kis szeletet a kedvenc országomból, Japánból. Ha mást nem is, egy képeslapot vagy kitűzőt mindig veszek a gyűjteményembe, de számos más relikviával is gazdagodhat a látogató, ha betér ide. Táskák, poszterek, figurák, játékok, lámpák és még sok más árucikk várja, hogy gazdára leljen. Az üzletben ezen kívül mindig friss információval tudnak szolgálni arról is, milyen Japánnal kapcsolatos rendezvény lesz a közeljövőben. A MondoConra többek között például itt lehet megvásárolni a belépőjegyet, mely egy anime, manga, sci-fi, fantasy rajongók és gamerek részére létrehozott kétnapos rendezvény, amit minden évszakban egyszer megtartanak.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fuji Japán Étterem

Évzáró vacsorát tartottunk itt azzal a csapattal akikkel elkezdtem tanulni a japán nyelvet. A tizenhárom apró fogásból álló vacsora alatt a japán kultúrába is betekintést nyerhettünk. A különleges ízek, a barátságos kiszolgálás és a hangulatos japán design azt az érzést keltette bennünk, hogy már nem is Magyarországon vagyunk, hanem valóban megérkeztünk a Távol-Keletre. A desszertet hegedűszó mellett fogyaszthattuk el, ami tökéletes lezárása volt az estének. Életre szóló élmény volt mindannyiunknak, amit sohasem fogunk elfelejteni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Planet Sushi

Egy különleges ebéd vagy vacsora elfogyasztásához a Planet Sushi az egyik legjobb hely. Az ízek mellett a tálalás is páratlan, így nem csak az ízlelőbimbóinknak kedvezünk, de a szemünknek is. A keleti kultúrákban ugyanis elterjedt szokás, hogy a tálalást minél színesebben és szebben igyekeznek megoldani. Ettől a hagyománytól pedig a Planet Sushi sem tér el. A hagyományos japán ízek mellett vannak olyan ételek is, amit azok is kipróbálhatnak, akik még nem békültek ki a keleti konyhával. Ráadásul a Planet Sushiban mindig találhatunk akciós ajánlatokat is, így mindenki bátran belekóstolhat Japánba és még a pénztárcája se fogja megbánni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mini Polisz

Egy olyan helyet kerestem az unokaöcsémnek, ahol játszva ismerheti meg az őt körülvevő világot. Így találtam rá a Mini Cityre, ahol minden a gyerekek méreteire van szabva. Azt hiszem, ha ez a hely akkor is már létezik, amikor én vagyok 5-6 éves, nem lehetett volna kirángatni innen. Andrist se nagyon lehetett a három órás játékidő után elhozni, csak úgy, hogy megígértük, jövünk még ide. Nem csak ő szórakozott jól, miközben rendőr, festő, boltos, autószerelő volt, hanem mi is újra gyerekek lettünk édesanyámmal és együtt játszottunk és nevettünk azon a délutánon. Az alkalmazottak nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, sőt, ők is néha eljátszották a vásárló vagy ügyfél szerepét, ami persze még boldogabbá tette az unokaöcsémet. Feltétlenül felkeressük még a Mini Cityt!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ázsia Bt.

Miután már többször kipróbáltam éttermekben a sushit, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy magam is elkészítsem otthon. Az ötlet megvalósítása egyre sürgetőbbé vált, miután megkaptam az első szakácskönyvem a Japán konyháról. Körbekérdeztem hát az ismerőseim között és egyikük az Ázsia Bt.-t ajánlotta. Igazi élmény ebbe a boltba betérni, ahol azonnal körülvesz minket a Távol-Kelet hangulata. Különleges fűszerillat száll a levegőben, a polcokról pedig hívogatóan intenek felénk az érdekesebbnél érdekesebb hozzávalók azt várva, hogy kipróbáljuk őket. Itt lehet a legolcsóbban préselt algalapot és sushirizst kapni, melyek a japán konyha elengedhetetlen tartozékai. Ezen kívül kiegészítőket is vehetünk itt, melyek könnyebbé teszik, hogy a kelet ízeit a saját otthonunkban tudjuk tálalni. Nekem meghozta a sikert otthon és azóta majdnem minden hónapban kerül sushi az asztalra.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Csodák Palotája interaktív múzeum

Az interaktív múzeumok a legjobb szórakozást tudják nyújtani felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, hiszen így közvetlen kapcsolatba kerülhetnek azokkal a jelenségekkel, amiket meg szeretnének érteni. A Csodák Palotája hétköznapi varázslatokról lebbenti fel a titkok fátylát és enged betekintést a működésükbe. Hiába járt már itt valaki, mindig vissza-visszatér, hogy még többet megérthessen a tudomány csodáiból.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely