M. Patrick

49 értékelés

Sunny Diner Amerikai Étterem

Nagyon kellemes az étterem hangulata már kívülről, és amikor bemegyünk pontosan azt a tiszta amerikai életérzést kapjuk, ami már kint megfogalmazódott bennünk. Az igazán szaftos hamburgerektől kezdve a mexikói quesadillán át a kanadai juharszirupos palacsintáig mindent megtalálunk az étlapon. A legkülönbözőbb üdítőkből válogathatunk, amelyek természetesen valamilyen módon észak-Amerikához köthetők. A kiszolgálásról nem is beszélve, ugyanis legutóbb megtudtuk a tulajdonostól: a felszolgálóknak munkaköri kötelességük mosolyogni, és a legjobb az egészben, hogy ettől függetlenül is nagyon kedvesek! Mindenkinek ajánlom, aki egyedi környezetben szeretne elfogyasztani egy eredeti amerikai hamburgert. Számomra a legjobb a városban.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Da Lello Ristorante & Pizzeria

Nem vagyok igazán híve a bevásárlóközpontokban lévő éttermeknek, ezért először az alkotás utcai Da Lello-t próbáltam ki. Bevallom, engem elég könnyen le lehet nyűgözni egy kemencében sült pizzával, és erre csak akkor ébredtem rá, hogy ott ilyet lehet kapni, amikor beléptünk az étterembe. Tudtam, hogy egy valódi olasz pizzériáról van szó, de ma már ez a kifejezés a sok gyenge próbálkozás mellett kezdi értelmét veszteni. Az árak az utóbbi időben kissé elszálltak, de még így is megéri betérni, hiszen tényleg minőségi ételeket kapunk. A MOM Parkban található étteremben viszont legutóbb tésztát ettem, azzal is teljesen meg voltam elégedve, egyedül a bevásárlóközponti légkörrel nem voltam kibékülve. Összességében szerintem a Da Lello az egyik legjobb olasz étterem Budapesten.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Don Pepe Pizzéria

A Don Pepe budafoki étterme szerintem a legjobb azon éttermeik közül, amikben eddig jártam. Kulturált környezet, kedves kiszolgálás, és az árak még továbbra is elfogadhatóak. Mindig van valami aktuális akció, és egy-két bizarr próbálkozást leszámítva általában teljesen elfogadható feltétekkel rendelkező pizzát kaphatunk csupán ezer forintért. A sima 32 cm-es pizzák sincsenek egyáltalán vészes áron, szerintem a Don Pepe a mai napig fel tudja venni a versenyt áraival bármely hasonló pizzériával szemben. Továbbá ami véleményem szerint a legnagyobb erősségük, az a kiszállítás. Aki szokott pizzát rendelni, nem hinném, hogy nem rendelt még tőlük. Ingyenes kiszállítással, viszonylag hamar jut hozzá a vevő a rendelt ételhez.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szeráj Török Étterem Gyorsbüfé

Finomak az ételek, de úgy vélem legfőképp elhelyezkedése miatt annyira sikeres. Egy jó kis kocsmatúra után – szerintem ebben sokan egyetértenek – nincs is jobb, mint csillapítani az alkoholos éhséget egy jó kis szerájban kapható gyrosszal. Az áraik nem rosszak, de azért abban biztos vagyok, hogy éjszaka a vendégek nagy része a környező szórakozóhelyekről érkezik, mivel csak Morrison’s-ból kettő is található a közelben. Neve miatt sokkal szívesebben tér be az ember ide, mint egy lepukkant pár négyzetméteres gyanús gyroszoshoz, ahol még a vendégre is furcsán néznek. Kétség nem fér hozzá, hogy kenterbe veri a környéken lévő összes hasonló vendéglátó egységet kulturált megjelenésével és igazi török íz világával.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szépkilátás Cukrászda

A Szépkilátás cukrászda már csak elhelyezkedéséből kifolyólag is említésre méltó. Amellett, hogy a Svábhegyen, jó levegőn, a fogaskerekűhöz közel található, a cukrászdát 2004 óta a Szamos Marcipán üzemelteti. Azt nem tudom pontosan, mikor került olyan állapotába a kétszintes cukrászda mögötti óriási kerthelyiség, mint amilyen jelenleg, mivel csak tavaly voltam először. Az embernek olyan érzése van, mintha a természetben fogyasztaná el kedvenc kávéját, és mégis a belvárosban van. Amit biztosan tudok, hogy a minőség első osztályú, de annak, aki ismeri a Szamos édességeket és kávékülönlegességeket nem kell magyarázni. Kikapcsolódásképpen én legszívesebben ide ülök be egy budai kávéra, amit utánozhatatlan vaníliás tejjel szolgál fel a figyelmes személyzet teljesen korrekt áron. Imádom ezt a helyet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sirius Teaház

Még nem jártam igazi teaházban, amíg nem látogattam el a Siriusba. Nagyon érdekes és egyedi atmoszférája van a helynek. Eddig a teaház fogalmát számomra kimerítette egy sima beülős hely, azonban mikor először jártam itt, nagyon megtetszett, hogy az asztalokon és székeken felül – melyek szerintem csak a vízipipázás miatt vannak – babzsákokon és eldugott galériákon lehet elfogyasztani a rendkívüli felhozatallal rendelkező listán szereplő teakülönlegességeket. Egy-két desszert elfogyasztása is nagyon illik a teákhoz, és a hely nagyon ideális egy ebéd utáni sziesztára vagy csak akár egy lazulós beszélgetésre. Ja, és természetesen mindezt cipő nélkül.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Taiwan Kínai Étterem

Ha ázsiai étteremről van szó, nekem ez az első hely, ami eszembe jut. Amikor először ott jártam – szerencsémre – két ázsiai barátunk is velünk tartott, így biztosak lehettünk abban, hogy nem kell tanakodnunk mit együnk, rájuk bízzuk a választást. Azonban rá kellett jönnünk, hogy akár laikusként is választhatunk bármit, rosszul nem dönthetünk. Viszonylag sokan voltunk, ennek köszönhetően sokféle ételt is rendeltünk, amelyek mind frissek és első osztályúak voltak. Kellemes környezet, igazi igényes kínai íz világ nagyon kedves felszolgálókkal, akik lesik vendégeik minden kérését. Óriási a választék, a pekingi kacsát és a különleges aperitifeket pedig kifejezetten érdemes kipróbálni!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Gyradiko Görög Étterem

Több helyről is hallottam, hogy a legjobb eredeti görög gyrost Budapesten a Gyradikoban lehet kapni. Sok szervezkedés után hétvégén el is mentünk többen, hogy megnézzük miről is van szó. A pünkösdfürdői stranddal szemben elhelyezkedő étteremből kígyózott ki a sor az utcára délután 3-kor. Akkor már gondoltuk, hogy tudnak valamit, mivel az étterem egy kereszteződésben helyezkedik el több vendéglátó egység szomszédságában és az összes többi kongott az ürességtől. Természetesen nem bántunk meg a várakozást, azt kaptuk, amit szerettünk volna. Eszméletlen finom tzaziki, jól átsült hús és kellemes környezet a Duna közelségének köszönhetően. A gyroson kívül rengeteg görög étel fellelhető, ráadásul minden héten többször is van görög élő zene. Az lesz a következő, amit meglesünk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Hadik Kávéház

A nemrégiben újra megnyílt Hadik kávéház szerintem Buda belvárosának egyik legnyugodtabb részén helyezkedik el. Az anno 1910-től működő kávéházban olyan személyiségek fordultak meg igen gyakran, mint Karinthy, Kosztolányi vagy éppen Rejtő Jenő. A történelmi jelentőségű kávéház tavaly nyílt meg újra, ha jól emlékszem. Benti részen csak egyszer jártam, nagyon szépen és igényesen alakították ki a helyet, ízléses képek emlékeztetik a vendégeket a kávéház történelmi jelentőségére. Általában kint szoktunk leülni egy-egy kávéra a Gárdonyi szobor közelében, a kiszolgálás korrekt, ellenben volt már rá példa, hogy fél órát kellett várni, mire kihozták a rendelésünket.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Alexandra Párizsi Nagyáruház - Bookcafé

A Párizsi nagyáruház jelenleg az egyik legérdekesebb hely Budapesten, ahol valaha jártam. Ha jól tudom régen divatcsarnok néven üzemelt és több mint száz éves múltja van az épületnek, amelyet pár éve hoztak mostani állapotába. Én teljesen meglepődtem, mikor egy ismerősöm először elvitt ide. Kávézni indultunk az Andrássy úton és végül itt kötöttünk ki. Mikor beléptünk, egy több emeletes, óriási könyvesbolt komplexum tárult a szemem elé, és ezután az első emeleten léptünk be a Lotz terembe, ami kávézóként funkcionál. Hihetetlen gyönyörű teremről van szó, talán mondhatni az egyik legnagyobb élményt nyújtó hely, ahol az ember elfogyaszthat egy kávét. Óriási freskók és csillárok a mennyezeten, nagyon impozáns. Nincs ember, akinek nem tanácsolnám, hogy legalább egyszer látogasson el. Az árak nem vészesek, azonban nem tudom, hogy a terem mérete miatt vagy sem, de sajnos eltart egy darabig, hogy észrevegyék az embert.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely