31 értékelés

BoBek Café

A Bobek az egyik kedvenc helyem, ha arról van szó, hogy este beüljünk valahova. 10 után is nyitva van este, és nagyon hangulatos akár csak a párunkkal, akár baráti társasággal akarunk eltölteni egy kis időt. A fedett terasz, ahol lehet dohányozni anélkül, hogy megfagysz, szinte felbecsülhetetlen érték. A kiszolgálás remek, és a választék is bőséges. Nemcsak italok, ételek is vannak, melyek közül a mártogatós triót mindenféleképpen ki kell próbálni, ha még nem járt ott az ember! Ezt mindenki ajánlja, aki már kóstolta. Ezen kívül persze vannak reggelik, szendvicsek és előételek is, amikből sosem sajnálják a belevalót. Ami az árakat illeti, semmivel sem vészesebb a többi belvárosi kávézónál.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Alphazoo Dohány utca

Mivel van két cicám, ezért elkerülhetetlen, hogy betévedjek bármilyen állatfelszerelés boltba. Az Alphazoo-t azért szeretem, mert mindig vannak tök jó akcióik. Mindig van valamilyen hasznos felszerelés jó áron. A legjobb, hogy van hírlevelük, amit rendszeresen küldenek – ha feliratkozol –, így mindig tudom, milyen akciókkal várnak. A dohány utcai üzlet két szintjén pedig minden megtalálható, ami egy kisállat tartásához kellhet, és még annál is több. A személyzet nagyon kedves és hozzáértő, ha éppen nincs, amit keresel, akkor is megpróbálnak segíteni, vagy ajánlanak hasonlót.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kőleves Vendéglő és Kert

Kőleves Kertben egyszer volt szerencsém ebédelni, kora délutáni órákban, és sajnos nem a legjobb tapasztalatokkal jöttem ki. A hangulata az udvarnak, a színes székek és asztalok nagyon üdítőek, az embernek állandóan mosolyogni van kedve, de sajnos a kaja nem volt a legjobb ár-érték arányban. Valamilyen grillezett húst ettem salátával, ami helyett hamburgert kellett volna ennem, mások tányérján látva nagyon gusztusosnak tűnt. Ha jól emlékszem lehetett kapni hamburger menüt is, ami biztosan finom és tápláló lett volna. A limonádé viszont verhetetlen, legalábbis az én ízlésemnek tökéletes volt. A kiszolgálás is nagyon jó volt, pedig nem egyszerű a pincéreknek a kavicsban egyensúlyozni a tálcáikkal, minden elismerésem az övék ezért.

Hasznos ez a vélemény? Igen

400 Bár

A 400 az egyik kedvenc helyem, azért mert nemcsak méretileg óriási (mind a terasz, mind a belső rész). A megvilágítás tök hangulatos este, mégsem érzed azt, hogy alig látsz valamit. Ugyanez a helyzet a zenével: hallhatóan szólnak az én ízlésemnek kedvező, egészen bulis zenék, de nem zavaró, ha beszélgetni akarsz. És ami nekem külön öröm, hogy a 400 azon helyek egyike, ahol lehet Soproni sört kapni. Persze egyéb más finomság is szerepel az étel/itallapon, úgyhogy van miből válogatni. Az egyetlen, amit nem értek, miért van így, hogy a pincérek este 11 után nem járnak ki az asztalok rendelést felvenni, a pultnál kell kérni. Nem annyira zavaró dolog ez, hiszen, ha sokan vannak, az ember a gyorsaság kedvéért amúgy is odafárad. Viszont akár egész éjszaka lehet itt pörögni, mert hajnalig nyitva vannak hétköznap is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Alexandra Könyvesház

Szeretek idejárni, még ha nem is akarok venni semmit. Órákig el lehet nézelődni, olvasgatni, és fel sem tűnik az embernek, hogy megy az idő. A több emeletet bejárni és mindent alaposan végignézni beletelne egy napba is talán. Én általában a könyvrészleget mustrálom, meg néha az akciós DVD-kre rápillantok, de főleg olvasnivalóval térek haza. Ha sietek, akkor is könnyen megtalálom, amit keresek, hála a jól kategorizált polcoknak. Ha mégis átsiklik a szemem valamin, akkor meg a „minden sarkon álló” alkalmazottak egyikétől kérdezek rá, és máris kapok segítséget. Sajnos a legtöbb esetben annyit, hogy a pultnál lévő kollégát kérdezzem, és megnézi a gépben, de legalább van kihez fordulni. A múltkor neten megrendelt könyvet vettem át, miután küldtek sms-t, hogy ott van a könyvem, amit külön pultban lehet megtenni, és ott ki is fizetni. Nem volt semmi gubanc vagy keveredés. Sajnos régebbi könyvek nincsenek, értsd akár 10 éves kiadások, így pl. a fantasy kategória elég foghíjas néha. Amit még hiányolok, az az ülő alkalmatosság, amire leteheti magát az ember, miközben beleolvas egy-egy könyvbe, ebből lehetne több is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Aréna Plaza Bevásárlóközpont

Az Aréna Pláza számomra kicsit olyan, mint aki lemaradt a bevásárlóközpontok versenyében. Persze nem nyújt kevesebbet, sőt, a mozija például kiemeli a többi közül, hiszen, csak az Aréna jut eszembe, ha filmet akarok nézni. Mégsem kell itt a tömegeket kerülgetnem, ami persze előny is egyben. Én emiatt szeretek idejárni. Egy időben, mikor vonattal utaztam haza vidékre, a Keletihez való közelsége is sokat számított, ha el kellett ütni az időt indulásig. Ma már a leginkább kedvelt helyem a Pizza Hut, mivel csak itt meg még egy helyen van éttermük, számomra ez nagyban emeli az Aréna Pláza értékét. Ha az ember nyugodtan akar nézelődni az üzletekben, és fenntartja a lehetőségét egy esti mozinak, akkor mindenképpen az Arénában érdemes lézengeni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

WestEnd City Center

Nekem a West End már túl elit. Valószínűleg a sok márkaüzlet, ami az én pénztárcám feletti szinteknek van, és emiatt persze az ide látogató tömegek felsőbbrendűségi érzése miatt van ez. Valahogy mindig azt érzem, hogy én valami nagyon különleges helyen vagyok és mégsem sikerült az alkalomhoz illően öltöznöm, vagy viselkednem. Nekem túl nagy is a West End, rettenetesen fárasztó körbejárni, ha az ember csak ihletre vágyik a vásárláshoz és nem specifikusan megy egy üzletbe. Az egyetlen, ami tetszik benne, hogy a vékonyabb pénztárcájú embereknek is van hol vásárolni, mert a legalsó szinten vannak olyan „kínai” féle üzletek, ahol tényleg jóval kedvezőbb áron tud az ember ruhát, cipőt venni. Nekem ott sikerült a menyecskeruhámhoz cipőt találnom, mikor már nagyon el voltam keseredve, hogy sehol nincs olyan cipő, ami nekem tetszene, úgyhogy emiatt egyből a szívembe zártam azt az üzletet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Asia Center

Az AsiaCenter a kedvenc bevásárlóközpontom, mivel szinte mindent meg lehet itt vásárolni döbbenetesen alacsony áron. A ruhaneműk és cipők nevetségesen olcsók, viszont tapasztalatom szerint sokkal inkább hordhatók, kényelmesebbek. Nem fordul el a póló a varrásnál és nem töri ki a cipő a lábamat, pedig negyed áron megvehetem itt. Persze vannak olyan kategóriák, mint az alkalmi ruhák, vagy éppen a fehérneműk, amik közelítenek a máshol fellelhető árakhoz, de még így is bőven lekörözik a márkaüzleteket. Ami külön jól esik az embernek, hogy az eladók alig beszélnek pár szót magyarul – ami elsőre idegesítő lehet -, mégis képes átmenni 3 üzlettel arrébb egy méretért. Más üzletekben örülök, ha köszön az eladó, vagy ha van kinek köszönni. Itt számít nekik, hogy mindenáron eladják a terméket, és ezért meg is mozdítják a feneküket. Ez különösen tetszik. Sőt, a férjem három részes öltönyét két különböző fazonból raktuk össze, az eladó javaslatára! Eszembe nem jutott volna, hogy ilyen rugalmasság is létezik még a mai világban. Szóval engem megvettek, ha ruhatár frissítésről van szó, tutira az Asiaban kezdek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Lurdy Ház

A Lurdy Ház nekem nem is igazán egy bevásárlóközpont, inkább amolyan beugrok ezért-azért üzletek gyűjtőhelye. Beugrottam már ide BKV-jegyért, telefonra védőfóliáért, a drogériába pár dologért, na meg persze a Reálba vacsorának valóért, de csak ha erre jártam napközben. Célirányosan nem jut eszembe a Lurdyba benézni, ha vásárolgatni szeretnék, de ennek valószínűleg az is az oka, hogy a lakóhelyemtől viszonylag messze van. A múlt hétvégén ugyan volt itt egy cicakiállítás, amire eljöttünk, és nagyon élveztük, örültünk, hogy helyet adott neki a bevásárlóközpont. Szeretem azt is, hogy nincs nagy tömeg, méretileg sem egy nagy hodály, kényelmes körbejárni. A parkolás pedig külön pozitívum, mivel van mélygarázsa, amiért nem túl sokat, de fizetni kell, viszont a kinti parkoló mérete még hétvégén is bőven kiszolgálta a megnövekedett látogatószámot. Némi sétába kerül ugyan, de még így is kényelmes a megoldás.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Récsei Center

A Récsei Center a lakásunktól 10 percre van gyalog, ezért természetesen nagy előnye van a többi bevásárlóközponthoz képest, ha napi bevásárlásról van szó. Az egyik legnagyobb előnye a posta, ami kicsi, kevésbé látogatott, ezért gyorsan el tudom itt intézni a csekk befizetést, levélfeladást. A kiszolgáló személyzet ugyan hagy némi kívánnivalót maga után, de ez legyen a hely legnagyobb gondja. A CBA-ban természetesen lehet Erzsébet utalvánnyal fizetni és számomra meglepő módon elég szépek a friss áruk is, néha a húsáruval kicsit elégedetlen vagyok, de vettem már itt azt is. A pénztárosok végtelenül kedvesek, de azért szoktam előre szólni, hogy mivel fizetek, nehogy keveredés legyen, ha valamit nem fizethetek utalvánnyal. Amit még rendszeresen látogatok, az a Fressnapf, ahol mindig nagyon kedves és szakértő alkalmazotti gárda segít, de fizettem már be számlát a T-mobile-ban is. Van itt egy JYSK is, ahova éppen a múltkor tévedtem be, csak úgy körülnézni, és végre találtam reluxát a konyhaablakra megfelelő méretben, amit már hónapok óta kerestem. Azt szeretem az egész helyben, hogy soha nincsenek sokan, nem kell tülekedni. Na és persze a Librit, na nem a valódi könyvesboltot, ami szintén van, hanem a mellette lévő üzletüket, ahol egyszerűen raklapokra vannak lehelyezve a végtelenül olcsó és persze régi könyvek. Igazi gyöngyszemeket lehet itt találni, ha az ember elég szemfüles.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely