Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

B. Réka

Vélemények, értékelések (59)

Teapalota a Potalához

Értékelés 2012. 11. 24. 17:58
Aki teázás közben az Om Mani Padme Hum-ot szívesen hallgatja, miközben füstölő illatban, hatalmas párnákon üldögél a japán vagy orosz szeparék valamelyikében, az menjen a Teapalotába, mert itt garantáltan megkaphatja ezeket az élményeket. A japán zöldteáktól kezdve, a fehérteákon át az oolong teákig választhat a vendég. A felszolgálók kedvesek, bár a kiszolgálás kicsit lassú amiatt, hogy itt valóban annyi ideig főzik a különleges keverékekből készült teákat, ameddig szükséges. Az átlag teázókhoz képest viszont egy picivel drágábban szürcsölhetjük kedvenc italunkat.
  • elismerés
  • Szépművészeti Múzeum

    Értékelés 2012. 11. 24. 18:00
    A Városliget és a Hősök tere közelében álló patinás épület több, mint 114 000 különféle műtárgyat rejt magában, úgy mint festményeket, szobrokat, metszeteket, rajzokat. Köztük a különleges egyiptomi és antik gyűjteményt is, amely páratlan hazánkban. Majdhogynem mindig lenyűgöző kiállításokkal rukkolnak elő, jelenleg például Cézanne csaknem száz alkotását tárták az érdeklődők elé, amelyek szervesen kapcsolódnak a posztimpresszionista festőművész korábbi mestereihez való viszonyához. Decemberben pedig Rodin hat szobrát mutatják be, amelyet még sohasem láthatott egyszerre, együtt kiállítva a magyar publikum.
  • elismerés
  • Vígszínház

    Értékelés 2012. 11. 24. 18:02
    A 115 éves Vígszínház impozáns épületébe, már belépni is öröm, nyílt napokon pedig a kulisszák mögé is betekinthet a közönség. Minden év szeptemberében rendezik meg a Vígnapokat, amelynek keretein belül az új darabok bemutatóiból láthatnak részleteket az érdeklődök, valamint bekukucskálhatnak a színművészek öltözőjébe, beszélgethetnek a színházi kellékesekkel, világosítókkal, fodrászokkal és sminkesekkel. Aki kedvet érez hozzá, még jelmezekbe is bújhat és fotót csináltathat magáról. Év közben pedig olyan nagyszerű darabokat mutatnak be, mint a Riport egy pop-fesztiválról, a Jó embert keresünk vagy az Átutazók című komédia, Eszenyi Enikő főszereplésével.
  • elismerés
  • Bárka Színház

    Értékelés 2012. 11. 24. 18:07
    A Bárka műemlék jellegű épületébe 1996-ban költözött be a színi társulat, ahol azóta olyan nagyszerű darabokkal örvendeztették meg a színház szerelmeseit, mint a Dogville, a Harmadik hullám vagy az East Balkán című színmű. Utóbbihoz például iskolások részére rendezett drámapedagógia foglalkozás is kapcsolódik, ahol szakképzett pedagógusok segítségével dolgozzák fel a darabban látott történetet a fiatal résztvevők. Ráadásul a többi színházhoz képest itt még mindig baráti áron válthatunk jegyet, valóban színvonalas előadásokra.
  • elismerés
  • Puskin Kávéház és Étterem

    Értékelés 2012. 11. 24. 18:12
    A Puskint nem egy szokványos helynek tartom, mivel valóban a régi kávéházak hangulatát idézi, ahol nyugodtan lehet újságot olvasgatni, esténként bárzongoristát hallgatni, ha épp elcsípjük. Ugyanakkor festő- és fotóművészek képeiből is rendszeresen szerveznek kiállítást, amely mindig egy kis pluszt ad számomra. A forró csokijuk sem kamu, mert megáll benne a kanál, fantasztikusan sűrű és finom. Mozi vagy színház előtt is nagyszerű, legalábbis a közelben lévő Katona József Színház előadásai előtt általában beülök ide meginni egy akármit.
  • elismerés
  • IKEA Bútoráruház Étterme

    Értékelés 2012. 11. 24. 18:14
    A legtöbbször csakis az étteremben fellelhető ételkülönlegességek miatt térek be az Ikeába. A svéd húsgolyó számomra megunhatatlan, de a rántott sajtot is istenien készítik el, na, és a sajttortát is kénytelen vagyok újra meg újra megkóstolni. Praktikus megoldás, hogy mi magunk pakolhatjuk tele a tálcánkat mindenféle jóval, ez menza hangulatot kölcsönöz az egésznek, így nincsen felesleges feszengés, mint mondjuk egy átlag étteremben. Örülnék neki, ha csinálnának egy külön bejáratot azok számára, akik csak az étterembe akarnak betérni és utána nincs kedvük végigloholni a jópofábbnál jópofább portékákat felvonultató piactéren, hiszen onnan még a szemfülesek sem távoznak üres kézzel.
  • elismerés
  • Corvintető

    Értékelés 2012. 11. 24. 18:16
    Itt állandóan óriási a tömeg, de olyan rétegzenét játszó zenészeknek is koncertezési lehetőséget biztosítanak néha, mint például a Csókolomnak, ezért hatalmas piros pont jár nekik. A lenti rész ugyan télen elég zsúfolt és nem szellőzik rendesen, de melegebb időben fantasztikus a tetőről nézni a naplementét és közben limonádét inni. Nyári hajnalokon is gyakran betévedek ide a barátaimmal, itt tartjuk általában az úgynevezett levezetőt is, amikor már a szórakozástól megfáradtan a hintaágyban ücsörögve néztük a naplementét, szigorúan tiszta szódát iszogatva.
  • elismerés
  • Fonó Budai Zeneház

    Értékelés 2012. 11. 24. 18:19
    A fővárosi népzenei élet egyik ömlesztő tégelye. Több, mint hét éve járok a Fonóba és még mindig nem tudtam megunni. A főváros legjobb táncházait itt rendezik, ráadásul heti rendszerességgel. Zenei kínálatukkal és koncertjeikkel pedig inkább a rétegzenét hallgató közönségnek kedveznek. A koncertjeik jó hangulatúak, az italt sem aranyárban mérik, az ott dolgozók pedig barátságosak. A Fonó Lemez- és CD boltja is működik még, ahol a jazz, a kortárs, a népzenei, a blues és a cigány muzsikák legjobbjainak korongjait vásárolhatják meg a zenerajongók
  • elismerés
  • Jelen Bisztró

    Értékelés 2012. 11. 27. 18:37
    A Jelen inkább ősszel jó, meg télen, ha fűtőtest közelében tudunk asztalhoz ülni, mert egyébként elég hűvös van odabent. Esti órákban már amúgy sem találni nagyon szabad asztalt, és elég hangos hely is, és sajnos a felszolgálók is lehetnének udvariasabbak. A mosdóhasználatért legutóbb fizetni kellett, bár ez amolyan becsületkassza alapon működik. Egy idős néni álldogál nyitástól hajnalig a vécék előtt, takarítja is a helyiségeket és állítólag annyi a fizetése, amennyit ott összekuporgat. Épp ezért a fiatalok jóindulatán is múlik a megélhetése.
  • elismerés