B. Réka

59 értékelés

Kertem

Mindenki ismeri, még a turisták is oda igyekeznek, egyszerűen azért, mert jó az almafröccsöt egy napágyon meginni, miközben lampionok világítanak és Rock’n’Roll szól a hangszórókból. Aki nem szereti a kutyákat vagy a gyerekeket az ne menjen a Kertemben, mert tele van velük a hely. A keresztfiammal imádunk odajárni, gyakran ott beszéljük meg, hogy mi történt az oviban egy hatalmas Balkánburger társaságában. Sajnos azonban semmilyen étkezési utalványt nem fogadnak el, fent említett kaják és italok viszont elég drágák. A sör sem olyan olcsó. Itt a hangulatot fizeti meg az ember.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Csendes Vintage Bar & Cafe

A neve ellenére roppant hangos hely, ez napközben elviselhető, este már nem hallani a melletted ülő beszédét. A dekoráció tipikusan olyan, hogy az ember hazavinné a fél berendezést, például a próbababákat vagy az Üzemen kívül táblát, és a vécé Barbie babás dekorációja sem utolsó. Apropó illemhely. Nagyon szűk, és nem lehet becsukni a női vécé ajtaját rendesen. A kávéjuk átlagos, de kekszet is adnak hozzá. A szendvics isteni finom, ám elég drága és rengeteget kell rá várni. A felszolgálók kedvesek, de megőszül az ember, mire kiérnek, mert állandóan tele a hely szomjas és éhes emberekkel, nem győzik szusszal gondolom ők sem.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fogasház

Unalmas őszi este, se túl hideg, se túl meleg, bolyongás a városban, a hova üljünk be egy sörre című örök kérdéskör, persze. Ilyenkor térünk be mindig a Fogasba. Valamibe vagy valakibe mindig belebotlunk, úgy mint kiállításba, színházi előadásba, és persze ismerősökbe. A kávéjuk a romkocsmákhoz képest finom, a kiszolgálás viszonylag gyors, és alkoholmentes sörük is leledzik. Tudom, zokniban lábat, na de ha az ember nem ihat egyszerűen alkoholt, akkor jól jön ám az előbbi. Ebben a kulturális olvasztótégelyben az árak sem szöktek a magasba, a melegszendvicsük is finom és még csocsózni is lehet. Egy nagy hibája, hogy télen roppant hideg van, a melegítők ellenére is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

Télen járok csak ide, már amikor megengedhetem magamnak, mert nem olcsó hely. A gyógyfürdők közül viszont a „Szecska” viszi a pálmát. Nincs is annál jobb, amikor télen kint hógolyózhat az ember, majd berohanhat a forró vízzel teli medencébe. Igazi kikapcsolódás a vízben ücsörögni sötétedés után, és figyelni, ahogy az egész fürdő csak gőzölög és morajlik. A legjobb móka pedig vadászni a helyeket, ahol vízsugárral masszíroztathatja ki magából az ember a feszültséget. Ha tehetném, bérletet vennék. A szaunák is fantasztikusak, közülük is a gőzkabint kedvelem a legjobban. Remek hely meditációra.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bécsiszelet Étterem

A város legjobb bécsi szeletét itt kapni. Isteni jól főznek itt mást is, például a Boszorkányok eledelét. Nem fukarkodnak az adagokkal, az áraik viszont meglehetősen barátiak. A pincérek udvariasak, kedvesek, még akkor sem veszítik el a türelmüket, ha az illető vendég kikérdezi őket az étlapon található finomságok háromnegyedéről. Maga a hely is hangulatos, ideális meghitt baráti vacsorákhoz azoknak, akik kedvelik a házias ételeket és az egyszerű, faburkolatú, családias berendezést. Étkezési utalványt is elfogadnak!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mákos Guba Kisvendéglő

Ha valakinek rövid az ebédideje, de mégis finom, meleg és olcsó ételt akar bekapni valahol, netalán a Krisztina körút közelében dolgozik, az térjen be a Mákosgubába. Egészen finom rántott sajtot szolgálnak fel, bár ettem már jobbat is, ennél nagyobb adagot ilyen olcsón viszont sehol, pedig még a kéz- és lábujjaim sem elegendőek ahhoz, hogy megszámoljam, hány helyen próbáltam ki. Udvarisak a pincérek és villámgyors a kiszolgálás, ebédszünetben öt perc alatt az ember lánya elé rakják az ételt. Tényleg csak a sietőknek ajánlom a helyet, akik olcsó menütől nem várnak csodát, pusztán korrekt, házias frissensülteket.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szimpla Kert

A romkocsmák között még mindig ez a legérdekesebb hely a külföldi szemnek, ezért általában külhonból idelátogató ismerőseimet szoktam elvinni a Szimplába. Bár a sör, a limonádé, a melegszendvics és a kávé is viszonylag drága a magyar fiatalok pénztárcájához mérten, a külföldieknek azonban olcsó. Amennyire kultikus hely volt régen, most olyannyira megszokottá vált, állandóan tömve van, esténként nem találni szabad asztalt. Egy időben, amikor klub koncertek is voltak, imádtam ide járni. A berendezés és a kialakított terek olyan hatással bírnak, mintha egy másik világba merülhetne alá az ember.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Katapult Kávézó

Amikor a Katapult szűk, utcára kihelyezett asztalainál ücsörgök, az az érzésem támad, hogy Párizsban vagyok. Nyáron kellemes, hűvös a terasz, télen pedig általában punk és ska zenétől hangos a belső tér. A kiszolgálók viccesek és kedvesek, ráadásul igazi jegeskávét szolgálnak fel, valódi tejszínhabbal és benne fagyival, ami ugye manapság ritkaság a pesti kávézókban. Az alkoholos és alkoholmentes italokat is átlagáron adják. A Club szendvicsüket érdemes megkóstolni, bár sokat kell rá várni és néha előfordult, hogy már kora délutánra elfogyott a finomság.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Tacos Locos

A város legfinomabb fahéjas fagyiját náluk ettem. Egyszerűen mennyei, bár valóban nagyon tömény édesség, ezért előtte nem érdemes nagyon belakni valami másból. Esténként szabad asztalt találni majdhogynem lehetetlen vállalkozás, ezért nem is tudom, mikor érdemes oda látogatni. Jó humorú és frappáns kiszolgálók állnak a pénztárgép mögött, ez valódi ritkaság. A pultnál kell kikérni a kaját, elárulni a keresztnevünket, majd ez alapján azonosítanak bennünket a kasszánál. Sorban állni tehát kétszer kell, de még így is kevesebbet toporgunk, mint egy átlag gyorsétteremben.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Starbucks Széna tér

Talán soha nem értem meg, miért ez a nagy őrület a Starbucks körül. Egyszer horribilis áron ittam ott egy sima feketét, a pultosok pedig még furán is néztek rám, hogy csak ennyit fogyasztok. Akkor megfogadtam, hogy többet oda be nem teszem a lábam, egy másik alkalommal azonban egy barátommal több órán át ücsörögtem egy hatalmas tejeskávé felett, és megérte, mert valóban isteni finom és a hely puritán jellege, kialakítása is alkalmas beszélgetésre, sőt tanulásra is. Kicsit olyan érzésem támadt, mintha egy könyvtárban üldögélnék, ahol azért meg nem kell suttogni. Drága, drága, de azért jól esik néha az a fránya kávé, csokiöntettel.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely