lady.gabriella

48 értékelés

Cafe Factory

A Nyugatihoz közeli Jókai utcában sorra találja az arra járó a kávézókat, kisebb éttermeket, bárokat. Nehéz választani elsőre, én ezt mindenképpen ajánlom. Már látom magam, ahogy télen bekuckózom a szinte végtelen tea, kávé és forró csokoládé választék mellé. A galérián, ami kicsit meghittebb hely, még könyves polcokról is választhatunk olvasnivalót. A földszinti rész már egy kicsit zsibongóbb, szélesvásznú televízión követhetjük az éppen aktuális meccset, itt a sokfős asztaltársaságok is találnak maguknak elég teret. Az autentikus hangulat azonban itt sem törik meg, a régi asztalok egyikén egy elfeledett írógép várja, hogy újra felfedezzék.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Copyguru - Kálvin tér (Pest)

Az egyetemisták kedvelt fénymásoló helye, mivel közel van az ELTE több karához, valamint a Szabó Ervin Könyvtárhoz. A 7 Ft/A4-es oldal másolási és nyomtatási ár is vonzó lehet számukra, valamint, hogy négy fénymásoló gép és nyolc, a nyomtatást szolgáló számítógép áll a betérő rendelkezésére. Így a sorban állás esélyei leredukálódnak. Ezeken kívül még számos szolgáltatás igénybe vehető, pl. nyomtatnak szórólapot, névjegykártyát vagy diplomát kötnek be fél nap alatt. Emellett házhoz is szállítanak (ez persze tényleg csak nagy tétel esetén éri meg) és irodagépeket is szervizelnek. Egyetlen negatívum azonban, hogy határozottnak kell lenni, mivel az eladók nem fognak mosolyogva odamenni, hogy miben segíthetnek. Neked kell szólnod, ha valamit nem értesz, akkor persze szívesen válaszolnak.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szatyor Bár és Galéria

A színes székek és asztalok fogtak meg, gondoltam milyen bohókás lehet egy ilyen kávézó. A helyzet a várakozásomnak megfelelően alakult, belépve is hasonló stílus fogadott. Szedett-vedett, ám valahogy mégis egymással összhangban élő bútorok és festmények a falon. Aztán az itallapot böngészve kiderült, hogy ez nem csak kávézó, hanem akár napi menüt is lehet enni, de különleges szendvicsek sora közül is választhat az éhes városlakó. Sőt, kulturális programoknak is helyet ad, bár ezt a név is jelzi: Bár és Galéria. Az árak sajnos nem olyan bohókásak, mint a színes asztalok az utcafronton, az egyetemista pénztárcának kissé megterhelőek lehetnek, de egy átlagkereset már simán megengedheti magának.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szeretet Patika

Elég kicsi, de a neve nem csalóka: a patikusok tényleg kedvesen fordulnak a vevőkhöz, segítőkészek, ha esetleg valamilyen gyógyszer nincs meg, megrendelik, és 1-2 napon belül már mehetünk is érte, ha nincs kedvünk, vagy időnk máshova rohangálni. Érdemes betérni, a közvetlen környezetében több bolt és szolgáltató is található, gyorsan el lehet intézni mindent egy helyen. Az egyetlen, ám számomra nagyon fontos hátrány, hogy szombaton és vasárnap nincs nyitva, úgyhogy csak hétközben fordulhatunk hozzájuk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

One Euro Market

Egyetértek a fenti véleményekkel. Én is háztartási dolgokat pl. legutóbb fürdőszoba szőnyeget vásároltam. Nagyobb választék volt, mint sok más, sokkal nagyobb áruházban. Az előző véleményekből nem hangsúlyozták, de édességeket is szép számban találhatunk. A megszokott márkák mellett, egy csomó olcsóbb, ismeretlen csokit vagy kekszet is lehet kapni, de ezek is vannak olyan finomak. Én pl. a szaloncukrot mindig itt veszem. Ja és rengeteg van belőle, nem csak Budapesten, hanem vidéken is, biztos hogy mindenhol találhatunk egy üzletet. Az eladók munkamorálja abszolút boltfüggő, de azért többynire jó tapasztalataim vannak.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ördög Sarok Söröző

Kulturált kocsma – szokták mondani. Itt nem keveredsz verekedésbe, viszont mindig találkozhatsz pár ismerőssel, ha az ELTE-re jársz. A szórakozóhely ugyanis csak néhány percnyire található a Bölcsész és Jogi Kartól. Ennek megfelelően az árak egyetemista barátok, mindig vannak italakciók. Amíg jó idő van, a teraszra is kiülhetünk. A mellékhelyiséget azonban nem ajánlom, csak ha feltétlen muszáj, mert általában nincs toalettpapír és elég büdös is van bent. A vendéglátó helyiség és a poharak tisztaságával azonban sosincs gond.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Kodály Zoltán Zeneműbolt, Antikvárium

Barátnőmnek szülinapjára kerestem egy igen ritka kottát, és nagy szerencsém volt: pont megvolt nekik, ráadásul antikvárban. :) A gyűjtemény és a bolt szépen rendszerezett, rögtön megtalálták, amit kerestek nekem, és minden eladó nagyon segítőkész és mosolygós volt. A kottákon kívül természetesen könyveket, rengeteg CD-t is árulnak, valamint zenével kapcsolatos ajándéktárgyakat, pl. papír-írószer árukat, táskákat. Ha közeleg egy zenekedvelő, hangszeren játszó barátod szülinapja, vagy csak szeretnéd meglepni valamilyen kis kedves ajándékkal, itt a helyed. A Múzeum Krt. is nagyon jó választás, hiszen itt legalább 4-5 antikvárium sorakozik egymás mellett, hát ide is örömmel jössz majd.

Hasznos ez a vélemény? Igen

California Coffee Company

Még csak itt a Kálvin téri kávézójukban voltam, de szívesen kipróbálom a többit is, ha lehetőségem lesz rá. Nagyon jó, hogy itt közel van az egyetemekhez, és két óra között vagy lyukasban találkozok valakivel, ide nyugodtan jöhetek. Igaz, itt nem a büfés árak működnek, de megéri néha többet fizetni egy-egy különleges italért vagy sütiért, meg a fiatalos környezetért. Nagyon pozitív, hogy a wifi rendesen, egyszerűen, azonnal működik, nem kell vele szenvedni - más vendéglátó helyen sajnos sokszor tapasztalom, hogy az ingyen wifi nem olyan egyszerű. Pedig ez szerintem nagyon fontos ma már pl. egy kávézó megítélésében. Randinak is kiváló hely, de akár nagyobb társasággal is jönnék ide, mivel a kávézó tere elég tagolt és sokfajta-féle bútor van, ahol biztos mindenki megtalálja a neki tetszőt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

MAHART Pass Nave Személyhajózási Kft.

A hajókázás egy jó alternatív lehetőség, ahol maga az utazás is élmény lehet. A Batthyányi tértől utaztunk Visegrádig, de ezen kívül rengeteg opció van még, az egyórás budapesti városnéző hajókázástól a Bécsig tartó szárnyashajózásig. A Batthyányi téri kolléganőjük nagyon kedves, és figyelmes, segítőkész, a mi hajónk, a Táncsics jól felszerelt, tiszta, étteremmel és büfével is rendelkezett, de a személyzettől megtudtuk, hogy ennél sajnos kevésbé felszerelt hajók is úsznak még a Dunán. Mi kifogtuk az egyik legjobbat, szerencsére. A menetidőt is tartottuk, minden rendben volt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Breuer és Lányai Cipészműhely

Az Arany János utcában igazán illő helye van egy ilyen nagy múltú cipészműhelynek. A büszke tulajdonos azonban nem elszállt, készségesen nézi meg a lejárt talpú cipőket és jutányos áron dolgozik. Manapság igazán sok múlhat azon, hogy van weboldala és e-mail címe is egy cipészműhelynek, náluk ez is működik. Kreativitásban is bővelkednek, rögtön megakadt a szemem egy táskán, aminek magas sarkú cipőtalpa volt. Micsoda ötlet! Nem feltétlen praktikus minden helyzetben, de hatásos. :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely