60 értékelés

Wasabi Pest

Első alkalommal születésnapi ajándékként jutottam el oda, majd annyira megtetszett a hely, hogy később is szívesen visszatértem, sőt rendeltem is már tőlük.
Igazán különleges, egyedülálló étterem, speciális ételekkel. Érdekesség az úgynevezett „running-sushi” pult. Ez egy hatalmas kétszintes futószalag, ami összeköti a konyhát az éttermi résszel. A szakácsok erre a szalagra helyezik a kész adagokat, a vendég pedig tetszés szerint bármit levehet a szalagról. Ezért érdemes a szalag elejére asztalt foglalni, hogy a legjobb falatokat is megszerezhessük.
Lehet „all-you-can-eat” ebéd és vacsorákra menni is. Én iszonyatos mennyiséget megettem, mivel aranyos kis picike falatokat kóstolhatunk a szalagról, és a végén csak az tűnt fel, hogy nem férek el a sok üres tányértól, de megmozdulni sem bírtam. A pincérek nagyon kedvesek voltak, folyamatosan figyelték, hogy szükségünk van-e bármire.
Nagyon finomak az ételek, ilyeneket tuti nem tud otthon csinálni az ember. Az egész atmoszférát érdemes egyszer megnézni, és kipróbálni.
Igaz, az árban az italfogyasztás nincs benne, amit mondjuk egyfelől megértek az ételfogyasztásom alapján, viszont azért 1-2 pohár valami szerintem beleférhetne az árba.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Indigo Cafe & Restaurant

Egyik kedvenc éttermem ez az indiai étterem. Amikor először voltam, akkor még fogalmam sem volt arról, hogy milyen az az indiai étel, de azóta egyszerűen imádom.
Nagyon finom a tikka masala, ami egy paradicsomos szósz. Ezt csirkével adják alapból, de én mindig házi sajttal kérem meg hozzá egy indiai házi készítésű lepényt eszek. Általában ez akkora adag szokott lenni, hogy mindig felét elcsomagoltatom és másnap még egy étkezésre elég.
Egyébként még kiváló a szamószájuk is, nem túl erős, nem túl fűszeres, hanem pont jó. Mondjuk vigyázni kell, mert ha azt mondják, hogy valami csípős, akkor az tuti nagyon fog csípni! Desszertnek lassit szoktam választani, ami egy joghurtos turmix-szerű ital. Különböző ízekben csinálnak, én a mangó ízűt szeretem a legjobban.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sirius Teaház

A Sirius Teaház számomra a legkülönlegesebb teaház Budapesten. Számtalan kis zegzugos ülőhely van, hihetetlenül fantáziadús a kialakítása. Nekem a kedvencem, hogy egy szekrényen keresztül lehet átjutni egy másik helységbe, ahol létrán meg kötélből készült hálón lehet felmászni a galériás ülőhelyekre.
A felszolgálók nagyon kedves, bolondos emberek, teljesen beleillenek a hely miliőjébe. Az árak korrektek, se nem olcsó se nem drága.
Nagyon szeretek odamenni hidegebb estéken, vagy ha egy jót szeretnék beszélgetni a barátnőimmel egy extravagáns környezetben. De érdemes arra figyelni, hogy a csúcsidőben szinte lehetetlen helyet találni, vagy csak a normál asztaloknál van szabad szék, ezért mindenképp érdemes foglalni, ha tudjuk, hogy mikor megyünk.
A Kálvin térről vagy a Rákóczi térről könnyen megközelíthető, de elég nehéz észrevenni, mert csak egy kis táblácska van kitéve, amit nem lehet észrevenni, csak ha tudjuk mit keresünk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Corvintető

Többször voltam már a Corvintetőn, de mindig megfogadtam, hogy többet nem megyek. Rengetegen vannak, mindenhol nagy a sor, és annyira nem is olcsó… Időnként olyan zene van, amire semmit nem lehet csinálni, nem hogy táncolni!
Hétvégente rengeteg a nagyon fiatal, szinte kisfiú kislány, akikkel egy 20-25 körüli korosztálynak nehéz együtt bulizni. Nem tudom, hogy hogy lehet ennyire fiatal embereket beengedni éjjel?!
Azt azért elismerem, hogy maga a tetőrész hangulatos. Az is igaz, hogy jól megközelíthető, szinte bárhonnan elérhető. Szerintem van lehetőség a helyben, de még sok változtatás szükséges ahhoz, hogy ne csak 2-3-szor menjen el az ember oda bulizni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Instant

Először mikor voltam nem tudtam eldönteni, hogy most nagyon tetszik a hely vagy nagyon nem. Aztán a tetszik mellett döntöttem, de az tuti, hogy kell hozzá egy kis idő míg az ember megemészti a látottakat.
Ha jön külföldi ismerősöm az első hely ahova elkalauzolom, az biztosan az Instant, különleges légköre és hangulata miatt, plus manapság minden külföldi a romkocsmákért van megőrülve. Abban biztos vagyok mondjuk, hogy ilyen nincs máshol.
Árakat tekintve közepes. Külföldieknek egyáltalán nem drága, én azért nem járok oda mindennap, bár ez nem csak az árak miatt van. Jó hely, meg minden, de nekem elég félévente 1-2-szer is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Morrison's 2

A Mori 2 egy elég vitatott hely, sokan szeretik, sokan nem, de valahogy szinte mindenki járt már ott. Az árak elfogadhatók, ami miatt elég sok főiskolás/egyetemista jár oda. Kiváltképp, hogy bizonyos napokon bizonyos felsőoktatási intézmények hallgatói ingyen mehetnek be. A zene átlagos, bár több tánctér is van, szóval ha valami nem tetszik át lehet menni egy másikba.
Ötletes, hogy van kerthelység, mert a nagy tömeg miatt a termekben iszonyat meleg szokott lenni, így legalább ott lehet kicsit levegőzni. Ruhatár kettő is van, de igazán belekalkulálhatnák a belépőbe a ruhatár árát is, ne kelljen már kétszer egymás után pénzezni.
Régebben koncerteket is rendeztek, ez igazán kár hogy mostanában nem működik, szerintem sok ember csak emiatt ment oda.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Zöld Pardon

Fesztiválok után szerintem az egyik legjobb hely koncerteknek. Olcsó a belépő, persze ennek az a hátránya, hogy bármi, amit bent lehet venni az drága… Tavasztól őszig szinte az összes magyar jelentősebb zenekar fellép a ZP-ben.
Sajnálatos, az a huzavona, ami a hely kapcsán felmerült tavaly, emiatt költözniük kellett. Bár nem ment nagyon messzire, csak a következő hídfőig, de nekem egyenlőre még a régi hely jobban tetszett.
A nappali menza hagyományos ételei finomak, jók és nem drágák, érdemes kipróbálni. Külön dicséretes az úgynevezett Zöld Kártya programjuk, ami a 18 éves alatti bulizóknak szól, de azért örülök, hogy engem ez nem érint már…

Hasznos ez a vélemény? Igen

Corvin Gyógyszertár

Közel van a lakhelyemhez. Ezzel az egyetlen pozitív dolgot el is mondtam a gyógyszertárról. A kiszolgálás lassú, sokan vannak mindig, sokat kell várni…
Szinte még sosem volt olyan, hogy gond nélkül ki tudtam volna váltani egy receptet. Vagy nem volt raktáron az egyébként nem különleges gyógyszer, vagy a felírás volt hibás… De mikor egy másik patikába mentem már mérgemben ugyanazzal a recepttel, akkor ott érdekes módon semmi probléma nem volt vele. Az ilyen kis bosszantó dolgok miatt szívesebben gyalogolok kicsit többet, de nem szívesen megyek oda. Az ember egyébként sem jókedvében jár gyógyszertárba, igazán nem értem, miért nem lehet kicsit együttműködőbben viselkedni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Corvin Salon

Manikűrösnél voltam a szalonban, nagyon elégedett voltam a szolgáltatással. Zselés körmöt csináltattam a nyáron, de már nagyon lenőtt és mivel nem Budapesten, hanem másik városban készítettem ezért a szalon közelsége miatt hívtam fel a szalont. Negyedóra múlva már ott is ültem a manikűrös lány székében, aki nagyon aranyos, közvetlen leányzó. Kellemesen éreztem magam, úgy fogadtak, mintha már több éve törzsvendég lennék.
Korrekt árral dolgoznak, minőségi termékekkel. A körmömön a festés tartós volt, nem pattogott le könnyen. Ha legközelebb manikűrösre lesz szükségem, már tudom hova fogok menni, és a második látogatásomkor már kapok 10% engedményt is, mint visszajáró vendég… Érdemes megfontolni!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Corvin Mozi

A Corvin Mozi, vagy másnéven Corvin Filmpalota a régi idők mozizását próbálják felidézni az emberben. A belső tér kialakítása nagyon szép, elrugaszkodik a többi nagy mozi láncoknál látott franchise rendszertől. Az előtérben található egy DVD téka, aminek nem tudom manapság mekkora a létjogosultsága, de mindenesetre nagyon hangulatos kis hely.
Minden héten a Corvin szerda akció keretein belül olcsóbban tudunk mozizni, ilyenkor a popcornt is Corvin szerda menüben érdemes venni. Tökéletes felfrissülés lehet a hét közepén.
A mozi termeit régi idők magyar sztárjairól nevezték el. Sok rendezvénynek ad otthont a mozi; szoktak rendezni gyermekeknek rajzfilm mozi délelőttöket, vagy idősebbeknek különböző programokat. Mindenképp érdemes benézni egyszer, a családia légkör biztos nem csak engem ejt majd rabul.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

1 Fénykép

Még több »

1 Kedvenc hely

Még több »
Indigo Cafe & Restaurant
Jókai utca 13., 1066 Budapest