Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

Szép Györgyi

Vélemények, értékelések (25)

Zrínyi Miklós Gimnázium

Értékelés 2013. 10. 09. 20:21
Zalaegerszeg legerősebb gimnáziuma. Itt tanultam. Szüleim, keresztapám, sok rokonom, ismerősöm, orvosom szintén ide járt. 24 évvel ezelőtt érettségiztem, de manapság is úgy megyek be az iskolába, mintha csak pár nappal ezelőtt jártam volna ott utoljára. Egész más egy ilyen szép, régi épületben tanulni, mint egy új, modern iskolában! Gyönyörű a könyvtára is. Ha lenne gyermekem, biztosan ide íratnám be. Remélem, a keresztlányom majd ebben az iskolában tanulhat!
  • elismerés
  • Izsák Imre Általános Művelődési Központ

    Értékelés 2013. 10. 09. 21:28
    Megalakulása (1992.) óta több mint 20 évig működött eredményesen, szép sikerekkel egyetlen vezető és támogató dolgozók munkája eredményeképpen. Megépült a tornacsarnok, a külső sportpályák, bővült a könyvtár és létrejött a két csoporttal működő óvoda. Szép játszótér készült. Művészetkedvelőknek pedig a Dús-galéria. Mozgássérült tanulók oktatásával is foglakozott az intézmény.
    Mind a vezető, mind a közvetlen környezetében dolgozók szívesen áldozták szabadidejük egy részét önként az intézményért folytatott munkára. Kiemelt figyelemben, segítségben részesült minden egyes tanuló.
    Lassan már egy éve új koncepció szerint folyik a munka új irányítás alatt.
    Levált a könyvtár és közművelődés rész, az óvoda is, a tornatermi munka is másképp alakul.
    A buszközlekedés nagyon rossz, ritkult. Ez a szülők, tanulók, dolgozók számára sok kellemetlenséget okoz. A városból kevés a kijáró tanuló, s a vidékről bejáró gyermekek utazása rengeteg időt vesz igénybe. S az Otthonház lakóinak is egyszerűbb, ha mindannyian bebuszoznak a városba, mint ha minden gyereket különböző helyekre kísérnek iskolába reggelente.
    Az "egyéb" programok is csak a helyi lakosoknak jók leginkább, mivel a mai nehéz anyagi körülmények közepette sokak csak tömegközlekedéssel tudnak utazni, s nem tehetik meg a családok, hogy autóval szállítsák a gyerekeket.
    S"észre kellene venni" az éhes tanulókat, azokat, akiknek nincs megfelelő téli ruhájuk, csizmájuk, hogy ők ne túrázzanak kötelezően a Mikulás-túrán, akiknél hiányos a fűtés otthon, maradhassanak a fűtött épületben estig.
    Úgy gondolom, egy általános iskolában első helyen a tanulás-tanítás álljon! Ekkor alapozzák meg a gyerekek a jövőjüket, az egész életüket. Szivacsként szívják magukba a tudást. A játék elég és elegendő elfoglaltság egy kisiskolásnak. Ráérnek bulizni, programokra járni középiskolában és később, mikor már biztos alapokon nyugszik a tudásuk, lehet véleményük, vannak tapasztalataik, van fogalmuk a munkáról, szorgalomról. Amikor már "megérdemlik" a lazítást a befektetett munkájuk gyümölcseként.
    Kis korban dől el, hogy milyen lesz a gyerek viszonya az élethez, munkához, családhoz. Az erős alapozás pedig a legfontosabb a családdal együttműködve.
    Ha ma lenne általános iskolás gyerekem, nem ebbe az iskolába íratnám. S nagyon örülök, hogy én sem itt tanultam. (Hiába tanított itt édesanyám nyugdíjazásáig. Nagyon okosan tette! )
    Annak viszont örülök, hogy évtizedekig én is itt dolgozhattam.
  • elismerés
  • Városi Hangverseny és Kiállítóterem

    Értékelés 2013. 10. 10. 18:37
    Szívesen járok rendezvényekre a Zsinagógába, mert gyönyörű helyszín a városközpontban. Jó az akusztikája. (Még a szalagavatóm is itt volt annak idején.) Esküvői helyszínnek is kiváló. Előadások tartására, orgona-koncertre, zenei előadásokra is kiváló hely. Minden zalaegerszeginek sűrűn kéne ellátogatnia ide, bármely korosztályhoz is tartozik.
  • elismerés
  • Göcseji Múzeum

    Értékelés 2013. 10. 15. 19:27
    Keresztlányommal jártunk itt, aki most kezdte az első osztályt. Nagy élmény volt mindkettőnknek a változatos látnivaló. Főleg a régészeti leletek és "régiségek" érdekelték a gyereket is. Viszont a 70-es éveket bemutató anyag nagyon szegényes volt. (Otthon számtalan ebből a korból való tárgy, játék, emlék, fotó, bútor,... van.)
    Sajnos nagyon látszik a múzeumban is a pénzhiány. Pedig a kultúrára, emlékekre áldozni kellene. Bevonni az összes oktatási intézményt a tárlatlátogatásba egészen a középiskoláig! Hiszen sok fiatal soha életében nem jut el múzeumba! S ez nagy baj!
  • elismerés
  • Zalaegerszeg 1. Posta

    Értékelés 2013. 10. 15. 19:49
    Kész abc-t csináltak a postából! Nem lehet közlekedni a polcok között, a "kisbolt" is túl zsúfolt! Minek még szemüvegállvány is! Bőven elég lenne 1-2 csoki és üdítő! Nem elég a kész "akadálypálya", a várakozás, minden alkalommal sorsjegyre és egyébre akarják rábeszélni az ügyintézőt, az újság előfizetés se megy "simán"!
  • elismerés