hhanca

66 értékelés

Sugar Shop - Paulay Ede utca

Belépve a cukrászdába, egy mesevilágba kalauzol a hely. Miközben óriásnyalókák és ajándéktárgyak között válogatunk, tiszakavics adagoló oszlopok sorakoznak a fal mellett. Akinek nem lenne elég az addigi látványból, az M&M cukorkákkal kirakott wc ülőke is jó szolgálatot teljesít a mosdóban. A 21. születésnapomon az egyik itteni muffin-tortával leptek meg a barátaim, ami ugyan finom volt, de nem jobb a többi neves cukrászda kínálatánál. Sütemény-fronton sem marad el a giccs, viszont az árak elég magasak egy átlagfizetéshez képest. Olyan hely, ahova egyszer el kell menni az életben és egy randi helyszínének is tökéletes.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Menza Étterem

Amikor először hallottam a hely nevét, el nem tudtam képzelni, hogy miért öltözünk ki ennyire egy menzás étteremhez. Végül kiderült, a név csak a napi menüben merül ki, amúgy a burzsuj környék kellős közepén van. Esténként Budapest krémje is megfordul a külföldiekkel együtt, de a celebek sem vetik meg a helyet, múltkor pl. Fluor Tomi mellett iszogattam a koktélomat. Baráti áraik vannak, koktélakciókkal és a ház különlegessége, a menzás sör is finom. Nem kell sokat várni a rendelésre, viszont érdemes asztalt foglalni, mert éjjel-nappal nagy a tömeg. A háttérzene nagyon kellemes, valahol pörgős, de mégis lehet alatta beszélgetni, nem zavaró. Szülinapok szervezésére is alkalmas hely, egy éjszaka alatt legalább 3x szólalt meg Halász Judit – Boldog születésnapot című száma.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mozaik Teaház és Kávézó

Annyira magával ragadott a hely hangulata, hogy rögtön el is döntöttem, egyszer teaházat nyitok. Egy hideg téli estén ültünk be a legjobb barátnőmmel, de már semmi hely nem volt a székeken, így bekuckóztunk a nagy párnákra, amik a padlón hevertek. A 120 féle teából nem tudtuk eldönteni, hogy fahéjas-mandulás vagy Pina Colada ízűt igyunk, végül mindkettőt megrendeltük. A kancsó 2-2 pohárra volt elég, de az árát vissza is lehetett nyerni egy dobókocka-dobással, ha szerencsések voltunk. Zsúfoltsága ellenére, nagyon barátságos hely, ahol társasjátékot és vízipipát lehet bérelni, de teafüveket és szakkönyveket is árulnak.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szeráj Török Étterem Gyorsbüfé

Minden Morrison’s buli után ide tévedtünk be egy gyrosra, amit ha elkezdtünk enni, pont a Nyugati pályaudvarnál fogyott el. A török srácok rakéta gyorsasággal készítik, közben fülig ér a szájuk, és ha szépen mosolyogsz, még egy forró almateát is kiküldenek a város legjobb gyrosa mellé. A belső étterem részen csak egyszer fordultam meg, de akkor is púposra pakolták a tányéromat, annak ellenére is, hogy viszonylag alacsony (1000 Ft alatti) árakkal dolgoznak. Éjszaka általában van hely a benti részen, de kiülni esélytelen, mert az emberek többsége ott fogyasztja el a jól megérdemelt gyrosát.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Alexandra Könyvesház

A könyvesbolt feletti kávézó kicsit nyárias hangulatú, de tulajdonképpen egyszerű stílusú a maga fehér falaival, ahol tökéletes csend van egy könyv elolvasásához, a reggeli kávé mellett. A pincérek nagyon kedvesek, az árak is kedvezőek, viszont a fotelen lévő takaró, ami huzatként funkcionál, mindig lecsúszik. A kávézóban különböző klubesteket is szoktak rendezni pl. Minőségi Élet Klub, Hölgyklub. A hideg mentás limonádéjuk a legjobb! Maga a könyvesbolt is szuper, belépve rögtön látjuk a toplistás könyveket, a másik oldalt pedig a leértékelteket. Az eladók készségesen segítenek mindenben, nem tudtam még nekik olyan könyvet mondani, amit ne ismernének.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Daubner Cukrászda

Kislány korom óta ebből a cukrászdából származik a családi szülinapi parfé torta (a szüleimmel egy héten van a szülinapunk), aminél eddig még nem ettem jobbat. A kedvencem egy hamupipőke képpel díszített, grillázs-sztracsi-málna parfé volt, ami egyszerűen megunhatatlan. Édesanyám két éve vitt el először a cukrászdába is, ahol végre újra érezhettem azt a málna ízű fagyit, amit 5-6 évesen. Bár a parkolás körülményes, a kiszolgálás pedig rettentő lassú a tömeg miatt, mégis megéri végigállni a sort. Érdekesség, hogy a fagyi árát először ki kell fizetni, majd a blokkal rohangálni és úgy adják ki a gombócokat. Több fagylaltpult is van, a választék így elég nagy. Parfé tortákat árulnak kisebb kiszerelésben is elvitelre, így nem kell várni a rendelésre.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Nagyi Palacsintázója

Maga a palacsintázó ötlet jó is lenne, de az eladó hölgyek lekezelően viselkednek mindenkivel és egy mosolyt sem képesek megereszteni. Rejtély, hogy mi alapján választják ki őket, de 2 éve, amióta oda járok, mindig más a kiszolgáló, de a stílus ugyanaz. A székek túl magasan vannak, ahogy az asztal is, így kényelmetlen, főleg ha az ember még táskát is visz magával. Az emeleten bár jobb helyek lennének, olyan szűk a felfelé vezető lépcső, hogy csak ritka esetekben vállalkozom arra, hogy felegyensúlyozzak a tálcámmal. A palacsinta finom, viszont tűzforróra melegítik a mikróban, ezért 10 percig kell fújnom, mire ehető lesz. A díszítés kárpótol, nem számítanak fel extrát érte, így porcukor, meggy és csokiszórat is kérhető.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Coffeeshop Company Kávézó

Külföldi barátaimat egyből erre a helyre vittem, mert nagyon szeretik a kávéjukat a saját hazájukban. Az étel- és itallapon angolul is fel volt tüntetve minden, de a rendelés felvételénél derült ki, hogy egyik pultos sem beszél angolul és németül sem, így activityzni kellett. Távozáskor összecserélték a rendeléseket is, így mindenki másét fizette, pedig akkor már magyarul beszéltem hozzájuk. Az árak magasak a név miatt, de nagyon keveset adnak, az is tele van jéggel, pedig alapvetően finom lenne. A hely hangulata kuckós, elég sötét, emiatt inkább romantikázásra alkalmas, mint baráti összejövetelre.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Háda Angol Használtruha Kereskedelem

Időigényes, mire az ember végigmegy a sok ruhán, de nagy a választék, egyszerű szortírozni és senki nem jön oda kérdezősködni. Nehézséget talán az okoz, hogy nincsenek csoportosítva a ruhák, és egy pulcsi mellett topokat találok. A kedvenc felsőimet és koktélruháimat mind itt vettem, maximum 2000 Ft-ért, ami valljuk be, a mai világban elég ritkaságnak számít. A minőség kiváló, több éve hordom őket és semmi változás. Egy hátránya van a boltnak, mégpedig a hosszú percekig tartó sor a próbafülkék előtt. Érdemes begyűjteni 20 ruhadarabot (ha engedik), mert újra sorra kerülni egy örökkévalóság lenne.

Hasznos ez a vélemény? Igen

New Yorker

A legtöbb ruhámat mindig itt veszem, még akkor is, ha előtte bejárom a fél Váci utcát. Három szinten válogathatok az igényes, divatos ruhák között, amikhez normál árakon is hozzájuthatok. Ha valamelyik darab mégis túl drága lenne, akkor a leértékelésnél lecsapok rájuk és ez nem egy lehetetlen dolog, mert mindig marad a méretemben. Férfi és női holmik egyaránt vannak, fehérnemű is, de a szezonális pl. karácsonyi dolgok a legjobbak, amikor télapós vagy angyalkás hálóinget is lehet venni. Az eladó hölgyek segítőkészek és gyorsak, minden felsőre pontosan emlékeznek, hogy melyik soron volt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

2 Fénykép

Még több »

1 Kedvenc hely

Még több »
Menza Étterem
Liszt Ferenc tér 2., 1061 Budapest