Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

Franyo

Vélemények, értékelések (60)

Tündérgyár

Értékelés 2012. 11. 17. 22:40
Nem is olyan régen, az egyik kedves ismerősöm születésnapját ünnepeltük, és a szervezés kellős közepén azt kérte, hogy menjünk a Tündérgyárba, és mi bíztunk az ízlésében. És milyen jól tettük. Egy teljesen jól megközelíthető helyről van szó, amely nem csak, hogy hangulatos, de pénztárcabarát is. Az italkínálat kielégítő, a berendezés pedig tökéletesen beleillik a romkocsmák stílusába. Rengeteg buli és koncert vár ránk adott esetben, és mivel egyre több fiatal kezdi felfedezni ezt a helyet, idejében észbe kell kapnunk, ha asztalt akarunk magunknak. Persze, hely azért általában akad, az atmoszféra valóban egyre több embert vonz ide, ami érthető, hiszen egy rendkívül egyedi beülős helyről van szó, amely nem utolsó sorban kulturált.
  • elismerés
  • Lámpás

    Értékelés 2012. 11. 17. 22:47
    Hangulatos pincehelység annak minden előnyével. Röviden így lehetne jellemezni a Lámpást, de ennél azért sokkal többről van szó. A nagy kedvencek közé tartozik ez a hely is, mivel egy könnyen megközelíthető bárról van szó, ahol az ember minőségi zenét is magába szívhat, ha jobban odafigyel. A kellemes légkört tetézi a berendezés, amely egyrészt retro, másrészt pedig valami otthonos atmoszférát képes előidézni. A Spinoza mellett helyezkedik el, és én biztosan a kötelezők közé írnám fel. Visszajáró vendég vagyok, nem véletlenül. A kiszolgáló személyzet rendkívül szimpatikus, sőt, egyszer talán még egy közös csocsó is belefér majd.
  • elismerés
  • Hunnia Art Bisztró

    Értékelés 2012. 11. 17. 22:53
    A Hunniába elsősorban a kellemes hangulat, és legfőképpen a koncertek miatt szoktam ellátogatni, de maga a hely is egy olyan nyugodt valamit áraszt magából, amit érdemes hetente akár többször is átélni. A művészeti kavalkád kedves elegyét adja a hely, ahol mi is kiteljesedhetünk, ha elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy felfedjük alkotói énünket. A kiszolgálás első osztályú, nem úgy az árak, amik a többi felkapott bisztróhoz képest jóval alacsonyabbak. A hely kialakítása egyébként rendkívül kulturált, és egy egészet alkot. Számomra kicsit az amerikai életstílust idézi, annak is az inspirációval teli fajtáját. Ha nincs tervünk péntek vagy szombat estére, akkor érdemes benézni ide, mert az élmény garantált.
  • elismerés
  • Macskafogó Music Pub

    Értékelés 2012. 11. 17. 23:02
    Elsőre talán kicsinek tűnhet a hely, de ha jobban belegondolunk, az óriási bulikon bizony sok jó ember kicsinek tűnő helyen is elfér, főleg ha jó a hangulat. És ez utóbbi az, amivel a Macskafogó mindig rendelkezik. Sokszor mentünk le a barátaimmal meginni valamit (amiért nem kellett egyébként horribilis összeget fizetni), és ha kicsit nyomottabb is voltam a kelleténél, a hely hangulata mindig jó kedvre derített. Máig nem értem az okát. Lehet a zene, amely rendkívül sokrétű, de mivel magunk is az átlagnál jobban szeretjük a kicsit retrósabb dallamokat, itt mindig a legjobb helyen járunk. Az aláfestés tehát tökéletes, és az elkülönített tánctérnek köszönhetően mozgási igényeink oltárán is áldozhatunk, persze, csak mértékkel. Előfordult már ugyanis, hogy annyira felpörögtünk a buliban, hogy végül néhány összegabalyodott tánclépést követően a földön kötöttünk ki, pedig nem is voltunk ittasak. Könnyen magával ragad a hely, ahol valóban az érettebb korosztály is tiszteletét teszi, amiért jár a piros pont.
  • elismerés
  • 400 Bár

    Értékelés 2012. 11. 17. 23:10
    A nagy tér sok esetben előnyös, de az én személyes tapasztalom nem osztja ezt az elvet. Ugyan, csak néhányszor látogattam meg a 400-at, mert hajtott a kíváncsiság, a helyen a sétálás alapkövetelmény. Kis áldozat ez, amit számtalan más pozitív körülmény ellensúlyoz. A környéken egyébként számos hasonló státuszú beülős található, így ez is rajta volt a listán. Az italra nem lehet panaszom, ahogyan az ételekre sem. A hely első tesztelése a délelőtti órákban történt, így egy finom omlettre természetesen vevő voltam, és nem kellett csalódnom. Persze, mondhatnánk, hogy egy omlett nem nagy munka, de az odafigyelés mindenképpen érződött egy ilyen egyszerű étel kapcsán is. Emellett pedig nagyon jól esett, hogy annak ellenére, hogy szinte reggel volt még, a kiszolgáló személyzet úgy bánt velem, mint egy VIP vendéggel. Jó szokásukat pedig a késő esti órákig megtartották.
  • elismerés
  • Fogasház

    Értékelés 2012. 11. 17. 23:23
    A Fogasházba eleinte csak a kellemes hangulat miatt jártunk le, amely már magában elég vonzó, de aztán már inkább a zenei választék fogott meg minket. Rendkívül széles választékról beszélhetünk, ahol mindenki megtalálhatja a saját szája ízének valót. Az árak egyáltalán nem vészesek, az asztalfoglalás opciót pedig minden érdeklődőnek ajánlom, mivel egy felkapottabb helyről van szó. Ha jó időben érkezik az ember, akkor nincsen gond, azonban egy hívogató zenés csemege bezavarhat az előzetes tervekbe. Legutóbb, a tömeg akkorára nőtt, hogy majdnem a kapuig állt a sor a mosdónál, bár ez nem újdonság. Tipikus randihelynek nem mondanám a helyet, de ha a barátokkal szeretnénk inni egyet egy kellemes helyen, akkor megtaláltuk, amit kerestünk. Mivel a Fogasház az Akácfa utcában van, ezért azon sem kell izgulnunk, hogy éjszaka hogyan keveredünk haza a biztonságot adó ágyikónkba. Pár lépés, és máris ott a Blaha.
  • elismerés
  • Grandio Jungle Bar & Grill

    Értékelés 2012. 11. 17. 23:30
    Még mindig itt van előttem az az este, amikor a barátaim a nem éppen kiszámítható BKV-s közlekedés miatt elég sokat késtek, így magamra voltam utalva. Nem telt bele sok idő, egy szimpatikus külföldi fiatalokból álló csoport verődött hozzám, és azonnal egy hullámhosszon voltunk. Mindez annak köszönhető, hogy az emeleten egy hostel terül el, ahonnan egy ugrás a Grandio, amely árban a messziről jött fiataloknak tökéletes, egy magyar diák számára talán kicsit húzós, de kigazdálkodható. A hely nyáron a leghatásosabb. Olyan, mintha egy fullos zöld övezetben lennénk, vagy egy kulturált őserdőben. Ha jobbra pillantunk, akkor néhány színes széket könyvelhetünk el, balra biciklisor, körös-körül pedig növények, amíg a szem ellát. Szülinapi bulihoz tökéletes a hely, amennyiben a cél nem az, hogy bizonytalan léptekkel andalogjunk a buszmegállóig. Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni, de inkább minél többször, merthogy az atmoszféra magával ragadó.
  • elismerés
  • 4 Szürke Étterem

    Értékelés 2012. 11. 17. 23:36
    Az egykori Négy Szürke általában a gimnáziumi italozós estéim állandó helyszíne volt. Leginkább azért, mert a hátul lévő boxban elfért az egész csapat, hallottuk egymás hangját, és olcsó volt a sör mellett a rövid ital is. Az árak manapság sem emelkedtek meg túlságosan, ám a berendezési tárgyak jócskán vándorlásnak indultak. Ma már rá sem ismerek a hajdani közösségi kocsmára. Nem állítom, hogy régen nem jártak fiatalok a Szürkébe, de az utóbbi években valóban elszaporodtak a tinibulik, ami kicsit kiábrándító egy olyannak, mint én, aki ezt a helyet egy olyan olvasztótégelynek ismerte meg, ahol az életkor inkább kitolódott. Kellemes a hangulat még mindig, ebben nincsen hiba. Az idő viszont múlik, a Szürke pedig inkább már fekete.
  • elismerés
  • Kuplung

    Értékelés 2012. 11. 17. 23:41
    Ugyan a Kuplung nem tartozik a kedvenceim közé, néha, nosztalgiázás végett azért ellátogatok ide, hogy jól megnézzem magamnak, és lenyomjunk néhány csocsópartit a barátokkal. Az italok a romkocsmák mértékével számítandók, vagyis nem szöknek az egekbe. Annyi hátránya azért mégiscsak van a helynek, hogy a téli hónapokban elég fagyos az idő. Mi is mindig kabátban foglalunk helyet, ami kicsit kellemetlen, de kibírható. A művészi ambícióknak teret engedő Kuplung az első romkocsmák egyike volt, és ezt a jellegét a mai napig megtartotta, amiért valóban hálásak lehetünk. Ebben az esetben, a megszokott színvonal inkább a régmúlt őszinteségének lenyomatát adja, ahová azért mindig visszahúz az ember szíve.
  • elismerés
  • Spíler BistroPub

    Értékelés 2012. 11. 17. 23:46
    Az első benyomás inkább mellbevágó volt a Spílernél, de ezt betudtam annak, hogy még az elején tartanak Budapest meghódításában. Nem mondanám romkocsmának, inkább egy kedves kavalkádnak, ahol az italok terén nem lehet panaszunk. Az ételek rendkívül gusztusosak, és ami még ennél is fontosabb, hogy kiadósak és finomak. Kell ennél több? A berendezés adja a kavalkád hatást, de mondhatjuk egyszerűen avantgárdnak, hogy kikerüljük a negatív jelzőket. Véleményem szerint van jövője a helynek, csak egy kicsit fel kell venni a ritmust a nyüzsgő közönséggel és a fiatalok egyre magasabb szintű elvárásaival. De, csak így tovább!
  • elismerés