Franyo

60 értékelés

Starbucks Király

Amint belépsz a kávézóba, azonnal elfog valami kellemes érzés, amit leginkább ahhoz lehetne hasonlítani, mint amikor a barátaiddal találkozol. Van egyfajta közös megegyezési pont és nincsenek tabuk. A Starbucks fiatalos legénysége azon van, hogy a legjobbat kínálja neked. Ha te ízesített kávét szeretnél inni, egy szavadba kerül. Ha pedig megkívántál hozzá egy gusztusos muffint vagy egy szendvicset, nem azon tanakodsz, hogy megvegyed-e vagy sem, hanem, hogy melyiket is válaszd pontosan? A választék ugyanis óriási. A kávék és teák egész tárháza nyílik meg előtted, ami pedig még inkább a személyes törődést hivatott szolgálni, az maga az elviteles kávé, amelyen a neved szerepel. Kávé, csak neked.

Hasznos ez a vélemény? Igen

BoBek Café

A Bobek ugyan egy játszótér szomszédságában terül el, ami bent vár minket, az közel sem játék. Már a bárpult csillogása jótékony ingereket kelt bennük, azonban érdemes kipróbálnunk a messze földön híres forró csokoládékat is, amely italok után valóban újjáéled az ember. A Bobek egyrészt egy barátságos, fiatalos hely képét tárja elénk (amelynek kerthelységében az egész ét-, és itallap megtalálható), másrészről pedig egy olyan hangulatot varázsol akár egy beszélgetés köré, amely valóban speciális. Amennyiben úgy döntünk, hogy beülünk egy italra, érdemes a szemünket a házi limonádékra, valamint a mártogatós finomságokra szegeznünk, mivel ezek valóban különleges íz élményt képesek nyújtani.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Mélypont Presszó

Az első benyomás az, ami a Mélypontban azonnal magával ragad mindenkit. A pincehelységben elhelyezett asztalok és székek a szocreálos irányzatot képviselik, ahogyan az asztalokon, polcokon elhelyezett tárgyak is. Sokan itt ismerkedtek meg először a macifröccs fogalmával, amelynek manapság már szinte kultusza van. Emellett pedig, ha az eredeti vonalat szeretnénk követni, akkor az italok rendkívül gazdag felhozatalából választhatunk, a retro szellemében pedig még egy zsíros kenyeret (szigorúan lila hagymával) is kikérhetünk magunknak, amennyiben mondjuk várni kell a sorunkra a csocsónál. A hangulat családias, és ha a mélypontra nem is, alfába biztosan eljuthatunk ezen a helyen, amelynek egyértelmű oka a nyugodt atmoszféra.

Hasznos ez a vélemény? Igen

California Coffee Company

Talán nem ez a legolcsóbb kávézó Budapesten, de a minőség mindenképpen önmagáért beszél. A rengeteg kávékülönlegesség mellett mindig valamilyen extra specialitással fogad minket a hely, kiváltképp az őszi-téli hónapokban. A kiszolgálás profi, és nem utolsó sorban, nem kell sorszámot húzni ahhoz, hogy valamikor sorra kerüljünk, mivel a mindig mosolygós kiszolgálók nagyon is értik a dolgukat. A kávéhoz, teához, frissen facsart gyümölcsléhez nagyszerűen passzolnak a kihelyezett szendvicsek, sütemények, muffinok (külön figyelmet érdemes a nutellás ízesítésű), amelyek ugyancsak első osztályúak. Aki pedig a gőzölgő bögréje mellett informálódni is szeretne, annak nem kell mást tennie, mint maga elé vennie a kihelyezett újságokat, és ott helyben elolvashatja a friss híreket. Szubjektív ugyan, de a saját tapasztalat azt mutatja, hogy vizsgaidőszakban az ember agya jobban fog ezen a helyen. Nem tudni, hogy a kávé az oka, vagy a gusztusos sütemények, de a tételek nem tűnnek annyira borzasztónak egy ilyen kellemes helyen.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Alexandra Könyvesház

Az Alexandra nem egyszerűen egy könyvesbolt, sokkal több annál. Akit magával ragad a hely hangulata és atmoszférája, az akár egy egész napot is eltölthet az emeleteken bóklászva anélkül, hogy egyszer is az órájára pillantana. Betérünk a könyváruházba egy előzetes tervvel, és néhány óra múlva azon kapjuk magunkat, hogy egy teljesen másik irányba kalandoztak el a gondolataink a könyvek, albumok, cd-k terén. Lehetőség van azonban egy kis feltöltődésre is, hiszen a kávézó részlegen valóban egy finom adagot vehetünk magunkhoz. Az eladók kedvesek és szinte bármit képesek megtalálni nekünk, amit csak szeretnénk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Zöld Teknős Barlangja - Native Teaház

Méltán nevezhetjük ezt a teázót Budapest egyik legismertebbjének, hiszen aki teázásra adja a fejét, annak az elsők között ajánlják (teljesen jogosan) ezt a helyet. A választék szinte kifogyhatatlan, és ha valaki van olyan bátor, hogy a már jól megszokott ízek mellett valami újat próbáljon ki (például egy mézes puszedli ízű teát), az sem fog csalódni. Amint belépünk a teázóba, máris magával ragad minket a hely, hiszen a lágy zene, valamint az alkalomhoz illően öltözött kiszolgálók azonnal egy másik dimenzióba kalauzolnak el minket. Többfunkciós teaházról van szó, amelynek alapvető kelléke még a vízipipa is, amely ugyancsak párját ritkítja. Valóban egy spirituális utazást él meg az, aki ezen a helyen szeretne elfogyasztani egy finom teát, méghozzá elfogadható áron.

Hasznos ez a vélemény? Igen

KFC - Kentucky Fried Chicken Keleti

Az élet valóban jobb ízű, ha az ember a KFC-ben vásárol magának valamilyen csirkés ételt. A titkos receptet (akárcsak az Unicum esetében) itt is gondosan őrzik, de az ember nem is ezzel foglalkozik, ha kikér magának egy adagot. A húsokon lévő különleges panír valóban eteti magát, ahogyan az étterem többi finomsága is. Legelőször talán az amerikai filmekben láthattunk olyan nagy dobozokat, amelyek tele voltak csirke szárnyakkal, és ha mi is megéheznénk, és kiszúrjuk magunknak ezt a helyet, akkor kicsit mi is amerikainak érezhetjük magunkat. A kiszolgálásra itt sem lehet panasz, és nyugodtabb is a légkör, mint például egy McDonald’s-ban vagy egy Burger Kingben.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Gong Café Presszó

Tömegközlekedés szempontjából a legtökéletesebb helyen fekszik a Gong, de ezen felül számos más előnnyel is rendelkezik ez a többfunkciós presszó. Ha csak egy kávéra akarunk beugrani, az is megoldható, de ha este a barátokkal szeretnénk egy pofa sör mellett megbeszélni a világ dolgait, arra is tökéletesen megfelel ez a hely. Amíg jó idő van, addig kerthelység is várja a vendégeket, azonban a belső tér is rendkívül kellemes hangulatot tud teremteni egy összejövetelhez. Az árak barátságosak, az italokra pedig ugyancsak nem lehet panasz. És ami szintén a pozitívumok közé tartozik (főleg a mai világban), az az ingyenes Wifi, így internetezés közben, egy finom nedű társaságában élvezhetjük a hely valóban kellemes kisugárzását.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Starbucks Aréna

A Starbucks által kínált egyedülálló ízvilág itt is alapvető követelmény, és aki a plázában megkíván egy igazán jó minőségű kávét, annak tökéletes harmóniát tud kínálni a kávézó. Ugyan, az italok (és természetesen a szendvicsek és sütemények) elfogyasztása egy elég zsúfolt helyen kivitelezhető, lehetőség van elvitelre is kérni, így akár a budapesti látképet fürkészve, a tetőteraszon is elfogyaszthatjuk a finomságokat. Kényelmes fotelok állnak ugyan rendelkezésre egy viszonylag kisebb helyen, így a Starbucks hangulata helyben is élvezhető. Mindazonáltal, nincs is jobb, mint egy finom kávéval a kezünkben útra kelni, és meghódítani a pláza kínálatát.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Costa Coffee

Megközelítés szempontjából tökéletes helyen fekszik a kávézó, amely remek kávékkal, teákkal, és ínycsiklandozó süteményekkel várja a vendégeket. Többféle méretben, ízben kérhetünk maguknak a pultnál, akár elvitelre is. Az emeletről például nagyszerű kilátás nyílik a Nyugati térre, de ha a szabadtéren akarjuk elfogyasztani az italunkat, nem messze található egy direkt erre a célra fenntartott zöld övezeti rész. Az ízesített tejes kávék valóban ötcsillagosak, ahogyan a jeges finomságok is. A kiszolgálás gyors, profi, a választék pedig szinte kifogyhatatlan. A megszokott kínálaton túl pedig mindig belefuthatunk valamilyen szezonális akcióba is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely