Hegerobin

50 értékelés

Cafe Frei

Nyugati mintára a Cafe Frei összeszövetkezett a legnagyobb hazai könyvesbolt lánccal, a Libri-vel, így kicsit elrejtve a megpakolt könyv piramisok mögött találunk rá a beépített kávézóra. A kezdetekben egy-két ember tévedt csak oda a könyvesbolt vendégeiből, ma már egész tömeg tolong, mintha a könyvesbolt csak valami túlméretezett előszobája lenne az italmérésnek. Lecsüccsenünk (már ha van hely, hiszen a népszerűséggel sajnos nem növekedhetett arányosan az asztalok száma) felütjük cikkekkel felturbózott kávé lapot, majd megy a tanakodás, hogy akkor mit is igyunk, hiszen hatalmas a választék, minden kategóriában megtaláljuk a klasszikusokat és az egzotikus újdonságokat, mindnél egy kis kedvcsináló szöveggel megnehezítve dolgunkat. Végül rendelünk a pultnál, majd ha elrikkantják a rendelésünket, szaladunk, és önkiszolgáljuk magunkat, mert itt ez a rendszer. Nem értettünk mi sem a kávézáshoz az elején, de ahogy újabb és újabb alkalmakkal ültünk be a „Freibe” lassan valahogy elkezdtük érezni a dolgot. „Igen, ez a toszkán ristoretto, olyan, mint egy feles, de az íze megmarad a szánkban, és ez egyáltalán nem kellemetlen. Ó, ezt a dohánykávét elsiette a kislány, legközelebb csak akkor rendelünk ilyet, ha nincsenek ennyien. Örmény narancs, ezzel nem lehet tévedni, ezzel lehet ideszoktatni az embereket.”

Hasznos ez a vélemény? Igen

Gémklub Játékáruház

Rá kell jönnünk, hogy a társasjátékozás már rég nem a Rizikóról és a Gazdálkodj okosan!-ról szól, és amikor belépünk a Ráday utcáról nyíló kis mellékutcában található Gémklubba, megláthatjuk, hogy bőven van bepótolandó lemaradásunk. A legszebb stratégiai, logikai, party és gyerekjátékoktól roskadozó polcok közt alig bírunk válogatni, ugyanakkor szerencsére a kezdő és haladó érdeklődőknek is profi tanácsokat adnak az üzlet eladói, ráadásul 2012 őszétől már minden hétköznap este mindenki számára nyitott klubbal fogadnak bennünket, ahol több száz játékot próbálhatunk ki.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szellemlovas - Társasjátékok felnőtteknek

Az Oktogon és a Nyugati közt megbúvó üzlet egyszerre egy fantasztikus témákra specializálódott antikvárium (vállalható árakkal, és a témában található ritkaságokkal), valamint egy modern társasjátékokra szakosodott üzlet. A legnépszerűbb családi játékok mellett az amerikai társasjátékok vannak túlsúlyban, sok óra hosszú csatákat vívhatunk a figurákkal valós vagy kitalált csatákban. A Szellemlovasból lehetőség van társasok kölcsönzésére is, így a játék árának 10%-ért hazavihetjük a kiszemelt dobozokat egy hétre, ami sokszor megkönnyíti a választásunkat a néha beláthatatlan választékban.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Zöld Pardon

Szerintem azon kevesek közé tartozom, akiknek a Zöld Pardon már az új, Rákóczi-Lágymányosi híd budai végében fekvő szórakozóhelyet jelenti, és a sok negatív vélemény ellenére nagyon is pozitívan csalódtam. Nem csak a zenei felhozataluk színes egész nyáron, de maga az arculat és a vendégkör is kellemes, jól kitalált felosztása és kellemes árai jó időben izgalmas és változatos tömegeket vonz magához. Több korosztály, több ízlés és mentalitás jól megfér egymás mellett, míg az egyik sör és kolbász fölött ücsörög barátaival, addig a másik vadul bulizhat és táncolhat a tömegben.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Prága Kávéház és Teázó

Igazából a Prága Kávéházban még sosem voltam, valószínűleg ennek az az oka, hogy a nyaranta a Szabó Ervin térre kiköltözködő kávézó és teázó rendelkezik Budapest leghangulatosabb kiülőjével. A központi könyvtár épület lábánál, a már teljesen sétálóutcává alakított hangulatos placcra letelepedve igazán jó forró italokat fogyaszthatunk (bár nyáron azért a borok és a jeges desszertek sem elhanyagolható vonzerővel bírnak). Az árnyas fák, a gyönyörű antik és modern épületek közé beszorított terecske miatt tényleg érdemes jó időben besétálnunk a Kálvin térről, és ki tudja, talán egy hideg téli napon végre belülről is megcsodálhatjuk a Prágát egy gőzölgő tea mellett melegedve.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Cserpes Tejivó

Ha valaki kíváncsi rá milyen, amikor a retro tejivók intézményét áthelyeznénk a mai és modern környezetbe, akkor tessék ellátogatni az utóbbi időben felkapott Cserpes Tejivóba. A Deák téren nyitották meg a változatos, mégis klasszikus ízeket nyújtó tejivót, ahol turmixokkal, péksüteményekkel, szendvicsekkel és nyáron fagylalttal várnak minket egy trendi és kellemesen dizájnos környezetben. Egyetlen hátránya magában a sikerében rejlik, ugyanis folyton tömegek tolonganak, ami sokszor a kiváló hangulat rovására mehet, viszont ha a közelben lakunk, tanulunk vagy dolgozunk, akkor mindenképp próbáljuk ki és ugorjunk be egy reggelire vagy épp uzsonnára.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Magyarország legnagyobb könyvtára a főváros szívében, a gyönyörű neobarokk Wencheim-palotában az olvasni szerető emberek igazi mennyországa. A klasszikus stílusú épület belülről ultramodern felszereléssel, beléptető rendszerrel, elektronikus katalógusrendszerrel, könyvkölcsönző automatákkal és persze mindenre kiterjedő hatalmas könyv (és már egyéb adathordozók) gyűjteményével. Óriási választék, szép és szakirodalom áradata több emeleten keresztül, igazat megvallva nehéz úgy betérni, hogy legalább órányi böngészés után ne egy nagy kupac könyvvel távozzunk. Az interneten elérhető adatbázison keresztül kinézhetjük előre kiszemelt köteteinket, viszont sajnos sokszor pofára kell esnünk, amikor hiába keressük az áhított könyvet, hiszen az óriási olvasóközönségnek köszönhetően pillanatok alatt kikölcsönzik a népszerű kiadványokat. Szerencsére azért így is marad bőven miből válogatnunk!

Hasznos ez a vélemény? Igen

KFC - Kentucky Fried Chicken Keleti

A KFC nekem egyet jelent a vödörben szervírozott csípős csirke szárnyakkal, azaz a Hot Wings-sel, amit viszont egyszerűen nem lehet nem szeretni és kétpofára falni. Jól néz ki a többi fogásuk, a tömött, falusias hangulatú szendvicseik és az újradizájnolt gyrosuk is, de ezeket mások úgyis jobban csinálják, de ami a nevében is benne van itt igazi ütős fogás a csirke, nagyipari sütés ellenére se nagyon lehet párját találni az éttermekben (talán pár rejtett, kockás abroszos kisvendéglőben, vagy balatonparti büfében tudnák ezt az íz világot megugrani). A gyorséttermek rohanása és igénytelensége valahogy a Kentucky-tól áll legtávolabb, itt nem nagyon szoktunk olyan tülekedő tömegekbe ütközni, mint a Mekiben, szóval ha több pénz van a zsebünkben, mint amennyi egy kebabra elég, akkor bármelyik KFC-t nyugodtan célozzuk meg.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Libri Allee Könyváruház

Annak ellenére, hogy az ember könyvtárakkal, netes rendelésekkel és antikváriumokkal próbálja megkerülni a könyvesbolti vásárlásokat, azért az Allee Libri az első ahova bemegyek, ha valami újdonság nagyon felcsigázott. Ennek legfőbb oka, hogy van egy kiváló Cafe Frei kávézó az üzletben, ahol egy fekete fölött ücsörögve kényelmesen átlapozhatjuk a köteteket, legyenek azok a földszinten elterülő fikciós szép- és szórakoztatóirodalmi, vagy az emeleten található szakirodalmi könyvek. Az eladók kedvesek, még azt is el lehet nekik nézni, hogy ennyi cím közt nem igazodnak el mindig, viszont némelyik biztonsági őr néha indokolatlanul harapós egy-egy a bejáratnál besípoló könyvtől.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Erdős és Fiai Cukrászda

Valaki megsúgta, hogy ilyen fagyit még Magyarországon eddig nem lehetett enni, mint az Etele téren az Erdős cukrászdában, és mivel szerencsére közel is esik egy késő nyári estén ki is ruccantunk családostul, hogy leteszteljük mire is a nagy hírverés. Kis, kulturált sarki üzlet, viszont ami megütötte először a szemünket, hogy mekkora sor kígyózik a külső fagylaltos pult előtt. A választék a klasszikus csoki-vanillia-eper ízek mellett mindenféle fantázia kreációt tartogat, köztük magyarosan kétféle bor fagylaltot is, persze erre repültünk rá először különlegessége miatt, de ugyanilyen jól esett a mézes-mandulás vagy a Baileys-es. 220Ft-ért mérnek egy adagot, amit inkább lapátolnak, és amennyire meg lehet állapítani legalább két gombóccal felér. Nem telt bele két nap és „véletlenül” megint arra jártunk, akkor már a kávét is teszteltük a benti ücsörgővel együtt, mindenesetre nem fogunk a következő nyárig várni, hogy benézzünk az Ersős-be.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely