Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

fabiane

Vélemények, értékelések (91)

Várfok Galéria

Értékelés 2012. 10. 16. 09:55
A Várfok Galéria nekem egyértelműen Böröcz András ceruzaszobraihoz kapcsolódik, mert az ő kiállításukon ismertem meg kedvenc alkotóm munkásságát. A karcsú, ceruzából életre kelt gondolatszobrok az egész világon elismertek, nekem mégis elég volt ebbe - az akkor még piciny galériába - ellátogatnom értük. Mára 300 négyzetméteressé növelték a bemutatóteret, de a kiállító kortárs művészek köre, a felvállalt értékrend azonos maradt. Az arculatot a tulajdonos Szalóky Károly szabja. Én azt szeretem ebben a galériában, hogy hiába tudom nagyjából, hogy mire számíthatok a témaválasztása kapcsán, mindig új meglepetésekkel szolgál számomra.
  • elismerés
  • Kieselbach Galéria és Aukciósház

    Értékelés 2012. 10. 16. 11:20
    Ezzel a galériával találkozunk elsőként a Szent István körút felöl tartva a hasonló profilú negyed felé, és mindjárt a legjobb helyen járunk. A Kieselbach Tamás nevével fémjelzett gyűjtemény kiváló értékmérője a magyar festészetnek, az itt kiállított képek mindig magas színvonalat képviselnek – számunkra pedig jó program a megtekintésük. Jelenleg a beszédes című „Sehol ennyi jó kép!” tárlat megtekinthető ingyenesen, csak annyi választ el minket a múzeumlátogatás élményétől, hogy ezek az alkotások megvásárolhatóak. A kiállítási katalógusokat és a honlapjukon megtalálható magazinjukat olvasva bővebb információt kaphatunk a művek a történetéről.
  • elismerés
  • Szépművészeti Múzeum

    Értékelés 2012. 10. 17. 15:19
    A Szépművészeti Múzeum fogalommá vált a művészetkedvelők körében. Itt található Közép-Európa leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye, amelynek kiállítása most decemberben nyílik újra a Múmiák-project lezárása után. A múzeum állandó tárlatának festményei közül El Greco, Monet és Manet alkotásai a kedvenceim, a gyermekeimet a Holland Gyűjtemény hajóábrázolásai nyűgözik le. Gyakran járunk ide a családdal múzeumpedagógiai foglalkozásokra, férjemmel pedig a Múzeum+ rendezvényeire. A legtöbben azonban a nagyszabású időszaki kiállítások alkalmával látogatnak el a Szépműbe, télen is kígyózó sorok várhatók a Cezanne megnyitása után.
  • elismerés
  • Örkény István Könyvesbolt

    Értékelés 2012. 10. 17. 15:33
    Szeretek betérni a könyvesboltokba, kezembe fogni ott az új köteteket, megérezni a friss nyomdaillatot. Mint a másféle vásárlásaim során is, ezekből sem a plázaméretűeket keresem, hanem inkább a személyes kiszolgálással kecsegtető „emberléptékűeket”. Az Örkény Könyvesbolt pont ilyen hely. Nem nyel el, és még érekességekkel is szolgál. Például saját hangoskönyvet készíthetünk szeretteinknek - egyperceseinket CD-lemezre olvashatjuk fel az itt található ministúdióban. A szolgáltatás ára megfizethető, és néhány perc alatt egyedi ajándékkal leszünk gazdagabbak. Ajánlom a karácsonyi embertömeg kikerülésére!
  • elismerés
  • Kogart Ház

    Értékelés 2012. 10. 18. 13:20
    A KOGART Galéria elsődlegesen Kovács Gábor több mint 2500 darabot számláló, főként a kortárs művészetet reprezentáló gyűjteményének bemutatására jött létre, de rendszeresen rendeznek festők életművéből is kiállításokat, emlékezetes volt például az idei Tihanyi Lajos válogatásuk. Az 1800-as évek végén épült Andrássy palota méltó helyszín a tárlatokhoz. A Szépművészeti Önkéntes Program mintájára itt is összeállt egy csapat, akik minden szerdán és szombaton ingyenes vezetést tartanak. A Múzeumok Éjszakáján sokrétű képzőművészeti foglalkozáson vehettünk részt a szervezésükben, ezt jövőre is meglátogatjuk.
  • elismerés
  • Bookline könyvesbolt

    Értékelés 2012. 10. 18. 13:34
    Ez a helység tulajdonképpen egy könyvesboltnak álcázott átvevőhely. Azokat szolgálja, akik az internetre települt cég webboltjában szeretnek kutakodni, és nem mellesleg kihasználni az ott nyújtott rendszeres akciókat és az általános árkedvezményt. Az általuk nyújtott kedvezőbb ár pont annak a következménye, hogy nem tartanak fenn hatalmas üzletet állandó árukészlettel. Aki még a szállítási költséget is meg akarja spórolni, az itt ingyenesen átveheti a megrendelt termékeket. Én is használom ezt a szolgáltatást – de sohasem fogok leszokni az igazi könyvesboltok látogatásáról.
  • elismerés
  • Anima Könyvesbolt

    Értékelés 2012. 10. 19. 10:21
    Kicsi könyvesbolt a metró oldalában. Az ilyen helyekre futólag tér be az ember. A piciny helyiségben meglepően nagy a választék és a kiszolgálás is kedves. Igazi kincsekre viszont a cég weblapján lehet bukkanni, ahol vevőbarát akciók várják a vásárlókat - és ezen a helyszínen ingyen lehet átvenni a megrendelt terméket. Karácsony táján igazi égi áldás egy ilyen lehetőség!
  • elismerés
  • Magyar Nemzeti Múzeum

    Értékelés 2012. 10. 19. 10:49
    Szeretnél királylány vagy királyfi lenni, esetleg csak elvegyülni az udvari forgatagban? Terveztél már címert, jól forgatod a kardot, ismered a nemesi illemszabályokat? Ha szeretnél időutazást tenni egy másik korba, akkor a hétvégi családi programokat pont neked találták ki. A legközelebbi ilyen alkalmon a lovagok világába röpítenek. A gyermekeim nagy rajongói ennek a sorozatnak, de amúgy is szívesen látogatjuk a tárlatokat – a páncélöltözetek és a múltat idéző tárgyak megunhatatlanok, új és újabb felfedezésre csábítanak. A múzeum remek kiegészítője a kötelező tananyagnak, segít felkelteni és fenntartani a gyerekekben a történelem iránti érdeklődést.
  • elismerés
  • Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház

    Értékelés 2012. 10. 19. 11:08
    A háznak már a neve is tündéri világot idéz – Mai Manó, az építtetője, udvari fényképész és híres gyermekfotós volt az 1800-as évek végén. A Magyar Fotográfusok Háza 1999-ben nyílt meg az épületben, amelyben néhány éve már galéria működött. A hely kortárs és életműveket bemutató fotókiállításoknak ad helyet, amelyeket érdekes tárlatvezetések kísérnek (ezekre az interneten lehet bejelentkezni a nagy érdeklődés miatt). Könyveket is megjelentetnek mind fotó-, mind filmtörténeti témákban. A Múzeumok Éjszakáján fotótechnikai érdekességekkel lehetett itt megismerkedni. Blogjuk is kihagyhatatlan számomra, aki nagy rajongója vagyok ennek a helynek.
  • elismerés
  • Dr. Paksy László gyermek háziorvos

    Értékelés 2012. 10. 19. 11:30
    Ő a kedvenc gyermekorvosunk. Egy időben sok feladattal láttuk el, állandó látogatói voltunk a Palánta gyermekrendelőben. Habár sok kis páciense van, mindig szeretettel fogadja a betegeket, és gondosan figyel rájuk. Sohasem diagnosztizálta félre a betegségeinket, és ha kellett, továbbküldött a megfelelő szakorvoshoz – még meg is kereste a legalkalmasabb gyógyítót és helyet számunkra. Amikor fiam kórházba került, naponta érdeklődött az állapotáról az ottani orvosoktól. A rendelője régebben közelebb volt hozzánk, de az új helyen kultúráltabb körülmények között várakozhatunk a sorunkra. Gyermekeim neki köszönhetik, hogy nem félnek a kezelésektől. Kitartóan bízunk benne!
  • elismerés