S. Dóri

57 értékelés

KFC Király

Gyakori vendég vagyok a Király utcai KFC-ben, teljesen más itt enni, mint a plázás gyorséttermekben. Tágas, hangulatos, sosem láttam még tele, így sürgetve sem érzem magam. Nem csak evéshez, baráti találkozókhoz is ideális hely, főleg, mert az újratölthető pohár is csak így nyer igazán értelmet. A kiszolgálás gyors és kedves, szóval egyedüli gyengeségként a (női) mosdót tudom felhozni: hiába a kódos belépőrendszer, tisztább nem lett tőle a helyiség. Néhány ajtón a biztonsági zár is erősen cserére szorulna – csak, hogy a kétségbeesett vendégeknek ne kelljen egymást kiszabadítaniuk.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Komédiás Kávéház

Hangulatos kávézó a Thália Színház mellett. A neve, illetve profilja alapján először nem gondoltam volna, hogy ilyen széles ételválasztékot találok náluk, így ebből a szempontból is kellemes meglepetés volt. Az ételek ráadásul nagyon finomak, bár olcsónak egyáltalán nem nevezhetőek. Nyáron és a melegebb hónapokban kint is le lehet ülni, rálátással a szórakozóhelyekre, színházakra, ilyenkor a legjobb. A kiszolgálás normális és kedves (gyorsnak viszont nem mindig mondható), ideális helyszín baráti és családi összejövetelekre, színház előtti vagy utáni időtöltéshez. A nyitva tartáson nem múlik. :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Libri Allee Könyváruház


Könyveket általában a Libriben szoktam venni, de nem mindegyik boltjukat szeretem egyformán. Az Allee-ban lévő üzlet a kedvenceim közé tartozik, kétszintes, tágas, átlátható, logikusan berendezett könyvesbolt, segítség nélkül is viszonylag könnyű megtalálni azt, amit az ember keres. Ha mégsem sikerülne, az ott dolgozók kedvesek, segítőkészek, sőt, néha túlságosan is azok. Nemrég a keresett könyv megtalálása után egy fiatal eladó még percekig ajánlgatta a hasonló olvasmányokat, ami egy idő után kissé zavaró volt, de ez az élmény természetesen nem változtatott a Libribe járási szokásaimon.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Madách Színház


A Madách az elmúlt öt évben a kedvenc színházam lett. Szirtes Tamás és csapata nagyon jól végzi a dolgát, az előadások világszínvonalúak – nem csoda, hogy több darabra csak szerencsével vagy hosszas sorban állással lehet jegyet szerezni. (De megéri!) Az is nagyon szimpatikus, amit a színház kifelé mutat magából, hivatalos facebook oldalukon aktívan kommunikálnak a közönséggel, gyakran hirdetnek játékot/nyereményjátékot, és a kulisszák mögötti videóik is érdekesek, szórakoztatóak. Szeptember végén jártam utoljára a színházban (Mary Poppinson – amire már áprilisban meg kellett venni a jegyet), de remélem, idén eljutok még másra is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

McDonalds

Általában örülök, ha a McDonald’s-okhoz McCafé is tartozik, de a Boráros téri Meki kivétel. Régen nagyon sokszor találkoztam ott barátokkal, vagy csak beszaladtunk egy-egy program előtt/után, de amióta a McCafé elfoglalta az amúgy sem túl nagy alapterület egy részét, maximum elvitelre kérek ott bármit is. Kevés a hely, forgalmasabb napszakokban szinte sosem láttam még szabad asztalt, ha akartam se tudtam volna leülni. A sorban állók miatt a két pult közötti magas szigetasztal sem tűnik jó megoldásnak. Sajnálom, mert a régi formájában szerettem, az elmúlt néhány évben viszont alig néhányszor mentem be. Maga a hely amúgy nem rossz, tipikus McDonald's, csak nagyon kicsi.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Chefparade Főzőiskola

Egy viszonylag eldugott, többfunkciós hely a belvárosban: kávézó, bolt és műhely/főzőiskola is egyben, aminek a létezéséről sem tudtam, amíg nem kaptam ajándékba egy kupont az egyik itteni csoki kurzusra. Korábban csak filmekben láttam ilyet, és bár kicsit féltem tőle, nagyon jól éreztem magam a csoportos süti sütésen. Csiszér Dóri, a közel 4 órás program vezetője gyorsan közvetlen hangulatot teremtett, és mindenkinek segített, ha lemaradt, vagy csak kérdése volt. A kurzusok árai első ránézésre húzósnak tűnhetnek, de mindent tartalmaznak az alapanyagoktól kezdve a kóstolókon át a hazavihető, saját készítésű bonbonok, sütik receptjeiig. Vásárolni és sütögetni is szívesen visszamennék.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Centrál Színház

Nagyon szeretem a Centrált. Családias, barátságos hangulatú színház, ahol minden korosztály találhat számára érdekes előadást a repertoárban. Nincs akkora felhajtás körülötte, mint a nagyobb pesti színházak körül, pedig zenés és nem zenés darabok egyformán nagy sikerrel futnak itt is. Első néhány alkalommal musicalre vettem jegyet, más színházakból jól ismert nevek miatt, de a színvonalat látva hamar megjött a kedvem a kísérletezéshez. Azóta több, nem zenés darabot is megnéztem a korrekt jegyáraknak köszönhetően, és az új bemutatókra is kíváncsi vagyok. (Külön öröm, hogy az Avenue Q még mindig műsoron van. Remélem, lesz is!:)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Fehér Gyűrű Söröző

Többször jártam itt, annak ellenére, hogy már az első alkalommal is volt némi hiányérzetem. A söröző hangulatával, berendezésével semmi baj nincs, sőt, ez a része kifejezetten tetszett, a felszolgált dolgok már kevésbé. A választék nem túl nagy, de még így is sikerült több olyan ételt/desszertet/üdítőt rendelni egymás után, ami épp nem volt. Mivel sörözőről van szó, éppenséggel el lehet nézni a hiányosságait, ha az ember csak sörözni akar, nyilván megfelelő, de az eddigi tapasztalatok alapján inkább nem kísérletezek többet. Ősszel és télen főleg nem, indokolatlanul hideg van bent. Vagy csak mi ültünk mindig rossz helyen.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Művész mozi

A legművészibb művész mozi Pesten. Mivel nem látogatom túl gyakran, mindig különleges élmény itt megnézni egy filmet. A teljes árú jegy és a diákjegy is olcsóbb, mint a multiplexekben, és szerencsére már a mosdóhasználatért sem kell fizetni. (Anyagilag régen sem volt megrázó, csak kissé furcsa.) A műsor változatos, a művészfilmeken kívül máshol is játszott, populárisabb filmeket is vetítenek, így mindenki találhat érdeklődésének, hangulatának megfelelőt.

A Művész olyan mozi, ahova érdemes idő előtt érkezni, dvd-ket, egyedi készítésű ékszereket nézegetni vagy vásárolni, vagy csak leülni, beszélgetni az előtérben.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Budapesti Operettszínház

Nagyon szép és elegáns színház. Az elmúlt években a legtöbb darabot sikerült megnéznem (néhányat többször is), bár jegyhez jutni sosem volt egyszerű. Ha az ember jó helyen, földszinten szeretne ülni, általában hónapokkal előre kell gondolkozni. Az Operettes darabok azonos, magas színvonalon futnak, néhány énekes-színész, illetve színésznő körül kialakult rajongás viszont zavaró lehet az egyszeri néző számára, mint ahogy a két énekes szám közötti koncerthangulat is. Ettől eltekintve bátran ajánlom a színházat és az itteni előadásokat mindenkinek, aki operettre vagy egy igazán látványos musicalre vágyik.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely