Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

szentkutianna

Vélemények, értékelések (56)

Dzsungel Étterem

Értékelés 2012. 10. 22. 14:03
Milyen a jó étterem? Legyen finom az étel, tisztaság vegyen körül és udvarias személyzet. De van még valami, ami ugyanilyen fontos. Legyen különleges a hely. Mit ér az ízletes étel, ha a környezet, ahol fogyasztod sivár, unalmas, hétköznapi? Teljen a várakozás érdekes közegben. A Dzsungel étteremben minden adott egy kivételes étkezéshez. Ha belépünk a vendéglőbe, eldönthetjük, melyik sajátos teremben foglalunk helyet. A szavannára vágyunk kaktuszok és gyíkok közé? Esetleg a dzsungelbe nagylevelű zöld növények társaságába? Vagy egy kalózhajó fedélzetén vacsoráznánk puskaporos hordók és hajókötelek árnyékában? Talán alámerülnénk az óceán fenekére, hogy étkezés közben megismerkedhessünk a tenger mélyén megbújó állatvilággal? Bármelyik asztalhoz is ülünk, garantáltan nem fogunk unatkozni, miközben a vacsorára várunk. Már ha egyáltalán eljutunk odáig, ugyanis az étlap áttanulmányozása már önmagában is egy embert próbáló feladat. A Dzsungel étteremben az ételek fantázianevet viselnek, így az egyszerű rántott hús és somlói galuska helyett Tasmán Ördögöt, Moby Dick zsákmányát, Jack Sparrow kedvencét vagy Kalóz-mama házi krémesét kóstolhatjuk meg. Az étlapon kenguru, krokodil és strucchús is szerepel, a merészebbek nem mindennapi gasztronómiai kalandozásban vehetnek részt.
  • elismerés
  • Belgian Brasseise Henri

    Értékelés 2012. 10. 22. 14:44
    Törzshely az, ahol gyakran megfordulsz, jól érzed magad és ajánlod másoknak is. A Belga Söröző (Belgian Brasseise Henri) pont ilyen. Amikor legelőször hallottam a kollégáktól, hogy sörözni hívnak, húztam a számat. Nem szeretem a sört! Keserű, rosszízű és habzik. De nem ám a belga gyümölcsös sörök! Kóstoltál már őszibarackos, ananászos, meggyes vagy feketeribizlis sört? Mindegyik isteni! Ráadásul ezek a gyümölcsös italok alig tartalmaznak szeszt, így amikor a bódult állapotba került munkatársak már a legféltettebb irodai titkaikat fecsegik ki, te még mindig józan tudsz maradni. Természetesen a gyümölcssörök mellett csapolt belga sörökkel, sörkoktélokkal és egy olyan különlegességgel is találkozhatnak a szomjas idelátogatók, mint a méteres sör. Ez utóbbi nedű csak az igazán képzett sörbarátoknak ajánlott, ugyanis nyolc féle csapolt sörből és három sörmixből áll. Aki a Belga Sörözőben jár, ne hagyja ki a tatárbeefsteaket pirítóssal, de az ínyencebbek akár még békacombot is ropogtathatnak. Ez a hely kitűnő választás akár egy gyertyafényes vacsorához, akár egy baráti sörkóstolgatáshoz.

  • elismerés
  • Nagyi Palacsintázója

    Értékelés 2012. 10. 22. 16:12
    Egy sajtos, egy sonkás, egy mexikói-húsos, két diós, egy kókuszos és egy kakaós – kapom az ebédlistát a kollégáktól. Ma rajtam a sor, hogy átmenjek Nagyi Palacsintázójába és harapnivalót hozzak éhes munkatársaimnak. Begyűjtöm a készpénzt, az utalványokat és indulok át a szomszédba. Az eladók kedvesen fogadnak, felsorolom a kívánságaimat, ők pedig villámsebesen nekilátnak a palacsinták elkészítésének. A kezükön műanyag kesztyű, csak ezzel nyúlnak az ételhez. Vajon hány palacsintát sodornak, görgetnek, töltenek meg egy nap? Sietniük kell a munkával, mert mögöttem már kígyózik a tömeg, fiatalok, idősek, magyarok és külföldiek várják türelmesen, hogy sorra kerüljenek. Amíg álldogálnak, van idejük végiggondolni, mit válasszanak, ugyanis nagyon bőséges a kínálat. Édes, sós, rakott palacsinták többféle ízesítéssel és töltelékkel, valamint egészben sült vagy töltött krumpli. Ember legyen a talpán, aki néhány perc alatt dönteni tud. Általában én rendelek egy sós és egy édes palacsintát is, ez felér egy főétellel és desszerttel. A sós palacsinták egyébként kifejezetten laktatóak, szerencsére nem spórolnak a töltelékkel. Na, de most már rohannom kell, mert kihűl a kollégák palacsinta-ebédje!
  • elismerés
  • Amica

    Értékelés 2012. 10. 22. 17:02
    Meghívást kaptam egy elegáns, nívós bálba. Otthon feltúrtam az egész ruhatáramat, de nem találtam semmi olyat, ami passzolt volna a különleges eseményhez. Sebaj, gyerünk vásárolni! Elsőként benéztem a Westendbe, noha a Nyugatinál található pláza nem tartozik a kedvenceim közé. Nem is számítottam rá, hogy itt fogok báli öltözéket találni magamnak. Üzletből-üzletbe szédültem, amikor megpillantottam egy kisebb boltocskát az földszinten. Elegáns, nőies ruhák hívogattak a kirakatból. Az eladónő nagyon udvariasan fogadott, amikor elmondtam neki, milyen alkalomra keresek viseletet, azonnal a figyelmembe ajánlott három ruhadarabot. Bevittem a kiválasztott szereléseket a próbafülkébe és kíváncsian belebújtam az elsőbe. Nem passzolt hozzám. Felpróbáltam a másodikat, az sem tetszett rajtam. Kezdtem elkeseredni, mi történik, ha a harmadik öltözék sem fog jól állni nekem?! Felvettem az utolsó, fekete csipkés, finoman kidolgozott, elegáns és visszafogott ruházatot, és láss csodát, mintha rám szabták volna! Megköszöntem az eladónak a segítségét és siettem haza készülődni az esti mulatságra. A bálon igazán jól éreztem magam és nagyon örültem, amikor az asztaltársaságból mindenki megdicsérte a szép, elegáns ruhámat.
  • elismerés
  • Norbi Update Pékség

    Értékelés 2012. 10. 22. 17:30
    Sokan sokfélét gondolnak a Norbi Update termékekről. Talán az igazság valahol középen van. Szerintem vannak kifejezetten finom és kevésbé emészthető produktumaik. Legalábbis az én gyomromnak. Egy azonban biztos, a Westendben található pékségben nagyon kedves és segítőkész a személyzet. Az üzlet felszereltsége az egyik legnagyobb, a Norbi-könyvektől kezdve a cukormentes édességeken át, egészen az update sörig minden megtalálható. Nekem a péksütemények a kedvenceim, de mivel a csökkentett szénhidráttartalmú finomságok előállítása jóval drágább, mint hagyományos társaiké, egy-egy süti ára elérheti az 500-600 forintot is. Ha éppen mozizni jöttünk a Westendbe, nem kell megvenni a hizlaló pattogatott kukoricát, elég, ha feltankolunk Norbi egészséges pizzás vagy fokhagymás snackjéből és mi sem maradunk ropogtatnivaló nélkül a film alatt.
  • elismerés
  • Deichmann

    Értékelés 2012. 10. 23. 08:52
    Sportos, nőies, utcai rohangálós, bulizós, alkalmi, edző és így tovább. Cipőim száma közel a végtelennel azonos. De kérem, hordott már a Föld a hátán olyan nőt, aki ne rajongott volna szenvedélyesen a lábbelikért? Egy jól kiválasztott cipővel feldobhatjuk a napunkat. Lehetünk bármennyire szomorúak vagy elesettek, ha beszabadulunk egy cipőüzletbe, garantáltan tovaszáll rosszkedvünk. Számomra a Deichmann cipőbolt a Mammutban egy ilyen gondűző hely. Amikor végighaladok a sorok között, szemügyre veszem a legújabb modelleket, megcsodálom az egyedi színeket, formákat, majd felpróbálom a kedvenceimet, teljesen átszellemülök. Ilyenkor nincsenek napi gondok, undok főnökök, sárga csekkek, csak egy boldog, békés, elvarázsolt világ, ahol végre jól érezhetem magam. Amikor végül megtalálom a legtökéletesebb darabot, öröm járja át szívem-lelkem, boldog mosollyal indulok a pénztár felé és szorosan a karomba zárom legújabb szerzeményemet. Cinkosan összekacsintok az eladókkal és megköszönöm nekik, hogy feldobták a napomat. Ki mondta, hogy nehéz örömet szerezni a nőknek?
  • elismerés
  • Gelarto Rosa

    Értékelés 2012. 10. 31. 13:12
    Sárgadinnye, málna, barack, mogyoró, pisztácia - mennyei ízek, színes formák. Aki egyszer a Gelarto Rosa-ban jár, biztosan a rabja lesz az ott készülő finomságoknak. A különleges fagylaltok egyedi recept alapján készülnek, nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat és színezékeket. Attól, hogy vigyázol az alakodra, még nem kell lemondanod az édességről, hiszen a Gelarto-fagyik egy része egészséges nyírfacukorral készül. És ez még mind semmi! Ettél már rózsa alakú fagylaltot? A Gelarto Rosa-ban kis lapátkával, rózsaformára kenve teszik a tölcsérre a jeges nyalánkságot, így óvva a fagylalt krémes állagát. Érdekessége még a helynek, hogy előre kell fizetni, kis, közepes és nagy adagot lehet kérni, ami 1-3 fajta fagylaltízt jelenthet. A pénzünkért cserébe zsetont kapunk, amit oda kell adni az eladónak. Ha valaki nem tölcsérbe kéri a fagyiját, szóljon előre, ebben az esetben kis műanyag tálkából kanalazhatja az édességet. Vigyázat, a különleges rózsa-fagyi garantáltan függőséget okoz!
  • elismerés
  • Mannatural

    Értékelés 2012. 11. 13. 13:25
    Általában kitartok az elhatározásaimnál. Hétfőn eldöntöm, hogy soha többé nem eszem húst, kedden úgy határozok, hogy csak húst eszem, semmi mást. Szerdán kitalálom, hogy nem fogok olyan ételt fogyasztani, amiben liszt van, csütörtökön arra a döntésre jutok, hogy nem fogyasztok tejterméket. Pénteken megtagadom a cukrot tartalmazó ételeket, míg szombaton engedélyezek magamnak egy utolsó nassolást. Végül vasárnap, ünnepnap lévén kirúgok a hámból és cukorral, hússal, édességgel, tejes és lisztes ételekkel bűnözöm. Másnap minden kezdődik előröl. Az egyik húsmentes hétfőn tértem be a Mannatural étterembe, ahol cukor, liszt, tej és hús nélküli, nyers ételek készülnek. A vendéglő nem túl nagy és nyáron elég meleg, ennek ellenére barátságos és kellemes hangulatú. Van egy kiszolgáló pult, ott lehet rendelni, hátul, a konyhában pedig készülnek az ételek. Minden friss és 100%-osan egészséges. Ottjártamkor gyümölcsturmixot és narancsos csokoládétortát választottam. Amikor nekiláttam az ételeknek, kicsit zavart az étkezdében uralkodó félhomály, nem pontosan láttam, mit is eszem. A smoothie finom volt, bár talán első kóstolásra egy picit sűrű és tömény, a tortaszelet viszont mennyei. Bizony, nincs kétség, cukor, liszt és tej nélkül is lehet egészséges és finom édességeket készíteni! Csak legyen, aki megcsinálja. Szerencsére a Mannatural chef-jei időt és energiát nem kímélve szívvel-lélekkel dolgoznak azon, hogy létrehozzák a legfinomabb nyers vegán ételeket, és ezzel is példát mutassanak az egészséges táplálkozásban.
  • elismerés
  • Pi-víz Centrum

    Értékelés 2012. 11. 16. 09:17
    Tudtad, hogy a természetes vizek rezgéstartománya 128 Hz, a pi-vízé viszont 53,2 Hz, vagyis annyi, mint az élőlényeké? Testünk nagy része vízből áll. Amikor megszületünk
    96%-ban pi-vizet tartalmaz a szervezetünk. Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy romlik a bennünk lévő víz minősége. Minél rosszabb a minősége a szervezetünkben lévő víznek, annál gyorsabban öregszik a testünk és annál több betegség támad meg bennünket. A pi-víz tökéletesen tiszta, szemben a csapvízzel. A pi-vízben nincs gyógyszermaradvány, se növényvédőszer, rovarölő vagy tisztítószer. Aki pi-vizet fogyaszt, sokat tesz azért, hogy boldog, hosszú, egészséges életet éljen. A Pi-víz Centrumban minden egyéb is fellelhető, ami az egészséges élethez és táplálkozáshoz szükséges. Napjainkban alig akad már olyan ember, akinek ne lennének egészségügyi problémái. A legtöbb betegséget a helytelen életvitel és táplálkozás okozza. A stressz, a dohányzás, az alkohol, a kontroll nélküli falás, a fehér cukor és a fehér liszt, valamint a mesterséges adalékanyagok fogyasztása mind-mind egészségromláshoz vezet. Aki azonban tudatosan él, felelősen gondolkodik, és nem dől be az élelmiszeripar és gyógyszeripar téveszméinek, nemcsak az életét hosszabbítja meg, de hozzájárul az életminőségének javításához is. Ehhez viszont szükség van arra, hogy ne szupermarketekben vásároljunk, hanem kiskereskedőkénél, egészség- és bioboltokban. A Pi-víz Centrumban minden megtalálható, ami segíthet bennünket az egészséges élethez felé vezető úton. A segítőkész üzlettulajdonos bármilyen gondra, bajra megtalálja a megfelelő megoldást, legyen az egy gyógytea vagy fogyókúrás készítmény. Gyakran érezted már úgy, hogy csak egy porszem vagy a világban és a létezésed tulajdonképpen jelentéktelen? Akkor menj be a Pi-víz Centrumba, ahol valódi odafigyelés és segítőkészség fogad majd. Meglátod, te is azt fogod gondolni, amit én: jöttem, láttam, visszamegyek.
  • elismerés
  • 17 Speedfitness & Power Plate Studio

    Értékelés 2012. 11. 16. 10:18
    Amikor először hallottam a Power Plate-ről, azt hittem, csak egy újabb jól marketinggelt alakformáló eszköz, amely különösebb erőkifejtés nélkül „olvasztatja” le a zsírpárnákat. Tévedésem már akkor semmivé foszlott, amikor beléptem a rózsadombi Power Plate stúdióba. Tátva maradt a szám. Régen jártam már ilyen stílusosan berendezett, kellemes hangulatú üzletben. A stúdióban elsősorban a fekete és a fehér szín dominált, minden tökéletesen tiszta és rendezett volt. A recepciós hölgy, aki egyben az edző is, kedvesen fogadott és megitatott velem egy izotóniás italt, majd elmondta, ez szükséges ahhoz, hogy ne száradjak ki edzés közben. Hohó! Akkor ezek szerint edzeni is fogunk?! A szalon egyébként semmiben sem hasonlított egy hagyományos edzőteremre, hiszen a recepciót és az „küzdőteret” elválasztó üvegfalon túl mindössze két gép „trónolt” a szoba közepén, néma csendben „figyelve” az eseményeket. Elindultam átöltözni a modern, fekete-fehér színű bútorokkal berendezett, tágas, kényelmes öltözőbe. Amikor végeztem, az edző már várt rám. Felléptem a gépre, amely megmozdult alattam. Először nyújtó, bemelegítő gyakorlatokat végeztünk, miközben a masina folyamatosan rezgett alattam, így az izmaimnak az edzés mellett, az egyensúly megtartására is törekedniük kellett. A bemelegítés után következtek a fenékre, combra, hasra erősítő gyakorlatok, bizony, keményen küzdöttem. Az egyes gyakorlatsorok ugyan csak rövid ideig tartottak, de kétszer akkora erőt igényeltek, mintha sima talajon álltam volna. 25 perc telt el, de a hátamról és a nyakamról már javában folyt a víz. Az utolsó 5 perc viszont maga volt a mennyország, hol a hátamat, hol a derekamat masszírozta a gép levezetésül. Az edzés mindössze 30 percig tartott, de az izmaim 98%-át megdolgoztattam, mintha legalább egy 2 órás intenzív aerobic órán vettem volna részt. Az óra végén kaptam még egy banános ízű fehérjeturmixot is, amely izmaimat gyorsabb regenerálódásra serkenti. Ehhez fogható pozitív élményem még sohasem volt sport kapcsán. Azonnal le is foglaltam a következő edzés időpontot.
  • elismerés