szentkutianna

62 értékelés

Éden Vegetáriánus és Vegán Étterem

Soha nem gondoltam volna, hogy a hús nélküli ebéd is lehet kiadós és finom. Egészen addig, amíg nem kezdtem egy vegetáriánus étterem környékén dolgozni. Az Éden étterem rendszerint meglepett valami újdonsággal, bármikor fogyasztottam ott ebédemet, mindig új, ínycsiklandozó fogásokkal találkoztam. Az étterem önkiszolgáló, tehát nincs más dolgod, mint fogni egy tálcát és rápakolni mindent, amit szemed és szád megkíván. Én általában a süteményes pultnál időztem a legtöbbet, hiszen az étterem cukormentes édességeket is kínál, így végre büntetlenül falatozhattam kedvenceimből. Gyakran előfordult az is, hogy nem volt időm a helyszínen elfogyasztani az ebédemet, ilyenkor kis műanyag dobozkákkal megrakodva indultam vissza az íróasztalom mellé. Ilyenkor persze a kollégák ebédjét is én szállítottam. Az étterem berendezése magával ragadó és különleges. Hatalmas, fényes csillárok lógnak a mennyezetről, a cirádás székeket és asztalokat pedig mintha egy gróf ebédlőjéből csenték volna el. Meghitt környezetben, udvarias kiszolgálás mellett, finom és egészséges ételeket fogyaszthatunk. Ez maga az éden!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Oscar American Bar

Péntek este volt. Unottan váltogattam a tévécsatornák között, nem kötött le egyik műsor sem. Hirtelen megcsörrent a telefonom, és a vonal túlsó végén a barátnőm lelkesen újságolta, hogy hallott egy fantasztikus helyről, amit most azonnal látnunk kell. Nem ellenkeztem, gyorsan összekaptam magam, riasztottam még két barátnőmet, és másfél óra múlva már mindannyian a titokzatos klub bejárata előtt álltunk. Meglepő látvány fogadott bennünket, amikor benyitottunk, elegáns, de mégis családias környezetbe csöppentünk. A bár tele volt emberekkel, akik hangosan beszélgettek, nevetgéltek és feltűnően színes koktélokat iszogattak. Átverekedtük magunkat a tömegen és már átkoztuk a percet, amiért nem foglaltunk előre asztalt magunknak. Végül találtunk egy szabad helyet, de sajnos nem tudtunk mindannyian leülni, így egyikünk kénytelen volt a bárpultnál letelepedni. Éhesek nem voltunk, így inkább a koktélkínálatot vettük szemügyre. Ehhez hasonló óriási italválasztékkal még nem nagyon találkoztunk korábban. Az aperitifektől kezdve a különféle rövidital alapú koktélokon át egészen a legdrágább francia pezsgőkig, mindenféle üdítő nedű megtalálható volt a bárban. Végül mindannyian rum alapú koktélt választottunk, és bizton állíthatom, hogy a „forró szerelem” és „karibi csók” jelzővel ellátott italok nem véletlenül kapták az elnevezésüket. A második kör után, behunytam a szemem és hagytam, hogy magával ragadjon a hely hangulata. Beszélgetésfoszlányok, nevetés, és poharak csilingelése keveredett a táncparkettről beszivárgó fülbemászó dallamokkal. Jól éreztem magam. Csak mikor már távoztunk, jutott eszembe megnézni, mi a neve a klubnak, ahol szórakoztunk. Oscar: nem felejtelek el!

Hasznos ez a vélemény? Igen

TantraSziget

Ha meghallod azt a szót tantra, mi jut róla eszedbe? Esetleg egy thai étel vagy egy furcsa szexpóz? Nos, egyik sem talált, mert a tantra a szerelem művészete, a bennünk lévő férfi és női energiák felszabadítása és harmonizálása. Amikor először találkoztam a tantrarandi fogalmával, elképzelni sem tudtam, mire számítsak. Ez a program túlmutat az egyszerű társkeresésen, a csoportos összejövetel során nemcsak közelebb kerülsz önmagadhoz, de olyan blokkokat, gátlásokat oldasz fel magadban, ami esetleg gátolt a pártalálásában. A randin azonos számú nő és férfi vesz részt, a különféle játékos feladatokat párban kell végezni. Minden új gyakorlat előtt párcsere van, így a randi során az összes fiúval és lánnyal megismerkednek a résztvevők. A találkozó végig kellemes, nyugodt, békés hangulatban zajlik, halk, andalító zene és fényesen ragyogó gyertyák megnyugtató légkörében. Soha nem gondoltam volna, hogy nehéz feladat egy teljesen vadidegen emberrel farkasszemet nézni öt percig. Pedig az volt! Még most is hangosan kalapálni kezd a szívem, amikor eszembe jut az a semmihez sem hasonlítható, borzongató érzés, amikor mélyen a velem szemben álló szemébe néztem és megszűnt körülöttünk a külvilág. Csak egymás szívverését hallottuk, semmi mást. Párra ugyan nem találtam a találkozó során, de hosszú idő után ismét megnyitottam a szívemet a másik nem iránt.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Trófea Grill Étterem Buda

Biztosan mindenki elképzelte már, milyen lehet egy olyan étterem, ahol bármiből bármennyit lehet enni. Teljesen el voltam ragadtatva, amikor először vacsoráztam a Trófea étteremben. A vendéglátóegységbe érve egy hosztesz fogadja az érkezőket, és miután felakasztotta a kabátokat, előzékenyen az asztalhoz kíséri a társaságot. Nincs mese, indulhat a gasztro-orgia. Válasszuk ki lehető legnagyobb tányért és pakoljuk tele mindennel, amit megkívánunk. A Trófea étterem különlegessége, hogy öt órán keresztül annyit ehetünk, amennyit csak szeretnénk, mindenféle korlátozás nélkül, fejenként 5500 Ft-ért. Annyi csalafintaság van a dologban, hogy az ember kapacitása véges, így miután felfaltunk egy tányérnyi előételt, megkóstoltunk egy-két levest, három főételt és négyféle desszertet, valószínűleg úgy fogjuk magunkat érezni, mint egy jóllakott elefánt. Vagyis nem valószínű, hogy 5500 Ft-nál többet fogyasztanánk. Bár léteznek igazi nagyevők is, akik képesek mindenből két-három tányérral is enni. Mivel én inkább édességpárti vagyok, előfordult, hogy hagytam a leveseket, főételeket a csudába és inkább végigkóstoltam az összes felkínált süteményfajtát. A répatorta, málnás túró kocka, trüffel tekercs mennyei ízét még most is érzem a számban. Látványkonyha is található az étteremben, itt pácolt húst, halat vagy sajtot süttethetünk magunknak. Egy biztos, erről a helyről senki sem fog korgó gyomorral távozni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Bikram Jóga

Először nem hittem el! Fogyás jógával? Igen, lehetséges. Méghozzá az egyedülálló bikram jógával. Ennek a jógatípusnak az a lényege, hogy a gyakorlatokat egy fűtött, 38-40 fokos meleg teremben végezzük, így az izmok könnyebben ellazulnak, a szervezet pedig elkezd méregteleníteni. A budai Hattyúházban minden adott a kellemes testedzéshez és a nyugodt elmélyüléshez. Ha először jársz a központban, lehetőséged van mindössze 2200 Ft-ért egy próbabérletet váltani, amellyel tíz napig korlátlanul jógázhatsz és kipróbálhatod a különböző óratípusokat. A jógaoktatók roppant kedvesek és segítőkészek, bármilyen kérdéssel fordulhatsz hozzájuk. Az öltözők tiszták és igényesek, a jógaterem pedig kényelmes és felszerelt. A falakat óriási tükrök borítják, amelyben figyelheted magadat és gyakorolhatod a különböző mozdulatsorokat. Érdemes több törölközővel felszerelkezve és könnyű ruhában sportolni, mert a 90 perces óra után csavarni lehet majd az izzadságot az öltözékedből. De ne ijedj meg, ez csak jót jelent: keményen égetted a zsírt az edzés során. Ha szeretnél elvonulni a világ zajától, gyakorolnád a türelmet és az önuralmat, és megtanulnál bízni magadban, akkor feltétlenül ismerkedj meg a bikram jógával, mert garantáltan fantasztikus élményben lesz részed. És ha még nem volt elég az élvezetekből, a gyertyafényes jógaórát is próbáld ki!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Marxim Pub Pizzeria

Léptél be már be vasajtón egy étterembe? Fogyasztottál már olyan helyen, ahol szögesdrót és acélháló volt kifeszítve az asztalok között? Ebédeltél már úgy, hogy közben vörös csillagokat, kommunista plakátokat, gázmaszkokat csodálhattál a környezetedben? Kóstoltad már a Vörös Október, Marximalista, Vidám Úttörő vagy Moszkvai uzsonna pizzát? A Marxim Pizzériában mindezt megteheted. Kivételes hely, ahová talán nem is az ételek ízéért, hanem az egyedülálló környezetért érdemes ellátogatni. A piros színűre festett kissé kényelmetlen padok és asztalok nem éppen egy egész estés tartózkodásra lettek kitalálva, és miután az ember elfogyasztotta a pizzáját, inkább már szabadulna az étteremből, ennek ellenére igazi kuriózum ez a pizzéria. Nemcsak honfitársaink látogatják a helyet, sok a külföldi vendég is, ottjártunkkor éppen kínaiak érkeztek csodálkozó szemekkel a vendéglőbe.

Hasznos ez a vélemény? Igen

4 Szürke Étterem

Csak egy italra ugrottunk be a Négy Szürkébe, de végül ott maradtunk egész estére. A hely mindig tele van szórakozni induló fiatalokkal, ünneplő baráti társaságokkal, vacsorázó párokkal. Miután legurítottunk pár pohárral a ház mézes és szilva pálinkáiból, olyan jó kedvünk kerekedett, hogy dalra fakadtunk. De nem is akárhogy! A felső szinten már nagyban dübörgött a karaoke-parti. A hatalmas vetítővásznon egymást követték a jól ismert külföldi és magyar slágerek, mi pedig ahogy csak a torkunkból kifért üvöltöttük a dalok szövegét. Nem számított, hogy itt-ott egy vagy fél oktávval magasabban énekeltünk, vagy hogy néhányszor teljesen mást trilláztunk, mint ami a kivetítőre volt írva, mi így is fergetegesen éreztük magunkat. A Négy Szürke igazán kellemes, barátságos hely, ahol két-három feles után mindenki úgy érzi, egy nagy család tagja. Együtt sírunk, együtt nevetünk, és együtt énekelünk másnap hajnalig.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Optik-Med Sasszemklinika

Életem legjobb döntése volt, hogy a lézeres szemműtétet és az Optik-Med klinikát választottam. Látáshibám már elérte a -7, -8-as dioptriát, ezért napközben kontaktlencsét, otthon szemüveget viseltem. A lencse állandó le- és felhelyezése ugyan már napi rutinná vált az életemben, vágytam arra, hogy újra élesen és segédeszközök nélkül tekinthessek a világra. Bejelentkeztem az első vizsgálatra a klinikára. Már ekkor éreztem, a lehető legjobb helyre jöttem, hisz mindenki roppant kedves és udvarias volt, majdnem el is felejtettem miért is vagyok ott. A vizsgálat során kiderült, hogy alkalmas vagyok a műtétre, így előjegyeztettem magam a nagy átalakulásra. Még ma is emlékszem a napra, amikor gombóccal a torkomban átléptem a rendelő ajtaját és hagytam, hogy az egyik fehér ruhás asszisztens érzéstelenítőt csepegtessen a szemembe. Egy pillanat múlva már a műtőasztalon feküdtem, a szemem fölött egy masina működött, én pedig tágra nyílt szemmel a lézerfénybe néztem. Mintha egy röpke utazáson vettem volna részt, nem láttam semmi mást, csak a csodásan ragyogó színeket. A lézer leállt, én pedig felültem az asztalon és a faliórára pillantottam: éppen 14.00 óra volt. Tökéletesen láttam az időt. A műtét után több kontrollvizsgálaton is részt vettem, de mivel folyamatosan több asszisztens és orvos is foglalkozik a páciensekkel, 1-2 percnél többet soha nem kellett várakoznom. A klinika dolgozói a legnagyobb odafigyeléssel és szeretettel fogadtak minden egyes alkalommal. Ha újra kellene választanom, ma is a lézeres műtét és az Optik-Med mellett döntenék. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Postahivatal

Budapest legjobb, legszebb, legnagyobb postája. Legalábbis szerintem. Soha életemben nem voltam még olyan postán, ahol ne kellett volna legalább 15-20 percet várakozni. Ellenben a Mammut postán szinte azonnal sorra kerültem. Egy nagyobb, kibélelt borítékot szerettem volna útjára engedni, ám nem akartam a küldeményre feladót írni, mert a csomag éppen egy szakítás utáni ajándékot tartalmazott. Az ügyintéző kedvesen arról érdeklődött, hogy nem bomba van -e a borítékban. Amikor biztosítottam róla, hogy nem ilyen jellegű tárgyat postázom, megengedte, hogy a feladó kiléte rejtve maradjon. Egy pillanatra el is feledkeztem szomorú hangulatomról és mosolyogva távoztam a postáról. Akkor megfogadtam, hogy ide még máskor is visszajövök.

Hasznos ez a vélemény? Igen

T-Pont

Életemben nem időztem még annyit tétlenül üzletben, mint a Mammut T-Pontban. Amikor kihúztam a sorszámomat a gépből, még nem sejtettem, hogy majdnem másfél órába telik, míg az előttem lévő kilenc ügyfelet kiszolgálják. Pedig így történt! Elmenni nem mertem, hátha hamarosan sorra kerülök, viszont így az örökkévalóságig várakoztam. Közben persze mindenféle "kedvező" ajánlattal betaláltak a hoszteszek, akiket ezúttal nem utasíthattam vissza azzal, hogy most nem érek rá őket végighallgatni. A nem éppen kellemes élmény után ma már az interneten fizetem a telefonszámlámat és a várakozást meghagyom másoknak. Nem viszlát Mammut T-Pont!

Hasznos ez a vélemény? Igen