Stamina

36 értékelés

Zöld Kapu Vendéglő

Rendkívül jó környezetben, finom menüt enni! Ez lenne az első, amit kérdésre válaszolnék a Zöldkapu Vendéglőről. Persze nem minden arany, ami fénylik, így tovább folytatva a leírásom a hely árnyaltabb jellemzése következik. Ha a kertben foglalunk helyet, ami ugye csak jó időben lehetséges, akkor egy nagyon kellemes, forgalomtól mentes és házias környezetben találjuk magunkat. Viszont hűvösebb napokon, a beltérben ülni számomra kevésbé volt meghatározó élmény. Az ételek viszonylag finomak, igaz, kissé sokat kellett várni, amíg elém kerültek. A menü keretén belül többféle változatot lehet kipróbálni, melyek bőséges adagokat rejtenek. Az étteremben eltöltött kiadós ebéd után azonban érezni lehet ruháinkon a szagelszívó hiányát, így egy kiadós levegőzést ajánlok mindenkinek.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Starbucks kávézó

Starbucks és Westend. Ez a két hely, ahol a legtöbbször megfordulok zsúfolt napjaimon. Hogy miért? A Westendben mindent megtalálok, amire szükségem van, a Starbucksban pedig mindent, amire vágyom. Ha egyszerűséget kívánok, akkor egy Tall Latte, ha különlegeset, akkor a legújabb Apple Crumble Latte a befutó. Azok a sütik pedig leírhatatlanok, ám egy dupla csokis Frappucino maga felér egy cukrászélménnyel. A hangulat mindig barátságos, kényelmes és otthonos. Ha tanulni vagy dolgozni szeretnél, akkor is a legjobb hely, hiszen az ingyen wifi alapfelszereltség náluk. Elmondhatom, számomra a modern világ elengedhetetlen helyszíne, ahol úgy érzem, a bent töltött időre kiszállhatok a mindennapok rohanásából.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Trófea Grill Étterem Belváros

A Trófea név hallatán mindig egy fejedelmi lakoma jelenik meg lelki szemeim előtt. És valóban, ha valaki egy ilyen élményre vágyik, akkor a legjobb helyen keresgél. Az elhelyezkedés tíz pontos, hiszen a külföldiek által is szívesen látogatott Király utcán sokan szívesen sétálgatnak. A város szívében elhelyezkedő étterem kinézetre egy nagyon hangulatos modern hely, amely áramvonalas belső terével rögtön elnyerte a tetszésemet. Ízletes ételek gazdag tárháza, melynek a legnagyobb előnye, hogy nem kell egy fajtából sokat enni, hanem van lehetőség sokfélét kipróbálni. Külön pont a helyben készült friss halpultnak, ahol a bátrabbak kipróbálhatják még a cápahúst is!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Daubner Cukrászda

Még nem is ismertem a helyet, amikor már szállóigeként terjedt az ismerőseim között. "Még, hogy nem hallottál róla?" - jöttek a csodálkozó kérdések. Aztán egy nap valaki nem bírta tovább tudatlanságomat és elvitt a Daubner cukrászdába. Először nem igazán tetszett a hely, hiszen másra számítottam. Olyan helyre, ahova be lehet ülni, szép a kilátás és még sorolhatnám. Azonban ez a "csalódás" addig tartott, amíg meg nem kóstoltam a fagyit, a tortát és a péksüteményeket. Igen, ilyen sorrendben, fél óra leforgása alatt. Tényleg a legfinomabb, tényleg olyan omlós és könnyed, mint ahogy hallottam. Azóta én is hű követője lettem, és ha tehetem, erősítem méltó hírnevét.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Vapiano Fashion Street

Olasz étterem 2.0 - így nevezném el a Vapiano jelenséget, amely már egy ideje betört kis hazánkba és belopta magát a fővárosiak szívébe. Az előbbi állításom csak részben igaz, hiszen sokszor több külföldi vendéget látok, mint helyit. A Váci utca és a Vörösmarty tér közelsége is biztosan szerepet játszik ebben, azonban a minőségi alapanyagok, a gyors kiszolgálás és az isteni illatok szerintem még inkább. Minden asztalon „bazsalikom liget” és különböző ízesítők, melyek még jobban fokozzák az íz élményét. Nem is gondoltam volna, hogy pár egyszerű összetevőből ilyen mennyei fogást lehet készíteni. Vigyázat, függőséget okoz!

Hasznos ez a vélemény? Igen

California Coffee Company

A kávézóláncok szerelmesének, mint amilyen én vagyok a California Coffee Company maga a valóságos "hazatérés". Bár létezik olyan még a világmárkák között is, amiért nem vagyok különösebben oda, ez biztosan nem oda tartozik. A kávézó a modern kor találkozása a régi időkkel, hiszen itt ülve egyszerre élvezhetem a letisztult belső kialakítást és a csodaszép, díszes Bazilika látványát. Mindezt egy olyan téren, amely hangulata minden nap nagyon különleges és tele van látogatóval. A csokis kávék közül mindegyik a kedvencem, melyek épp ideálisak egy barátnős beszélgetésre vagy egy meghitt randevúra. Hiszen nincs is jobb a hűvös időben egy romantikus séta után beülni egy forró csokis italra. Nyáron mindez fordítva értendő. :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

DiVino Borbár

A bor és a minőség találkozása egy olyan bárban, amely az "új vonal" szellemében alakult. A rengeteg fajta márka közül mindenki megtalálja a számára legkedvezőbbet ár és íz szerint is. Kis hazánk és az itthoni borvidékek népszerűsítésére is tökéletes, így ha külföldi ismerősünk érkezik, mindenképpen érdemes elkalauzolni a Bazilika tér csodálatos környezetébe. Nagyon tetszetős a fekete belső tér és a különleges fa ülőalkalmatosságok. A kiszolgálás is első osztályú, bár kissé nehezíti a dolgukat az egyre több vendég, de ez velejárója a növekvő ismertségnek. Főként az esti órákban a barátokkal egy üveg bor elfogyasztására tökéletes helyszín. Romantikára már kevésbé van lehetőség, arra a bárból kilépve a csodás környéken való séta a megfelelő.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Cserpes Tejivó

Mi is az a tejivó? Lássuk csak: egy olyan hely, ahol tejet lehet inni? Na és a Cserpes tejivó? Egy olyan modern hely, ahol minden egészséges, friss és nagyon finom! A régi és az új ötvözéséből született meg ez a fantasztikus ötlet, de miért is ne, hiszen a termékek már régóta beváltak fogyasztók ezreinél. A tejalapú gyümölcsturmixok, saláták és szendvicsek mind a márkához hű minőséget nyújtják. Nálam a belső galériás kialakítás és a jópofa tapéta külön piros pontot szerzett. Egy gyors ebéd, vagy egy könnyed vacsora ideális helyszíne. Ha nincs időnk beülni, akkor minden finomság elvitelre is kapható, és még a jól bevált, fenséges joghurtok is megvásárolhatóak. Várjuk a folytatást!

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ring Café & Gourmet Burger Bar

Mert "szeretjük a marhát" ugye, de még mennyire! Főleg a Ring Café-ban, megenni. Hamburger formájában. Bár általában nem vagyok a kiadós húsok kedvelője, és ha olyan kedvem van, akkor inkább kihagyom az ételekből, de ez a húspogácsa meggyőzött. Arról, hogy létezik hamburger friss alapanyagokból is és hogy lehet annak természetes íze is. A zsemle fenséges, a friss saláták ropogósak és a hús íze, fűszerezése és zamata össze nem tévesztendő mással. A pincérek pedig tényleg készségesen állnak a rendelkezésre, ha valami kérdésem adódna. Mindez az Andrássy úton, igazán frekventált, nagyszerű környezetben.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Anna Café

Bár nem tegnap volt, hogy ellátogattam ebbe az igazán patinás kávézóba, az élmény örökre megmarad. Egy csodálatos helyen, a Vörösmarty tér szomszédságában elhelyezkedő, külföldi látogatók által szívesen látogatott helyről van szó. Méghozzá csodás belső design-nal és kedves személyzettel. Azonban meglepődve konstatáltam, hogy az árak nem annyira barátiak. Egyébként ebben sincs semmi kivetnivaló, hiszen profilja valószínűleg a turistákra specializálódott. A kávém viszont nagyon finom volt, úgyhogy számomra egy próbát megért. Többet nem fog, mert azóta kiismertem magam a fővárosban és már nem kirándulóként járom az utcákat a lehetséges helyszíneket keresve.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

1 Kedvenc hely

Még több »
Cserpes Tejivó
Sütő utca 2, 1052 Budapest