Szamóca

6 értékelés

Dandár Gyógyfürdő

Első benyomásra egy kissé idejétmúlt, apró, nagyobb embertömegek érkeztekor akár túlzsúfolt gyógyfürdő képe tárul elénk, azonban a barátságos árak, és az udvarias, előzékeny alkalmazottak máris szebbé varázsolják az összképet. Bár a fürdő valóban nem mondható túl modernnek, de a célnak nagyon is megfelel. Nem giccses, nem puccos, de a tisztaság szinte kifogásolhatatlan, mind a mosdót, mind pedig az öltözőt tekintve. Legelőször a nagymamámmal karöltve látogattam el ide, nem túl jó előérzetekkel felvértezve. Szerencsére azóta már többször is élvezhettem a termálvíz jótékony hatásait, lévén, hogy a fürdő meghittsége teljes testi-lelki feltöltődést, és nyugalmat eredményez. Azóta már többször is jártam itt kis baráti társaságommal, egy-egy családtagommal. Ezen a helyen valóban az a lényeg, hogy kinek a társaságában relaxálunk, a vizuális környezet szegénysége korántsem jelent hátrányt. Erre a fürdőre 4 pontot adok. :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

Aquaworld Budapest

Sokszor voltam már itt a barátaimmal, és valószínűleg még sokszor el is megyünk. Nem lehet megunni, mert izgalmas, és látványos. Minden egyes alkalommal, amikor belépünk, egy másik világba csöppenünk. Külön kiemelném, hogy fedett, és fedetlen résszel is rendelkezik, ami télen-nyáron egyaránt ideális. Szépen karbantartott, igényes, hatalmas hely. Külön buszjárata van, ami szintén nagy pozitívum. Többféle szauna, csúszda, medence is használható, de aki csak úszójegyet vált, az sem fog csalódni, mert igazi élmény már egy-két hossz is. A mi kedvencünk mégis az éjszakai fürdő party, mert ilyenkor a fényekkel, és a nagy tömeggel, még varázslatosabb a napközben is lélegzetelállító látvány. Mindenképpen megéri ellátogatni ide.

Hasznos ez a vélemény? Igen

GoGo Hami Rózsa

Csak annyit mondanék, hogy Franciás rántott csirkemell burger. A GoGo Hami helyében biztosan csinálnék egy tesztet, hogy melyik fogásuk, milyen mértékben stimulálja az ízlelőbimbókat. Nálam jobb tesztalany nem is létezik erre a feladatra, ugyanis bármikor, bárhol, kifogás nélkül végigkóstolnám, a finomabbnál finomabb ételekből álló, igencsak változatos menüjüket. Tapasztalat, hogy aki megkóstol náluk valamit, az függővé válik.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Károlyi Mihály Fővárosi Gyakorló Kéttannyelvű Közgazdasági Szakközépiskola

Öt éven keresztül itt tanultam. Hasznosnak találom az ismereteket, amelyeket elsajátítottam, még úgyis, ha a harmadik évem folyamán elhatárolódtam korábbi elképzeléseimtől, és úgy döntöttem, hogy az üzleti világ nem való nekem. Később sikeres, 84%-os, középszintű biológia érettségit szereztem, hála a felkészítő tanár odaadó munkájáért, és segítségéért. Azt azért hozzátenném, hogy korábban csak egy éven keresztül tanított minket. Ez az iskola megfelelő felkészítést ad az életre, főként abban az esetben, ha valaki komolyan gondolja a közgazdaságtannal kapcsolatos pályaválasztást. A kedvenc tanáraim ehhez kapcsolódó tantárgyakat tanítottak. Lelkiismeretesen, és következetesen tették ezt, ahogyan jó pedagógusokhoz illik. Minden témát alaposan körüljártunk, tehát a szaktantárgyak tudásanyagának átadása kifogásolhatatlanul zajlott. Az osztályfőnököm is egy lelkes, sokoldalú személyiség volt, aki leginkább emberséget próbált belenevelni, az ő , néha igencsak neveletlen pártfogoltjaiba. Azt hiszem, jól kivehető a szavaimból, hogy a tanár-diák viszony javarészt rózsás volt. Szerencsére rengeteg jó oktatónk volt, de persze előfordult, hogy nem jöttünk ki jól egy-egy tantárggyal, vagyis inkább egy-egy tantárgyat tanító tanárral. Osztályomnak leginkább a nyelvtanulás terén akadtak gondjai, gondolok itt egyaránt idegen, és kevésbé idegen nyelvekre. Nekem a legtöbb problémám a matematikával akadt, de két évig volt szerencsém egy igazán remek tanár úrhoz, aki nagyrészt helyrerakta a fejemben lévő totál káoszt. Egy dolog van, amit nehezményezek, és az a diákélet szürkesége. Úgy gondolom, hogy ez minden magyar iskolára jellemző, annak ellenére, hogy a nebulók, még olyanok is, akikről nem gondolnánk, szívesen vennének részt suli által szervezett programokon. Nem nagy dolgok lennének ezek, de hatalmas változást hozhatnának az egyén, és a közösség életébe is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sirius Teaház

A Karácsony illatú hely. Minden évben itt ünnepeltük a szeretet ünnepét, szeretett osztályommal. A hely szellemisége kevés más helyéhez hasonlítható. A teák, és sütemények egyedülállóan finomak, és a kiszolgálás is szuper. A legelső látogatásnál nem vártam sokat, az engem, első hallomásra, Harry Potter regényekre emlékeztető teázótól. Gondoltam, hogy egy csendes, zegzugos, beülős, különféle vízipipa aroma illatokkal telített, kis teaházról van szó. Amikor beléptem, tulajdonképpen már azért hálás voltam, hogy fűtés van, mert elég kemény telünk volt, és nagyon áthűltem, mire elértünk a metrótól, a kívánt célig. Visszagondolva, ez egy cseppet sem zavart, mert tudtam, hogy nemsokára valamiféle finom, meleg tea fogja átjárni kihűlt testemet. Amint leültünk, és átpásztáztuk a fantasztikusan színes, és zavarba ejtően hatalmas kínálatot, megpillantottam egy szekrényt a sarokban, ami szinte hívogatott. Egy valóságos Narnia élményben volt részünk, ugyanis a szekrény túlsó oldala egy csodavilágot rejtett. A tükörszobában századmagunkkal mosolyogtunk össze, mielőtt átmásztunk az álmok országába. Emlékszem, hogy direkt kerültem a helyet, a neves alkalom eljöttéig, amivel azt értem el, hogy sokszor jobban vágytam rá, mint magára, a Karácsonyra.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Orosz Cukrászda

Biztos, hogy ez Újpest legjobb cukrászdája, sőt, simán meg merném kockáztatni, hogy vetekszik egy-két belvárosi, budai, jóval drágább, ámde nevesebb sütifalóval. Az üzlethelyiség nem puccos, mondhatnám, hogy kevésbé felkapott, de szerintem nem probléma, ha inkább az ízek színvonalára helyezünk nagyobb hangsúlyt. A kiváló főzött fagylaltok a kedvenceim. Régi családi recept alapján készülnek, ezáltal olyan hatást kelt bennünk az ízük, mintha jéghideg, zamatos gyümölcsöt majszolnánk. Az egyaránt sós, és édes kínálat, igencsak zavarba ejtő. Az alapízek változnak, de a sütemények minősége változatlan. Amikor odaállunk a finomabbnál finomabb harapnivalókat rejtő pult mögé, több életfontosságú kérdés fogalmazódik meg bennünk, amelyek általában a következők: fagyit, vagy süteményt egyek? Igaz, hogy süteményért jöttem, de olyan jól néznek ki ezek a fényes, színes fagylaltok. Igaz, hogy fagylaltért jöttem, de olyan kívánatosak ezek a habos, díszes sütemények. Na de mégis milyen fagyit? Esetleg joghurtos vagy inkább csokoládés tortaszeletet? Többnyire sikeresen elhatározom magam ezen kérdésekkel kapcsolatban, de ez nem az a hely, ahol ez kivitelezhető lenne. Ezen a helyen inkább kérek két gombóc fagyit, a tányérkámon békésen elhelyezkedő, joghurtos gyümölcsös, és csokoládés szelet mellé. A sajtos pogácsa pedig természetesen elengedhetetlen a hazaútra. A kiszolgálás minősége, a kedvesség, és a közvetlenség, már csak hab a tortán.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

3 Kedvenc hely

Még több »
Orosz Cukrászda
Templom utca 3, 1041 Budapest
Sirius Teaház
Bródy Sándor utca 13, 1088 Budapest
Aquaworld Budapest
Íves út 16., 1044 Budapest