6 értékelés

Röltex

Nem kell megijedni, attól, hogy kívülről csak egy szűk pincelejáró.Az átlagosnál nagyobb a választék, barátságos a kiszolgálás. Olyan csatok, tartozékok, pántok, hevederek is megtalálhatóak, amiket máshol hiába kerestem. Az sem baj, ha nem tudom annak a nevét, amit venni akarok, a körülírásból már rájönnek és mutatják. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Molnár Péter - Varrógépszerviz

Először Pfaff márkájú, pár éves varrógépemet vittem hozzá (Molnár Péter a mester neve) javíttatni. Karácsony előtt voltunk, ő gyorsan, jól és olcsón megjavította a gépet, valamint hasznos tanácsokkal látott el. Legközelebb megint a Pfaffot vittem hozzá, akkor éppen kétséget kizáróan én okoztam hibát: felszínre tört táska- és hátizsákvarró szenvedélyem. Molnár mester hümmögött kicsit, majd megbeszéltük, hogy szerez nekem egy olyan varrógépet, ami háztartási varrógép, de gond nélkül viszi az időnként 6-8 réteg vastag anyagot (ez egy háztartási varrógépnél már a lehetetlen határán van), ráadásul olcsó is legyen. Kb. egy hónap múlva jött a telefon, és mehettem a már bőven felnőtt korba lépett Csajka márkájú varrógépemért. Megszülettek az első táskák és hátizsákok, a gép tökéletes, a szerelem teljes.
A Budán, a Fő utcában található Varrógép Bt-t csak mindenkinek ajánlani tudom. Mindenféle varrógépet javít.
Zárójelben: rögtön adok egy negatív kritikát a Bp. Teréz krt. 10 alatti Varrógépcentrum üzletnek, ahol valótlan dolgokat állítva adták el nekem annak idején a Pfaff varrógépet.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Iparművészeti Múzeum

Azon túl, hogy maga az épület gyönyörű, a kerámia díszeket a Zsolnay gyár készítette, és mindenkinek érdemes megnéznie az állandó és időszaki kiállításokat (ezeket már mások is említették), eddig még senki sem említette, hogy november vége felé iparművészeti vásárt szoktak tartani. Ilyenkor magától az iparművésztől lehet mindenféle alkotásokat (különféle anyagú és technikájú dísz- és használati tárgyak, ruhadarabok, játékok, könyvek, stb.). A vásári belépőjeggyel az állandó kiállításokat is meg lehet nézni.
Negatívum: a belépőjegy az átlag polgár számára (egész családra számolva) nem olcsó, az adventi vásáron túl érdemesebb a Múzeumok Éjszakáján menni, vagy amikor egyéb érdekes időszaki kiállítása van.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Ázsia Bt.

Nagyon jó!!! Nem csak ázsia ételalapanyagok, hanem mindenféle más konyhákhoz is lehet olyan fűszereket találni, amit sehol máshol nem találtam.
Ázsia: a bőség zavara. Algalapokból, szójaszószból (is) nagy a választék. Jázmin rizst lehet nagyobb kiszerelésben kapni. Olcsóbbak, mint a kínai boltokban.
Fűszerek: egy kb. 8 m hosszú fal padlótól a mennyezetig tele van velük. Nem a sima élelmiszerboltokban kapható "se-íze-se-bűze", de még színe se fűszereket találod itt, hanem igaziakat. Még a kisebb kiszerelések is normális mennyiségűek, de sokféléből van kilós-félkilós csomag is. Sehol máshol nem találtam eddig szerecsendió virágot (pl. brokkolileveshez).
Egyéb: csicseriborsó, gabonapelyhek, ezerféle tészta. Étkezési keményítőből általában kukorica és burgonyakeményítő van, 3 kg-s kiszerelésben (lehet, hogy van más is, de a nagyot érdemes). Glutén intoleranciánál hasznos, mert a piskótában és a főzött krémekben még jobb, mint a sima liszt.
Teák: rengetegféle.
Plusz: friss, vágott zöldfűszerek, süteményekhez kiegészítők (aromák, díszek, stb.) és még rengeteg más.
Az üzlet régebben a Csarnok alagsorában volt, most a Csarnok melletti (Pipa u.) sarok, nem összetévesztendő a Kálvin tér felé továbbmenve, azonos oldalon található Ázsia Wook(?) üzlettel.

Hasznos ez a vélemény? Igen

I Love Textil

"Filléres" méteráru bolt, olcsó ruhákat is árulnak.
Hasonló filléres méteráru boltot többet is ismerek a városban, de ez jobb, mint a többi. Talán kicsit szubjektív vélemény, de szerintem itt kicsit nagyobb a választék. Amiben igazán más, az a kiszolgálás. Bár sokszor látom az eladókon, hogy fáradtak, mégsem bánnak a vevővel sem udvariatlanul, sem lekezelően, még akkor sem, ha az nem igazán tudja, hogy mit akar, vagy totálisan tudatlan az anyagok terén.
Érdemes rendszeresen betérni, mert úgy van esély igazán jó anyagokat elcsípni. Az árak döntő többsége 390 Ft/m, de különben 190-690 Ft/m között vannak. Ár/érték arányt és kiszolgágást nézve mindenképpen megérdemli az 5 csillagot.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Textil Sarok

A Nyugati Pu. közelében, könnyen megközelíthető helyen van. Árfekvése közepes, a textilválaszték viszont kiemelkedő. Báliruhákhoz és cosplayekhez is könnyen lehet anyagot találni. A boltnak van egy rövidáru sarka is, ennek is eléggé nagy a választéka és praktikus, hogy a kiválasztott textilekhez rögtön választhatunk kiegészítőket is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely