Ica mama

Ica mama

16 értékelés

Csopak Strand

Idén is visszatértünk a strandra, mint már a korábbi években is. Ismét nagyon jól éreztük magunkat. Egy 3.5 éves és egy 7.5 éves gyermekkel voltunk. Hatalmas homokozós dagonya, két játszótér biztosítja a hely gyermekbarát voltát. Talán az árnyékos hely kicsit kevés, ezért érdemes korán érkezni. Finom és kevésbé finom fagyikat ettünk. Hamburgerrel, sült hallal, sült krumplival elégedettek voltunk. Ennivalóból, strandcikkekből bőséges választékot találtunk. A WC-k, öltözők a nagy embertömeg ellenére egész kulturáltak. Vízi eszközök kölcsönözhetők. Lassan mélyül a Balaton, így kicsi gyerekekkel ideális.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Oscar Summer Teracce

Pár nappal ezelőtt Balatonfüreden sétáltunk. Hattyú és kacsa etetés közben fagyizásra vágytunk. Idén az Oscar American Bar kézműves fagyiját kóstoltuk meg, mely nagyon finom volt. Adtak hozzá szalvétát is, ami fontos egy 3.5 éves gyermek esetében. Üldögéltünk a teraszon, miközben a Tagore sétány forgatagát figyeltük.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sík Cukrászda

Pár napja kerestük fel ezt a Cukrászdát. Én homoktövis fagyit kóstoltam, ami igazán finom volt. Sajnos azonban az egy gombócos fagyit kicsi tölcsérben adják, ami egy lassan evő 3.5 gyermeknek nagyon nem praktikus. Nem mutat jól a ruháján a csokifagyi. Szalvétát azonban adnak, ez mindenképp jó. A közelben van azonban egy kút, körülvéve padokkal. itt kiválóan meg lehet enni a fagyit, utána pedig mosakodni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Cziniel Cukrászda és Kávéház

Pár napja fagyiztunk itt. Én nem találtam jeget a fagyiban, bár a családból más igen. Viszonylag könnyen találtunk parkolót egészen közel. Kicsi gyermekkel fagyizva fontos szempont volt számomra, hogy az egy gombócos fagyit is nagyobb tölcsérben kaptuk, és szalvétát is adtak. Hangulatos teraszon fogyasztottuk el a fagyikat. A Duna partot rövid sétával értük el, ahol tudtunk még lazulni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szent Korona Cukrászda

Idén júliusban is ettünk itt fagyit, ahogyan a korábbi években is, hazafelé a Balatonról. A fagyi választék bőséges, egyszerűbbek, bonyolultabbak is vannak. Meglepően tiszta, igényes női mosdót találtam itt. A sok fagyizni vágyó ellenére gyors volt a kiszolgálás. Szalvétába nem csomagolják a tölcsért, pedig higiénikusabb lenne...

Hasznos ez a vélemény? Igen

Akác Vendéglő

Idén júliusban is felkerestük ezt az éttermet paloznaki látogatásunk alkalmával. Én rántott velőt ettem, ami sajnos elég kevéssé fűszerezett volt. Kedvesen kérdezték, hogy a 3.5 éves legkisebbünknek elég-e esetleg a fél adag. Még az is sok volt. Családunk férfi tagjának tetszett az általa kért étel csípőssége. Az adagokkal, árakkal elégedettek voltunk. A nemdohányzók védelmét komolyabban vehetnék, és határozottabban tilthatnák a dohányzást a félig nyitott teraszon is.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Könyvtár, Teleház és Olvasó Liget

Idén júliusban is igénybe vettük a free wifit, mely néha pár házzal arrébb is használható volt. Amikor pedig nem, akkor az operátor hölgy kedvesen segített megoldani a problémát. Internet elérésre a Teleház számítógépét és saját laptopot is használhattam. Az Olvasó Ligetből könyveket, újságokat lehet kölcsön elvinni, melyhez nem szükséges a Könyvtárba beiratkozni. Mesekönyvet kölcsönöztem az unokámnak, a lányom is talált sportos témájú riportkönyvet, én újságokat olvasgattam. Később ezeket vittük vissza, de dönthettünk volna úgy is, hogy más példányokat rakunk a helyükre. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Coop

Júliusban néhány alkalommal itt vásároltunk reggelihez, vacsorához alapvető élelmiszereket. Az utóbbi években átalakítás zajlott az üzletben, ami az előnyére vált. Az eladó hölgy is sokkal kedvesebb, mint korábban. Az árak magasabbak, mint amit nagyobb bevásárló központokban tapasztaltunk. A választék megfelelő.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Tájház Paloznak

Idén júliusban is megtekintettük a Tájházat, ahol az 1920-as évek berendezési tárgyait, eszközeit láthattuk. A bennünket fogadó hölgy kedvesen invitált, szakszerű tárlatvezetéssel elevenítette fel a rég letűnt korokat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Penny Market

Idén is vásároltunk itt néhány alapvető élelmiszert. A máshol is megszokott árakat, termékeket találtuk itt is. A pénztáros hölgy nagyon kedves, segítőkész volt. Nagy parkolója van, ahol könnyen lehet helyet találni.

Hasznos ez a vélemény? Igen