Zöld Macska Diákpince

(4.0) - 6 értékelés
Cím:
1091 Budapest, Üllői út 95.
Telefonszám:
+36-20-2222410
Kategória:
Pub

További információk

Kocsma, alternatív- és diákszínház.
Első értékelő
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
6 korábbi értékelés - Zöld Macska Diákpince
Kata7555 Kata7555
102 értékelés
14 követő
18 plecsni
117 hasznos vélemény
2013. 07. 31. 22:01

Nem is hallottam erről a csodás diákpincéről addig a napig, amíg úgy nem döntöttem, hogy veszek két jegyet az egyik előadásra. Az előadás a Viszlát, Föld! című darab volt. Az első benyomás az volt számomra, hogy ez tényleg az egyetemisták és a diákok pincéje. Aztán idővel, ahogy haladtunk a terem belseje felé egyre inkább hívogató és lágy, melegséges lett úrrá rajtunk. Talán a szilvás kézműves sör volt, ami jobb belátásra bírta érzékeinket, bár ezt kétlem, mert alapvetően nem szeretem a sört, ebből néhány kortyot mégis megkóstoltam.
Az előadás időben kezdődött, a színészek jól felkészültek voltak és vicces perceket szereztek nekünk a dolgos hétköznapok forgatagában. Sokszor magunkra ismerhettünk a szereplők személyében, amely még emberközelibbé hozta az előadást.
A hely különlegesnek számít, ha arra gondolok, hogy egy színház alapból nem így néz ki. Mégis volt valami ebben a helyben, valami különleges, valami varázslatos, amit az emberek, a színészek és az egyszerűség adott meg.

béréka béréka
30 értékelés
1 követő
11 plecsni
42 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 18:12

A Zöld Macska Diákpince egy hangulatos kis kávézó-kocsmaszerűség. Rengeteg féle teát, kávét szolgálnak fel, és vannak ízesített sörkülönlegességek is. A hely kialakítása nagyon jó, vannak kisebb-nagyobb asztalok, vannak kisebb-nagyobb foteles részek. A legizgalmasabb mégis az, hogy a hely a diákszínjátszó közösség egyik kultikussá vált befogadó helye. A közös tér végéből nyílik egy kis színházterem, ahol hetente több színjátszó-előadás látható. Minimális pénzért, mellyel egyébként mind a helyet, mind a játszókat támogatjuk, különféle darabok közül válogathatunk. Évente megrendezik a Zöld Macska Fesztivált is, amikor is nagyobb dózisban, még kedvezőbb áron nézhetjük meg az előadásokat.

Ági25 Ági25
30 értékelés
1 követő
8 plecsni
17 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 18:05

A Zöld Macska nem csupán egy kocsma, itt az italozás mellett lehet teázni, kávézni, különböző turmixokat és kakaót inni, de remek meleg szendvicseik is vannak, sőt még palacsinták is óriási választékban. Igazi diákoknak való lazulós kocsma, diákoktól diákoknak, ahol minden kávé Lavazza-ból készül és minden sör különleges, magyar kézművesek kezéből kikerült sörök, melyeket a Békésszentandrási Sörfőzdétől kapnak. Vannak itt koncertek és még színházi előadásoknak is helyet ad. Elhelyezkedését tekintve kissé kiszorul a népszerű helyszínek kategóriájából, de ha mégis arra járunk, kukkantsunk be nyugodtan és szürcsöljünk el valamit. A színpad előtti mennyezet erősen emlékeztet a Rocktogon színpad előtti, tánctéri mennyezetére, azonban itt tele van képekkel.
Az ajtóra – amely mellesleg zöld, de hát ki gondolta volna – kávéház és kincsesbolt felirat van kiírva.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Sugar Shop - Paulay Ede utca 1061 Budapest, Paulay Ede utca 48
56 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
neobutik neobutik
30 értékelés
0 követő
9 plecsni
31 hasznos vélemény
2012. 11. 15. 15:08

Életem első, pesti kocsmája, ahol megfordultam. Akkor mennyei színben láttam, azóta a hely ázsiója csökkent a szememben. A bejárat igen hívogató, vidám színek de leérve semmi extra, már-már szegényes a berendezés (a mosdó, ehhez képest csodás), az italok elég drágák, ami azonban a programkínálatot illeti, igazán kitűnő azok számára, akik kedvelik a kortárs színművészetet, a népzenét és alternatív stílusvonalat. Nagy hátránya, hogy míg nyáron pár paddal megoldották a kint dohányzás kérdését, azok a hideg beköszöntével eltűntek, és egy hamutál szolgálja ki a járdán tolongó tömeget, ami az előadások ideje alatt elég jellemző.

HÁdám HÁdám
31 értékelés
0 követő
10 plecsni
16 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 15:35

Egy igazán jó diákpince, az egyetemisták fellegvára lehetne, ha nem volna a föld alatt, de ami igazából megakadályozza ezt, az az, hogy épp hogy csak a belvárosban van. Finom kézműves söröket lehet inni, ízletes óriáspalacsintákat, kiváló melegszendvicseket. Ezek nem olyan olcsók, de egyszer-egyszer be lehet vállalni. Amúgy a sör olcsó, a fröcs is, és finom borból készül. A hely berendezése nagyon hangulatos. A helyen színház is működik, ahol igazán kíváló előadásokkal is lehet találkozni, annak ellenére, hogy főleg a gimnazista közeg jelenléte erősebb, alkotóként, és nézőként is, de sokszor ezekből a csapatokból kinőve születnek remek félamatőr színházi műhelyek. Évente megrendezésre kerül a Zöld Macska Fesztivál, amin bármilyen csapat indulhat, aki szeretne bekerülni a helyre. A jó hangulatú fesztiválon neves zsűri ad hasznos visszajelzéseket.