Vendéglő a Régi Hídhoz

(5.0) - 3 értékelés
Cím:
6720 Szeged, Oskola utca 4
Telefonszám:
+36-62-420910
Kategória:
Magyar konyha

További információk

Első értékelő
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
3 korábbi értékelés - Vendéglő a Régi Hídhoz
B. Bernadett B. Bernadett
5 értékelés
0 követő
2 plecsni
4 hasznos vélemény
2014. 02. 16. 22:13

A hétvégén ünnepeltük a párom államvizsgáját és ebbe az étterembe látogattunk el a családdal. Korrekt ár, korrekt mennyiség és minden valami eszméletlen finom volt. A pincérek rettentően kedvesek, ahhoz képest hogy tele volt a hely rögtön jöttek hozták az italt és az ételeket is gyorsan megkaptuk. Maga a vendéglő nagyon hangulatos, a régi idők emlékét kelteti egy kis moderniséggel. Bátran ajánlom mindenkinek!

S. Zoltán S. Zoltán
7 értékelés
1 követő
2 plecsni
6 hasznos vélemény
2013. 11. 11. 15:19

Ha Szegeden finom halászlevet szeretnél enni, de a társaságban nem mindenki rajong érte, viszont valami jó kis magyaros ételt mindenki szívesen elfogyasztana, menjetek el a Vendéglő a Régi hídhoz étterembe! Ha helybélit megkérdezel, jobb lesz, ha inkább az kérded tőle, hogy hol van az Égő Arany. Korábban ugyanis így hívták ezt a helyet. Eredetileg azoknak az algyői olajbányászoknak építették ezt a 8 emeletes, vörös téglás szocreál lakóházat, akik a hatvanas években földgázt és kőolajat találtak a környéken. (Érdemes Algyőt megnézni este a sok-sok égő arannyal, vagyis földgáz fúrótoronnyal). Ma már nem ezt a kort idézi a földszinti étterem, hanem a háború előtti békés, szegedi, polgári vendéglők hangulatát. A közeli Roosevelt téren valamikor régen halpiac működött, így talán nem véletlen, hogy van a téren egy másik halászcsárda is, a Sótartó, ami felújítva szintén jó kis hely. De inkább térjünk vissza a Régi Hídhoz, ami közel van a Tisza-hídhoz, amit most már nem Régi Hídnak neveznek, hanem Belvárosi Hídnak. (Van egy másik híd is a folyón, amit korábban csak Új Hídnak hívtak, most már az is új nevet kapott, a Bertalan névre hallgat.) A történelmi előzmények után térjünk be a vendéglőbe, de előtte jó lesz telefonon helyet foglalnotok, mivel szinte állandó a telt ház. Az étteremnek van egy hangulatos belső tere, és egy kiülős kerthelyisége, ami tavasztól késő őszig jó időben üzemel, onnan lehet nézni a forgalmas Oskola utcát. Ez az utca köti össze a Roosevelt és a Dóm teret. Ha a belső részt választjátok, nem lesz unalmas a várakozás az ételekre, százéves komódok, régi, népi bútorok, stelázsik, ivóedények, mindenféle régi kacat gyönyörködteti a szemedet. A falakon festmények, sárgára barnult, bekeretezett fotók ük-ükapáinkról. A személyzet igen gyors és előzékeny, és a legnagyobb tömegben sem lassú kiszolgálás, hiszen a halászlevet, amit legtöbben kérnek, hamar kihozzák. Az ételválaszték erősen magyaros, érdemes halászlevet, harcsapaprikást kérni, de a többi étel is igen finom. Vannak ételek, amit csak akkor kínálnak fel, amikor annak hagyományosan az ideje van. A sült vér, a toros ételek ilyenek, vagy most a Márton-napi libaételek, mint például Pisze Matyi libája, ami nem más, mint tepsiben sült libacomb borsmártással, sült hagymakarikával. Jó étvágyat!

Vendég felhasználó Vendég
2014. 01. 10. 10:30

Szerencsére volt még egy-két szabad asztal aznap este, amikor betértünk ide. Gondoltuk, hogy ahol ennyi vendég van, rossz hely nem lehet. A tapasztalataink: nagyon gyors, udvarias kiszolgálás. A felszolgálók igazán tudják, mi fán terem a vendéglátás. A belső környezet nagyon hangulatos. Az ételválaszték bőséges, az adagok megfelelőek. Az ételek nekem kicsit túl zsírosak voltak, de aki ezt szereti, annak ez nyilván nem probléma. Ami az árakat illeti, megfelelnek a mai viszonyoknak. Alapjában véve tehát nem csalódtunk.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail EzerJó Borszaküzlet 6722 Szeged, Honvéd tér 5/b.
10 értékelés
Thumbnail Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft. 6725 Szeged, Cserepes sor 47. (bejárat a Kálvária sugárút felől)
26 értékelés
Thumbnail Dr. Tímár Béla állatorvos 6753 Szeged, Honfoglalás utca 93.
25 értékelés