Vásárcsarnok

(4.5) - 14 értékelés
Cím:
1093 Budapest, Vámház körút 1-3 1-3.
Telefonszám:
+36-1-3663300
Kategória:
Piac

További információk

Az impozáns Fővám téri épületen a kor leghíresebb iparosai dolgoztak kivitelezőként: az acélszerkezetet például a Schlick-féle vasöntöde készítette, a színes épületkerámia elemek pedig Zsolnay Vilmos gyárából valók, és a homlokzatot is Zsolnay-pirogránit díszíti.

A belső teret két részre osztották, az egyik oldalon a kiskereskedők ("detail-csarnok"), a másikon a nagykereskedők kaptak helyet. A hús, a zöldség, a gyümölcs, a tejtermékek és halárusító bódék mögött egy pódiumot építettek, itt folyt az akkoriban megszokott árverezés. Az épületet egy - a többi résztől teljesen elzárt - baromfiudvar zárta. A körbe épített galérián élelmiszert tilos volt árusítani, itt ezért kosarakat, papírárukat és ajándéktárgyakat kínáltak a vásárlóknak.

Az I. sz. vásárcsarnok Budapest egyik legrangosabb középülete, ezért éjszakai díszkivilágítást is kapott.
Újra működik a csarnok két órája. Minden órában Kodály "Én elmentem a vásárba..." című dallama szólal meg.
Első értékelő
Megnyitás
1897. 02. 15.
Fizetési módok: Készpénz
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
14 korábbi értékelés - Vásárcsarnok
Szalai Anita Szalai Anita
9 értékelés
0 követő
2 plecsni
2 hasznos vélemény
2014. 01. 30. 08:22

Sajnos erről a piacról nincs jó véleményem.Drágább más piaccal szemben.Nem sokszor vásároltam itt,de mindig amit vettem nem volt se finom,se jó.Pl:mandarin nyomott ,stb volt.Nem vásárolok itt többet.Szerencsére vannak jó piacok

szigor szigor
17 értékelés
0 követő
6 plecsni
17 hasznos vélemény
2014. 01. 06. 15:55

Én kifejezetten nem kedvelem a túristásságát és kriminális, hogy a két oldalsó részen van a legtöbb érdeklődésre számot tartó dolog, míg a középső rész gyakran üres. Továbbá elég sötét is.
Ugyanakkor árban én még nem találtam jobbat, legalábbis élelmiszer fronton egészen döbbenetesen alacsony áron lehet húshoz, zöldséghez, gyümölcshöz jutni - legalábbis ahhoz képest, hogy a főváros közepén van.

Cintia Cintia
3 értékelés
0 követő
2 plecsni
6 hasznos vélemény
2013. 10. 31. 21:06

Nagyon szép az épület maga. Én szeretem a piacokat, de ez annál sokkal több. Ide még a külföldieket is elhozzák egy emlékezetes vásárlásra. Ebből adódóan a kínálat elég változatos és nem olcsó. Speciális vásárlásokra ajánlom.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
174 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
fabiane fabiane
91 értékelés
10 követő
13 plecsni
84 hasznos vélemény
2013. 08. 23. 12:17

A Vásárcsarnok épületének vasváza a Belvárost díszítő csipke. Szeretek idejárni a piac különleges hangulatáért. Megvannak a kedvenc elárusítóim. Különleges és olcsó sajtválaszték fogad már a bejárati üzletnél. Kedvelem a lengyel felvágottakat árusító hentest is. A pinceszinten kaphatók az ínycsiklandozó savanyúságok. Egyedül a külföldieknek kialakított emeleti szintet nem szeretem - szerintem ők is jobban járnak, ha köztünk maradnak.

Zoli 74 Zoli 74
584 értékelés
10 követő
28 plecsni
315 hasznos vélemény
2013. 07. 22. 22:21

Szinte a belváros szívében találjuk ezt az impozáns modern,de mégis a régi piaci hangulatú vásárcsarnokot.Itt szinte mindent megkapunk ami szem és szájnak ingere.Szépen elrendezett friss áruk sokasága.Az árak inkább a turistákat illetve a belvárosi és budai oldalon lakok pénztárcájához lett igazítva.Ha erre járunk érdemes bemenni már csak az épület illetve a termékek látványa miatt is.

V. János V. János
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
3 hasznos vélemény
2013. 07. 17. 09:43

Szerintem olyan az egész Vásárcsarnok hangulata, mintha az ember egy 100 évre kiterjedő időutazást hajtana végre, ahol még ráadásul mindent beszerezhet úgy, hogy közben még remekül is érzi magát. Klasszikus és modern épületrészek, régi- és újmódi emberek, színes árupaletta, udvarias és gyors kiszolgálás, kedvező árak.

Kata7555 Kata7555
102 értékelés
14 követő
18 plecsni
116 hasznos vélemény
2013. 07. 09. 09:43

Furcsa időszakok vannak az emberek életében ez koronként, korszakonként, életstílusonként változik. Úgy vettem észre, hogy nagyon jó irányba halad a mi generációnk. Kezd visszajönni a retró korszak, mind a zenében, mind pedig a ruhákban, gondolkodásban. A házi sokkal többet ér, mint a bolti. Volt idő még a szüleink idejében, amikor nagy meglepetés volt, hogy egy-egy ételt, italt meg lehetett venni a boltban, most pedig olyan túltermelés van, hogy szinte nincs az a termék, amit ne dobnának utánunk a nagyobb hipermarketekben. Mégis egyre inkább úgy tűnik, hogy a csarnokok, piacok, őstermelői árusok sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint a nagy áruházak. Nagyon sok embertől hallom, hogy a nagymama sütije, a nagymama lekvárja, anya húslevese és még sorolhatnám, hogy mik azok a házi készítésű ételek, melyek gyerekkorunkat elevenítik fel újra. Úgy látszik, hogy tényleg "nem a mennyiség, hanem a minőség" számít az embereknek. Egy véletlen folytán kerültem a Kálvin téren lévő Központi Vásárcsarnokba, aminek nagyon örültem. Ez a hely minden ínyenc és nem ínyenc ember kedvence lehet, hiszen nagyon sok olyan termék van, amelyik kifejezetten normál és az ára is megfizethető vagy éppen olcsó, illetve olyan termékkel is találkozhatunk, amely például nem található meg a nagyobb hipermarketekben, mert az őstermelőtől vehetjük meg közvetlenül.
Én úgy gondolom, hogy aki szeret elveszni az emberek és a jó minőségű termékek forgatagában az nem hagyhatja ki ezt a kis "piacozást".

Gemelos Gemelos
594 értékelés
4 követő
26 plecsni
178 hasznos vélemény
2013. 06. 19. 08:48

Ha nem is szeretnék venni semmit - bár ezt soha nem úszom meg - a hangulatért is érdemes ide benézni. Imádok itt nézelődni, a termékek kiváló minőségűek, az árak kedvezőek.

iner iner
821 értékelés
6 követő
31 plecsni
323 hasznos vélemény
2013. 05. 28. 12:51

Nagyon tetszik a Vásárcsarnok hangulata, mindig a gyerekkorom jut eszembe, mikor itt járok, mert anyukámmal sokszor piacoztunk. És szerintem a piacok közül a Vásárcsarnokban vannak a legkedvezőbb áron, legjobb minőségű termékek. És nem mellesleg maga az épület is akár turista látványosságként sem lehet utolsó. :)

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
269 hasznos vélemény
2013. 05. 17. 18:58

Ha a lányom látogatom meg (a közelben lakik) sosem hagyom ki a vásárcsarnokot, ha nem is vásárolok, nagyon szeretek itt nézelődni.

OhayoNikki OhayoNikki
140 értékelés
13 követő
16 plecsni
189 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 03:39

Impozáns és pazar épület, ez nem vitás. Pecz Samu megalkotta a modern piacteret Budapest számára, amely ma is rendületlenül áll a Fővám téren. Eleinte gyakran megmosolyogtam, hogy létezik kifinomult piactér. Hiszen nem ehhez voltam szokva. Színes kavalkád, déli gyümölcs, kakaós csiga és disznóhús jól megférnek egymás mellett, és a vásárlóknak sem kell szoronganiuk. Nem kell azon aggódni, hogy elázunk a portékák vizslatása közben, nem kell azon tipródni, vajon egy másik helyen jobb, olcsóbb árut kapnánk-e, és a fárasztó vásárlás után nem kell annyira haza sem sietni, mert az alkalmi szórakoztatásról is gondoskodnak. Ha másért nem, a Japán Napokért mindig elmegyek.

Dóri Dóri
21 értékelés
1 követő
6 plecsni
29 hasznos vélemény
2012. 11. 24. 19:33

Gyönyörű külső, díszítés és homlokzat, frekventált helyen, sok turistával. De a lényeg odabent van: hatalmas piac a belváros szívében. A hagyomány piac minden előnyével: friss és gyönyörű árukkal: zöldségek, gyümölcsök, húsok, tejtermékek széles kínálatával. Mindez tiszta, rendezett és fedett környezetben. A szupermarkethez szokott embereknek igazi felüdülés ez a hely, mert nem éretlen, természetellenesen nagyméretű, ízetlen és drága a portéka, hanem éppen ellenkezőleg! Érdemes itt intézni a bevásárlást: a kínálat hatalmas, az árak jóval az üzletláncok árai alatt vannak. Persze fel kell fedezni és körbejárni az egész csarnokot, hogy megtaláljuk a legszebb terméket a legjobb áron. De ha visszajáró vendégei leszünk a csarnoknak – ami több, mint valószínű , mert a hely nyüzsgő atmoszférája, a harsogó zöldségek és színes gyümölcsök, a kellemes illatok magával ragadóak – előbb utóbb megtaláljuk a kedvenc hentesünket, zöldségesünket, és sajtárusunkat.

mokushle mokushle
42 értékelés
0 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 09. 16:28

Ha friss és egészséges hozzávalókat szeretnék beszerezni, akkor arra a legjobb hely a Vásárcsarnok. Már kívülről is egy gyönyörűség ez az épület, bent pedig tényleg minden megvan, ami egy jó ebédhez kell: zöldség, gyümölcs, tojás, sajtok, húsok, fűszerek. Lehet bőven válogatni, barátságosak az eladók, arról nem is beszélve, hogy a boltinál jóval olcsóbb és szebb az áru. De ha nem tervezünk nagy bevásárlást, akkor is be lehet ugrani friss péksüteményért.
A turistákat mindenféle szuvenírrel és a fényképezéshez szükséges termékekkel is várják, de sokan közülük csak fényképezni és nézelődni jönnek be.