Tre-Si Bt.

0 értékelés
Cím:
9030 Győr, Száva utca 7
Telefonszám:
+36-20-9965911
Kategória:
Gyógyászati segédeszköz

További információk

A svéd fakírszőnyeg KOMBI változata jó hatással van a vállakra, a hátra.


Használat
A fakírszőnyeg használható fájdalomcsillapításra, alvási problémákra, izomlázra, rendszeres használata nyugtató hatású.
Használja a fakírszőnyeget egy ágyon, vagy egy masszírozóágyon, vagy helyezze a padlóra egy szőnyegre.
Feküdjön a fakírszőnyegre egy trikóban, vagy anélkül úgy, hogy egy ”pozitív fájdalmat” érezzen.
Az első 3 percben a tüskék eléggé érezhetőek, de ez a fájdalom átmegy egy kellemes érzésbe. Feküdjön kb. 20-40 percig a fakírszőnyegen.
Lehetőleg naponta használja a fakírszőnyeget, mint megelőző kezelést.

Alvási probléma esetén használja a fakírszőnyeget az ágyban elalvás előtt. Feküdjön addig a fakírszőnyegen, amíg nem érzékeli annak nyugtató hatását. Vegye ki a fakirszőnyeget az ágyból, mielőtt álomba merülne.

Legyen óvatos, hogy kezeivel ne támaszkodjon a fakírszőnyegre le és felkeléskor!

Ha Ön szédülést, vagy az ájulás jeleit érzi, vagy kiveri a hideg veríték a fakírszőnyeg használatakor, akkor hagyja abba a kezelést, és használjon egy vastagabb anyagot a teste és a fakírszőnyeg között.

Ne feküdjön a fakírszőnyegre arccal, vagy hassal, mivel a test e részein a bőr vékony és érzékeny.

A Svéd fakírszőnyeg/akupresszúrszőnyeget, régebben ”Indiai Fakírszőnyegnek” nevezték, mivel az indiai fakírszőnyeg elvei alapján készült. A fakírszőnyeg mindenki által használható, mivel a tüskék nyomását szabályozni lehet, amit egy trikó, vagy vékony/vastag textília használatával érhetünk el. Ezáltal azok is, akik Fibromialgy-ban, reumatizmusban, vagy hosszú lejáratú Whiplash-ben szenvednek, nagyon jó eredménnyel tudják használni a fakírszőnyeget.

A fakírszőnyeg tüskéi 15 mm hosszúak, ezért ez a fakírszőnyeg a mélyen fekvő akupresszúrpontokat is kezeli.
A tüskék nem tudnak a bőrön áthatolni, mivel azok tompítottak.

Whiplash (ostorszíj szorulás)
Azon személyek, akik ostorszíj szorulásban (Whiplash) szenvednek, szédülést és néha fájdalmat érezhetnek a kezelési idő elején. Ez abból adódik, hogy a nyakszírt/tarkó egy nagyon fontos egyensúlyszerv. Ha valaki állandóan megfeszíti a tarkóján és vállain levő izmokat, rákényszeríti tarkóját, hogy egy új helyzetet (poziciót) vegyen fel. Miután ezek az izmok a kezelés alatt elernyednek, így egy új egyensúly áll be, amely szédülést okozhat. Ez a szédülés veszélytelen és idővel elmúlik, mivel a tarkó körüli izmok megnyugszanak, elernyednek. Ez esetben használja a fakírszőnyeget 15 percig minden második nap, majd növelje a fakírszőnyeg használatát abban az ütemben, ahogy a szédülés/fájdalom megszűnik.

Fibromyalgia (krónikus izomfájdalom)
Azok a személyek, akik fibromyalgiában szenvednek, a legtöbb esetben túl érzékenyek a fájdalmakra, így nekik a fakírszőnyeg használata rövidebb ideig ajánlatos (kb. 5 perc), és egy vastagabb textíliát használjanak a szőnyeg és testük között, míg megszokják a fakírszőnyeget.
Növeljék a kezelés időtartamát fokozatosan, majd használjanak egy vékonyabb textíliát, mikor már testük jobban hozzászokott a fakírszőnyeg használatához és jobban bírja a fájdalmat.

A Fájdalom
A fájdalom a szervezet fontos figyelmeztető jele.
Egy jel, hogy valami hibás.
Néha nem reagálunk időben erre a figyelmeztető jelre vagy nincs módunkban befolyásolni azokat a folyamatokat, amelyek a fájdalmat okozzák. Ezáltal a fájdalom krónikussá fajulhat. Ha valaki három hónapnál hosszabb ideig fájdalmat érez, akkor már krónikus fájdalomról beszélhetünk.
Sokszor érez fájdalmat?
Sajnos nincs egyedül.
Az SCB, a Svéd Statisztikai Központi Irodája szerint a felnőtt lakosság több, mint 63%-ának fájdalmai vannak a vállban, hátban és az izületekben.

A fájdalom stresszeli az ember szervezetét.
A pszichikai, fizikai vagy a gyulladásos fájdalom növeli a szervezetben az adrenalin, kortisol, valamint a noradrenalin termelését, amelyeket más néven a szervezet stresszhormonjainak is neveznek.
Egy hosszabb ideig tartó magas kortisol-szint (több min 4 óra), legyengíti a szervezet immunrendszerét, megemeli a vérnyomást és a vércukortartalmat, valamint fájdalomérzékennyé teszi az embert.
A magas kortizolszint befolyásolja a metabolizmust, és növeli a hasi zsírréteget. Szinte mindenki tudja, hogy az ember sokszor meghízik egy stresszperiódus alatt, és legtöbbször a zsír a hason termelődik.
A megemelkedett noradrenalin szint izomfeszültséget, így izom és izületi fájdalmakat okoz. A testben feszültség áll be.
Ezenkívül lecsökken a szervezet oxytocin nívója, amely azt eredményezi hogy az ember szexuális érdeklődése csökken, vagy teljesen elmúlik.
Mikor a szervezet oxytocin-szintje lecsökken, megemelkednek a test veszélyes stresszhormonjai és elkezdődik egy zsákutca.
FÁJDALOM - STRESSZ - FÁJDALOM - STRESSZ.

Az oxytocin a szevezet saját ”boldogság-tablettája”!
Az oxytocin a testünk nyugalom hormonja. Ez termelődik pl. kellemes érintés hatására, masszírozáskor, meditációkor, amikor olyan zenét hallgatunk amit szeretünk ,egy kellemes séta közben, táncoláskor, lovagláskor, egy ízletes ebédkor stb. Az oxytocin javítja a munkamemóriánkat, ”társadalmibbá” tesz bennünket, elősegíti a szervezet öngyógyulását. A beteg és elhasználódott szövetek regenerálódnak és új sejtek termelődnek ott, ahol ez szükséges. A szervezet fájdalomküszöbe megnő, a vérnyomás csökken,az aggodalom és nyugtalanság tompítódik. Az oxytocin nagy mennyiségben aluszékonnyá teszi a szervezetet.
Azáltal hogy a szervezet oxytocin termelését növeljük, optimáljuk a szevezet végrehajó és tűrőképességét ahelyett, hogy manipulálnánk azt.

”A természtes gyógyító erő amely megtalálható mindenkiben, a legnagyobb erő amely gyógyuláshoz vezet” (Hippokrates).

Fájdalom és merevség a hátban, nyakban és a vállakban.
Pihenéskor az izmok meg tudják javítani és fel tudnak építeni sérült izomszöveteket. Ha valaki mindíg, vagy legtöbbször megfeszít egy bizonyos izomrészt, pl. nehéz fizikai munka, vagy számítógépen végzett munka során, vagy ha valaki állandóan ismétlődő mozgást végez, vagy rendszeres stressz alatt áll, aggodalom alkalmával, az izmok soha nem, vagy nagyon ritkán kerülnek pihenő állapotba. Ez fájdalomhoz vagy krónikus fájdalomhoz vezethet.

Fakírszőnyeg/Akupresszúrszőnyeg segít a fájdalom-csillapításban.
Egy magyarázat a fájdaloncsillapításra: a Fakírszőnyeg a hátra gyakorolt nyomásakor aktiválja a szervezet endorfinjainak, valamint az oxytocin termelését. Az endorfin a szevezet saját ”drogja” amely termelődik pl. tréningezéskor. Az oxytocin pedig a szervezet nyugalom hormonja. Amikor a szervezet ezeket a hormomokat termeli, a szervezet megnyugszik és kevésbé lesz érzékeny a fájdalomra. Használja a Fakírszőnyeget ha izomfájdalmai vannak, vagy izommerevségkor. Pihenéskor a szervezetnek nagyobb lehetősége van a test regenerálására.

Kikapcsolódás a Svéd Fakírszőnyeggel
Az akupresszúrszőnyeg nagyon hatásos, ha valaki csak ki akar kapcsolódni, vagy egy stresszes nap után meg akar nyugodni. Használja a Svéd Fakírszőnyeget lefekvés előtt, hogy elősegítse a szervezet megnyugvását. A Svéd Fakírszőnyeg rendszeres használata nagyban hozzásegítheti egy nyugodtabb életvitel kialakításához.

Fontos!
Az érzékeny bőrűek óvatosan használják a fakírszőnyeget, és mindig helyezzenek egy törülközőt, vagy egy trikót a fakírszőnyeg/akupresszúr-szőnyeg és testük közé. Azok a személyek akik vérhigító gyógyszert (gyógyszereket) szednek
(pl: Syncumar, Marfarin, Warfarin stb), vagy akik Hemophilia (vérzékenység) betegségben szenvednek, ne használják az akupresszúrszőnyeget, mert a tüskék nyomása bőralatti vérzést, vagy véraláfutást okozhat.
Azok a személyek, akik súlyos hátekcémában vagy psoriasisban (pikkelysömör) szenvednek, nagyon óvatosan használják a fakírszőnyeget és mindig tegyenek egy törülközőt a szőnyeg és testük közé. Ezen személyek a fakírszőnyeg használati idejét is rövidítsék le, míg kitapasztalják az ideális kezelési időtartamot.

Azok, akiknek a hátukon nagyobb bőrsérülés van, ne használják az akupresszúra szőnyeget.

A fakírszőnyeg használata pszichológiai kezelés alatt nem ajánlatos!

Azon személyek, akik Sclerosis Multiplex-ben, Parkinson-kórban, vagy azok akik epilepsziában szenvednek, ne használják a fakírszőnyeget!

Ne használja a fakírszőnyeget autóvezetés közben, vagy olyan tevékenységek során, amelyek nagy koncentrációt, figyelmet igényelnek!

Ne álljon a fakírszőnyegre!

Nem ajánljuk a fakírszőnyeg használatát a terhesség negyedik hónapja előtt! Mivel a fakírszőnyeg csökkentheti a vérnyomást, óvatosan keljen fel róla használat után! Akik vérnyomáscsökkentő gyógyszert szednek, ajánljuk, hogy rendszeresen ellenőrizzék vérnyomásukat a fakírszőnyeg használatakor. Mivel a fakírszőnyeg csökkentheti a vérnyomásukat, talán kevesebb gyógyszer használata is elegendő.

Minden esetben konzultáljon orvosával, mielőtt csökkentené az orvosság mennyiségét!!

Vállalatunk környezetprofilja
Mi a Fakirszőnyegeket és minden más termékünket Svédországban gyártjuk újrahasznosítható anyagból. A termékek gyártási helye Malmö és ezeket- köztük a Fakírszőnyeget is helyben csomagoljuk és szállítjuk a gyárból közvetlenül a boltokba. Mi ezáltal lecsökkentjük a környezetszennyező szállítást, ami a környezetünket károsítaná.
A Fakírszőnyeget TPE Dryflex-műanyagból gyártjuk, amely Termoplasztikus Elastomer-t jelent. Ez kiváló minőségű, élemiszer-kategóriájú műanyag és nem tartalmaz sem veszélyes PVC-t sem veszélyes Latex-et. A műanyagunk alapja az élelmiszekategóriáju Paraffin (amelyet meg lehet inni), tehát nem benzin alapú mint sok más, a hétköznapokban használatos műanyag. A TPE műanyagot az orvosi iparban használják a bőrrel való érintkezés során, mivel ez a műanyag semmiféle allergiát nem okoz.

A Fakírszőnyeget, mint terméket a svéd Handels Utredningsinstitut (HUI)
(A Vásárlók Kutatóintézete) minősége és hatása miatt kinevezte a
2009–es év karácsonyi ajándékává.

A Fakírszőnyeg sokaknak segít fájdalmai csökkentésében, alvászavarai leküzdésében. E termék természetesen nem gyógyít meg mindent és mindenkit. Ugyanúgy, mint az akupunktúra vagy akupresszúra, vagy egy masszázs, a Fakírszőnyeg hatását is mindenki másképpen tapasztalja, éli meg.

A fakíszőnyeget klinikai körülmények között nem tesztelték.

Bármilyen kerdésével forduljon hozzánk!
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
korábbi értékelés - Tre-Si Bt.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Westy Hajó Étterem & Pizzéria 9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 3. hajó
15 értékelés
Thumbnail Xantus János Állatkert 9027 Győr, Kiskút liget 1.
13 értékelés
Thumbnail Deichmann 9021 Győr, Budai út 1.
5 értékelés