Trattoria Toscana

(5.0) - 7 értékelés
Cím:
1056 Budapest, Belgrád rakpart 13.
Telefonszám:
+36-1-3270045
Kategória:
Olasz étterem

További információk

Az étterem Budapesten, a Belgrád rakparton található. Igazi Toscan házias kisvendéglő, ami nem csak a helyiségen hanem az étlapon található étkeken is megnyilvánul.

A vezetés nagyon nagy hangsúlyt fektet az alapanyagok minőségére és a beszerzésre. Itt a legjobb olasz beszállítók termékei kerülnek az asztalra. A marhahús például kizárólag fagyasztás nélkül érkezik az étterembe (a felszolgált ételhez még tanúsítványt is kap a vendég, hogy ellenőrizhesse a hús eredetét) és a steakeket három féle marhából is kérhetjük (tejes borjúból (costata di vitello), marha T-Bone (Limousine), valamint Razza Chianina T-Bone). Az étterem pizzája méltán híres a fővárosban – nem csak a gasztronómusok körében – Budapest egyik legjobbjaként tartják számon. Igazi vékony tésztás, sok feltétes, kemencés finomság.

Az étteremhez tartozik saját Enoteca (bortároló és borkóstoló helyiség) ahol szakmailag elismert itáliai és magyar pincészetek termékeit kínálja a kialakított borbár. Több mint 300 féle bor közül választhatnak a vendégek.
Első értékelő
Fizetési módok: Amex, MasterCard, Visa
Parkolás: Környéken
Elfogad bankkártyát? Igen
Kutyabarát hely? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
7 korábbi értékelés - Trattoria Toscana
Marczi-Csicskovics Anikó Marczi-Csicskovics Anikó
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
2 hasznos vélemény
2014. 01. 09. 15:20

Decemberben tölthettünk el itt egy kellemes estét! Az ételek nagyon finomak voltak, ízletesek. Köszönjük a jó hangulatot is! Szívesen mennénk el újra, hogy még több, ínycsiklandozó ételt próbálhassunk ki! És a desszertek... Isteniek!

Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
190 hasznos vélemény
2013. 06. 30. 09:44

Bár nagyon sok olasz étterem van Budapesten, ez szerintem az elsők között van, mind a minőség, mind a hozzáállás tekintetében. Az árak egy kissé magasak, de néha megéri kényeztetni magunkat ilyen helyen is!

Kis Éva Kis Éva
26 értékelés
1 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 20:54

Egy céges ebéden jártam itt és nagyon meg voltam elégedve. Nagyon jó hangulata van a helynek, igényesen kialakított, amikor én jártam ott olasz zene szólt és az ételek pedig leírhatatlanul finomak. Igazi olasz kajákat szolgálnak fel, a legminőségibb alapanyagokból és a legkülönlegesebb fűszerezéssel. A finom lakoma mellé a legízletesebb borokat is megkóstolhattuk, óriási választékuk van ebből is. Azóta hallottam hogy bortúrákat is szerveznek, egyenesen Toscánába. Az ínyenc gasztronómia kedvelői, biztos odalesznek ezért az étteremért, én is szívesen visszalátogatnék, bár nagyon drága hely. De érthető a minőséget bizony meg kell fizetni.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Litz Litz
35 értékelés
0 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 19. 22:40

Évekkel ezelőtt a környéken laktam akkor voltam párszor ebben a nagyon régóta népszerű olasz étteremben. Házi készítésű a tészta, ami sajnos ritkaságszámban megy a Magyarországon található olasz éttermekben. A borlap is impozáns, bár a szomszédban az étteremhez tartozó borozó is van ahol egészen meghitt és exkluzív vacsorákat lehet rendezni. Igazi sztár hely mind a kettő. A borozóban egyszer láttam az egész vízilabda válogatottat barátnőstül a Trattoriában meg nem mással vacsoráztam együtt, mint Jeremy Irons. Neki biztos nem okozott gondot a számla kifizetése, de amúgy sem drága a hely a színvonalához képest.

norcika norcika
30 értékelés
1 követő
10 plecsni
34 hasznos vélemény
2012. 11. 14. 20:23

Ha különleges olasz étterembe szeretnél menni, akkor a Trattoria Toscana a te helyed. Itt Budapesten sosem ettem még ennél finomabb és különlegesebb olasz étteremben. Tavaly decemberben a születésnapomat itt ünnepeltük a barátaimmal. Mondanom sem kell, hogy mindenki fantasztikusan érezte magát. A kiszolgálás, a hely és a színvonal is elsőosztályú volt. A hely maga a Belgrád rakparton van, szinte Budapest szívében. Ez a környék a túristák körében is népszerű, mikor ott voltam, akkor is több csoporttal találkoztam.
Finomabbnál finomabb ételek közül lehet választani, egyáltalán nem volt olyan érzésem, mintha egy bevásárlóközpont szimpla olasz étkezdéjében ülnék. Minden egyes fogásnak megadták a módját. Én végül a Pármai sonkával töltött tortellini mellett tettem le a voksomat, de a döntés egyáltalán nem volt egyszerű.
Az étterem leginkább a tésztakülönlegességekre specializálódott, mint például a lasagne-re, a gnocchira vagy éppen a tortellinire. Ha az árakat nézzük, akkor egyáltalán nem tekinthető drágának. A nyújtott minőséghez és ízekhez képest rendkívül kedvezőek. Ha egy módod van rá, akkor mindenképpen látogass el ide és kóstolj meg egy valamit az olasz konyha ízletességeiből.

m. ildikó m. ildikó
7 értékelés
0 követő
5 plecsni
9 hasznos vélemény
2010. 08. 25. 12:10

legjobb creme brule a városban. a diómártásos ravioliról nem is beszélve.

Vendég felhasználó Vendég
2016. 03. 31. 21:42

The food was excellent, service too. Thanks