A középiskolák teljes rangsora

A Toldy Ferenc Gimnázium alapításának éve: 1854. 1920-ban vette fel a Főreáltanoda Toldy Ferencnek, "a magyar irodalomtörténet-írás atyjának" nevét. A hetvenes évek számos ma is élő új hagyománnyal gazdagították iskolánk életét. 1970 óta működik a Teátrum, 1972-ben jelent meg először A Lap , 1975-tol rendezzük meg a Toldys Diáknapokat (TDN). 1994-től az iskola áttért a hatosztályos rendszerre, vagyis 7-12. évfolyamig képez diákokat. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink magas szinten sajátítsák el a gimnáziumi tananyagot, művelt, tudásuk megújítására képes, önállóan gondolkodó, konstruktív személyiséggé fejlődjenek. Legyenek képesek az együttműködésre szűkebb és tágabb környezetükkel, valamint saját személyiségük vállalására. Mindezek érdekében feladatunk az alapkészségek (olvasás, írás/beszéd, számtan/matematika) továbbfejlesztése, hiszen ezek a készségek a további fejlődés alapjai. Ide soroljuk a tanulási képesség fejlesztését, hatékony tanulási technikák megtanítását is. Fontosnak tartjuk az általános gondolkodási képességek fejlesztését, különösképpen a problémamegoldás, döntéshozatal és a kreatív gondolkodás terén. " />

Toldy Ferenc Gimnázium

0 értékelés
Cím:
1015 Budapest, I. Toldy Ferenc u.9.
Telefonszám:
+36-1-2010736
Kategória:
Gimnázium

További információk

Érettségi eredményesség: 85,00
Nyelvvizsga eredményesség: 92,02
OKTV pontszámok összege: 25,20
>>A középiskolák teljes rangsora


A Toldy Ferenc Gimnázium alapításának éve: 1854.
1920-ban vette fel a Főreáltanoda Toldy Ferencnek, "a magyar irodalomtörténet-írás atyjának" nevét.

A hetvenes évek számos ma is élő új hagyománnyal gazdagították iskolánk életét. 1970 óta működik a Teátrum, 1972-ben jelent meg először A Lap , 1975-tol rendezzük meg a Toldys Diáknapokat (TDN).

1994-től az iskola áttért a hatosztályos rendszerre, vagyis 7-12. évfolyamig képez diákokat.
Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink magas szinten sajátítsák el a gimnáziumi tananyagot, művelt, tudásuk megújítására képes, önállóan gondolkodó, konstruktív személyiséggé fejlődjenek. Legyenek képesek az együttműködésre szűkebb és tágabb
környezetükkel, valamint saját személyiségük vállalására.

Mindezek érdekében feladatunk az alapkészségek (olvasás, írás/beszéd, számtan/matematika) továbbfejlesztése, hiszen ezek a készségek a további fejlődés alapjai. Ide soroljuk a tanulási képesség fejlesztését, hatékony tanulási technikák megtanítását is.

Fontosnak tartjuk az általános gondolkodási képességek fejlesztését, különösképpen a problémamegoldás, döntéshozatal és a kreatív gondolkodás terén.
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
korábbi értékelés - Toldy Ferenc Gimnázium

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés