Teapalota a Potalához

(4.5) - 11 értékelés
Cím:
1066 Budapest, Jókai utca 20
Telefonszám:
+36-1-3541453
Kategória:
Teaház

További információk

Férőhely: 80
Az étteremről:

A Potala a dalai lámák hagyományos téli rezidenciája, egyben Tibet vallási és történeti örökségének jelképe. A palota körülbelül 3700 méternyire a tengerszint felett, a Himalája hegységében áll. Erről a palotáról kapta nevét a teázó, amely a Jókai utcában várja mindazokat, akik egy túlhajtott nap után egy kis nyugalomra vágynak vagy csak hangulatos környezetben akarnak eltölteni egy kellemes estét. Ezoterikus estekkel, többféle indiai, ceyloni, kínai és tibeti teakülönlegességekkel várnak minden kedves vendéget és érdeklődőt.

Részletek:
- Légkondicionált
- Nemdohányzó helyiség


Első értékelő
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
11 korábbi értékelés - Teapalota a Potalához
K. 29 K. 29
77 értékelés
1 követő
10 plecsni
45 hasznos vélemény
2013. 10. 03. 09:59

Nem jártam eddig még náluk soha de hírlevelem van már tőlük és az egy meggyőző helyet mutat be nekem erről a bizonyos teázóról remélem egy hideg fogcsikorgatós napon majd én is betévedek oda és elfogyasztok egy finom gőzölgő forró meleg teát.

D. Vivien D. Vivien
6 értékelés
0 követő
2 plecsni
4 hasznos vélemény
2013. 07. 16. 12:49

A teázó elhozza Magyarországra Tibet és India hangulatát. A misztikumot, a nyugalmat,és a lelki fejlődést. Az atmoszféra leírhatatlan,ahogy a berendezés is. A felszolgálók nagyon kedvesek. A teák pedig isteniek,a vízipipáról nem is beszélve!

Monita1986 Monita1986
429 értékelés
4 követő
24 plecsni
170 hasznos vélemény
2013. 04. 23. 23:57

Ez az a teázó, ahova a legtöbbet járok. Szuper törzsvásárlói -és ünnepi akcióik vannak, amit nagyon kedves dolognak tartok. Nem véletlenül vagyunk legjobb barátnőmmel törzsvendégek. Aranyosak a felszolgálók, mindig igyekeznek minket kiszolgálni. Más helyeken nem szeretek asztalnál ülni (kivéve az éttermeket, persze), de itt az is hangulatos, nem csak a földön kuporgós. Elég sok teát kóstoltunk már és mindig ízlettek, van itthon is néhány kedvencünkből. Éhesen is érdemes bejönni, mert a libamájas szendvicsük isteni! Nyáron pedig a fagyikelyheket érdemes kipróbálni. A választékon kívül azért is kedvenc teázónk, mert érződik a mögötte rejlő spiritualitás, ami a tulajdonos élményeinek köszönhető. Az autentikus zenét és díszítést is szeretem, s mindezt füstölőillatban: tökéletes, mégsem "nyomulós". Itt magától értetődően vannak jelen az ide kapcsolódó hagyományok.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Dóri Dóri
21 értékelés
1 követő
6 plecsni
29 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 19:09

Valószínűleg rosszkor voltunk rossz helyen, amikor egy nyári napon besétáltunk a Teapalota a Potalához névre keresztelt teázóba. A mostanában oly népszerű kuponakció keretében esett választásunk erre a helyre. Mivel már a kupon vásárlásakor felhívták a figyelmünket, mi illemtudóan jeleztük is, hogy majd távozáskor kuponnal szeretnénk fizetni. A hely és a berendezés kellemes, meleg színekkel, félreeső zegzugokkal, kis asztalkákkal és néhol hatalmas fotelokkal. A választék is nagy – eddig rendben is volt. Mi is igyekeztünk hamar dűlőre jutni, viszont a felszolgálók már nem annyira igyekeztek minket kiszolgálni. Mivel régen találkoztunk teázó partneremmel egy bő háromnegyed órát elcsacsogtunk, mire feltűnt, hogy a teánk még mindig nem érkezett meg. Kétszer is jeleznünk kellett a felszolgálók felé a hiányosságot, mire megérkezett a tea: ami szerintem az árához képest rendkívül kevés volt: egy adag épp, hogy kitett egy csészényit. Akkor már előrelátók voltunk, és rögtön kértünk egy másik adag teát is – amire szintén közel egy órát vártunk. Szabadkoztak, hogy nyár van, ez nem igazán a teázók szezonja, és a pincérlányok is újak és éppen betanulnak. Sajnos, hiába jeleztük már érkezéskor a kuponos fizetést, ebből is kellemetlen perceink lettek, így végül keserű szájízzel hagytuk magunk mögött a teapalotát.

szagnes szagnes
263 értékelés
4 követő
24 plecsni
259 hasznos vélemény
2013. 04. 18. 18:25

Nem tudom, hogy másoknak miért nem szimpatikus ez a hely, pedig nekem nagyon az volt. Egyike a kedvenc helyeimnek. Nagyon jól éreztem magamat, és nem csak én voltam így vele. A társaság nagyon jó volt, a hangulat nagyon jó volt és végre egy hely a hol nem kellett azzal törődni, hogy ki milyen módos. Sok hely az elitnek van kialakítva, ez nem az a hely.

B. Réka B. Réka
59 értékelés
1 követő
13 plecsni
57 hasznos vélemény
2012. 11. 24. 17:58

Aki teázás közben az Om Mani Padme Hum-ot szívesen hallgatja, miközben füstölő illatban, hatalmas párnákon üldögél a japán vagy orosz szeparék valamelyikében, az menjen a Teapalotába, mert itt garantáltan megkaphatja ezeket az élményeket. A japán zöldteáktól kezdve, a fehérteákon át az oolong teákig választhat a vendég. A felszolgálók kedvesek, bár a kiszolgálás kicsit lassú amiatt, hogy itt valóban annyi ideig főzik a különleges keverékekből készült teákat, ameddig szükséges. Az átlag teázókhoz képest viszont egy picivel drágábban szürcsölhetjük kedvenc italunkat.

K.Orsi K.Orsi
40 értékelés
1 követő
11 plecsni
38 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 11:30

Nagyon szeretek teázni és érdekel is a különböző teák világa. A legjobb az, ha ehhez olyan helyet találok, ahol be lehet csöppenni a teázás misztikus világába. A Potala ilyen, rengeteg teából tudok válogatni és sokszor nehéz is a döntés, mert mind nagyon érdekesnek és ízletesnek tűnik, már csak az itallap alapján is. A hely elrendezése praktikus több szempontból, lent inkább a "nyüzsgés" jellemző, fent pedig a meghitt beszélgetések. Nagyon tetszenek a függönnyel eltakart társalgók, így ki lehet zárni a külvilágot egy baráti beszélgetés vagy akár randevú alkalmával. Tavaly decemberben még Mikulás csokit is kaptam a teám mellé. :)

Marczali Tamás Marczali Tamás
12 értékelés
3 követő
6 plecsni
31 hasznos vélemény
2012. 11. 11. 20:16

Eredetileg vidékiként mindig meglepődöm, hogy milyen hangulatos kis helyekre lehet lelni teljesen véletlenül Pest zegzugos utcáin barangolva. Az elsőre kissé kimondhatatlan nevű, a dalai láma téli lakhelyéről elnevezett „Teapalota a Potalához” tipikusan olyan hely, melyre ha véletlenül ráakadunk, nem felejtünk el később többször is visszatérni. Eddig körülbelül jó tucatnyi teaházban fordultam meg, és nagyon kevés tett ilyen mély benyomást rám, mint a Potala. Talán a hatalmas választékkal rendelkező teafelhozatala (az indiai teafüvektől kezdve a kínain, a japánon, a tibetin át az oolong teáig megtalálunk itt mindent, amivel tesztelhetjük ízlelőbimbóink szívósságát), talán az egészen sajátos hangulattal megáldott, belsőépítészeti műremek hatását keltő berendezés az, ami leginkább kiemeli az átlagteázók sorából. A Teaház két emeletre van tagolva, a földszinten található az európai szemmel hagyományosnak mondható, asztalokkal és székekkel telerakott térrész (a tibeti életérzést azért is itt is kiválóan erősítik gyönyörű falfestményekkel). A felső részen pedig az úgynevezett szeparé várja a kevésbé konzervatív teázási szokásokat kedvelőket, némi kellemes, padlón való hempergés képében. Tetszett, hogy az italkülönlegességek mellett az ételfelhozatal sem mondható mindennapinak; ha elég bátrak vagyunk, akkor a tibeti mellett megkóstolhatjuk az indai, a mexikói, a spanyol és a thai konyha ínycsiklandó ízeit is. Érdemes körbenézni a Teapalota honlapján is (akár a helyi free wi-fit használva), ahol érdekességeket tudhatunk meg Tibet történelméről, az eredeti Potala palotáról, a különféle füvek elkészítésének hagyományos módozatairól és az aktuális kedvezményekről is.

I. Noémi I. Noémi
69 értékelés
6 követő
15 plecsni
107 hasznos vélemény
2012. 10. 18. 13:45

Nem tudom, ki hogy van vele, de számomra minden teaház egy új kaland, mintha egy másik országba kerülnék. A Teapalota a Potalához számomra egy kis nepáli kiruccanásnak hat. Ha nincs olyan sok időm, leülök a földszinten, de ha tudok akár órákig is maradni és beszélgetni, akkor mindenképp az emeletet választom. A felszolgálók mind nagyon kedvesek és segítenek, ha épp nem tudnék választani, melyik teát próbáljam ki aznap. A kiszolgálás is nagyon gyors, valamint mindig figyelnek rá, hogy azonnal a rendelkezésünkre álljanak, ha például rendelni vagy fizetni szeretnénk.

Timmi Timmi
121 értékelés
9 követő
15 plecsni
135 hasznos vélemény
2012. 10. 18. 11:37

Évek óta a kedvenc teázóm. Elsősorban az olyan teaházakat kedvelem, ahol cipő nélkül bekuporodhatsz a puffok, párnák közé; hát a Potala ilyen. Van neki székes/foteles része is természetesen, de mégiscsak a földön, alacsony asztalkánál ülve a legjobb fogyasztani a teákat. Mióta odajárok, már többször változtattak rajta, átrendezések itt-ott, de az alaphangulata ugyanaz maradt.
Sok teát kóstoltam már náluk, nyaranta inkább shake-et vagy turmixot szoktam. Teák közül emlékezetes maradt a marcipán, a vaníliás fekete tea (Császárvanília), a diótea, és náluk is lehet kapni csáj teát, amit mindenképpen érdemes megkóstolni!
Lent a pultnál pedig teás kellékeket tudsz vásárolni, szebbnél-szebb teás dobozkákat például.

hhanca hhanca
66 értékelés
4 követő
13 plecsni
109 hasznos vélemény
2012. 10. 07. 22:24

A 14. születésnapomat ünnepeltük itt a nővéremmel, akkor voltam először teaházban. Kibérelt egy szeparét 2 főre, ami egy párnákkal kirakott kis szoba volt, asztallal a közepén. A bérlés árát le lehetett fogyasztani, így nagyon megérte. Hét évre rá, megint sikerült eljutni a helyre és semmit nem változott. A pincérnők mosolygósak voltak, a tea választék igen széles volt és az árát is megérte, de turmixokat, fagylaltkelyheket, szendvicseket és indiai ételeket is lehetett rendelni, viszont már borsosabb összegért. A vérnarancs teájuk isteni volt és a fagylaltot sem sajnálták. Az egész teaházban kellemes füstölőillat terjengett, bár aki nem bírja, annak nem ajánlanám, csak a szeparékat, ahol nem érződik. Mellettünk a nagyobb asztalnál egy tanulócsoport is volt, akik nyugodtan tudtak koncentrálni a feladatokra. Máskor biztosan ide fogom hívni a csoporttársaimat is.