Teaház a Vörös Oroszlánhoz

(4.5) - 14 értékelés
Cím:
1061 Budapest, Jókai tér 8
Telefonszám:
+36-1-2690579
Kategória:
Teaház

További információk

Férőhely: 100
Vendégtér mérete: 150 m2


Az étteremről:

A Vörös Oroszlán teaház, teabolt és könyvesbolt egyben. Ezoterikus estékkel várnak minden kedves érdeklődőt és vendéget. A teázó egész területe nem dohányzó.

Részletek:
- Internet használat
- Napilap olvasási lehetőség vendégeknek
- Kisgyermekes családoknak ajánlott
- Mozgássérültek által megközelíthető


Első értékelő
Akadálymentesített? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
14 korábbi értékelés - Teaház a Vörös Oroszlánhoz
V. katalin V. katalin
26 értékelés
0 követő
5 plecsni
28 hasznos vélemény
2014. 01. 02. 17:35

Kora este voltunk, sokan nagy társasággal, gyerekekkel. A felszolgáló hölgy türelmes volt, noha össze-visszarendeltünk. A tea, forró csoki és a sütemények is finomak voltak, viszont már sok minden csak az étlapon volt, mert elfogyott.

Bokor Ildikó Bokor Ildikó
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 11. 01. 19:47

Ha a belvárosba jársz, elfáradtál az utca zajától , térj be 1 teára, ülj be az oxigénbárba . Teljesen kipihenten érsz haza. A légkör keleties, magával ragadó, az ízek csodálatosak. Régi nyaralásaim pillanatait idézte fel.
A személyzet kedves, mosolygós, felkészült. Az italok választéka és minősége kitűnő. Az árak mérsékeltek. Mindenkinek ajánlom térjen be 1 forró teára, meghitt beszélgetésre, 1-2 szippantásra az oxigén bárba.

Monita1986 Monita1986
429 értékelés
4 követő
24 plecsni
170 hasznos vélemény
2013. 04. 23. 23:50

Időben kell érkezni, mert hajlamos a zsúfoltságra, de amúgy egy hangulatos hely, első randira ideális. Bár teázó, valahogy nekem itt a turmixok voltak a legemlékezetesebbek. Szeretem a kis szeparéit, ahol "egymásra figyelősebb" találkozókon is jól érezhetjük magunkat.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Milán Milán
42 értékelés
4 követő
10 plecsni
89 hasznos vélemény
2013. 07. 22. 00:17

Megvan a randi-partner, de nincs ötlet hova menjetek? Vagy csak szimplán elmenekülnél a városi hajszától/lármától, hogy a gondolataidnak egy kicsit átadhasd magad? Akkor irány a Vörös Oroszlán! A név ugyan kemény, és szigorúan hangzik, a légkör azonban csodás és magával ragadó. Én élesben próbáltam ki, és egy randi alkalmával vetődtem a környékre, de szerencsére minden tökéletes volt: a hangulat kellemes, a személyzet kedves és mosolygós, az italok választéka hatalmas, a minőségre pedig egy szavam sem lehetett. Mivel a belváros szívében, az Oktogontól nem messze található, így a megközelíthetőségre sem lehet panasz. Ami az árakat illeti: teljes mértékben rendben van, de amúgy is, egy ilyen helyen úgy van vele az ember, hogy ennyi jár. ;)

Márkos B. Márkos B.
30 értékelés
1 követő
7 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 19:52

Aki olvasta Szepes Máriától a Vörös oroszlánt, annak e teázó neve súlyos, aranyfényű többlettartalommal telik meg. Titkokat és rejtélyeket lát a teásdobozokban, évezredes bölcsességeket vél megcsillanni a pincérnők szemében. Aki nem olvasta ezt a hajdani bestseller regényt, annak is árulkodó lehet az átható fűszer és füstölő illat. A teaválaszték pazar, lehetetlen végigkóstolni a kínálatot. Még szerencse, hogy a megtetszett keverékeket meg is vásárolhatjuk. Ideális hely az első randevúnak, főleg az ifjú legény megérzi szíve választottjának ezoterikus hajlamait. A teázóhoz tartozó könyvesboltban, a spirituális kalandokhoz mindenféle könyvet, kelléket is vásárolhatunk.

phyllie phyllie
26 értékelés
0 követő
8 plecsni
31 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 13:21

Örök kedvenc a Jókai téri Vörös Oroszlán. Alapvetően teázó, de értelemszerűen harapnivalót is találunk az étlapon. A részletekre is odafigyelnek, legyen az a csészék mintázata, vagy a felszolgálók egyenruhája. Bár a Jókai téri is igazán különleges a piros-rózsaszín színvilággal, illetve a kicsit sejtelmesre hagyott világítással, nagy szívfájdalom, hogy a Villányi úti bezárta kapuit. A teák értelemszerűen nem okoznak csalódást, plusz pont jár, hogy gyümölcsdarabokkal és a nélkül is kérhetőek. A kávék közül ajánlott a kókuszos macchiato, bár az én örök kedvencem a Párizs-New York járat marad...

OhayoNikki OhayoNikki
142 értékelés
13 követő
16 plecsni
192 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 04:37

Egyetlen teázó volt a VI. kerületben, amit törzshelynek szerettünk volna a barátokkal, de mire kialakult volna a szokásrendszer, ripsz-ropsz sátrat bontott, és ott hagyott bennünket a Jókai tér kellős közepén döbbent csenddel. Fújt a szél, kavarogtak körülöttünk az ördögszekerek, és mi kivert kutyaként oldalogtunk el a Nyugati irányába. Lassacskán leváltak tőlünk a barátok, és már csak ketten maradtunk. Akkor Esthajnalcsillagként felragyogott előttünk a Vörös Oroszlán cégtáblája. Cserepes ajakkal léptünk a teázóba, a pincér rémülten elénk szaladt, gyorsan egy asztalhoz vezetett és a kezünkbe nyomta az itallapot. Előttünk pedig feltárultak az Ezeregyéjszaka ízei. Mohón válogattunk a teák között, és egymás után kiáltottunk fel: „Ezt is meg akarom kóstolni!” Ha nem is egyszerre, de apránként leisszuk az utolsó teát, az utolsó kávét is az itallapról!

Ági25 Ági25
30 értékelés
1 követő
8 plecsni
17 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 18:07

A teaház az a birodalom, mely megnyugtatja az emberi lelket, és elméje szabadon szárnyalhat egy képzeletbeli világban, mely megnyugvást rejt magában. A Vörös Oroszlán ezt az érzést nyújtja a teázni vágyóknak, akik betérhetnek a belváros zajától ide. Itt mindenki ki tud kapcsolni, pihenhet és elkortyolhat egy finom, forró teát. Lehet székeken vagy babzsákokon ülni, én a babzsákot ajánlom egy kellemes teázáshoz. Vannak olyan részei a teaháznak, ahol teljesen el tud vonulni az ember. Úgy tűnik, nagyon odafigyeltek az üzlet létrehozói minden egyes apró részletre, hiszen mivel a hely kétszintes, a földszinten egy könyvesbolt kapott helyet, ahol belemélyedhetünk az ezotéria világába, könyvek, kazetták, lemezek, szépirodalmi és keleti tárgyak segítségével. E dolgok fokozzák a hely spirituális hangulatát. Egy fárasztó nap után pedig mi sem jobb, mint egy babzsákon ülve ellazulni és teázni egyet párunkkal vagy egy baráti társasággal.

norcika norcika
30 értékelés
1 követő
10 plecsni
34 hasznos vélemény
2012. 11. 14. 22:30

Baráti találkozóra vagy éppen szerelmespároknak egy- egy romantikus este eltöltésére nincs is alkalmasabb hely, mint a Vörös Oroszlán. Te voltál már ott? Ha még nem, akkor mindenképpen próbáld ki, hiszen nagyon sokat veszítesz azzal, ha nem kóstolsz meg legalább egyet az ott készült teákból. Több száz különlegesség közül lehet választani és különösen most, hogy közelednek a hideg téli esték, nincs is ennél ideálisabb program. Én egyszer mikor ott jártam, éppen jeges teát ittam, persze hozzá kell tenni, hogy akkor nyár volt. De jól példázza ez is azt, hogy a választék rendkívül széles. Egy terem babzsákokkal van berendezve, ahol lehetősége van a vendégeknek arra, hogy a földre kucorodva folytassanak baráti csevelyt. De természetesen van olyan helyiség is, ahol asztalok mellett lehet szürcsölni a forró teákat és kávékat. És ha mindez még nem lenne elég, akkor a közvetlenül a bejárat mellett található shop részen vásárolhatsz saját magad részére is.

Stamina Stamina
36 értékelés
6 követő
12 plecsni
36 hasznos vélemény
2012. 11. 12. 12:54

Szombat délután, találkozó pár régi osztálytárssal. Hova menjünk, legyen a „Vörös Oroszlán”? Persze, lehet! Úgyis ott van az Oktogontól nem messze, könnyen megközelíthető és onnan még időben haza is lehet érni bárhová. Arra, hogy mindenki elmesélje, kivel mi történt az elmúlt évben és felelevenítsük a régi emlékeket, pont megfelelő. Egy egész kancsó tea alatt bőven van mit kibeszélni. A választék kitűnő, a sok lehetőség közül még az is tud kedvére valót találni, aki nem szereti a teát. :) Plusz pozitívum, hogy gyros is szerepel az étlapon, amely szerintem egy nagyszerű kezdeményezés. Nagyon hangulatos, barátságos hely, ahol olyan érzésem támad, mintha otthon lennék.

bszabo bszabo
39 értékelés
0 követő
7 plecsni
45 hasznos vélemény
2012. 10. 28. 11:16

A tél beálltával egyre inkább kívánjuk a forró italokat. Az egyik nagy kedvenc a tea. Ha igényes teafogyasztók vagyunk, akkor alaposan megnézzük, hogy milyen kínálatból választunk nedűt. A Vörös Oroszlán Teaház kínálata egyedülálló. Ajánlom mindenkinek, aki csendes félhomályban szeretné kipihenni a napot. A Vörös Oroszlánban minden évben gondoskodnak arról, hogy az évszaknak megfelelő ízvilággal kedveskedjenek a vendégeknek. Idén télen Bizonyára újra felbukkan az itallapon a forró fahéjas, narancsos, vaníliás teafüvek nagy választéka.

Péhl Annamária Péhl Annamária
88 értékelés
8 követő
13 plecsni
44 hasznos vélemény
2012. 10. 11. 13:30

Nem vagyok egy nagy tearajongó. Ha csak tehetem, akkor kávézok. Nálam a tea egyet jelent a lebetegedéssel. Mégis, amikor vidékről jött fel látogatóba az egyik ismerősöm ő, és egy másik közös barátnőnk meggyőzött, hogy változtassunk a már unalmassá vált törzshelyeinken, és fedezzünk fel valami újat. Így esett a választás a Vörös Oroszlánra. Bevallom, hogy még életemben nem hallottam a Jókai téri teaházról, ezért kíváncsian vártam. Úgyis hűvös nap volt, és ketten egy ellenében alulmaradtam. Utólag be kell látnom, hogy nagyon jól választották ki a helyet a lányok.
A barátságos, kellemes hangulatot árasztó teázóban nem csak rendes asztalhoz lehetett ülni, hanem babzsákokra is helyet lehet foglalni.
Miután nagy nehezen kiválasztottuk a bőséges kínálatból a teákat, nem csak egy bögrét kaptunk, hanem egy csinos kis kanna teát, amit nyugodtan elfogyaszthatunk a bensőséges világítással, füstölők kellemes nyugtató illatával körül ölelve. Be kell vallanom, hogy még életemben nem ittam olyan finom teát, mint akkor ott.
Igaz a felszolgáló nem állt a helyzet magaslatán, de ezt nem lehet neki felróni, hiszen csak a második napját töltötte ott.

iner iner
820 értékelés
6 követő
31 plecsni
346 hasznos vélemény
2013. 05. 17. 10:33

Nagyon hangulatos hely, igazán finomak a teáik. Barátnőmmel a kedvenc helyünk. :)